כבר איננו תמימים

LAYLA S

New member
האדמה חשובה יותר משבב מחשב

זה בטוח. זה ההבדל בין הציונים לערבים - יש הבדלי מנטליות עמוקים, שכנראה לא יתאחו לעולם...

LAYLA S

New member
דווקא אין להם הרבה אדמה

כי הם בטוחים שהם לא צריכים אותה מתנשאים עליה, כמוך...

חוסר הבנה מוחלט של המודל החברתי השולט

מי שנוטל מספיק אומץ, תעוזה וחזון כדי ליזום, ויודע להפעיל אנשים אחרים כדי לקדם את היוזמה שלו, יש לו סיכוי להתעשר ולהפוך לבעל הון. המדינה היא שותפה מיידית לכל הרווחים שמניבה אותה יוזמה (כשיוזמה היא כמובן מושג מופשט - אפשר ליזום בכל תחום ובכל כיוון) ולכן היא מרויחה מהמדיניות הזו, והרווח הזה משמש לטובת כלל האזרחים. מאחר שכל אחד יכול למעשה להפוך לבעל הון (אין צורך בקשרי משפחה או בנתונים גנטיים מסויימים) - זהו גם מודל צודק יותר מרוב המודלים החברתיים שנוסו בעבר. וכל היתר פשוט מקנאים. אני לדוגמא לא מקנא בבעלי ההון, כי לי אישית אין מספיק אומץ, תעוזה וחזון כדי ללכת בדרכם ולהפוך לבעל הון בעצמי. אני מודה בזה מבלי להתבייש, ומבלי לתרץ זאת בסיפורי אדמה למיניהם.

כל אחד יכול להפוך לבעל הון?

אז למה לא רואים הרבה ניידות חברתית במדינה הזאת? למה הדרך העיקרית שבה מזרחים או היהודים-ערבים יכולים להגיע למעלה במדינה הזאת היא דרך הפוליטיקה, שבה הם יכולים להשען על הקהילה שלהם שתקדם אותם, ולא על כסף והשכלה? למה לא כל בעלי התעוזה הם בעלי הון? בחיאת עופר, במדינה הזאת הסיכויים של ילד בינוני מהרצליה פיתוח להצליח הם גבוהים בהרבה משל ילד מוכשר ממנו מירוחם. אין מה לעשות, כשהחינוך שאתה מקבל לא שיוויני, כשההיצע התרבותי לא שיוויוני- המסלולים של שניהם שונים לחלוטין.

לכל אחד יש סיכוי להפוך לאחד כזה

ולדעתי כן רואים הרבה ניידות חברתית במדינה הזו. הדרך העיקרית של יהודים-ערבים להגיע למעלה היא דרך הפוליטיקה? האם אצל יוצאי פולין ורומניה זה עובד אחרת? האם בן של משפחה אשכנזית מירוחם יקבל מענקים מיוחדים ששכנו היהודי-ערבי לא יקבל? האם השלטונות יציעו לו דירה בחינם בהרצליה פיתוח? למען האמת אני אפילו לא יכול לטעון שיש היום הבדלי מנטליות כלשהם בין יהודים אשכנזים ומזרחים. נו, אז בחתונות ובשמחות כל עדה משמיעה את המוסיקה שלה. אז מה?

../images/Emo13.gif כמובן שאין מענק אשכנזים

אבל יש הבדל גדול בהשקעת המדינה בירוחם לעומת הרצליה, ותבדוק בגדול את מי הביאה המדינה לירוחם ואת מי להרצליה או תל אביב...

