יש לי שאלה...

mayakol

New member
יש לי שאלה...

אני חושבת שמידת הערכיות של חברה מסוימת, של מגזר מסוים נמדדת בין היתר עפ"י הנוער שגדל מתוכה. האם אתם החילונים יכולים לומר שהנוער שצומח מתוככם, הוא נוער ערכי בכללותו?

yoyo10

New member
והאם התדים או החרדים יכולים לומר

אני חושבת שבכל חברה יש מגוון רחב של אנשים ולא רק בציבור החילוני יש נרקומנים ואנסים הם באים מכל הציבורים ואני מכירה הרבה דוגמאות לכך לא לכל מי שיש כיפה על הראש הוא ישר ולא כל חילוני עבריין

mayakol

New member
את צודקת לגמרי אבל

כאחת שחיה את הנוער החילוני מבפנים, קשה לי שלא להבחין כמה רמת הערכיות שבו נמוכה (ואני לא מדברת על ערכים דתיים אלא על ערכים בסיסיים של בין אדם לחברו!) וכמה הריקנות "חוגגת". כמובן שא"א להכליל ולומר שכולם כאלה, (ראו מקרה מאור בפורמנו, שניתן להבחין שיש בו ערכיות רבה) אבל אני עדיין חושבת שרובם כאלה. וקשה לי לומר אותו דבר על הדתיים הלאומיים, שלמעשה גם ישרתו בצבא, גם יהיו בעלי מקצועות חופשיים ובכלל "קל יותר לחילונים לאהוב אותם" ובנוסף הם גם נוער הרבה יותר ערכי לטעמי. ושוב- כן, גם ביניהם יש כמה שלא, אבל הם המיעוט.

yoyo10

New member
אני בכלל לא מסכימה איתך

אחוז גדול מהנוער החילוני בתנועות נוער ותורם לקהילה ונוסף עושה שנת שירות ואחר כך מינימום 3 שנים צבא ואני לא חושבת שחייו ריקים מתוכן. יש המון פרויקטים שנוער חילוני יוזם כמו צביעת בתים של קשישים בודדים לקראת פסח. אני הייתי מדריכה במועדונית של הרווה וכל יום היו לי לפחות 3 מתנדבות(וגם קצת מתנדבים) שהיו באים אחרי הבית ספר להתנדב ולא רק בשנת מחויבות אישית

mayakol

New member
יויו, אני כבר זמן רב טוענת שזה שיש

אחוז גבוה מהנוער החילוני בתנועות נוער לא אומר הרבה. כמעט כל החברות שלי, ובעצם כל השכבה שלי נמצאת בעיקר בצופים (אבל לא רק) ואני יכולה לומר לך שמכאן ועד ערכים הדרך ארוכה. להבדיל למשל מתנועת הנוער בני-עקיבא שבה אם אתה לא משמש דוגמא ומודל, אינך יכול להדריך, בצופים אתה צריך יותר יכולת הנהגה ו"פלפל" בשביל זה. ואני יכולה לומר לך שזה שאתה פעיל נפלא בצופים שמדבר על ערכים לא אומר שכשיזדמן לך לגנוב טופס של מבחן, או לפגוע באדם אחר מילולית, לא תעשה זאת. מה שאני מנסה לומר הוא שלא בהכרח אם אתה פעיל בתנועת נוער חילונית יש לך מידות וערכים בסיסיים ביותר. ובקשר למה שדיברת על פרויקטים כמו צביעת בתים של קשישים- אני יכולה לומר לך שאני ועוד 2 חברות ניסינו ליזום פרויקט באחד מהחגים של ביקור קשישים ע"מ לגרום להם שמחה, וההענות הייתה תחילה דלה מאוד, ולאט לאט גם אלו שהסכימו בתחילה להגיע "התנדפו" בתירוצים שונים. כמובן שאין אני מכלילה מפרט אחד, אבל אני פשוט לא רואה שהנוער החילוני שאני חיה בתוכו כאמור, יוזם פעולות שכאלה.

eviv

New member
צופים זו לא דוג' טובה בכלל...

