יש לי שאלה...

Admini

New member
--------------->

אין פה שום עניין של לבוש. אנחנו יכולים להתווכח אם יש לבוש - אבל אין

Baby Boo

New member
איזה עיניין ש התבטאות עצמית

מישהי שמעדיפה ללכת ככה מרגישה ככה בנוח זה עינינה.. אני לא חושבת שזה מראה עליה כפושעת. ולהכניס בחורה שהולכת חסוף לאחת שהיא נרקומנית ניראה לי מגוחח

Huan

New member
ואתה אומר את זה בתור...?

אני דתי לאומי. כן, אני מסתובב הרבה בחברה חילונית. מתוך הכרות עמוקה עם העולם החילוני, אני מבטיח לך שאתה תקוע בתוך תפיסת עולם מצומצמת וקטנונית. ההערות שלך הם פוגעות, שקריות ומעט קנאיות. נשים בעולם החילוני כן מסתובבות עם בגדים. הן כן בעלות רגשות ואישיות עמוקה. וכן "נורמליות", אלא אם יש לך הגדרה אחרת לנורמלי. הפורום הזה אמור להיות פורות הדברות. אם כל מה שיש לך לומר זה ססמאות ששיננו לך כשהיית קטן, אני ממליץ לך להדיר רגליך מפה, כי זה רק פוגע.

Admini

New member
--------------->

יתכן ואצלך כן. בסביבה שלי אני נאלץ לראות יותר מדי.

Huan

New member
פירוט?

לגמרי לא הבנתי את כוונתך. אם זה מאוד מפריע לך, אתה מוזמן לא להביט.

טיפוסית

New member
אני מסכימה

שחלקן כל מה שאמרת. אבל היא אפשר לראות בנות שמתלבשות כל כך חשוף ולהשאר אדישים לתופעה הזאת.

mayakol

New member
מסכימה איתו. זה לבוש זה?

פלא שבנים רבים לא מצליחים להתרכז בשיעור??? ואם זה באמת היה עובר כמו שכתבתם, אחרי התיכון, אז ניחא, אבל לא חסרות נשים חילוניות שממשיכות להתלבש כך גם הרבה אחרי גיל תיכון.

rock lover

New member
---------->

בנים רבים כן מצליחים להתרכז בשיעור, מה זה הם לא? נשים חילוניות ממשיכות להתלבש ככה משום שהם רוצות, והם התלבשו איך שהם רוצות כי יש להם את כול הזכות שבעולם. רק בגלל שהם מממשות את חופש הביטוי והבחירה שלהם את אומרת שיש להם ערכים נמוכים? שטויות. זה תרבות אחרת. איך חרדים מתלבשים: חרדים מתלבשים כאילו כול יום זה 9 באב. מה אני יכול להסיק לפי הלבוש שלהם? א) אנשים מגוכחים בלי אישיות (הרי כולם מתלבשים אותו דבר). ב) אנשים עם ביטחון עצמי נמוך (הם לובשים שחור כול הזמן, ושחור מרזה). ג) דומים לגוטים. אני יכול להמשיך ולהמשיך, אבל חלאס. תראי, אי אפשר לשפוט אדם לפי מה שהוא לובש, פשוט אי אפשר.

