יש לי שאלה ..

V a l e r i e

New member
התגובות פה קצת מרגיזות

הרבה מהכותבים מתיימרים להיות הו-כה פתוחים להכל אבל מתקשים להאמין שלערבי יש עברית טובה...
אז העמדה שלי היא טיפה שונה.
זה שהוא ערבי לא אומר שאין לו עברית טובה, יש אינספור ערבים שלומדים ומתחנכים במסגרות ישראליות-יהודיות מגיל 0 ואני אישית הכרתי לא מעט ערבים שהמנטליות והחשיבה שלהם לא שונה בשום צורה מכל בחור יהודי ממוצע.
בנוגע לקשר עם יהודיה, זה תלוי ספציפית בבחורה ולא תקבל פה תשובה גורפת...
אני אישית מגדירה את עצמי כאתאיסטית, אומנם מלאום יהודי אבל לא מחוברת בשיט לשום דבר ולו המינורי ביותר בדת. מעבר לזה...אני מאמינה שכל ההגדרות האלה לפי דת ומ הם הרעה החולה של האנושות שלנו וככל שנפטר מזה יותר מוקדם, כך יותר טוב...
ועדיין...אני לא אצא עם ערבי. למה? משהו בראש. משהו שנכנס עמוק לתודעה...אני יודעת שזו סתירה מוחלטת בין ההדעה שלי להתנהגות שלי בפועל אבל אין באפשרותי להתגבר על זה...
אם אני אשמע על זוג יהודי-ערבי זה לא יזיז לי, שיהיה לבריאות...אם טוב להם, לי זה בטוח לא מפריע...
אתה יכול לבדוק מה דעתה של הבחורה בנושא...אני בטוחה שיש כאלה שזה לא מפריע להן. מיעוט קטן מאד אבל יש...מה שבטוח שתצטרך לגדל עור של פיל כי אתה כן תקבל דחיות על הרקע הזה.
בכל אופן שיהיה בהצלחה ותעדכן מה קורה עם זה :) באמת נורא מסקרן.

Optimistic Girl

New member
ברוכה הבאה לפורום

אני גם לא הבנתי את החבר'ה פה
מה קשור לעברית טובה?
אני אומנם כן יהודיה, אבל הייתי עולה חדשה לפני שנים רבות
ולמדתי עברית היטב !

אז מה? בטח גם הוא למד בבית ספר עיברי עם יהודים
יש בתי ספר כאלו שגם ערבים וגם יהודים לומדים ביחד
אז משם למד עברית.

h a j b i

New member
אבל זה באמת מפתיע שאדם מתבטא היטב

בשפה שהיא לא שפת האם שלו. אם כבר זה רק לחיוב ולא לרעה.
בנוגע למה שכתבת על דתות, יש לי רק גבר אחד להגיד

חבל (או מזל, תלוי את מי שואלים) שאת מירושלים...

כמו שנאמר -
בנוגע למה שרשמת על הדת

זה בדיוק, אחד לאחד, איך שאני מגדיר את עצמי....

spaysi8

New member
בטח שכן

כולם פה לוקחים את זה נורא ברצינות,
מבחינתי זה כמו שתשאל אם אתה הולך לפאב, להתחיל עם בלונדינית או עם ברוטנית או לבנה או שחורה או מוקה,
מי שמוצאת חן בעיניך- תתחיל איתה
גם כל הקטע הזה של "האם היא גם רוצה?" זאת לא שאלה שערבי שואל, זאת שאלה שכל גבר שואל!
תתחיל עם בחורה שאתה מרגיש שבעניין, אם היא תרצה- היא תזרום,
אם היא לא תרצה היא לא תזרום, חלק בגלל שאתה ערבי, וחלק פשוט כי אתה לא הטעם שלהן.

בכל מקרה, תנסה, ועם הסיפורים שלך על הבחורות עם הרמזים,
אני מניחה שילך לך טוב :)

תחזור לספר, ותתעלם מהגזענים או מאלה שחושבים שאתה עובד עליהם -_-

באמת שהעברית שלך מהממת :)

h a j b i

New member
תעשה מה שבא לך ואל תשים על אף אחד

נכון, הרוב ידחו אותך אבל לא כולן.

EdisonGirl

New member
ככה אני רואה את הדברים..

אתה רשאי להתחיל עם כל בחורה שמוצאת חן בעיניך. אין סיבה שהלאום ימנע ממך לנסות לפתח קשר עם מישהי שמוצאת חן בעיניך. הלאום יכול להכתיב לנו לאיזו תרבות ניוולד, אבל הוא לא יכול לשלוט לגמרי בטעם שלנו, ולפעמים- מה לעשות- דווקא הדברים ה"אסורים" עושים לנו את'זה.

