יש מילה כזו שצוחקים עליי כשאני אומר אותה:

Buki Sruki

New member
אכן - זה שורש העניין.

בעניין יו"ש כבר ברור מה יקרה בסוף. אז הגיע הזמן להתעסק במה שקרה בישראל בינתיים - כל עוד תשומת הלב הופנתה ליו"ש (ולדעתי בכוונה... אגב - איש לא שואל את עצמו מי מרוויח וכמה - מכך שישראל מצוייה במצב מלחמתי תמידי? זה ממש נראה שיש פה אנשים שיש להם אינטרס גדול מאוד שלא יהיה פה לעולם מצב נורמלי... הנסיון מוכיח שתמיד מעורב בזה כסף...) ברור שזה לא הבטחון - זה רק עלה התאנה. ובכלל - כשלא רוצים להתעסק בבעיות האמיתיות - אז תמיד ניתן להסיח את תשומת הלב ולהפנות את האש: ניתן לקרוא "היי, הנה ציפור"! ואז - כולם יסתכלו למעלה, וישכחו לגמרי על מה הם כ"כ התמרמרו קודם. "בעיות הבטחון" משמשות היטב למימוש שיטת ה-"הנה ציפור!"... גם הציווחים (כמו של הפרי האקזוטי בשרשור למעלה) "שמאלנים קיצונים" "משתמטים" "NIF" - הם מושגים שמשמשים היטב לשם הסחת תשומת הלב והפניית האש למחוזות אחרים - לא קשורים...

neophile

New member
ואהבת לרעך כמוך

מצד שני , בהחלט יש כל מני אנשים שקוראים לעצמם "מנהיגי המחאה" שממונים על ידי אלו שרוצים לראות פה מדינת כל אזרחיה וגם מהם צריך להזהר . אין ספק שהם חלק מהמאבק הזה אבל זה לא המאבק שלהם - זה המאבק של כל האזרחים שרוצים לחיות כאן בשלום ובסיגסוג וגם בסולידריות שזה ערך יהודי ממעלה ראשונה - ואהבת לרעך כמוך

Buki Sruki

New member
ואהבת לרעך כמוך

אפילו אם הוא חושב אחרת ממך, ואפילו אם הוא ר"ל חושב שמדינה דמוקרטית צריכה להיות מדינתם של כל אזרחיה (מה שהוא למעשה נשמתה של הדמוקרטיה - לא משהו שיש צורך אפילו לדבר עליו. רק בישראל מדברים על זה - וכעל קונספט לא ראוי ולא רלוונטי - למרות שישראל מציגה עצמה כדמוקרטיה...) "זה המאבק של כל האזרחים שרוצים לחיות כאן בשלום ובסיגסוג וגם בסולידריות..." זה מאבק של כל האזרחים. ממש לא ברור לי למה אתה מנכס את המושגים האלה ליהדות. בישראל יש כל מיני אזרחים - לוא דווקא יהודים. כולם רוצים לחיות פה כמו בני אדם - לחיות ולא לשרוד. כשאתה מגביל את המאבק ליהודים בלבד - ופוסל על הסף את היתר - (הרי אתה מוקיע את אלה שמעיזים להתייחס לישראל כאל מדינה של כלל אזרחיה - בלי הבדל דת גזע ומין. אתה טוען שזה לא המאבק שלהם - כאילו שלאנשים עם דיעות שלא תואמות את שלך - לא אכפת מרמת ואיכות החיים בארץ...) - אתה חוטא בדיוק את אותו חטא שחוטא הפרי האקזוטי למעלה. זה מאבק של כל מי שרוצה לשפר את איכות ורמת החיים בישראל - בלי קשר לדיעותיו הפוליטיות עכשיו אתה פוסל עמדתו של אחר - מחר יפסלו את שלך. (והנה - כבר קוראים לך "אתם שמאלנים"...)

neophile

New member
בגדול אתה צודק

למרות שעד כמה שזה אידיאלי נחמד אם תסתכל על מדינות כמו יגוסלבה וצ'כוסלובקיה , מדינת כל אזרחיה כשהאזרחים באים מרקע אתני ודתי שונה זה לא כלכך עובד .

Buki Sruki

New member
מה זה "עובד לא עובד"?

במדינה דמוקרטית - כל אזרח הוא אזרח שווה. אתה יכול לא למות על כולם - לא להיות מרוצה מכולם - אבל המדינה - היא של כולם. אין דבר כזה מדינה הומוגנית לגמרי. אפילו לא בדיקטטורות. אבל דמוקרטיה -במידה וזו הבחירה שלך - היא מדינה של כל האזרחים שלה - זה לב הרעיון ומכאן הוא נולד - שהמדינה היא של האזרחים - והם קובעים מה יקרה בה.

