כבר איננו תמימים

אני רואה שאת מבינה איך זה עובד.....

את חושבת שאבא שלי לא שינה את שם המשפחה שלו? אז את חושבת לא נכון. יהודי מדינות ערב הם חלק מהמדינה ויש להם ייצוג נכבד במוסדות השלטון ובממשלה. לא תצליחי, לפי מיטב מסורת הקינה המזרחית, לכנות אותם "עם" (וזאת בניגוד לאשכנזים ה"שליטים") ולשכנע בכך מישהו. גרמניה נכנעה לבעלות הברית, ונאלצה להסכים לתנאי הכניעה שנכפו עליה. חלק מהעיסקה היה השבת רכוש. מדינות ערב נכנעו? חה! מלחמת העצמאות של ישראל מעולם לא הסתיימה מבחינתן. מאז ועד היום אין לאף אחד אפשרות לדבר עם מדינה ערבית כלשהי לגבי השבת רכוש היהודי שהוחרם בה. גם בזה אשמים אצלך האשכנזים? הם "גנבו" את הכסף? ואיך תקראי להוצאות האדירות שהמדינה הוציאה כדי לשקם את הפליטים יוצאי מדינות ערב? הרי אותן מדינות ערב מסרבות עד היום להשקיע בפליטים הפלסטינים באותו אופן! (ואת מי נוח להאשים גם בזה? את האשכנזי הפראייר, הוא הרי יסלח על כך מהר, לא יבכה ולא יספר לילדים שלו כמה רע התייחסו אליו). אם שם המשפחה שלי היה ביטון או חג'ג' או רג'ואן, והייתי מגיע למסקנה חד משמעית שזה מה שמפריע לי להתקדם בחיים (קשה לי להאמין שהייתי מגיע באמת ובתמים למסקנה כזו - אבל לצורך הדיון....) הייתי בועט באמ אמא של המסורת, ומשנה אותו במשרד הפנים כמו גדול.

LAYLA S

New member
לשקם את יהודי ערב????? ../images/Emo6.gif

אתה לא יודע הסטוריה!!! לשקם? את יהודי ערב? לשקם ממה? הלא יהודי עירק היו העשירים בעירק, והם ירדו מנכסיהם רק כי הציונים ביקשו ממשלת עירק שתחרים להם את הרכוש ותגרש אותם, ובתמורה הם, הציונים, יקחו את כל הרכוש של הפלסטינים. הציונים כפו עוני וגירוש על יהודי עירק, הם דירדרו אותם לשפל כלכלי, הם הכריחו רופאים, כלכלנים, ורואי חשבון לבוא לפה, ולהיות שואבי המים וחוטבי העצים של הבורים ממזרח אירופה! הם אלו שחייבים להם עכשיו! לא ממשלת עירק! אף אחד בעירק לא ביקש מהציונים האלו להביא אותם בכוח לישראל ולהפוך אותם לפליטים טעוני שיקום! את העוולות שהם עשו, אנחנו לא נשכח, גם אם אתה מנסה לסלף את האמת, ולשקר במצח נחושה... ועל איזה שיקום אתה מדבר בכלל? לזרוק את יהודי ערב והאיסלאם למעברות מודרניות בדרום הארץ הזנוח זה שיקום? הרי עד היום הם עורגים לחייהם עם המוסלמים בארצות ערב, לעומת הצלפות השוט הציוני על גבם! אני חושבת שאתה אשכנזי מצוי יעני אחד שבחיים שלו לא יצא מפתח הווילה או מגבולות הבועה העשירה שלו. אין לך רמה בסיסית של הבנה או הכרה עם המציאות של רוב בני האדם פה, וחבל. חבל שאתה מתווכח על דברים שאתה לא באמת מכיר, אלא ניזון משמועות. כל הדברים שאתה אומר, מזה שקשה לך להאמין שמישהו משנה את שם משפחתו, כי אחרת לא יקבלו אותו לעבודה, ועד החשיבה שלך שתושבי הדרום הם עניים כי הם לא רוצים להתנתק מהחמולה... הכל לוקה בבורות מוחלטת לגבי המציאות! אני חייבת לציין שאני נבוכה... אתה באמת חי בארץ? זה כמו שאני אתווכח איתך על המצב הכלכלי של זימבבואה, שאין לי שמץ של מושג לגבי העניין... אתה פשוט לא מכיר כלום חוץ מאת עצמך, אז למה אתה מתווכח על זה?