מצד שני, דע לקבל "לא", ואין לך סיבה להיפגע- להפך! בעוד שהדימוי העצמי של אדם שלא נראה טוב עלול להיפגע מסירוב של בחורה, אצלך זה הרבה יותר קל. בין אם זה נכון או לא, אתה יכול לקשר בשיא הקלילות את הסיבה שבחורה סרבה לך ללאום שלך
וזה אחלה תירוץ, כל עוד לא תתחיל לפתח דימוי עצמי נמוך על מי שאתה. אתה ערבי וזהו, וזה לא בריא לדעתי לשנות את המנטליות שלך למען האהבה, אז אפילו אל תתחיל להרגיש רע עם זה.

רוב הבחורות לא יתקדמו איתך לקשר רציני, ולא בהכרח כי לא תמצא חן בעיניהן, ויכול להיות שאם זה היה תלוי בהן, היו בכיף מתחתנות איתך אפילו, אלא שמאחורי כל בחורה יש משפחה, ואני לא צריכה לספר לך מה זה משפחה... הרבה בחורות יסרבו רק בגלל שלא ירצו להסתבך עם המשפחה, לא ירצו ללכת נגד הזרם ולהתמודד עם כל כאב הראש שכרוך בזה.. אתה בטח מבין. ולכן, אל תיקח את זה קשה. נסה, נפלת במקרה על מישהי שמוכנה להזיז הרים? מצוין! נפלת במקרה על מישהי שהמשפחה שלה ליברלית? מצוין! נדיר, אבל יש

ועוד איזו נקודה קטנה- יכול להיות שכאשר אתה נמנע מלהתחיל עם מישהי שמוצאת חן בעיניך, היא ממש לא חושבת שזה בגלל הקטע הערבי.. יכול להיות שבראש שלה עוברים דברים אחרים לגמרי, קצת יותר "נשיים", כמו: "אני לא מוצאת חן בעיניו, ולכן הוא לא עושה את הצעד", "מצאתי חן בעיניו? מממ.. לא יודעת.. הוא הבין את הרמזים שלי? נו, אז למה הוא צוחק איתי אבל לא לוקח את זה צעד אחד קדימה? מה לא בסדר איתו?"..

אם אתה רוצה לצאת הכי ג'נטלמן, פשוט תודה באמת, עם קריצה שובבית.

b0redavid

New member
גם ככה קשה למצוא אהבה בחיים.

ואם לא הבנתם מכותרת ההודעה, אין לי בעיה עם זה. למרות שאני כן חוטא בגזענות לפעמים... או יותר :/ אני מעדיף להיות עם בת זוג שאוהב מאשר למות גזען בודד :)

einat162

New member
... תלוי בבחורה....

ולא ציינת אם אתה ערבי- נוצרי או ערבי- מוסלמי...
לגבי הדת, איכשהו קשרים של נוצרים עם יהודיות נתפסים כיותר "בסדר".
גם תלוי איך המשפחה שלך תגיב (לא רק ההורים והאחים אחיות). תשאל את עצמך (ותענה לעצמך בכנות) איך הם היו מקבלים את הקשר? מה אם תכנס לקשר נישואין והיא תרצה לגדל את הילדים ע"פ הדת היהודית? (התגובה שלך, והתגובה שלהם).

אני אישית הייתי חושבת פעמיים, וכן- שוללת במקרה של ערבי-מוסלמי, אבל להשפיל בתיאטרליות?! ממש לא, מקסימום הרמת גבה (פנימית) מצידי.

Puskas

New member
זה לא איכשהו

זה בגלל שהמוסלמים ברמת העיקרון מעדיפים שלא תהיי קיימת או במינימום שלא תהיה לך מדינה..
לרוב המוחלט של הנוצרים אין בעיה עם קיומך ועם קיומה של המדינה שלך והדת שלך.

נייזק

New member
זה לא מדויק...

אני קוראת פה כבר מלא זמן והייתי חייבת להגיב על זה- מי אלה המוסלמים עליהם אתה מדבר? הם בדיוק אותן קבוצות מיעוט בתוך הדת המוסלמית שמבקשת למגר את היהדות מהעולם ואת מדינת ישראל לעצמם. רוב המוסלמים באשר הם, לא באמת אכפת להם מה יקרה עם היהודים, או ארץ ישראל. הם עסוקים בדיוק כמונו בבעיות היום יום.
פשוט זה מאוד מכליל ומאוד לא נכון.