moon light2

New member
מה הקטע של הבגדים ?!?!?!../images/Emo29.gif

את רוצה להכנס לארון בגדים של כל אחד ואחד?! את תגידי לי איך להתלבש?! את תגידי לי אם הלבוש שלי טוב או לא טוב?אם הלבוש שלי גורם לאחד הבנים בכיתתי לא ללמוד?!בעיה שלו!! זה כ"כ טיפשי כל הדיון הזה על בגדים: אז לי מפריע שבנות חילוניות הולכות מאד חשוף והן פרחות ובנים חילונים הולכים עם שרשר ואיזה גופיה מיוזעת אז הם ערסים וחרדים הולכים על השחור הזה-איך לעזעזל הם לא נמסים בקיץ?! וחרדיות הולכות עם החצאיות ועם החולצות הארוכות גם בקיץ-ע"ע קודם ודתיים הולכים עם הסנדלים יחד עם גרביים-ועל זה נאמר:וואט דה פאק?! ודתיות הולכות עם מכנסיים ארוכים ועל זה חצאית-ושוב-וואט דה פאק?! אז זה טיפשי לגמרי. אני אתלבש איך שבא לי ואת תתלבשי איך שבא לך ואם מישו לא יכול להתרכז בשיעור/בעבודה בגלל זה אז זה באמת בעיה שלו ולא שלי ואם לא טוב לא-הוא מוזמן לא להתסכל-ההפסד כולו שלו! ואל לנו לשפוט אדם לפי לבושו. ויש דוגמאות לכך,שלא קשורות בדתיים חילוניים. כי אדם שמתלבש "מיליון דולר" לא הופך אותו בהכרח לאחד טוב ואדם שאין לו כסף ונאלץ ללבוש לעיתים דברים בלויים לא הופך אותו לפחות טוב ולהפך כמובן..
אז תעזבו את הארון בגדים שלי בשקט

mayakol

New member
לא אומר לך איך להתלבש

לי באופן אישי זה יכאב, אבל זה ישאר כך. אני לא חלילה אכפה עלייך להתלבש בצורה מסוימת.

טיפוסית

New member
אם בן אדם רוצה להתלבש חשוף

שיתלבש איך שבא לו אחר כך שחושבים עליו כל מיני דברים זה כבר בעיה שלו וזה שהוא מחטיא אנשים זה גם בעיה שלו

mayakol

New member
סתכל על אחוזי הגירושין בחברה

החילונית. שמעתי את המספרים, והם מפחידים.

ואת יודעת מה אני שמעתי?

שהנשים בחברה החרדית כ"כ מדוכאות בידי בעליהן שהן אפילו לא טורחות להתלונן בידיעה שהאשמה תיפול עליהן בסופו של דבר. וזה החל מהשידוך הבלתי רצוי, כלה בבעל שלא שם קצוץ ומשתמש באישה ואומר לה מה לעשות, בעוד הוא עצמו נתמך ע"י החברה החרדית. שמעי משהו שהתפרסם בעיתון פעם(לפני משהו כמו שנתיים נראה לי) ע"י חרדיה אחת שיצאה מחבלי החברה החרדית: היא אמרה שהאיש שאיתו התחתנה היא ראתה בפעם הראשונה בחופה, שבליל הכלולות הוא התייחס אליה כמו אל חפץ, ולאחר שביצע בה את זממו עזב אותה לבדה בוכיה במיטה, סובלת מהכאבים של הפעם הראשונה. לאחר מכן בחיי היומיום הוא נעדר מבוקר ועד ערב מהבית בעוד היא מטפלת בילדים. הם בקושי דיברו, וקיימו יחסים מתי שהבעל רצה, עשו מה שהבעל רצה. אז אצל מי ערכי המשפחה ירודים?!

טיפוסית

New member
יש זרמים אצל החרדים

שמתנגים כך- אבל בפירוש לא כולם!!!!!!! רק זרמים מסויימים-לא כולם!!!!!! והזרמים ההם נמצאים במיעוט

מתנדב

New member
Knight of Darkness.....

