כבר איננו תמימים

LAYLA S

New member
אני אשמח אם תראה לי איפה משקיעים

לא שקל, אלא חצי....

תלוי באיזה מדיניות כלכלית

במדיניות הכלכלית הימנית קיצונית שנהוגה אצלנו, פירות הצמיחה של ההייטק חוזרים לעשירים.

איך בדיוק? הרי המדינה משתתפת בכל העיסקאות

שמתבצעות בה, בצורת מיסים שונים (מע"מ, מס שבח, מס הכנסה, ועוד כהנה וכהנה). פירות הצמיחה חוזרים בחלקם ליזמים ולבעלי ההון - אחרת לא יהיה להם שום תמריץ ליזום ולייצר, וכולם כמובן יפסידו מזה. אבל החלק האחר שלהם זורם לקופת המדינה, שהיא גוף שדואג לכלל האזרחים.

LAYLA S

New member
ה"מדינה" היא לא גוף

שדואג לכלל האזרחים. אם היא היתה כזו, לא היו מליון וחצי ילדים רעבים ולא היו מאות מובטלים ולא היו מליון משפחות עניות, למרות שחלק מהן קמות כל בוקר לעבודה ולא היתה אפלייה ולא היה קיפוח והפריפריה היתה מתפתחת ולא חוזרת אחורה בזמן, על חשבון המרכז.... אני נדהמת בכל פעם מחדש לשמוע אנשים כמוך

"דואג לכלל האזרחים" הכוונה למשל

שהמדינה מממנת סלילת כבישים, מוסדות רפואיים וסוציאליים, ועוד ועוד תת-גופים שאין לקיומם הצדקה כלכלית. זו הכוונה "דואגת לאזרחים".

איפה לא? את מוזמנת לעיין בחלוקת תקציבי המדינה

וללמוד על זרועותיה השונים. מהיכן מגיע התקציב לסלילת ולאחזקת רשת הכבישים הבינעירוניים, הקיימים בכל מקום? מי מממן את השירותים הסוציאליים והרפואיים? (או, מדוע מכונות ההנשמה בביה"ח רמב"ם וברזילי לא מפסיקות לעבוד כשמתקלקל להן המפוח?) מי מסבסד את הנזקקים על חשבון העשירים? (עד גבול מסויים וטוב שכך - הרי יש גבול עד כמה אפשר להוריד את האחריות האישית מהעניים).

LAYLA S

New member
../images/Emo6.gif חלוקת תקציבי המדינה?

זאת שבגללה הכבישים בדרום הארץ חשוכים? זאת שבגללה מתים הרבה יותר בני אדם בדרום, בבית חולים ברזילי, בגלל חוסר מקום או משאבים? זאת שבגללה לבני אדם בדרום אין מקומות עבודה, ולכן הם נאלצים להקרא "נזקקים" ואחר כך אנשים כמוך טוענים שהמדינה מסבסדת אותם "....עד גבול מסויים וטוב שכך...." בסכום חודשי לא אנושי, על חשבון העשירים? אני לא צריכה לעיין בחלוקת תקציבי המדינה אני חשה את החלוקה הזאת יומיום אני מתוודעת מידי יום לעוולות שיוצרת ומשמרת המדינה הזאת

איך מוציאים את הדרום מהבוץ?

מה היית עושה במקום המדינה? הרי כבר סיכמנו שהמדינה לא מחלקת כסף ואוכל לאזרחים, אלא להיפך - האזרחים הם שמממנים את המדינה. ואגב, גם כביש חיפה-ת"א חשוך ברובו. רק כביש ת"א-ירושלים מואר לכל אורכו, כך שהדוגמא שלך לא טובה. איך תסבירי את העובדה שבחיפה חיים הרבה יותר אקדמאים מאשר בדרום? ומה לגבי יוצאי בריה"מ וחבר העמים, שגם האקדמאים שבהם נאלצים לפעמים לעבוד בניקוי אסלות ובכל זאת לא בכו כ"כ חזק? הבכי והכמיהה לדברים בלתי מושגים, הם אבן דרך בתרבות המזרחית. זה חלק מהעניין. מי שיודע קצת ערבית או מתעניין בשירים בערבית, יבין זאת מייד.