מעבר לזה, שעבדתי בצפון, היה איתנו מישהו ערבי ממוצא מוסלמי, שכן יצא עם בנות יהודיות ולא הייתה שום בעיה עם זה. ההורים שלו היו מאוד ליברלים בנוגע לזה (גם מעצם העובדה שמראש הם שלחו אותו לבתי ספר "יהודים" כביכול בכוונה תחילה).

Puskas

New member
זה לא המצב

תקיפות נגד יהודים ברחבי אירופה הולכות ומחריפות,
זה מעבר לקולות הרבים נגד ישראל שנשמעים ממצרים, סוריה, לבנון ואיראן..
אפילו טורקיה החליטה שאנחנו חארות..
אני אומר את זה בביטחון מלא שלדעתי הרוב המוחלט של המוסלמים (65 אחוזים לפחות), הם אנטי יהודים או אנטי ציוניים.

נייזק

New member
ועדיין...

התקיפות ברחבי העולם שהולכות ומחמירות עדיין מייצגות חלק מינורי וקיצוני בערבים מוסלמים.
כשאתה אומר טורכיה החליטה שאנחנו חארות, העיסוק הוא בפוליטיקה בעיקר. ראש הממשלה של טורכיה יצא כנגד ישראל. העם הטורכי כעם לא עשה שום מחוות שנאה. אז נכון שיש כמה קיצונים גם בטורכיה, אבל היי גם בארץ יש לנו קיצונים.
הנקודה שלי היא שכשמדברים על ערבים מוסלמים, ישר פוסלים אותם על הסף, בגלל הדת שלהם. הוא מוסלמי אז הוא בטוח נגד כל היהודים. הדרך חשיבה הזאת לדעתי לא נכונה.

Puskas

New member
דיברתי על מוסלמים ככלל

לא ספציפית על ערבים.
ואני בהרגשה שלי רואה את השנאה ליהודים כמשהו שחלק גדול מאוד מהמוסלמים נגוע בו.

נייזק

New member
קצת חבל

שככה אתה מרגיש.
אתה פוסל חלק מסוים מהאוכלוסיה רק על סמך הרגשה. (ויש לציין שההרגשה הזאת היא בעיקר ממה שמאכילים אותנו באמצעי המדיה השונים. בדיוק כמו שאם נבדוק שנייה את הצד השני, אני בטוחה שרובם יחשבו שיהודים שונאים את כל הערבים רוצים להשמיד אותם- למרות שתכלס, לרוב זה לא המקרה.)

mad alot

New member

מתוך היכרות עם ערבים מוסלמים (מספר מצומצם אני מודה)
100% מהם לא רוצים שישמידו את ישראל.
יצא לי לפגוש 2 לבנונים בקזינו, אחד היה דילר ואחד שיחק איתי פוקר.
שניהם היו אחלה אנשים. אפילו היה שם דילר ישראלי, והוא והערבי לא רצחו אחד את השני, הם אפילו נראו די מיודדים.

יצא לי לפגוש בחורה מבחרין שגרה בשכונה יהודית באנגליה.
כל המוסכניקים שלי לדורותיהם היו ערבים.
לא שאלו כולם, אבל אני לא באמת הולך לפרוס את היחסים שלי עם כל מוסלמי שפגשתי :)

h a j b i

New member
וזו אכן סיבה מספיק טובה לא לצאת עם

מוסלמים. לא בגלל שהם לא מהעם הנבחר ויפגעו בטוהר הגזע אלא בגלל שהם פשוט אויבים שלנו.
אותה הבעיה לא אמורה להיות קיימת עם ערבים נוצרים.

Puskas

New member
אתה בכוונה דמגוג?

דבר ראשון, באף שלב לא הגדרתי את היהודים כ"עם הנבחר",
דבר שני, אין דבר כזה גזע ועייפתי מלהבהיר את זה מדעית,
דבר שלישי, לאורך כל השרשור אני מקפיד לציין שאני לא רוצה שיהודים ימנעו מהתבוללות רק עם מוסלמים ושהדבר נכון גם לגבי כל דת אחרת..

אבל היי, אם אתה וMAD הזה החלטתם שזה נוח לכם להציג אותי כשונא מוסלמים, "גזען" ודתי רדיקלי אז אתם לא תתנו לשום עובדה לבלבל אתכם.

mad alot

New member
אולי תפתח שניה ספר ותקרא מה זו ההגדרה של

גזענות.
זה יחסוך לנו הרבה כאב ראש.

למעלה