יש למישהו טיפים למושבע המתחיל?

תודה

ניסיתי לצאת מזה אבל השופטת לא הסכימה לשחרר אותי

לא נורא, אני דווקא נהנת מהחוויה
אני מרגישה כמו בספר של ג'ון גרישם

איי ל

New member
מנהל
אני זוכר שקיבלתי זימון

הייתי צריך להתקשר בכל בוקר כדי לבדוק אם צריכים אותי. ביום השלישי אמרו לי להתייצב.
מתוך כלל האנשים בחרו אותי כמושבע מס'2, בנוסף, השופט אמר שהוא לא מתכוון להיענות לאף בקשה להשתחרר אלא במקרה מאד מאד מיוחד.
כבר מההתחלה הבנתי שהולך להיות קשה להשתחרר, אז לפחות שאיהנה מהחויה.
עורכי הדין של שני הצדדים שאלו את המושבעים שאלות, אף אחד לא שוחרר.
ואז הייתה שאלה בסגנון שעלינו (המושבעים) להתייחס אך ורק למה שיסופר במשפט. על הנאשם יש את חזקת החפות וזכותו לשמור על זכות השתיקה. בעצם זה שהנאשם בוחר לשתוק, אינה כהודעה באשמה, ועלינו יהיה להגיע להחלטה רק על סמך הנתונים שיתגלו לנו. האם יש למישהו בעיה עם זה?
אני מיד הרמתי את היד. הטענה שלי הייתה שאני אדם מאד נחרץ. אם הנאשם זכאי- הרי שהוא צריך לנצל את זכותו להשמיע את טענתו. ואם הוא בוחר לשתוק- הרי שיש לו משהו להסתיר. אדם שטורח להסתיר משהו לדעתי הוא אשם.
איך שסיימתי, הבחור לידי הרים את היד ואמר "אני מסכים לחלוטין, אני משרת כלוחם אש (כבאי) כבר המון שנים, ובמהלך עבודתי גיליתי שאנשים שטרחו לשתוק היו כאלה בעלי אשמה כלשהי הקשורה לפעולה שלשמה נקראנו.
&nbsp
מיד לאחר מכן עורכי הדין ביקשו הפסקה קצרה. שתי דקות לאחר מכן השופט הודה לכבאי ולי על נכונותנו לשרת כחבר מושבעים, אך שירותנו אינו נחוץ עוד.
&nbsp

Midriff

New member
זה טיפ מצויין

צריך לנעוץ את זה יחד עם כל הטיפים האחרים על איך לצאת מזה.
אני כבר אי אלו שנים אזרחים ושמחה שעדיין לא קיבלתי זימון כי אני מסכימה עם רוב מי שכתב פה, ששיטת המושבעים היא לא שיטה טובה ואני לא רוצה להיות אחראית לגורלם של אנשים

dixie chick

New member
יש הבדל בין הסרטים והסדרות למציאות

ובמציאות השופט\ת מנחה את המושבעים הרבה יותר לגבי במה להתמקד, מה חשוב, מה תפקידם המדויק וכמובן קובע\ת את העונש
זאת לא שיטה חסרת חסרונות אבל היא לא הזויה ברמות כמו שמנסים להוציא אותה.

xbuffalomen

New member
מכיוון שאין לי ולו אחוז אמונה אחד

בשיטת המושבעים הגעתי לפשרה מול חברת הביטוח ... עשיר אני לא אצא מזה אבל טוב ציפור אחת ביד משתיים על העץ מה גם שאני משלם על עדשות משקפיים רק 50 אחוז מרוב האנשים
.אגב כל התהליך הזכיר לי את סרטים דוקומנטריים של national geographic גם שם האריה עושה את העבודה האמיתית ואוכלי הנבלות זוכים בארוחת חינם ... עוכרי הדין יזכו ב 32% מהפיצוי שאקבל ... חברת ביטוח הבריאות - כן זו ששילמתי להם פרמיה חודשית - תזכה בפיצוי מלא על הפסדיה ולי ישארו בערך 40 אחוז מהבפאלו שאני צדתי (בהשאלה כמובן ...)
אבל ... זכיתי בחופש !!!! אני לא חייב שום דבר לאף אחד !!!

debby12

New member
מנהל
וואו - מזל וברכה

זו בטח הקלה עצומה. וציפור אחת ביד זה מעולה.
ותחשוב גם על חבריך האזרחים/מושבעים שיוכלו עכשיו ללכת לעבודה במקום לשרת כחבר מושבעים.
רק סקרנית - הרעיון הפשרה הגיע מחברת הביטוח? או שמי בעצם היה הנתבע?

xbuffalomen

New member
הפשרה הייתה צפויה מראש

כל ההצגה של "הולכים למשפט" נועדה להפעיל לחץ על הצדדים ותו לא. לפשרה מגיעים כמו בשוק הצד שלי ביקש X הם הציעו Y וכו'. המעניין הוא שעוכר הדין של חברת הביטוח עובד לפי שעות אז יש לו אינטרס למשוך את התהליך כמה שיותר , עוכר הדין שלי עובד לפי אחוזים אז האינטרס שלו הפוך. והכל הצגה אחת גדולה ...

על זה אני לגמרי מסכימה איתך, הכל הצגה אחת גדולה ...

שמחה שלא הגעת למשפט מושבעים, מאוד מאוד לא נעים לעמוד על הדוכן כשהעורך דין של הצד השני חוקר אותך חקירה נגדית... תאמין לי, חסכת מעצמך חוויה לא ממש חיובית.

ההצגה נחמדה ומעניינת מהמושבים של המושבעים

למעלה