כן, כן. לשקם את יהודי ערב.

לא אני טוען זאת אלא בניהם ונכדיהם של מי שנמלטו משם בעור שיניהם: גיא בכור, סמי מיכאל, בן-דרור ימיני, ועוד כהנא וכהנא אנשים פשוטים מקרב העם שיצא לי לשוחח איתם לגבי הסוגייה. רובם תמימי דעים שהחיים במדינות ערב הפכו לזוועה, ושהיה צורך להימלט משם. בפרט מעיראק. מדוע הציונים הרשעים לא הצליחו למשל לגרום למספר דומה של יהודים לעזוב את ארה"ב, תוך רקיחת "הסכמים" ו"גניבות כספים" מול הממשלה האמריקנית? מדוע במדינות מערביות חיים עד היום יהודים שאין להם כל רצון לעזוב את מולדתם ולהגיע לכאן? וברור שעשירים לשעבר נאלצו לחיות חיי פליטות ועוני מחפיר בתחילת הדרך - וזה היה נמשך כך לנצח אילו ישראל היתה נוהגת בהם כפי שלבנון, סוריה וירדן נהגו בפליטים הערבים. אלא שישראל השקיעה בהם כספים רבים ושיקמה אותם - כך שהיום כמעט שאין זכר לחיי הפליטות המחפירים של אז. (ואת הסיפור של החמולות אני מביא בתגובה להאשמות המגוחכות והמכלילות שלך כלפי האשכנזים. ברור שהיום אי אפשר לעשות אבחנה ברורה כזו בין העדות השונות). דרך אגב, הרי ידוע שהעולים מבריה"מ לשעבר גם הם הגיעו ברובם ללא רכוש ולמעשה כמעט כפליטים. גם המהנדסים שבהם עבדו בניקיון אסלות. אז תכחישי שגם הם היו בהתחלה נטל כלכלי כבד על המדינה?