neophile

New member
זה נכון , אבל השאלה היא את מי אתה מגדיר אזרח

הבאתי לך דוגמאות של יגוסלביה וצ'כוסלובקיה שהן היו דמוקרטיות כלל אזרחיה והן התפרקו לקבוצות האתניות שלהן . ככה שזה לא בהכרח דגם שעובד , בייחוד לא באיזור בעייתי כמו שלנו . מה גם שתוכנית החלוקה של האום הייתה מלכתחילה מדינה שתהיה הבית של היהודים ומדינה לערבים תושבי ארץ ישראל . אני לא חושב שיצא משהו טוב מלעשות ניסוי של מדינת כלל אזרחיה שכזה ...אני מעדיף שתי מדינות לשני עמים - וששני המדינות יהיו דמוקרטיות .

neophile

New member
סליחה , הן היו פדרציות

דווקא אני לא חושב שזה רעיון רע כלכך לעשות פה פדרציה של שתי מדינות , ככה זה יפתור את הנושא הביטחוני אבל עדיין בגבולות כל מדינה בפדרציה צריך להיות בית מחוקקים נפרד .

droriko

New member
לגבי נתניהו אני לא יודע

כי עוד לא הגענו לסיטואציות שאפשר לבחון את זה. לגבי ברק , הוא אחושילנג סמולן . אני זוכר איך במהומות אוקטובר במקום לירות בראש בכל טרוריסט שזורק אבנים הוא בחר בחיבוק ידיים , מה שהביאו בסוף למצב האבסורדי שהוא השתמש באחמד טיבי (!!!) בשביל להרגיע את הרוחות . אני זוכר גם שכשאוטובוסים התפוצצו כאן כל יומיים הוא גם ישב בחיבוק ידיים , רק שלטיבי לו היו קומבינות בחמאס אז הוא לא יכל להשתמש בו .

smady by

New member
אז תמשיך להצביע לפי ה"ביטחון"

שיותר חשוב לך כנראה מהאג'נדה החברתית, ותראה למה המצב לא משתפר. התירוץ הביטחוני זה מה שהרס לנו את המדינה בשנים אחרונות....

Meiro9

New member
האלטרנטיבה

המחאה הגדולה צריכה להיות בעבור שינוי שיטת הבחירות ושיטת השלטון ואז תבוע הישועה תראו בכל הפורומים כל הויכוחים הם ימין או שמאל בלי שום קשר למצב או לשיח לכל אחד צריך שיהיה נציג בשלטון שילחם בשבילו ולא שיטה רקובה כמו שיש היום שסקטורים מוכרים את קולם בעבור טובות

neophile

New member
זאת אחלה שיטת בחירות

הבעיה זה הבילבול של נושאים ביטחון וחוץ עם נושאים פנימיים , לכן הרעיון הכי טוב שלי לשינוי שיטת הממשל - זה להשאיר אותה פרלמנטרית אבל להצביע גם לנשיא .

זו הבעיה

שרווחה, חינוך, דיור - לא נמצאים בכלל על האג'נדה של הימין (אלא אם כן מדובר על רווחתן של קבוצות מסוימות מאוד) וגם אין סיבה שהיא תהיה - הרי מצביעי ביבי ימשיכו להצביע לו גם אחרי שהפנסיה שלהם נשחקה, גם אחרי שהפריטו להם את המדינה, גם אחרי שהמחירים עולים. אין לימין סיבה לקדם אג'נדה חברתית, המאמינים שלהם יצביעו להם רק כדי לא להיות מזוהים עם השמאל. אז כרגע כן, האלטרנטיבה היא השמאל. ציוני או לא -זה בעיני המתבונן. אני חושבת שאנשים ששירתו בצבא, שמשלמים מיסים ונשארים במדינה הזאת למרות שהיא דופקת אותם מכל כיוון אפשרי, הם דווקא מאוד ציונים.

droriko

New member
אנטי-ציוני

זה אחד שכל מה שמריח מציונות מתוייג אצלו כפאשיזם . לא מוכן להצביע לאחד כזה, יש גבול.

hen1xc

New member
לגבי האסון בכרמל

זה לא בהכרח נופל על הממשלה ואת זה אמר לי מדריך השל"ח שלי האסון נבע מכך שבגלל השנים השחונות בישראל לא יורדים מספיק גשמים אסון הכרמל קרה בדצמבר שנה שכבר אנחנו אמורים לטבוע במים וזה היה יום קיצי, בדצמבר !!! הייתה ככל הנראה הצתה בשלושה מוקדים וכשאין גשם העצים יבשים והרוח מלבה את האש אנחנו מקבלים תוצאה של " ל"ג בעומר ביערות " והפעם הילדים לא אוספים את הקרשים.. אלה מי שנפל כקורבן זה 5 מיליון עצים זה שמתו 44 ! אנשים כנגד מספר נרות חנוכה ובינהם הנער הצעיר אלעד ריבן ז"ל שהראה את ערך ההתנדבות בזמן לימודיו מבחינתי הוא גיבור ! אם אתם זוכרים את הידוע הציבור של אהובה תומר שצעק על הממשלה ועל ראש הממשלה אותו ידוע בציבור לקח את כספי הפיצויים והיה מלא מלא כסף הסכום שהוא קיבל אפשר למנות אותו בכמה מיליונים לאהובה תומר ז"ל יש אמא ובגלל שאהובה תומר לא עשתה צוואה הירושה הולכת לידוע הציבור ובינתיים משרד הביטחון דאג מבחינה כספית לאמא של אהובה תומר ובזמן הזה הידוע בציבור שלה מגנה בחריפות את אלי ישי.. זו בושה !