את המשפחה של אבא שלי שיכנו בטבריה

ואת המשפחה של אביה של אשתי באשקלון. היו מי שהעדיפו לשמור לשמור לשמור על מודל חברתי חמולתי, כלומר המגורים בסמיכות לקלאן וההיצמדות לאדמה היו חשובים להם יותר מתהליכים חברתיים שאפשר היה לזהות אותם כבר אז. והיו אנשים שנקרעו ממשפחתם המורחבת כדי לקדש את האינדיוידואל של עצמם וכדי לתת לעצמם את הסיכוי להפוך לבעלי הון. אשתי למשל, שגדלה באשקלון, התנתקה מהקלאן כבר בגיל 20 ולמדה בחיפה. חברותיה לכיתה, מוכשרות לא פחות, העדיפו להיצמד לקלאן שלהן וללמוד בבאר שבע או במכללת אשקלון. חלק לא מבוטל מהן בחרו את המקצוע שלהן כך שיתאים לאפשרויות הזמינות בסביבת הקלאן. זכותן המלאה כמובן. גם אבא שלי התנתק מהקלאן שלו בגיל צעיר יחסית. ההתנתקות הזו מהקלאן מתקבלת בבוז אצל מי שקוראים לעצמם "מסורתיים". זכותם, אבל שיבינו שיש לזה מחיר כלכלי. אין ספק שהמדינה לא ששה להשקיע בשום מקום. לא בירוחם ולא בהרצליה פיתוח. האינטרס של המדינה הוא כלכלי-חברתי בלבד. אבל הטענה כאילו המדינה שיכנה במתכוון עדות X בירוחם ועדות Y בהרצליה - מגוחכת לדעתי.

LAYLA S

New member
נו מה, אתה מצחיק?

אתה בעצמך מעריך את אישתך שהתנתקה מהדרום כדי להצליח בלימודים שלה, לעומת חברותיה שניסו להצליח באוניברסיטה לא יוצלחת בדרום, ואחר כך אתה אומר שיש במדינה שוויון הזדמנויות? יעני כדי שגם לי יהיה שוויון כזה, אני חייבת להתנתק ממשפחתי ומחבריי ולעבור דירה?. זה כבר לא שוויון!!! הטענה "כאילו" המדינה שיכנה במתכוון אנשים מסויימים בדרום או בפריפריה ואנשים אחרים במרכז ובאיזורי השפע נראית לך מגוחכת?!? אז צר לי לומר לך, אתה לא יודע כלום על התנהלות הציונים עם קום המדינה, ואתה בכלל לא מכיר את ההסטוריה, כי הדברים הללו כתובים שחור על גבי לבן, בכל ספר הסטורי או מסמך ממשלתי.

אז אבא שלי הגיע לטבריה בטעות?

ואיך תסבירי את העובדה שהוא כבר לא שם, בניגוד לחברים שלו מילדות? ולא ממש הבנת את הטענה שלי. אני לא מעריך את אשתי על ההתנתקות מהדרום, אלא על ההתרחקות מ-ה-מ-ש-פ-ח-ה שלה! לטובת הגשמה עצמית. היא הבינה שהמוסד הטוב ביותר ללימודים גבוהים נמצא בחיפה ולא בדרום, ולא היססה להתרחק מהקלאן כדי להגשים את שאיפותיה! שזה מחיר שעבור "המסורתיים" הוא בבחינת לא בא בחשבון. המדינה, וזה לא סוד, שואפת לשבור מסורות של קלאן. המדינה שואפת למצב שבו כל אחד הוא בשביל המדינה, ולא מצב שבו כל אחד הוא בשביל הדוד שלו והאח שלו. לכן ברור במי היא תעדיף להשקיע - במי שמניב עבורה את הרווח המיידי והמקסימלי.

LAYLA S

New member
למה אתה חושב

שהתרחקות ממשפחה צריכה לגרום אושר או שזו עדות לקידמה? אם אתה אומר שהמוסד הטוב ביותר ללימודים לא יכול להמצא בדרום הארץ, ומשום כך ילדי דרום הארץ צריכים ללכת להשכיר דירות במקומות אחרים בכסף שאין להם, ולהשקיע בעבודה מרובה כדי לשלם הוצאות על חשבון הלימודים, אז... סיימתי את טענותיי בדבר קיפוח!
אני לא מצליחה להבין על איזו מסורת אתה מדבר... הרי היום לאף אחד לא איכפת להתרחק ממקום מגוריי הוריו ולחיות לבד, אתה חי בפעם... הבעיה היא שאם זה לא משתלם, כי הם צריכים להשכר דירה ברוב הכסף שהם מרוויחים, אז הרבה מהם מוותרים על ה"תענוג", ומעדיפים לחמוק ממגורים באיזור המרכז. אתה רציני בדבריך - ".... המדינה שואפת למצב שבו כל אחד הוא בשביל המדינה, ולא מצב שבו כל אחד הוא בשביל הדוד שלו והאח שלו...."? הרי אם זה היה נכון, אז לא היתה פה אפלייה! הרי כל אותם ילדי שמנת, שההורים הציונים-אשכנזים שלהם מקושרים לצלחת, מצליחים לאכול מהצלחת הזאת רק בגלל ההורים שלהם, וכל היתר לא! (ראה דוגמה את העצומה נגד יאיר לפיד שחי בעושר בגלל הקומבינות של אבא שלו, למשל)

