יש לי שאלה...

טיפוסית

New member
יש המון בנות כאלה

בגדים ולבוש לא מראים על אופי!!! וגם אם בחורה שלא ידעה או שידעה(ובכוונה) שיש מצווה להתלבש צנוע זה לא אומר כלום על הלב שלה. יש אנשים מקסימים וזה לא קשור למראה, ללבש ולדת

Admini

New member
--------------->

כי לי אישית זה צורם !. אני כותב את זה, בניגוד למה שאת חושבת לא מבורות/חוסר סבלנות אלא מכאב.

מתנדב

New member
רוח היקרה...

הבעיה היא אחרת, תראי אין לי כל בעיה שבנות ישראל מסתובבות בלבוש כזה, ואינני חושב שיש מקום לכפות עליהם ללבוש לבוש אחר, אבל הבעיה מתחילה כשאותם בנות מתלבשות לא צנוע בעיר חרדית נטו, כמו בני ברקשזו עיר חרדית לכל השיטות, ולא אחת שמענו שהסתובבו בבני ברק בנות בלבוש חושפני, שלא הולם בכלל את העיר, לכן אני חושב שכוונת אדמיני הייתה, שאותם בנות שרוצות להתלבש כך, שלפחות באזור מגורים שנטו חרדית, יתלבשו בצורה הולמת... אבל במקום אחר, את צודקת במליון אחוז, מי שלא מעוניין להסתכל אף אחד לא מכריח אותך להסתכל איך שהם מתלבשות...

טיפוסית

New member
לא צריך להסתכל

תתעלם גם לי זה לא נעים אבל עדיף שלא תסתכל ולא תביט עד שתתחלף הפרסומת

rock lover

New member
הנוער החילוני

יותר ליברלי. לכן, לבוש שלך יראה כמו לבית בושת, לנו נראה נורמלי לחלוטין. לעומת זאת, לבוש מאוד מוזר שהנערים החרדיים לובשים, אומר לי רק שהם שונים ממני, ולא נוער עם ערכים נמוכים כמו שזה נראה לך (במקרה החילוני). בכול חברה יש אלימות, לומר שבחילוני יש יותר זאת טעות, משום שבארץ פשוט יש יותר חילונים מחרדים.

Admini

New member
אני חייב לומר משהו

חילוני שהולך לצבא ומשרת את המדינה (אבל גם שומר שבת וכשרות בצורה מינימלית) חשוב בעיני יותר מחרדי שלמרות שהוא מזכה את עמ"י, הוא לא תורם לשום דבר מעבר לתורה (שהיא דבר חשוב מאוד)

ה מוזה

New member
אני חייבת לומר אתה פשוט מדהים

לא הבנתי מאום מהמשפט המורכב שלך אינני יודעת בן כמה אתה או מה ספגת עד כה אך יש בי תחושה שאתה משנן ססמאות שהורגלת אליהם תקרא את מה שאתה כותב - ואשמח לתרגום של המשפט התמוהה הזה כי לי נראה שיש כאן סיסמא ותו לא שאתב בעצמך אינך מבין אותה מצד אחד חילוני חשוב יותר - אם שירת את המדינה ושמר שבת וכשרות מצד שני - דתי חשוב פחות כי תורם "רק " תורה שהיא לדעתך "דבר חשוב מאוד" ידידי, עצה לי אליך תשאיר בצד את כל הסיסמאות

Admini

New member
--------------->

1. חרדי ולא דתי (והכוונה לאחד שמזלזל במדינה ובערכיה, לא מתגייס וכו) מוערך אצלי הרבה פחות מהרבה חילונים. תורה זה דבר חשוב, אבל לא כאידיאל יחיד. 2. חילוני אולי משרת בצה"ל וכו', אבל אם אין בו סממן יהודי אז מה עשינו ?

yoyo10

New member
יש הרבה סממנים יהודים

יהדות היא לא רק דת היא גם לאום(נכון שזה יוצר המון בעיות זהות) יהדות היא לא רק היהדות האורטודוקסית להיות יהודי זה לא רק לשמור מצוות.

מתנדב

New member
Admini, אז אתה רוצה לשנות את עולם

החילוני?, הן הולכות ככה בקיץ, אין מה לעשות זה הלבוש שלהם, ואנחנו כאחים חייבים לקבל אותם בכל דרך שהיא...

Admini

New member
--------------->

לא מסכים: זה לא לבוש אני אקבל אותן, אבל עם הסתיגות.

Admini

New member
--------------->

הבעיה ידועה. הפיתרון ? לחנך אותן (וגם אותם) עד כמה זה זול ומופקר ללכת ככה. (אני לא יכול לומר להתלבש, אולי להתפשט)

עם כל הכבוד, אף אחד לא שואל אותך

כי אנחנו מדינה דמוקרטית(בערך...) ולכן כל אחד יכול ללבוש מה שבא לו.

Admini

New member
זכותן גם לעבוד במקצוע העתיק בעולם

(למרות שזה לא הכי מדויק כי יש חוק בנושא הזה)

Baby Boo

New member
סלחו לי אבל..

אני חדשה פה ולכן אני לא יודעת כלום על האנשים פה ומי בן כמה וכל זה אבל אני אישית שייכת :לנוער הסורר" אני בת 17 וחצי וכן אני מאמינה שהנוער מיצג את העתיד ולהביט בנוער של המגזר החילוני לא תמיד מראה מלבב. סליחה לבוש זה משהו מאוד שנוי במחלוקת ברור שמישהו דתי יגיד שבחורות מתלבשות כמו חשפניות וכדומה. אני חושבת שלבוש זה משהו מאוד זמני. זה הגיל הזה ולא תמיד אפילו לרוב לא מראה כלום. בקשר להרגלים ופורענות מסוימת. רוב בני הנוער מתאזנים במידה זו או אחרת בתקופת הצבא. שמעו לא הגיוני שדווקה הדור הזה יהיה זה שישחיט את העולם ולא יעשה עם עצמו כלום! לגבי ערכים.. אני חושבת שעם הזמן ערך של הרבה דברים משתנה וכן אני מסכימה אצל חלונים ערכי משפחה נמוכים יותר אבל שוב זה לא תמיד מראה על זה שהנוער החילוני כולו רוע. בגלל שהרבה דברים שהיו אסורים פעם מותרים היום הנוער גדל ככה. ואם יש הרבה פתיחות לגבי הרבה נושאים שפעם היו חסומים אז הפתיחות הזו משפיע על הכל בחיי היום יום.. אז כן הנוער ניראה לא כל כך מבטיח אבל אני לא חושבת שזאת רק קליפה ומשהו זמני. אני בהחלט יודעת על עצמי וחברי שבילויי לילה ושטויות שאנחנו עושים לא משפיע על החלטות שלנו באנשים והכבוד שיש לנו לערכים שלנו ולדעות שלנו. פשוט הכל יותר כליל..

למעלה