לפי דעתי צופים זה לא תנועת נוער על פי הגדרה נכונה יותר נכון לקרא לזה קבוצת הפעלות. בצופים אין בכלל ערכים ואם יש הם לא נלמדים ומועברים לחניכים. אבל את יכולה לקחת לדוג' את התנועות כמו השומר הצעיר וכמו הנוער העובד והלומד ואת התנועות המפלגתיות השונות

בקשר לבני עקיבא

אומנם כל הכבוד לתנועה הזו אבל אני רואה את התנועה הזו כ"בית חולים" (אני מקווה שהכוונה ברורה). יש לי חברים שהיו מדריכים בבני עקיבא ואני לא יכול לאמר שהם מהוים מודל דתי. אומנם הם בהחלט בעלי ערכים, אבל בלימוד התורה.... וזה נכון לרובם ולא לכולם...

טיפוסית

New member
בני עקיבא הפך להיות

מקום למפגש חברתי ולא יותר מזה- בלי רעיונות וערכים. יש כמה סניפים שבהם שמים דגש על ערכים אבל בשאר לא. אין תורה ואין ערכים(אולי לפעמים יש...) אבל מפגש חברתי יש

מתנדב

New member
נכון מאוד, בני עקיבא בשנים האחרונות

הפך למפגש חברתי, בין בנים לחילונים...

טיפוסית

New member
לא נכון!!!!!!!!

בואי לאולפנה שלי!!! שם הריקנות בכלל חוגגת, אני גרה במקום שהרוב במוחלט שם דתיים והנוער ממש מתנהג גרוע ואיום. באופן שבן אדם לחבירו הם יקבלו רק מי שנראה טוב והוא "קול" להיות בחברה שלהם והם דתיים.

ה מוזה

New member
נגעת במקום רגיש - הילדים שלנו

הנוער והילדים של היום ,אלו שיעצבו את החברה של מחר ואני שואלת את עצמי כבר זמן רב -מה קרה לנו? מה קרה שלפתע יש גלים של אלימות גואה בקרב בני נוער ,הרבה יותר מבשנים שעברו ? שאלת האם הנוער ערכי בכללותו ..ואין לי ברירה אלא להשיב בכאב הוא הרבה פחות ערכי מכפי שהיה ,אפשר למצוא מיליון סיבות להפנות את האצבע להרבה גורמים ( התרבות האמריקנית מה ששוטפת עם העם , הטלביזיה , בתי הספר ומערכת החינוך , הבית ,הסביבה ) גורם אחד בהחלט חסר ..ערכי אדם ,עזרה הדדית , לכבד את הזקן , כיבוד אב ואם .. כחילונית אני מודה יש ביהדות ערכים שתורמים ומוסיפים לערך האדם כמי שראתה מעט מהנעשה בחינוך הממלכתי דתי ולדוגמא בבתי ספר ממלכתיים -חינוך חילוני .. יש הבדל מהותי , חושבת שהנוער שלנו והילדים גדלים עם הרבה יותר ערכים כשהם סופגים גם מעט מערכי היהדות ערכים שבין אדם לחברו ..שבין אדם להורה ..ולחברה - יש דברים שכל צד יכול ללמוד מן השני .. וזה כל היופי ,לא? אולי אני טועה ..זו תחושה אישית שלי .. שחשבון ומדעי החיים הם חשובים , אך מה הם שווים אם אינם מלווים בערכי אדם , בלימוד "ואהבת לרעך כמוך " ..? כולי תקווה שהילדים של היום יגדלו להיות אנשים שאינם רואים לנגד עינם רק את טובתם האישית אלא גם את הכלל , את השכן ואת השונה מהם לנגד עינהם מתוך כבוד . אוטופיה או לא .. ימים יגידו

מתנדב

New member
ה מוזה, את צודקת במליון אחוז....

ואחד הסיבות שהנוער של היום, מתנהג בצורה כזאת זה בגלל, שילדים קטנים רואים טלויזיה, סרטים לא חינוכים, אין לי כל בעיה עם זה שהם רואים טלויזיה, יש את ערוץ 6 כמדומני שזה ערוץ הילדים, יש מספיק תוכניות חינוכיות לילדים, אבל לצערי הרב לא אחת שמעתי שילדים בגיל 12 מזמינים סרט סקס כשההורים לא נמצאים בבית, שלעניות דעתי זה פשוט גועל נפש שילדים בגיל כזה רואים סרטי סקס או סרטי אלימות, ולא פלא שלמחרת שומעים ברדיו שילד בכיתה איים על חברו או שילדים בגילאים כאלו משתמשים בסמים, צר לי שזה המצב, ואני ממש כאוב כשזה קורה, השאלה היא באמת למה זה קורה? וגם לא אחת שמעתי מילדים צעירים בני 5 ובני 6 שצועקים לעבר חבריהם, מניאק ועוד קללות שלא אכתוב אותם כאן... לדעתי, בשלב ראשוני על ההורים לאסור על ילדיהם לראות סרטים בטלויזיה, למעט ערוץ הילדים, ואפילו לא את החדשות של ערוץ 2 בשעה 8, גם זה אני בדעה שילדים לא צרכים לראות, כי לפעמים מראים בחדשות, את המראות המזעזעות שקרו בפיגועים, ועם כל הכבוד אני לא חושב שילד בגיל 10 צריך לראות כאלו מראות, כך אני חושב, אבל כמובן שכל הורה יחליט מה להראות לילדיו ומה לא...