LAYLA S

New member
אני לא יודעת עם מי דיברת

אבל הסטוריה יש רק אחת. בקצרה - הציונים באו לפה ורצו למערב את המקום למורת רוחם של הערבים. אחרי שהתחילו מלחמות בין הציונים לערבים, העולם הערבי התחיל לתסוס כלפי יהודי ערב. יהודי ערב התחילו לחוש גזענות שהיתה זרה להם. אבל למרות הכל לא רצו לבוא לפה, כי הציונים לא באו להם טוב, והם כעסו על מה שהם מעוללים לערבים בפלסטינה ולהם עצמם במקומותיהם. היתה שואה ומתו מליוני יהודים באירופה. הציונים-אשכנזים הבינו שהם חייבים לאכלס את המדינה ביהודים, כדי ליצור רוב יהודי על פני הערבים. הם מבינים שאין יותר יהודים באירופה והם בבעיה. הם פונים ליהודי ארה"ב ואלו מסרבים לבוא לפה, כי הם גם לא אוהבים אותם, בלשון המעטה. בצר להם הם פונים למדינות ערב. על התימנים הם עובדים בעיניים ומצליחים להביא אותם לפה. עם המרוקאים יש בעיה קלה עם ההמון העשיר, אבל בסוף הם מצליחים לשכנע אותם לבוא ל"ארץ הקודש", ולזנוח את הונם במרוקו, למרות שמלך מרוקו בוכה, מסרב להאמין שהם עוזבים, ואף קורא להם "... בני היקרים..." יהודי עירק מסרבים בתוקף לבוא לפה, חוץ מקבוצה של עניים, שאין להם הרבה מה להפסיד, שעושים יד אחת עם הציונים, ופועלים כדי למרר את חיי היהודים בתוך עירק. הסוכנות הציונית עושה כל שביכולתה להמאיס את חיי היהודים שם ולהפיל את האשמה על המוסלמים, אך ללא הועיל. לבסוף ממשלת ישראל פונה לממשלת עירק ומפצירה בה לגרש את היהודים מגבולותיה, רק למדינת ישראל החדשה, ובתמורה לבזוז להם את הרכוש הרב. בגלל שיש להם הון לא קטן, כי הם היוו את הצמרת הנחשקת בעירק, ממשלת עירק מפנה עורף ליהודים ולפלסטינים, ומבצעת את הגירוש. יהודי עירק באים לפה מחוסר ברירה, אזרחותם הערבית נשללת ע"י הציונים, והם נזרקים למעברות. אל תוניס חילחלה האנטישמיות המערבית, והצליחה לרקום עור וגידים בגלל השמועות על מה שמעוללים יהודים-אשכנזים לערביי פלסטינה, קיים חשש לחייהם של היהודים, אבל ממשלת ישראל מסרבת לגלות להם את זה, כי היא כבר מילאה את הארץ והיא לא זקוקה לעוד "ערבים". חבר כנסת אחד מחליט לעשות מעשה לבד, והוא שולח מכתב בדרך לא דרך לרב הקהילה ומאיץ בו לברוח לישראל, ע"י ניצול חוק השבות, וכך הם ניצלים מכלייה. ישנם עוד הרבה סיפורים אבל בשורה התחתונה - באמת כדאי שתתחיל להתעניין עופר. הזכר לחיי הפליטות המחפירים של אז הם המעברות המודרניות שאף אחד לא באמת התכוון לפתח בדרום הארץ, אליו נזרקו רק יהודי ערב והאיסלאם.... קרית גת, אופקים, דימונה, ירוחם, שדרות.... ועוד ועוד ועוד.... זה הזכר הגדול ביותר, שרודף אותנו עד היום.

בואי נרחיב לגבי ההבדלים האלה.....

המסקנה מהסיפור שלנו נמצאת עוד בימי הביניים - תקופת הרמב"ם ליתר דיוק. היהדות הרבנית העכשוית, למקרה שלא ידעת, עברה מטאמורפוזה מהותית בהשוואה ליהדות העתיקה. עיקרי היהדות העתיקה נחשבים כמעט עבודת אלילים במושגים של היום. למשל, עפ"י היהדות העתיקה, האותיות העבריות הן מקודשות במעמד של אל. מדוע אסור להזכיר את "השם המפורש"? לא כי זהו "שם" שמצביע על אלוהים, שהרי שם כזה הוא תלוי שפה ותרבות - אלא מפני שצירוף האותיות הזה, זהו אלוהים עצמו!! ממש כמו עובדי האלילים, שעבורם פסלי הבעל והאשרה לא היו גוף גשמי שמצביע על האלים - אלא היו האלים עצמם. מופתעת? נמשיך. כיצד תוארה דמותו של אותו אלוהים, ע"י אנשי הרוח ביהדות העתיקה? הוא היה בדמות אדם! ליתר דיוק מלך, שיושב בהיכל שמימי וסביבו מרחפים יצורים שמימיים שהם למעשה הכלאה של בעלי חיים שונים. והרי היום ידוע שאלוהים הוא מופשט, אין לו צורה מוגדרת! ומי שינסה לטעון אחרת - הוא עובד אלילים, לא פחות! מתי החלה המטאמורפוזה המהותית הזו? הרמב"ם בהיותו פילוסוף גדול, החל בהשפעת פילוסופים ערבים ומוסלמים, ללמוד את כתביהם של פילוסופים חילונים מיוון העתיקה. הוא הבין מייד את מה שאני מנסה נואשות להסביר לך: תרבות שקודש הקודשים שלה הוא מופשט וחסר צורה, היא תרבות בלתי מנוצחת. תרבות שקודש הקודשים שלה הוא גשמי וידוע לכל, היא תרבות שקל מאד להכחיד אותה. בגדולתו, הוא ודומיו הצליחו להוציא את עיקרי היהדות העתיקה והמוחלשת מהמיינסטרים, לטובת יהדות חדשה ובלתי מנוצחת. ואיך זה קשור לויכוח הנוכחי? כסף, שהוא אם תרצי "קודש הקודשים" של התרבות המערבית, הוא מופשט. אין לו בהכרח צורה (השטרות והמטבעות אינם עונים להגדרה המורחבת של הון כלכלי, אלא הם בסה"כ גוף גשמי שמצביע על ההון, והם תלויי שפה ותרבות - בניגוד להון עצמו שהוא אוניברסלי). אדמה, בניגוד לכסף, היא מושג גשמי מאד. תרבות המקדשת את האדמה, קל מאד להכחיד - פשוט נוטלים ממנה את האדמה. את הכסף אי אפשר לקחת. אפשר לייבש מקור גשמי אחד שלו - אך העולם החופשי והיצירתי ימצא במהירות מקור אחר. אף אחד לא יראה בתהליך הזה "הכחדה" של התרבות הכלכלית. המאבק בין שתי התרבויות הוא מאבק עקר שתוצאותיו ידועות מראש. אין לתרבות המקדשת את האדמה שום סיכוי לשרוד כפי שהיא, אלא אם תעבור מטאמורפוזה דומה לזו שעברה היהדות העתיקה.