naf86

New member
אתה הסברת את הבעיה

"לא היה מספיק גשם" "היה יום קיצי" אז יופי, היה שריפה. מה עכשיו? צריך לכבות. פה זה אחריות של הממשלה. הם צריכים להיערך לשריפה רצינית, והם לא היו ערוכים. תמיד יהיו אסונות טבע. צריך להיערך אליהם בהתאם. מדינות שמוכנות לאסונות יודעות להסתדר איתם. קח את הרעידת אדמה ביפן מול הרעידת אדמה בהאיטי. יפן היא מדינה עשירה שהתמודדה יפה עם האסון. האיטי היא מדינה ענייה שהתמוטטה לגמרי.

hen1xc

New member
אתה עדיין שוכח שאתה בישראל

אנחנו עדיין לא שוחים בכסף ועדיין יש משפחות במצב סוציואקונומי זוכרים את הסיפור של ניצולי השואה זה היה באותו זמן של אהוד אולמרט כמה נתנו להם 30 שקלים קיצבה נוספת ? אתם לא היחידים שקשה להם במדינה הזו וכן אתה לא יודע איזה רוחות היו ע"פ עדויות האש התקדמה במרחקים של קילומטר וחצי ממש בדקות ספורות אם לא שניות גם מדינה בסדר גודל של טורקיה צריכה עזרה הומניטרית ואם אתם זוכרים את הסיפור שמה ברעידת האדמה קיצור ביום קיצי רגיל כמו עכשיו בחודש אוגוסט השרפה לא הייתה מגיעה לממדים כאלה ותחשוב אסונות טבע מה שקרה ביפן המדינה אחר כך צריכה להזרים כסף לבתי עסק לספקי מזון לסיוע הומניטרי וכל זה ועדיין נצטרך תמיכה כספית ממדינות העולם מה שיש בקופת המדינה תשמש את מדינת ישראל גם למלחמות עופרת יצוקה עלתה לישראל 2 מיליארד שקל זה מטורף ! כשאתה תנהל את המדינה אתה תחלק את העוגה התקציבית לטווח הארוך אני מאמין שכן תנצחו את המאבק אבל מחירי הדלק והמזון עדיין יישארו גבוהים כי רק המחירים הגבוהים ממלאים את קופת המדינה...

naf86

New member
אני אישית לא גר יותר בישראל

אבל גדלתי כל החיים בישראל. נכון, להחזיק מכבי אש עולה המון כסף. להחזיק טייסת לכיבוי אש עולה כסף. אבל אם לא רוצים אסונות כמו שריפת הכרמל, חייבים להשקיע את הכסף הזה. אם ישראל הייתה נערכת כראוי היא הייתה יכולה להתמודד עם שריפה גם בגודל הזה. לא צריך תקציב של מליארדים, אבל אי אפשר עם הזנחה באופן שהיה עד לשריפה. עכשיו מה שישראל "חסכה" במערך כיבוי אש, היא צריכה להשקיע בשיקום האזור. אז מה עשינו בזה?

hen1xc

New member
אין מה לעשות

כולם רוצים תמיכה מהמדינה תגידו תודה כי אתם לא קורעים את התחת כמו שוטרים היום שוטר בשנות ה20 לחייו מרוויח 4,500 שקל והוא עובד לילות ושעות רבות אבל הוותיקים יותר במשטרה זוכים למשכורת טובה יותר ותנאים מצב פייר זה לא כולם רוצים סיוע ותמיכה תאמינו לי שלא כזה קל להיות בנעליים שלהם אי אפשר לתקן את הכל במדינה הזאת יש הרבה מחדלים אבל שורדים .. עברנו את פרעה נעבור את זה תעברו קצת לקיבוצים למושבים לדרום צפון לא חייבים להיות מקובעים לעיר הזאת תל אביב קח דוגמה לפני 10 שנים להיות עורך דין היה הטופ שבטופ היום כל השוק מוצף בעורכי דין שמעתי על אחד שהוא עורך דין ועובד כמחלק עיתונים הייתם מאמינים? מחלק עיתונים.. אבל אתם לפעמים שוכחים להסתכל על הדשא שלכם הדשא של הכן תמיד יהיה ירוק יותר ואלק אתמול ראיתי כתבה בערוץ 2 על שיכון לזקנים בבת ים בניין אחד אמרו 200 דירות התנאים שם באמת לא תנאים וזה עולים חדשים ניצולי שואה לא נעים נחרדתי מלראות את המצב אתם לא היחידים שסובלים אבל אם זקנים בני 60 70 שרדו את השואה ושורדים את החיים שלהם עכשיו גם אתם יכולים איך אומרת רבקה מיכאלי בסדרה החדשה בנות הזהב יום אחד לא הייתם שורדים ביערות

למעלה