respecta1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אם את חושבת שזה שהמוסד ללימודים הטוב ביותר לא נמצא בדרום זה קיפוח, אז גם אני גמרתי עם טענותי.. כלפיך..

LAYLA S

New member
חוץ מללחוץ על הסמיילי הצוחק

יש לך עוד יכולות? הבן אדם אמר שאישתו התנתקה מהמשפחה הדרומית שלה, כדי להצליח להגשים את עצמה. אני אומרת שבמדינה מתוקנת אישתו לא היתה צריכה להתנתק מכלום, ועדיין להגשים את שאיפותיה. זה לא נורמאלי שבני אדם חייבים להיעקר מהדרום, אם הם רוצים להצליח, זאת אפלייה של הדרומים. איך אתה אוהב להפוך את מה שאומרים ולהוציא דברים מהקשרם... ממש עיתונאי מבוזבז.

respecta1

New member
מה אפלייה של הדרומים מה ../images/Emo6.gif

קודם כל יש אחלה אונבירסטה בבאר שבע.. זה שהיא רצה ללכת לטוב ביותר בחיפה זה החלטה שלה.. אבל זה בחירה שמישהו יכול לעשות ההפך ממנה. ובכל מקרה, לא כי בצרפת ארצות הברית אנגליה (או מה את מעדיפה סודאן עיראק מרוקו..) יש במקום חוץ מבערים היותר גדולות איזה מוסדות לימוד מפותחים לא, ככה זה בכל העולם.. בערים היותר קטנות יש את המינמום הנדרש, ובערים הגדולות יש את המוסדות הגדולים והמפותחים.

LAYLA S

New member
קודם כל

אני ניסיתי להסביר לעופר למה הוא טועה בגישה שלו, אז לא ברור לי למה אתה מתערב. דבר שני, אם כבר התערבת, אנחנו לא ארה"ב ולא צרפת, אנחנו מדינה קטנטנה שהמשאבים שלה זורמים בשטף רק לתל אביב ולא לאף אחד אחר. זה קיפוח.

respecta1

New member
../images/Emo6.gif

כמו שעופר נכנס לדיבור ביננו וכמו שסלטעון נכנס לדיבור ביניכם, ככה עובד פורום
ומה הקשר? זה שאנחנו מדינה קטנטנה זה עוד יותר בעד דברי, 8 שעות לוקח לחצות אותה ושעתיים בין רוב הדרום לבין המרכז אז מי ישמע "התנתקה ממשפחתה" אם היא הייתה גרה ב"עיר קטנה בטקסס" היא הייתה מתנתקת ממשפחתה, לא אם היא גרה באשקלון במקום תל אביב.

LAYLA S

New member
כן אבל אתה מוציא דברים מהקשרם!

אני הסברתי לו למה אני התכוונתי, ואתה התפרצת פתאום ושינית את כל התמונה, כראות עיניך... זה בדיוק מה שניסיתי להסביר לעופר... הוא טוען שקידמה היא התנתקות מהמשפחה... ואני לא מבינה למה. הרי בדיוק כמו שאמרת - ישראל היא מדינה קטנטנה והמרחק הגיאוגרפי ממקום למקום הוא לא רב, אז למה התנתקות = קידמה? למה צריך להתנתק בכלל? מצד שני - אם לטענתו אישתו עזבה את הדרום והסכימה להתנתק ממשפחתה כדי ללמוד במוסד טוב יותר שאינו מצוי בדרום הארץ, יש פה אפלייה. כי מזה אתה יכול להסיק לבד שמוסדות הלימוד בדרום אינן שוות ערך למוסדות לימודיים באיזור אחר בארץ.

למעלה