יש מקום גם בשבילי ב-
הזה?

odeia

New member
אנסה לכתוב מה עברתי, מקווה שזה

יבהיר את כוונתי. צריכים לצאת לטיפת חלב, יומיים קודם אני כבר אורזת תיק, מכינה, בלחץ ולא ישנה, אם אני יוצאת לבד איתה, אפילו רסקיו לא עוזר. אני, שנהגתי על כל דבר שזז על גלגלים לכל מקום בכל מהירות, לא מסוגלת לעלות על האוטו מאחורי ההגה, לא מסוגלת, נכנסת להיסטריות, מזמינה מונית או הולכת ברגל. כל מיני דברים שהיו "קטנים עלי" עכשיו נעשו עבורי פרוייקט. דכאון כדכאון אחרי לידה הופיע לי מעל חצי שנה אחרי הלידה. עד היום נשאר לי "פאק" קטן מאז, לא מסוגלת לנהוג למרחקים ויש לי בעיה עם חניות. להבדיל ממך, לא יכולתי להסביר למה זה קורה לי, פשוט קרה. לאט לאט נוספו עוד ועוד דברים עד שהגעתי לדכאון. אז פניתי לעזרה, אמרתי יש לי בעיה ואני רוצה לפתור אותה. קשה לי להעביר את סערת הרגשות בכל משימה, כאן, ככה מעל גבי הפורום ולכן הכתיבה היא כזו יבשה. אבל תאמיני לי שכל משימה היתה מלווה אצלי בהיסטריות, פחדים, קשיים ועוד. צריך לטפל בכל שינוי שהוא לרעה ומפריע לנו, לפני שהוא יחמיר ויקבל תפנית לא טובה.

אמאאור

New member
מאוד התחברתי עם המשפט:

"כל מיני דברים שהיו "קטנים עלי" עכשיו נעשו עבורי פרוייקט". זה מאוד דומה למה שאני מרגישה. עם זאת, אני מתחילה להאמין, שאני בדרך הנכונה לצאת מזה. אחרי שקראתי פה ודברתי עם חברות שהיו שם, הבנתי עד כמה זה נפוץ, ועד כמה אני באמת בהתחלה. מודה לך על גילוי הלב
.

odeia

New member
אני כאן. זו לא בושה וזה טוב שאת

מודה שישנה בעיה.

lulyK

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אפשר לתת פתרונות טכניים לפחדים שלך, ואפשר גם להגיד לך שלאט לאט החרדות האלה יירגעו (ויפנו מקום לחדשות
). בגיל הזה פשוט לא נסעתי איתו לבד...... לשירותים נכנסתי כשהוא במנשא (אני פחדתי אפילו שסתם יגנבו לי אותו מהעגלה.....מחוץ לבית הוא היה כל הזמן עליי), אבל אני מכירה גם את אופציית העגלה בשירותי הנכים. באמבטיה את יכולה להשתמש בדפני...... ואני ממליצה לך לנסות את הרסקיו רמדי.

אמאאור

New member
וואו, קלעת בול >

באיזה גיל התחלת לנסוע איתו לבד? גם אני מפחדת שיגנבו לי אותה מהעגלה. אני לא לוקחת אותה עלי בגלל זה, אבל אני סוגרת היטב את העגלה עם כיסוי החורף
ברצינות. דפני - יש. בהתחלה פשוט היא היתה כל כך קטנה (שוחררה 2.380 גר') שרחצתי אותה בקערה גדולה, פשוט היא "נזלה" מהדפני.

lulyK

New member
בגיל חודשיים "נשברתי" ונסעתי לבד

למרחקים קצרצרים, הנסיעות האלה היו כמובן התגשמות כל הסיוטים
. בגיל 4 חודשים בערך, כשנטשנו את הסלקל לטובת כסא בטיחות המצב השתפר. היום כשהוא רתום עם כיוון הנסיעה, אפשר ממש לנסוע מרחקים.

אפרת12

New member
תנסי לסמוך על עצמך

וגם להכיר במגבלות - את לא תמיד תוכלי לספק את הצרכים שלה, אחת מהסיבות היא שפשוט לא תמיד תדעי מה היא צריכה, ובלי שום קשר לשאלה היכן את נמצאת באותו הרגע. הרבה שאלות של מה אני אעשה - מוצאות פתרון כשנתקלים בסיטואציה בפועל. הפחדים שלך מוכרים, ולפעמים הם אפילו מתממשים (סיון החליק לי באמבטיה היום באופן שגם אם היו לי אמצעים נגד החלקה, ואין - הוא היה מחליק. קיבל בומבה בראש ובכל זאת השכבתי אותו לישון. שקטה אני לא). צריך לזכור שמרגע שנולד לך ילד אין מצב שאת לחלוטין רגועה (גם אם את
קר...) ואת לעולם לא תוכלי לחשוב על כל האופציות של מה יכול לקרות ומה הילד עצמו יכול להמציא (אל תדאגי - אני לא הולכת להכניס לך עכשיו רעיונות חדשים לראש...). ואלו לא פחדים שטותיים - הם אמיתיים והם נובעים מדברים שקרו. לאט לאט תלמדי פשוט לחיות איתם ולהתגבר על הסיטואציות. אני לא חושבת שאת צריכה להפסיק לדאוג - זה שומר אותך ערנית. את פשוט צריכה להתגבר על עצמך ולעשות דברים, לא מתוך "אין מה לדאוג" - אלא מתוך אמונה בעצמך שיש לך את הכלים להתגבר על רוב הסיטואציות האפשריות.

