עדיין תמימים
"האזרחים הערבים מתנדבים לטובת הציבור שלהם במחנות עבודה ובפעילות פוליטית וחברתית של המפלגות, העמותות, המוסדות הדתיים והרשויות המקומיות. אנחנו מעודדים את ההתנדבות." עוד לא נתקלתי באזרחים ערבים כאלה, פעילות פוליטית או חברתית מדיי פעם של מפלגה זו או אחרת לא נחשבת להתנדבות אזרחית ולא תורמת הרבה. "שלא כמו בימים עברו, האזרחים הערבים אינם תמימים. הם יודעים, שלא ישיגו שוויון אלא בדרך המאבק." אולי אדון איימן יפרט לנו אודות דרך המאבק שלנו כדי להשיג שיוויון לאזרחים הערבים, להתחבר עם המאבק של האחים בגדה ובעזה, או שיש דרך אחרת? הרי עשרות שנים אתם בכנסת ולא מצליחים לקדם את העניינים אז? "ומדוע יש אפליה נגד הרשויות המקומיות הערביות, ולמה הופקעו אדמות הערבים? מפני שהם לא שירתו בצבא?" תגיד לי איימן, מה עם השחיתות ברשויות המקומיות, למה כל ראש מועצה שנכנס מכניס איתו את החמולה שלו ומתחיל לחלק גובים לכל המקורבים ולכל קבלני הקולות שעזרו לו בבחירות, אתם מקבלים תקציבים מהמדינה אך ניהולכם הכושל הוא הבעייה וברגע שהבלגן חוגג משרד הפנים מפרק את המועצה ושולחים יהודי מטעם משרד הפנים כדי שיטפל בחגיגות השחיתות שלכם, אני אישית הייתי מעדיף שהמדינה תציב מטעמה אנשים כדי שינהלו את המועצות הכושלות שלכם. תלוי לאיזה אדמות אתה מתכוון, איזה שנים ולאיזו מטרה הופקעו ואין קשר לשירות צבאי. "שלא כמו בימים עברו, האזרחים הערבים אינם תמימים. הם יודעים, שלא ישיגו שוויון אלא בדרך המאבק. הם רואים את הערבים הדרוזים המשרתים ביחידות קרביות וזוכים ליחס של "יהודים בחובות וערבים בזכויות". כל זה בשעה ש-27% מהצעירים היהודים אינם משרתים בצבא." השחיתות במועצות המקומיות של הדרוזים ידועה לכולם,החברה הדרוזית דומה לחברה החרדית, חברה סגורה ושמרנית, אני עדיין לא מבין למה יש אנשים שחושבים שאם הם הולכים לצבא הם הופכים לאזרחיים שווים, מחשבה לקויוה ואינה נכונה, בעצם שתי האוכולוסיות הבדואית והדרוזית נחשבות לחלשות עוד מלפני קום המדינה, לא סתם הולכים לצבא, ולא סתם עם עדיין חיים בפיגור, והדגש אצלי יותר על הפיגור המנטלי, השמרנות וכל הנורמות העתיקות שעדיין חיות ובועטות בחברה שלנו, אדון איימן לא יכול לכתוב ביקורת נוקבת נגד החברה שלו, ולא יכול לקדם רעיונות ליברליים, להאשים את ישראל זה הכי קל, מה זה חשוב לאיזה משרד יהיה כפוף השירות האזרחי, אתם לא רוצים שיקום דור חדש במדינה עם מודעות לזכויות ולחובות, רוצים לקבל צריכים לתת, יש אפלייה אפשר להלחם, אך דרכי המאבק שלכם אינן ברורות לי.