LAYLA S

New member
המדינה

הבטיחה ליהודי ערב והאיסלאם שהיא זורקת אותם ליישב את הדרום, אבל שהיא תפתח את הדרום בו זמנית... היא לא באמת התכוונה למה היא אמרה, אז שלא תפיל את זה עכשיו על האזרחים שגרים שם. זה אינטרס גם מדיני שאיזור שלם במדינה לא יהיה נחשל (או שזה אמור להיות גם אינטרס שלהם....
) זה לא "בכי וכמיהה לדברים לא מושגים" כדבריך, אלו שקרים במצח נחושה וזלזול בבני אדם בבואם ארצה! אתה מנסה לצייר את המדינה הזאת, כאילו באו לפה עם קומה עניים ועשירים, העשירים נשארו עשירים, והעניים נשארו עניים, וזה לא נכון. גם לא נכון שמי שהיה לו שכל הצליח להתעשר, ומי שלא היהן לו מספיק אייקיו הפך להיות עני... במדינת ישראל אין ולא היה שוויון הזדמנויות, אותן זעקות כאב שמושמעות ע"י בני הפריפריות, הן על העוול שעשו לאבותיהם, עוול שמשליך עליהם ועל ילדיהם היום. זה מעגל שמאוד מאוד קשה עד בלתי אפשרי לצאת ממנו בכוחות עצמך, על זה הם בוכים יומם וליל - איך אבותיהם לא עשו מעשה כבר אז... איך הם נתנו לממסד הציוני-אשכנזי לדפוק אותם... (אגב, זה בדיוק מה שקורה לאתיופים היום, רק שאצלם זה עוד הדור הראשון, לפחות יש להם מושג איך ירגישו הילדים שלהם בבוא היום, כי הם רואים את ילדיהם של בני ערב והאיסלאם שנשארו בזבל) מהמעגל הזה אי אפשר לצאת, כי האפלייה ממשיכה, בדיוק כמו אז... אני יכולה רק להגיד לך, שלעומת כל מקום אחר בארץ, האבטלה בדרום גואה ושולטת. לאנשים בדרום בדרך כלל אין כסף לאוניברסיטה (ואל תתחיל עכשיו עם המלגות, כי רוב האנשים לא מקבלים אותן ללא תמורה, ואת התמורה הם לא יכולים להבטיח, כי הם צריכים גם לעבוד כדי לקיים את עצמם בתקופת הלימודים....) מה אני רוצה? המדינה הזאת צריכה להכות על חטא ולהפעיל נוהל "אפלייה מתקנת" כלפי כל אלו שהדרדרו בגלל זה לעוני בוא נתחיל ממתן מלגות מלאות לתושבי הדרום המקופח ללמוד באוניברסיטה. בוא נתחיל מפיתוח תשתיות בדרום ויצירת מקומות עבודה (שיעסיקו דרומיים! ולא יביאו אנשים ממקומות אחרים בהסעות לעבוד אצלם) בוא נתחיל מזה, זה המינימום, אחר כך נמשיך (ויש הרבה לאן....)

כלומר את דורשת מהמדינה להאכיל את הדרומיים

וכל זה כדי שיוכלו להמשיך "ליהנות מפירות העולם החדש" מבלי שיצטרכו לוותר על מסורת ארוכת שנים - אותה מסורת שמנציחה את העוני שלהם....... אני כמובן נגד. מי שנמצא בסיכון כי נולד לאב ששפך את זרעו מבלי לדאוג לתוצאות - יטופל ע"י שירותי הרווחה של המדינה. אבל עד גבול מסויים - כי כל מי ששופך את זרעו צריך ליטול גם אחריות ראויה.

LAYLA S

New member
איזו מסורת?????????

המסורת הפנימית שאמרה לאבותיהם להקשיב לממסד הציוני-אשכנזי, ולהאמין לו כשהוא אמר להם להזרק בדרום, ושהוא ידאג לפתח את הדרום, ובמקום זה המשיך לפתח את המרכז? מה אתה רוצה עופר? שכוווולם ינטשו את הדרום ויעברו לגור במרכז הארץ? אתה פשוט חי בזמן עבר... מה יעזור למישהו כשהוא יעזוב את הדרום וילך להשכיר דירה במרכז? תנסה לחשוב איך אתה היית מתמודד אם להוריך לא היה בית שנוח להגיע ממנו לאוניברסיטה, ואם ההורים שלך לא היו אשכנזים עם שם משפחה "נכון" שיפתח לך דלתות... מה אתה היית עושה? שודד? האם רק לעשירים הגנבים של ישראל מותר להביא ילדים לעולם?