LAYLA S

New member
על איזו יהדות אתה מדבר?

על זאת של הציונים המערביים ה"נאורים" שדורשים מהעולם להכיר בבעלותם על אדמות הארץ הזאת, כירושת אבותיהם?
הרי האדמה היא סוד כל הכוח של הציונים!!! אתה שוב מקצין... היהדות מקדשת את תורתה ואת אלוהיה, ולא מעבר. כל מי שמקדש בשם היהדות כל מיני משחים בשר ודם למיניהם, הם עובדי אלילים חרדים, לא יהודים. היהדות היא דת לא פנאטית, היא משתנה עם הזמן, ומתאימה את עצמה לחיים. זה נכון שבעבר האותיות העבריות היו מקודשות, אבל המצב הזה השתנה, כי סופם של דברים טפשיים להשתנות. יותר ויותר בני אדם למדו לכתוב ולקרוא בשפה הערבית או הארמית ובשפת הקודש, והתהליך הזה גרם ליותר בני אדם להשתמש בידע החדש שלהם ללטובת הכלל. לעומת זאת, אתה יכול לראות שדברים "לא טפשיים" נשארו, כמו מנוחת הגוף והנפש בשבת, או חגיגת חגי ישראל, או שמירת כשרות... כל מה שיש לו הסבר הגיוני עומד על כנו, כל היתר נעלמו ויעלמו.

מעניין שכשמדברים על השינוי שעבר על היהדות..

את הופכת לאמ אמא של הציונים............... פתאום מסורת האבות האמיתית, זו שבמשך דורות רבים נשמרה בקנאות, הופכת ל"דברים טפשיים"? פתאום אין בך תרעומת על מי שבשיטתיות ובכפייה הכריחו את היהודים העתיקים לזנוח את מה שבשבילם היה קודש הקודשים? (ואין בך שום הערצה לזרמים שלא הסכימו עם הכפייה הזו והמשיכו לשמור לשמור לשמור על המסורת העתיקה, זו שהיום נראית לך "טפשית"?) את לא יכולה להיות יותר טועה אם את באמת חושבת שהיהדות מאז ומעולם קידשה את "תורתה ואת אלוהיה, לא מעבר". הרבה מאד ממסורת האבות פשוט פינה את מקומו לטובת מודלים חברתיים מוצלחים יותר, בעוד היהדות הרבנית פשוט ניכסה זאת לעצמה. טוב מאד. כפי שאת רואה ואני לא מסתיר זאת כלל, המודל שלי לחיקוי ולהערצה הוא אנשים דוגמת הרמב"ם, שידעו לזהות מגמות של שינוי חברתי בלתי נמנע, וויתרו על סממנים תרבותיים מסויימים - שבאותם ימים נחשבו לא פחות מחיתוך בבשר החי - כדי לגרום למיינסטרים היהודי לצעוד לעבר ההצלחה ולא אל עבר האבדון. על איזו יהדות אני מדבר? דיברתי על המיינסטרים היהודי העתיק מול המיינסטרים של היהדות הרבנית היום. זרמים נוספים ביהדות הם די שוליים לצורך העניין.