אותה בחורה חרדית שהיתה לשעבר, וכיום לא, וסיפרה שהפעם הראשונה שהיא ראתה את בעלה זה היה בחופה, אני אומר לך בפה מלא שזה שקר וכזב, פשוט ש-ק-ר, מעולם אבל מעולם לא היה דבר כזה הן בציבור הדתי והן בציבור החרדי, שחתן וכלה התחתנו יחד, ולא ראו ונפגשו כמה פגישות לפני החתונה, וברגע שזה שקר גמור, כך אני מאמין באמונה שלימה ששאר הדברים מה שהיא סיפרה לעיתונות זה שקר וכזב, מסיבה פשוטה, שכל אדם שהוא חרדי וחוזר בשאלה אחר כך, הוא ינסה בכל דרכיו להכפיש את הציבור החרדי, גם אם זה כלול בדברי שקר, וכמובן שהציבור החילוני קונה את הסיפורים האלו גם מסיבה פשוטה, שהבן אדם אומר לך שהוא היה חרדי, והוא יודע את זה מקרוב, אז האם לא תאמין לו?, וכאן נוצרת הבעיה הרצינית, שהציבור החילוני קונה את הסיפורים של אותם חברה שיוצאים בשאלה, והם אפילו לא טורחים לברר אם זה אמת, אז ידידי היקר, ידוע לי במליון אחוז שאותה נערה שסיפרה זאת היא משקרת במצח נחושה... ולגבי הנושא השני, אז דע לך שהנשים החרדיות לא מדוכאות מבעליהן, אני לא יגיד לך שכולם לא מדוכאות, כי אחרת לא היה קיים מושג כזה של גירושים בציבור החרדי, ולצערי הרב זה קיים בכל חברה וחברה ובכל עדה ועדה, וחבל כשדברים כאלו קורים הן אצל הציבור החרדי והן אצל הציבור הדתי והן אצל אחינו החילונים, זה כואב הלב כששומעים על גירושים... עכשיו אני רוצה שגם תבינו, גם בציבור החרדי ישנם גירושים, וישנם מקרים של אלימות בין בעל לאישה, הם דברים שקורים, ואי אפשר להתכחש לזה, אבל את האמת כולנו יודעים שאחוז הגירושים אצל החרדים היא אחוז קטן מאוד לעומת הגירושים אצל החילונים... ויצא לי לשאול פעם חילוני למה אחוז הגירושים אצלם גבוהה מאוד, הוא אמר לי מסיבה אחת, שאצלנו החילונים לפני שאנחנו מתחתנים אנחנו יוצאים יחד עם הבחורה שנתיים שלוש ולפעמים יותר, ורק אחר כך אנחנו מתחתנים, והבעיה מתחילה אחרי החתונה שאז הגלגל מתהפך, ורואים לאיזה ברוך נפלנו, כמובן שזה לא משקף את כל הציבור החילוני, כי יש הרבה מאוד חילונים, שהם חיים אחרי החתונה יותר טוב מכפי החברות שלהם עם אותה בחורה לפני החתונה...

איזו סיבה יש לה לשקר?

אלא אם כן היא באמת הושפלה בדרך זו או אחרת בחברה החרדית. או שהיא אומרת את האמת. בקשר לנפגשו פעם ראשונה- אני לא זוכר, יתכן והם נפגשו כמה פעמים קודם לכן, אבל הנקודה היא שהיא אמרה בבירור שהיא התחתנה ע"י שידרוך. ולמה בדיוק אנשים חוזרים בשאלה? מה סדיוק לא מוצא חן בעיניהם בחיים החרידיים? ואני שואל בכנות, כי אני לא יודע. ולסיכום- כל מילה שיוצאת מכל אחד בעולם הזה יכולה להיות שקר אם אין הוכחות חד משמעיות, ולדעתי הספק משחק לטובתה כאן. מה חרדים לא משקרים? אמן וזה היה כך. בקשר לגירושים- אני חושב שאחוז הגירושים נמוך יותר בחברה החילונית כיוון שבחברה החרדית ערך המשפחה גבוה יותר(אני מודה) ולאישה חשוב לשמור את המשפחה(בעיקר את הילדים עם אביהם ואמם גם יחד) מאוחדת. זה לא אומר ששוררים יחסי אהבה עמוקה בין הזוגות בציבור החרדי, מה גם שממה ששמעתי הרבה חתונות שם מתבצעות ע"י שידוך(ממה שמעתי! אני לא אומר את זה כעובדה ברורה או משהו).

למעלה