את מדברת על שם משפחה "נכון"

ובאותה נשימה אומרת שאני הוא שחי בעבר?? את יכולה לדבר עד מחר על הממסד ש"הבטיח שיעשה X ולא עשה". יכול להיות שהטענה הזו גם צודקת - אז מה? איך זה ישנה את המצב? אבא שלי סבל בדיוק מאותן התופעות. שיכנו את משפחתו ואותו במעברה, ואח"כ בשיכון עלוב ביותר בטבריה. הוריו היו צריכים לנסוע בכל יום לקיבוצים כדי לעבוד, כי זו היתה המדיניות של הממסד המפא"יניקי שעליו יש לו בטן מלאה עד היום.... ומה? כיאה לאשכנזי שמקריב הקרבות מבלי לבכות על כך כל חייו, הוא עמד מולי בשעה שהבאתי הביתה סיפורים עם בטן מלאה כלפי מערכת החינוך והממסד, ו..... הגן בחירוף נפש על אותו הממסד שבעצמו היה לו עליו בטן מלאה! תמיד היה אומר "אתה יכול לבכות עד מחר - אם לא תדאג לעצמך, אף אחד לא מתפקידו לדאוג לך". בינתיים, גיליתי שהוא מצביע תמיד ליכוד. אף פעם הוא לא סיפר לי את הסיבה המדוייקת לבטן המלאה שלו כלפי ה"מערך". הבנת מהי תמצית ה"אשכנזיות"? ברור שהמדינה תעדיף להשקיע במי שיקדם יותר בקלות את האינטרסים הכלכליים שלה - שאלה ללא ספק האשכנזים! אין להם מסורת, או כללים שהם בבחינת "ייהרג ובל יעבור", והם גם לא בוכים ונוטרים טינה. בקיצור - הציבור שהכי קל לדרוך עליו. מי מופיע תמיד בדמות ה"יורם" וה"פראייר"? הבנת?

LAYLA S

New member
לא לא הבנתי

לא תצליח לשכנע אותי ששם המשפחה שלך לא פתח לך דלתות, גם לא תצליח לשכנע אותי שאת אבא שלך לא העבירו לשיכון בטבריה אחרי כמה ימים ספורים או מספר שבועות, לעומת המרוקאים שאחרי מספר שנים רק העבירו אותם לאיזורים נידחים בדרום, בשביל שאת אבא שלך יעבירו יותר מהר לטבריה.... מה שכן, אם אבא שלך כל כך שנא את הממסד הציוני-אשכנזי, ואני יכולה להבין למה, איך זה יכול להיות שאתה מגן עליו ושואף להיות חלק מהמערך הקלוקל הזה? זה מה שמפתיע... מזכיר לי את המשתכנזים למיניהם... אם כבר אתם מגיעים למשהו, בכוח, אחרי עבודה קשה, למרות שהממסד זלזל בהוריכם, איך היום, מעמדת כוח, אתם לא בועטים בו, אלא מקדשים אותו? שטיפת המוח שלהם הצליחה ובגדול כנראה.

אם תנסי לתת לי רעיונות..

איפה ובאילו מקרים יכולתי להיתקל ביחס אחר אילו רק שם המשפחה שלי היה שונה..... אני מבטיח לבדוק את העניין ברצינות. אין לי מה לשכנע אותך לגבי עובדות - אף אחד לא דאג לקדם את אבא שלי על חשבון אחרים. אף אחד. דרך אגב, משפחות טבריאניות ותיקות (שמוצאן בסופו של דבר ממדינות ערביות) התייחסו אליו אז בזלזול מופגן. הוא נאלץ לא אחת להתמודד עם כנופיות חמולתיות מזרחיות שהסתובבו באותו שיכון והטילו אימה. ואני לא נכנס להיותו דור שני לניצולי שואה שבקושי ידעו עברית ולבטח לא יכלו לדאוג לו במושגים של היום. זו גם הסיבה לכך שהוא לא הצליח ללמוד רפואה (אבל כן למד באקדמיה בסופו של דבר). ולמרות הכל ואף על פי כן, הוא לא העביר את המטען הרגשי הקשה הזה לדור הבא. את לא תוכלי להבין את המניעים לזה, כי זוהי תמצית האשכנזיות ואת לא אשכנזיה (טוב נו, אני לא יכול להתאפק מלומר שאני בעצמי חושב שאלה שטויות.
אם תרצי להבין - תביני. אם לא - לא). מהיכן בעצם נובע הקטע הזה, של לגדל ילדים על שנאה ולהעביר אליהם מטענים רגשיים? זו תמצית החמולתיות. הילד אינו אלא המשך של הוריו, וחובה עליו להמשיך את דרכם. הממסד השאיר צלקת אצל האב? כמובן שהבן חייב לנקום את נקמת אביו. אין לו בכלל חופש לחשוב ולהחליט בעצמו האם זה כדאי או לא, האם זה משתלם כלכלית או לא. האב רוצה? אין שום אופציה פרט לנקמה ולשנאה. לעומת זאת, אבא שלי שצפה בזמן את תהליך מותה של החמולתיות, העדיף לשמור את הזעם לעצמו ולשנות את הטעון שינוי. היום ממילא אף אחד לא הפלה אותי. הליקויים שגרמו לאבא שלי תסכול וכעס, כבר לא קיימים - או נוהגים באופן שונה. אז מדוע שאכעס? כי כך ציווה אבא שלי?

