כבר איננו תמימים

את סותרת את עצמך מבלי לשים לב.....

הפנתרים השחורים נכשלו מהסיבה הפשוטה שלא כולם היו שותפים למאבק שלהם. המאבק התחיל, אבל לא כולם הצטרפו. בחברה חופשית ומשגשגת, בלתי אפשרי לסחוף את כולם - או אפילו את הרוב- למאבק מבלי שמטרותיו ברורות ומוגדרות ונהירות היטב לכל המשתתפים בו. "כל מצב אחר עדיף" - זה בדיוק המשפט שירתיע רבים מאד מלהצטרף למאבק כזה. הוא יוצר דימוי של מאבק שיבטל את הסדר לטובת אנרכיה ומלחמות - ומצב של אנרכיה ומלחמות הוא המצב השנוא ביותר על כולם ללא יוצא מהכלל.

LAYLA S

New member
אני לא סותרת כלום

אני לא יודעת באיזה עולם אתה חי, אבל רוב העם חי במצב מתמיד של מחלמה, מלחמה על החיים. ולא, לא בגלל הגויים שעומדים עלינו לכלותנו... אלא בגלל תאבי בצע שרלטנים שחטפו את המדינה והם עושים בה ככל העולה על רוחם, ואין בהם טיפת רחמים כלפי מי שהגיע לחרפת רעב בגללם.... הפנתרים נרדפו ע"י אותו ממסד, אותו ממסד שהצליח להפחיד את כולם. הפנתרים עשו טעויות שאנחנו יכולים ללמוד מהן. מצב של אנרכיה ומלחמות? זה מפחיד רק את אלו שיש להם מה להפסיד... והאנשים האלו הם קומץ קטנטן מהמדינה.

חבל להתכחש לעובדות הידועות...

רוב הציבור הישראלי על כל פלגיו ועדותיו, הוא נורמטיבי, וכן, הרוב המוחלט חש שיש לו הרבה מה להפסיד במקרה שהסדר החברתי הקיים יתמוטט.

LAYLA S

New member
עכשיו אתה סותר את עצמך...

רוב הציבור הישראלי הוא מסורתי, זה, לדבריך, לא נורמטיבי... אז איך אתה מצפה מרוב "לא נורמטיבי" לחשוב כמוך?

סליחה........?

נורמטיבי=מציית לתכתיבי החוק והסדר הקיימים, ולא שש לשבור את הכלים מול הממסד. בשום אופן לא דיברתי על התנהלות דתית.

LAYLA S

New member
למה?

יש חובה גם לציית לכללי החוק וגם לא לשבור את הכללים של הממסד? אם הממסד הוא החוק, והוא מבצע פשעים בחסות החוק של עצמו, חובה עלינו לצאת נגדו ולא לשתף איתו פעולה. אם הוא לא מציית לחוק של עצמו, אנחנו צריכים לשבת בחיבוק ידיים ולאפשר לו להתנהל כרצונו? הממסד הישראלי, שהוא גוף חד עדתי וחדגוני, לא יכול להגיד לאף אחד לציית לו, כי המושג "ממסד ישראלי" ו"חוק" לא באים בכפיפה אחת. לציית לחוק האנושי זה עניין אחד, ולשבור את כללי המשחק העקומים של הממסד זה עניין אחר.