Admini

New member
--------------->

לדעתי - לא (יש בודדים, אבל ככלל - לא !) זה שבנות מתלבשות (?!) כמו בבית בושת (ויסלחו לי משמים על הביטוי) וזה שכל מה שמעניין שם זה המתח שבין בנים לבנות זה אומר דרשיני.

ה מוזה

New member
השמים סולחים .. השאלה האם האדם

נסחפת קצת , לא ? במשפט אחד שללת ציבור שלם - ובגלל מה ? לבוש .. לא שמעת על "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו ".? אז בנות מתלבשות בבגד זה או אחר - איך זה בדיוק קשור לערכיות /לפנימיות בדיוק כפי שאני אומר על אישה חרדית בגלל לבושה הצנועה שהיא בכלל מפלנטה אחרת וממאה אחרת אולי די עם הסטיגמות ??? לבוש לא אומר כלום על מהות האדם בנות ובנים הלומדים יחדיו מתעניינים בהרבה דברים מעבר למתח המיני ואגב .. האל שבו אתה מאמין הוא זה שיצר את המיניות שבנו המשפט שכתבת רק מעיד על בורות וחוסר סבלנות ..

yoyo10

New member
ה מוזה מסכימה איתך לכל מילה

באמת לא להשתכל על הקנקן תשתכל מה שיש בתוכו. שאני הייתי נערה מתבגרת הלכתי עם נזם באף ועשר קצוץ מה זה אומר עלי
הייתי פעילה והתנדבתי בכמה מקומות ובתנועת נוער. הלבוש הוא חלק ממרד הנעורים. ושתדעי לך שעם את רואה נערה עם חולצת בטן ועגיל בתבור שער אדום ומגפים זה לא אומר שאין לה ערכים ואין לה תרבות. זאת סטיגמה

Vdrums

New member
אני מסכים עם יויו

אני מכיר בחורה בת 18 שהולכת עם רסטות ונזם, ומתנדבת ב"הפוך על הפוך" שזה אירגון שעוזר לנוער. והיא דוחה את הגיוס כדי להמשיך לפעול באירגון הזה. והיא גם בנוער העובד והלומד.

מתנדב

New member
מסכים אתכם במאה אחוז....

אני אישית גם מכיר בחורות שהולכות חצי ערום, ועם כל זה יש להם לב זהב ועוזרות, והן מתנדבות בכל מיני ארגונים... אדמיני, הלבוש לא מחייב, אמנם אני מבין אותך גם, שהלבוש עושה את האדם, אם אדם מתלבש בצורה נאה ומסודרת, זה מראה מי האדם....

התכוונת להגיד ש..

היא מתנדבת בעל"ם ואחד הפרוייקטים של על"ם זה הפוך על הפוך. יש עניין של להסתכל מעבר לחיצוניות, אבל חבל מאוד שאנחנו כבר משופשפים, וכבר מחוספסים מדי ולא אכפת לנו שאנשים יסתובבו ברח' עם לבוש מינימליסטי. יש פה את הקטע של דמוקרטיה,אבל מה עם צנעת הפרט והכלל? למה אדם שמנסה ומשתדל שלא להסתכל צריך לעמוד בפני פיתויים כאלה? יש גבולות מסויימים, וחבל שאצלנו הם לא מוגדרים. אין כל קשר בין התנדבות-המעידה על נפש גדולה- לבין סגנון לבוש וכדומה, אנחנו יכולים להיות מופתעים כל פעם מחדש, אבל הכל תלוי ומתחיל בחינוך. מה שקיבלנו בבית ילווה אותנו עד שארית חיינו, ולכן אם הבית היה כזה אידיאליסט ותורם יש מצב שהילד יגיע לזה מתישהו, גם אם הוא/היא עם רסטות פירסינגים קעקועים וללא לבוש.

למעלה