LAYLA S

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אני חייבת להגיד לך שהמרוקאים מנסים להשתיק את העניין יותר מהציונים-האשכנזים. אחרי מה שקרה לפנתרים השחורים, הם מתים מפחד שגם הילדים שלהם יהיו כאלו ויחטפו מהממסד... גם אותי כולם מנסים להסות בכל מיני מקומות פן יבולע לי... הם מתכופפים אלי, שמים את האצבע המורה על הפה שלהם, ולוחשים לי - ששששש... אל תגידי ככה... את יודעת מה הם יעשו לך?
שוב, אתה לא חי במציאות עופר, אנחנו לא מדברים על הדור הנכון... תמצית החמולה?
תגיד לי, מה עובר עליך? איזו חמולה? המושג הזה עבר מזמן מן העולם... תיכף תגיד לי גם שאסור לבחורה אצלנו לצאת מהבית בלי ליווי של גבר או שהיא צריכה להתחתן בגיל 12... מה נסגר איתך? האמת? נתקלתי לא מזמן במישהו כמוך, אשכנזי מתנחל שעבר לפה מהבועה האשכנזית של גוש קטיף, למגוריי ביניים, עד שיהרסו לנו את הנוף ויבנו להם את מגורי הקבע שלהם... הוא דיבר בדיוק כמוך. הוא חשב שאסור לי לצאת מהבית, או שאם אני לא אשוב הביתה בשעה סבירה יבואו כמה מהחמולה לפוצץ לו את הצורה.... כן, הוא היה מצחיק. אבל מה שברור זה, שהוא כל חייו חי עם אשכנזים וניזון משמועות לגבי כל היתר. ככה אתה נשמע. לגבי העבודות - זאת לא בעיה... אם אתה באמת רציני, אתה יכול לעשות את מה שעשה הזמר ה"מזרחי" כדי להוכיח שגלגלץ מפלים אותו לרעה, או את מה שעשה איזה עורך דין שרצה להתקבל לעבודה - הראשון שלח את הדיסק שלו לתחנת הרדיו בפעם הרבעית (אחרי שהוא לא הצליח להתקבל בשלוש הראשונות) רק שהפעם הוא שינה את שמו לשם אשכנזי לחלוטין... תנחש מה קרה? פ ת א ו ם הוא התקבל, פתאום! השני מאס בעובדה שאותו לא מקבלים לעבודה בשום מקום, אז הוא החליט להמשיך לשלוח את קורות החיים שלו, אבל לצלם אותם גם עם שם אחר, אשכנזי למהדרין, ולשלוח אותם בדיוק לאותם המקומות... תנחש שוב... קורות החיים עם השם המקורי לא התקבלו לשום מקום, בעוד שקורות החיים עם השם האשכנזי התקבלו לשלושה מקומות שונים... בדיוק אותם קורות חיים!!! אני לא מאמינה שאני מספרת לך את זה... זה הרי היה בכל כלי התקשורת.... אם אתה רציני, תנסה. תשלח קורות חיים שלך עם השם המפוצץ שלך, ואת אותם קורות חיים לאותם המקומות עם שם יהודי-ערבי\ברברי ותראה כמה יחזרו רק אל השם שלך. בהצלחה.