LAYLA S

New member
יש לך פגם בהבנה

זה שאני מאמינה שהאדמה הזאת היא אדמת אבותיי זה לא הופך אותי לציונית, אלא מראה שאני יהודייה!!! הציונים ניכסו לעצמם את השיבה לציון, כאילו שיהודי ערב והאיסלאם לא כמהו אליה במשך אלפי שנים. ההבדל בנינו הוא שהיהודים מארצות ערב והאיסלאם שבו לציון (מי מרצון ומי מכפייה ציונית), והציונים ברחו לציון מקום מגוריהם כי לא היתה להם ברירה. אני עדיין מתקשה לפענח את מה שאתה רוצה לומר אתה לא מספיק ברור... כבר אמרתי שהיהדות היא לא דת פנאטית והיא מתפתחת עם בני האדם לאורך ציר זמן החיים. גם המודל שלי להערצה הוא הרמב"ם, אבל מה זה קשור? הרמב"ם לא זנח את תורת ישראל, תיעב אותה, והלך נגדה, הוא פשוט ידע להתאים אותה לאורח התקופה, זה לא דבר רע, אלא הגיוני. למי אתה בדיוק מתכוון ב"רבנות היהודית של היום"?

אני דווקא מאד מאד ברור

הדברים שלי פשוט חדשים לך ואני נכנס לנישה שאת כפי הנראה לא ממש מכירה. אני חוזר שוב: לאורך השנים, היו המון המון עקרונות חשובים מאד ביהדות, שפשוט הוכחדו בכפייה ולא נותר להם כמעט זכר. (תבדקי בהזדמנות מה מקור הביטויים "הרקיע השביעי" ו"בין השמשות", או מהי "ספרות ההיכלות" שנאסרה לקריאה ע"י הזרם היהודי-רבני). את מסתכלת על היהדות כעל דת גמישה שמתפתחת לאורך ציר הזמן - ואני מודיע לך שזה בפירוש לא היה כך בעבר! היא הפכה לכזו, כי זוהי היתה הדרך היחידה עבורה לשרוד את כל השינויים וההתפתחויות שעברו מהעת העתיקה ועד ימינו.. מה שהופך אותך לכמו-ציונית, היא העובדה שאת תומכת באותה כפייה מימי הביניים, שאילצה את היהדות העתיקה והמקובעת להגמיש את עצמה לטובת ההתפתחויות התרבותיות שחלו אז. זה בדיוק מה שהציונים של ימינו עושים: כופים על המקובעים ועל העיקשים, להגמיש את עצמם לטובת ההתפתחויות התרבותיות שחלות היום.

LAYLA S

New member
הציונים לא עושים את זה

דוגמה קטנה - המוזיקה של באך לא יותר מפותחת מהמוזיקה של עבד אלחלים. למרות זאת הציונים מתעקשים לכפות עלינו בערוצים השונים את המוזיקה של באך, ללא שום זכר למוזיקה של עבד אלחלים. כלומר, הם לא מנסים לכפות על היהודים המקובעים להגמיש את עצמם לטובת ההתפתחויות התרבותיות של הם כדבריך, אלא הם מנסים לכפות על כל מי שלא מערבי להתמערב או להשתכנז, ללא שום קשר לטובת הכלל.

אהממממממממממ...

