כבר אפשר לסכם שבוע ספורטיבי?

MayaShuShu

New member
../images/Emo47.gif כל הכבוד מרב!!

חשוב מאוד ג'ל. אני אוהבת את החמוצים.

lahadam

New member
אני נקועה

ביום חמישי שעבר נקעתי את הרגל (נקע קל - אני יכולה ללכת, אבל כואב לי). ובאמת, אחד הדברים שביעסו אותי ביותר היה שלא אוכל להתמיד בספינינג
(שכרגע זה הספורט היחידי שאני עושה). והאמת היא, שגם בלי הנקע, אני לא מרשימה בהשגי כמוכן. אבל אני חושבת ששרשור שבועי כזה הוא רעיון מצויין בשבילי. אבל לא וויתרתי, ואחרי כמה ימים של מנוחה הלכתי לבריכה. לא הייתי בבריכה כמעט 10 שנים (חוץ מזמן מצטבר של 15.3 דקות במהלכן), ומזל שקניתי בגד ים חדש באביב... אז ביום רביעי זו היתה הפעם הראשונה, וכבר שחיתי קילומטר. ואתמול עליתי ל1.2. איזו גאווה
אז מה יקרה כשאחלים??

מור שלז

New member
תרגישי טוב ../images/Emo140.gif וזו לא הכמות אלא המהות

ואני חושבת שהיטיבה לתאר זאת נוגה (אימפרוביזציה חופשית שלי על הדברים שלה): זה לא הכמות, לא כמה אנחנו מתחרות, או כמה אנחנו מתאמנות בשבוע, אלא המהות. מה שזה עושה לנו, איך זה גורם לנו להרגיש ביחס לעצמנו. ובמדד הזה יקירתי - את מרשימה! התמודדת עם נקע, הקשבת לגוף ונחת כשצריך (הכי קשה לנו!), לא ויתרת לעצמך וגילית מחדש את השחייה. צריך יותר??? יש לך את כל הסיבות שבעולם להיות גאה!

בסימן של חזרה לעבודה ו8 ק"מ ראשונים....

עוד לא ממש חוזרים לעבודה אבל ביליתי יומיים בבית הספר ועוד יום במרכז כנסים. (עם יוגורט וגרנולה לארוחת בוקר ודג, ירקות ואורז אדום לצהרים - הטרנד הבריאותי משרת אותנו...) תוך כדי הצלחתי אתמול לסגור שבוע של 27 ק"מ בריצה ראשונה של שמונה ק"מ עם רגל שקצת כאבה. החלטתי ללכת על קצב איטי והצלחתי לסיים ב55 דקות עם דופק סביר ביותר. היום אני ביום מנוחה. נותנת לרגל לנוח קצת. שוקלת אם זה חכם ללכת לשחות כמו שתכננתי כאימון שחרור. שבוע הבא חוזרים לעבודה. אני עם
בבטן. מקווה שאורח החיים החדש שלי יעזור לי עם שנה עמוסה במיוחד. אני הולכת ללמד שש כיתות מז' ועד י"ב. בונה על כך שהאימונים רק יוסיפו לי אנרגיה. יודעת שתמיד היה לי קל יותר בתקופות של ספורט אינטנסיבי. מצד שני, אף פעם לא הייתי כל כך אינטנסיבית ומאז שאני אמא, לא לימדתי כל כך הרבה כיתות. השילוב הזה חייב לנצח. מקווה שהחל מעוד שבוע, אוכל ללכת לפילאטיס בבוקר חופשי. זה מאד חסר לי. עד כה ירידת הבטן מהריצה היתה כל כך משמעותית, שזה קצת הוריד לי את המוטיבציה... אבל השרירים שלי זקוקים לזה. שנת לימודים טובה לכל המורות, האמהות והילדים שלהם. מיום שלישי צריך לשוב מהריצה ולהכין כריכים. מזל שאני רצה בערבים.....