אני בכוונה מתבטא בצורה מסויימת

כדי לשקף לך כיצד נשמע סגנון הדיבור שלך כלפי ה"אשכנזים" שלטענתך שולטים בכל דבר. ברור שיהודי המזרח עברו כברת דרך מאז שנחתו כאן, וברור שגם אשכנזים רבים היו בסה"כ בני כפר פשוטים שבעצמם התעקשו לקיים מסורת חמולתית (ה"אמא הפולניה" היא דוגמא קלאסית). אבל יש דברים שראיתי ושמעתי, וחבל להכחיש אותם. אצלי בבית לא נחשפתי לגישה חמולתית-שוביניסטית. למדתי בגיל מבוגר יחסית, מבחוץ, שזה קיים. אבא שלי התאהב בצעירותו בבחורה מרוקאית. אלא שהיא הודיעה לו מראש ש"המשפחה לא מסכימה". לא היא לא מסכימה. המשפחה. אז אני קורא לזה - חמולתיות. (ואם את מתעקשת, הוא לא סיפר לי את זה ביוזמתו). והיום זה לא קיים? נכון, כמעט ולא. בדגש על כמעט. לאחי הצעיר היה/יש חבר ממוצא עיראקי. במקרה, הוא התכוון בעבר לצאת עם בת דודה שלו, שאותה הכיר מבלי לדעת על קרבת המשפחה ביניהם. תוך זמן קצר הופיע אצלו החבר(!) וקבע שהוא לא יכול לאפשר לו לצאת עם קרובת משפחה שלו. הבנת? לא הבחורה החליטה, אלא המשפחה. חלפו עברו הימים, והסתבר שקרובת משפחה שלי (בת דודה) היתה בקשר רומנטי-מזדמן עם חבר (אחר) של אחי. אותו חבר עיראקי ששמע על כך, שאל: "איך נתת לזה לקרות"? או במילים אחרות: "איך הסכמת לשבת מהצד כשכבודה של בת הדודה שלך חולל כך"? אז לפני שאת מספרת לי שאני חי בבועה, תתמודדי בבקשה עם הסיפורים שאני מספר - שאלה סיפורים מהחיים, לא מאיזה צהובון.

LAYLA S

New member
מה זה קשור?

אין לי שום דבר לומר על האשכנזים, יש לי הרבה מה לומר על הממסד הציוני-אשכנזי. מה ההבדל? ההבדל הוא שהראשונים לא פגעו בי או בכל מי שלא דומה להם, הם חיים איתנו, ואנחנו מתמזגים יופי. השניים חטפו את המדינה שלי, והם ממררים פה לבני אדם את החיים, סתם ככה, כי מותר להם, הם מהגזע העליון. את העוולות שנעשו כלפינו, ויש להם היום השלכות עמוקות מאוד, ביצעו חברי הממסד הציוני-אשכנזי, והרי לא יכול להיות שעכשיו אני אאשים את כל האשכנזים במעלליו, נכון? המינימום הנדרש מהאשכנזים, הוא לדעת עלינו קצת יותר. להכיר אותנו, ולא לתפוס ישר את הצד של הממסד כהתגוננות עדתית (העובדה שהנאשם הוא אשכנזי, וגם הם כאלו), ולא לעזור לו להדחיק את העבר ולטשטש את המציאות כי זה טוב גם לאותו אשכנזי שלא שייך אליהם, אבל נהנה משם משפחה "נכון" שעלול לקרב אותו יום אחד לצלחת האשכנזית בלבד. רוב האשכנזים שהכרתי תמימי דעים איתנו לגבי אותן עוולות... אז אני מעריכה שאתה שייך לקומץ שלא יודע עלינו כלום. לגבי הגזענות האינדיווידואלית מול עדה כזו או אחרת... תתאר לך שמי שהיה גזען כלפיך היה שולט במוסדות המדינה, במדיה, במקומות העבודה, ובשאר המקומות הנחשקים, המעצבים את דעת הקהל... מה היית עושה אז? זאת בדיוק הבעיה שלנו. אותך אולי לא מקבלים אל תוך משפחה מסויימת (ואני חייבת להגיד שהיום אני בכלל לא נתקלת בזה, אולי רק פעם אחת ראיתי גבר שלא רוצה להתחתן עם אשכנזיה...), אבל אותנו לא מקבלים במדינה!

מה זה מאבק "רדיקלי"? עוד מונח מסתורי

מאבק שנועד לשנות הכל מהשורש? בשביל זה צריך לשכנע את רוב הציבור ששינוי כזה הכרחי, או לפחות דרוש. ובשביל זה צריך לשכנע את רוב הציבור ששינוי כזה יביא בסופו של דבר למצב טוב יותר מן המצב הקיים. תתחילי קודם כל מזה. מהשורש.

LAYLA S

New member
../images/Emo13.gif אני לא צריכה להתחיל כלום

בשביל אנשים שהם בדרגת סוג ב', ג', וד' במדינה הזאת, כל מצב אחר עדיף... אנשים כבר יודעים את זה לבד, הם רק צריכים שיקום מישהו ויתחיל, ואז כולם יצטרפו אליו... פחדנים... כולם זוכרים את מה שקרה בזמנו לפנתרים השחורים, איך הם נשכבו על הגדר בשביל כולם, ובסוף נדפקו לבד... אף אחד לא יצא לבד למאבק, אבל אם יקום מאבק כולם יצטרפו.

למעלה