אמאאור

New member
נכון - הפחד שומר אותנו עירניות...

כשאני קמה בשלוש וחצי לפנות בוקר, הלומה לגמרי, ומנסה לחבר יצור עקשן וצווחן לציץ תוך תימרון בלתי אפשרי של חגורת הכתפיים שלי... רק הפחד שאתקע לה את הפיטמה בעין גורם לזה שהיא מצליחה לינוק
ועכשיו ברצינות - זה נכון שיש לנו הכלים להתגבר על רוב הסיטואציות. אני קצת איבדתי את הביטחון ואני צריכה למצוא את הדרך בחזרה למקום ההוא.

אמאאור יקירה

כל כך מוכר לי כל מה שכתבת, את מאמינה לי שהבת הגדולה שלי בת 8 ועדיין אני חיה בכל הדמיונות האלו
כנ"ל גם לגבי הבן שלי שעוד מעט יהיה בן 4, כל הזמן אני טרודה במחשבות ובדמיונות, לדעתי זה לא ייגמר לא לעולם.

ואילו בעלי טוען שיש את הפחדים האלו

לכל אחת, יש כאלה שמספרות עליהן ויש כאלו שדוחקות את זה פנימה.

אמאאור

New member
אני לא יודעת להדחיק -

אולי בגלל זה אני שופכת את החיים שלי באינטרנט... חחח... אני צינית עכשיו. הלוואי והייתי יודעת להדחיק את הפחדים שלי - אני פשוט לא יודעת איך עושים את זה.

cookie1

New member
אור יקרה ../images/Emo24.gif

ההצעה שלי היא רצינית לחלוטין ואת מוזמנת להשתמש בה : מתי שאת רוצה לצאת לטיול ברגל או באוטו אשמח להצטרף אליך ו"לתרגל " איתך את הדחקת הפחדים. אל תתביישי, ואני שולחת לך את הטלפון במסר. צאי מנקודת הנחה שאני מחפשת נואשות חברה לבקרים, ואם כבר "צמצמת" את פער הגילים בין עומר ונעם אז זה יהיה נפלא לבלות את הזמן הזה יחד.

nurilu

New member
רעיון מצוין. אני עשיתי את זה עם אמא

שלי. לגבי האמבטיה, אין כמו דפני להרגיע חששות. אין ספק שהפחדים האלה מוכרים. לאט לאט הדברים נעשים יותר פשוטים ופחות מפחידים. אבל זה לוקח זמן.

דפנה מי

New member
ברוכה הבאה

בפרט לתחום החששות והלא נודע. בתור אחת שגם הגיעה לדכדוך קל אחרי לידה-הכל מפחיד, הכל מדאיג וקצת נהיים מסוחררים מרוב דאגה.... מה עם חברה בסביבתך (תכתבי לי במסר היכן את גרה בדיוק) - מספיק שמישהי תהיה לידך בהתחלה ותושיט לך יד-זו לא בושה לבקש עזרה. תלמדי את המיומנויות ולאט לאט, כשיהיה לך בטחון תסתדרי לבד ועוד תדגימי לכל העולם את הפטנטים שלך. תעשי צעד צעד ולא הכל בכוח ובבת אחת. זה כמו לרכב על אופניים ללא גלגלי עזר ו/או ללמוד לנהוג. את לומדת את הבת שלך רק קצת יותר מחודש וכל יום היא משתנה לך קצת ולא בהכרח חוזרת בדפוס קבוע על היום הקודם. לאט ובבטחה-תגיעו למקום בטוח ויציב.

אמאאור

New member
נכון מאוד - כל יום היא משתנה

וכל יום זה משהו אחר, ואין שום תבנית. אולי הכאוס הזה הוא שמלחיץ אותי. כמה שהתמיכה וההבנה הזו עוזרת!
(אה - אני מר"ג).

אנידס

New member
בטח שיש מקום ../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

רוצה לחדד לפני שאני עונה, את מפחדת מכך שלא תספקי את הצורך של הקטנה או את חוששת שהיא תתחיל לבכות?

אמאאור

New member
מחוסר יכולת לספק את צרכיה >>

בעיקר בתחום ההנקה - מכיוון שאני ממש לא משופצרת עדיין, וההנקה הולכת די קשה.

למעלה