לא זכור לי מתי המוסיקה של באך קיבלה ביטוי בערוץ ישראלי כלשהו. אם את שואלת מדוע קיימת תזמורת פילהרמונית שמנגנת יצירות מערביות אך לא יצירות ערביות - השאלה שלך בהחלט במקום. אני מחכה לתזמורת שתנגן משירי אום כלת'ום - אבל לא אתפלא לשמוע שהמיזם ייכשל. ולמה? - הציבור הערבי יחרים ברובו הגדול את האירוע. למה? שוב, הכתבה מ"מחסום" תסביר לך. - באירופה ובארה"ב יתייחסו לאירוע כזה באדישות. הם לא מבינים את המוסיקה הזו ולמען האמת אני לא דורש מהם להבין. - בעולם הערבי יחרימו את האירוע. למה? "איך אפשר לשבת ולנגן בזמן שהפלסטינים נמצאים תחת כיבוש נאצי"? - היהודים-ערבים של היום, ברובם לא מבינים את המוסיקה הזו, בדיוק כמו שהאשכנזים של היום כבר לא יודעים יידיש. בקיצור - אין ביקוש=אין היצע. חבל, אבל זה מה יש. בינתיים את אום כלת'ום אני שומע בבית ובאוטו.

LAYLA S

New member
אתה לא מכיר את רשת ב'?

ולא שמעת על ערוץ 1? ברור שהיתה תזמורת שניגנה את שירי אום כלתום, ולא רק אותה - אלא גם יצירות מקוריות שנכתבו פה! אבל הממסד בחר להתעלם מהם ולא שידר אותם בשום מקום, עד שהם גוועו. היום זאת מצוותנו להקים תזמורת ערבית כזאת מחדש, ואני מקווה שלא ירחק היום שזה יקרה. אם כי ברור שלא יתנו לנו לפתוח את הפה באיזורים ממוסדים... אבלל נתגבר, בדיוק כמו שהתזמורת האנדלוסית, שגם ממנה מונעים "להשתדר", מצליחה להתקיים למרות הכל. ולגבי התובנה - "...היהודים ערבים של היום לא מבינים את המוזיקה הזו..." נשאלת השאלה - למה? הרי הם שמעו אותה בבית, שמעו אותה ברחוב, שמעו אותה בשכונה.... אז למה הם לא יודעים ליצור אותה בעצמם? שוב, הקיפוח הממסדי, שהיה לו חשוב לקחת מיהודי ערב והאיסלאם את הערביות שלהם, ולהלביש עליהם תחפושת מערבית במקום. זאת הסיבה שאין מקומות לימוד של מוזיקה קלאסית ערבית, אלא הצפה של קונסרבטוריונים שמלמדים רק מוזיקה מערבית. במילים אחרות - מי שרוצה להיות מוזיקאי בישראל, חייב להצמד לתרבות המערבית, גם אם הוא לא מעוניין בה... זה לא עניין של ביקוש.

הכל טוב ויפה..

אבל לתובנה שלי היה גם צד שני - האשכנזים של היום לא יודעים יידיש ולא מכירים את התרבות היהודית המפוארת באירופה. המוסיקה ה"מערבית" שאת מדברת עליה היא זו שיש לה היום השפעה כלל עולמית, לא רק כאן. שירי אום כולת'ום משפיעים בתוך העולם הערבי בלבד. האם יהודי מדינות ערב הם חלק מהעולם הערבי? אל תעני תשובה אוטומטית, כי זו לא שאלה פשוטה. האם קהילת היהודים יוצאי מדינות ערב בישראל "סגורה על עצמה" לגבי השאלה הזו? התשובה היא לא- ואת יודעת את זה. זו הסיבה שבגללה כל מיזם שינסה לקרב את ישראל לעולם הערבי - ייכשל.

LAYLA S

New member
יא ווילי עופר....