הממסד הישראלי הוא גוף חד עדתי? נו באמת

זה כבר נשמע ממש כוכבתי. אני לא מבין מושגים ערטילאיים כמו "החוק האנושי". אני אדם פרקטי ופועל בתוך המציאות הקיימת כפי שאני מבין אותה. אם ה"ממסד" מבצע פשעים, זכותו וחובתו של כל אחד לחשוף פשעים אלה ולקדם תיקון של החוקים כך שפשעים אלה יהיו נחלת העבר. הממסד עצמו מורכב בכוונה מרשויות שונות בעלות אינטרסים מנוגדים, שהסמכויות השונות מחולקות ביניהן - זה מקור עוצמתו אך זהו גם גורם מעכב המונע מהממסד לעשות שימוש חוזר ולקוי במקורות הכוח שלו. בתוך הממסד קיים גם גוף מבקר - שתפקידו לחשוף עוולות ופשעים. זאת בנוסף לתקשורת החופשית, שיש לה מערכת חוקים שלאו דווקא חופפת לזו של מוסד שלטוני דוגמת המשטרה למשל. אלא שכדי להביא לשינויים, אפילו קטנים, במערכת הפועלת בכפוף לממסד - חייבים להיות ממוקדים מאד, להגדיר היטב את הליקויים ואת התיקון המוצע להם, והכי חשוב - לרתום בעלי כוח והשפעה לצורך קידום העניין.

LAYLA S

New member
אה עכשיו אתה טוען

שהממסד הציוני-אשכנזי הוא לא גוף חד עדתי? הרי על זה כובלים יהודי ערב והאיסלאם מקום המדינה! הרי בדיוק בגלל זה יהודי ערב לא רצו לבוא לפה מלכתחילה! הרי זאת בדיוק הטענה לאפלייה! עופר, ברצינות, אתה לא יכול להיות אמיתי. להגיד שהממסד הציוני-אשכנזי ששולט פה הוא לא חד עדתי, זה כמו שתגיד שרוב מי שחי במדינה הזאת הוא לא יהודי... על דברים כאלו כבר אי אפשר להתווכח.

מה זה בכלל "ממסד ציוני אשכנזי"?

איך מגיעים להגדרה כזו בכלל?? אני טוען שזה קשקוש מוחלט, ואמשיך לטעון כך עד שתסבירי לי מדוע ראוי לכנות את מדינת ישראל "ממסד ציוני אשכנזי". אם תאמרי שלפני 50 או 60 שנה היה כאן רוב אשכנזי וכל מוסדות השלטון נשלטו בידי אשכנזים - אשיב שאת צודקת, אבל אנו חיים בשנת 2008 ולא ב- 1948. מה שנותר מאז הוא בעיקר הקינה על הבלתי מושג שלעולם לא יהיה עוד - שזה תמצית התרבות המזרחית. יהודי ערב לא רצו לבוא לכאן? בגלל זה הגיעו לכאן למעלה מ- 800,000(!!!) איש? מרוב שהיה להם טוב בארצות מוצאם? הרי זה לא מסתדר עם ההיגיון הבריא. רק מעטים עוזבים מקום בו הם מרגישים "בבית", במיוחד מי שגדל בתוך קלאן שמרני שבו לא נוטשים את האב הפטריארכל השליט בקלות. דרך אגב, זו בדיוק התשובה שהיתה לי כלפי מי שהקל ראש בעזיבתם של מאות אלפי ערבים את שטח ישראל ב- 48. אנשים לא עוזבים סתם.

shm490

New member
עוד הפעם את באותו ויכוח ישן

הממסד הוא לא אשכנזי , נקודה , ומספיק כבר לחיות 60 שנה אחורה , אני הרי יודע את התשובות שלך אלו שעלו בממסד הם משתאכנזים ואלו שהצליחו בגדו בעדתם לכן הממסד הוא משתאכנזים ואשכנזים ובני עדות המזרח (יהודים ערבים לטעמך ) לא שיכים כי אם הם שיכים הם משתכנזים יאללה די נמאס מהחפירה הזאת של העדתיות וכבר אמרתי לך לא פעם עם כל הנישואים בין העדות כבר לא ברור מי אשכנזי ומי ספרדי (סליחה , יהודי ערבי ) . תמיד יהיו עניים ותמיד יהיו עשירים גם במדינות הכי סוציאליות . הפנתרים לא הצליחו כי הם הראו בעיה אך לא היה להם מושג איך פותרים אותה כמו הרבה תנועות מחאה שלא ידעו מה לעשות עם המחאה שלהם ולאן להוליך אותה ..

למעלה