אתה מתיש... שוב... האשכנזים נחלקים לשני גופים עיקריים - חילוניים או חרדים. בין שתי הקבוצות הללו יש כל הזמן מלחמות והתנגשויות, כי אחת מורדת ביהדות ובמסורת אבותיה, והשנייה מקדשת את מסורת אבותיה ואף מקצינה את היהדות. מי ששייך למחנה החרדי-אשכנזי, יודע יידיש על בורייה, ומי ששיך למחנה החילוני-אשכנזי לא יודע אותה, כחלק מהאשכנזי ה"מודרני" שלא מעריך את עברו. ליהודי ערב והאיסלאם אין שום קשר לנושא הזה. אנחנו בעיקר מסורתיים, כולנו שמענו ערבית בבית, וכולנו מבינים אותה ואולי יודעים קצת להתקשקש בה. רובנו היינו מאוד רוצים לשלוט בה כהורינו, אבל כחלק מהמסורת הממסדית-חילונית-אשכנזית של התנערות ממסורות אבותיהם, הם כופים גם עלינו דחייה של מסורות אבותנו... בגלל זה אתה יכול למצוא יהודי-ערבי\מוגרבי שאוכל אוכל לא כשר, למרות שבבית הוריו לא קיים דבר כזה, והוא מכבד אותם ולא עושה זאת לידם. הוא משחק את המשחק הזה באיזור תל אביב כדי להתחבב על האשכנזים, אבל לא במקום מגוריו המקורי, אבל אתה לא יכול כמעט למצוא יהודי בן 70 שעלה מארץ ערבית\איסלאמית שאוכל אוכל לא כשר במופגן ועוד משוויץ בזה, לעומת אשכנזי בן 70.... למה? כי הדור של היום הבין את כללי המשחק, הוא הבין שכדי להתקבל לחברה השלטת הוא חייב לאמץ את הלכותיה (אם הוא דתי הוא יתחיל ללבוש שחורים ולבצע טקסים מוזרים שלא נהירים לו, כמו ש"ס, ואם הוא מסורתי הוא יתחפש לחילוני גמור כל עוד הוא לא בבית הוריו), זאת תוצאה של קיפוח עופר. זה תהליך. לגבי העולם הערבי ויהודי ערב, אז התשובה היא כן. יהודי ערב שייכים לעולם הערבי. בו הם חיו, בו הם התפתחו, בו הם יצרו, ובשפתו הם דיברו. כל מי שאומר אחרת חוטא למציאות. הדת היהודית שייכת לפה, היא היתה שייכת לפה בתקופה שהיו פה עובדי אלילים, היא היתה שייכת לפה כשדיברו פה ארמית, והיא שייכת לפה גם כשמדברים פה ערבית. לאירופה, לעומת זאת, היהדות מעולם לא היתה שייכת. כל מיזם שינסה לקרב את ישראל לעולם הערבי יכשל, כי ישראל היא מדינה גזענית! הממסד הציוני הפלה ומפלה את יהודי ערב והאיסלאם בגלל הערביות שבהם. התנאי "להתקבל לשורותיהם" הוא התמערבות או השתכנזות מוחלטת! אז על אחת כמה וכמה זה תופס לגבי שאר העולם הערבי, רק חבל שלחלק מבני ערב והאיסלאם אין אופי חזק, והם יעשו הכל כדי להתחבב על אותו ממסד מפגר...

אני חייב להתערב, כי מה שמשנה זה לא "המדינה"

אלא מכלול האזרחים שבה. וכמו שהוכח שעבור המעמד הנמוך או הבינוני-נמוך, הצמיחה של השנים האחרונות לא הורגשה- אז על אחת כמה וכמה עבור איכרים, הייטק שמייטק מעניין את הסבתא שלהם, לא יוצא להם ממנו כלום. זה הרי לא סתם שהם אדישים אליו.

respecta1

New member
קודם כל היא בכלל לא דיברה על זה.

ב', שטויות להגיד שהמעמד הבינוני- נמוך לא מרגיש את הצמיחה כי הצמיחה נותנת כסף שאותו היא משקיעה במעמד הזה.

LAYLA S

New member
תגיד, אתה חי בנדמה לי?

איזה כסף בדיוק המדינה משקיעה בשכבות החלשות? את כל הכסף הם גונבים לעצמם, ושכל היתר יחפשו מי ינענע אותם... ממש מעניין את הזוג העובד, שלא מצליח לפרנס את ילדיו, למרות שהוא כל היום לא בבית, כי הוא עובד בפרך, שהמדינה מתעשרת.... "המדינה" היא מילה ערטילאית, אין לה שום קשר לרוב בני האדם פה.

respecta1

New member
טוב זה כבר דמגוגיה בשקל..

ברור הכל גונבים לא משקיעים שקל, כמובן..

למעלה