efroch99

New member
פילאטיס

עשיתי הבוקר שני שיעורים במכון, ונזכרתי למה זה כל כך חשוב - דווקא כשעושים פעילות אירובית כל כך אינטנסיבית כמו ריצה. אני מרגישה שהפילאטיס (במקרה שלי - פיליוגה) פשוט מחזירה דברים למקום, משחררת שרירים מסוימים, מחזקת שרירי יציבה, מפעילה את הגוף במגוון מנחים וכיוונים שלא מגיעים אליהם בריצה. אני פשוט רואה בזה אימון תומך, וכל כך חשוב לתחזוקת הגוף.... ולגבי השנה הצפויה לך - וואו - full plate בלשון המעטה! איך מג'נגלים את כל זה, אין לי מושג! אבל מצטרפת אלייך בתקווה שהפעילות תתן לך יותר אנרגיות לשאר הדברים... וכמובן הכל במידה

מרב.

New member
באמת מזל שאת רצה בערבים,

אחרת היית נרדמת לתלמידים שלך בעמידה בשיעור
ועשית לי חשק לארוחת צהריים עם דג
בהצלחה בשנה"ל העמוסה לעייפה שלך!

שנת לימודים טובה ומוצלחת

להורים ולמורים ואצלי, זו שנה ראשונה ללא ילדים בביה"ס, ללא מורים, אסיפות הורים ושאר ירקות...יששששש. הקטנה שלי סיימה י"ב בתחילת הקיץ ועכשיו כולם בוגרים אצלי בבית... מדברים על צבא, מכוניות, טיול אחרי הצבא, לימודים באוניברסיטה, פסיכומטרי (לפחות איפה עושים פסיכומטרי אין אצלינו לבטים כי אצלנו זה חינם
) ואין יותר שיחות על מורים, קניות אינסופיות של ספרים וציוד לקראת ה-1/9... חיכיתי לרגע הזה ביום שנולדו והנה זה כאן...

2_be

New member
../images/Emo45.gif פילאטיס

לדעתי ממש שווה לשלב עם הריצה פילאטיס או יוגה ומהתחושה והניסיון שלי עם עצמי זה גם ממעיט פציעות. חשוב רק לשים לב שמורת הפילאטיס שלך יודעת מה היא עושה כי כבר ראיתי שיעורי פילאטיס שגורמים יותר נזק מתועלת
ואגב, עוקבת אחרי ההודעות שלך וההתמדה שלך בתוכנית האימון מרשימה אותי

efroch99

New member
אצל היה בסימן זהירות../images/Emo18.gif

חשש מהברכיים, אז רצתי ממש במשורה. מבחינת הסיבולת, האנרגיות והמוטיבציה - אני מרגישה שאני יכולה לרוץ הרבה יותר! אבל עד שלא אעבור אבחון לגבי כאבי הברכיים - אני נזהרת. אז היו שלוש ריצות של שעה, ואתמול בבוקר - הגעתי ל - 9 ק"מ. יעד לשבוע הבא - בהנחה שיהיה בסדר עם הברכיים - לרוץ מהבית שלי ולהקיף את מושב גאולים הסמוך - עכשיו בדקתי וזה 11 ק"מ - בהחלט סביר ועושה לי המון חשק! המושב טובל בירוק ופורח, זה מסלול מאוד יפה. חוץ מזה חזרתי השבוע לקרטה, אחרי פגרת קיץ של שלושה שבועות. אחלה רעיון לשרשור שבועי!

את בטוחה שאת לא מעמיסה יותר מדי?

התכנית שלי כנראה מאד שמרנית אבל אני חושבת שכשמדובר בריצה, חשוב להיות זהירה. אחרי תשעה שבועות ריצה הגעתי ל8 ק"מ רק בסוף השבוע הזה. בסוף השבוע הבא, אני אמורה לרוץ 9. ובסה"כ לעלות מ27 ל29 ק"מ שבועיים. מהפעם הראשונה שאני ארוץ 9 ק"מ, יש שבועיים עד שעולים ל10 ואחרי ה10, שבוע מנוחה (שבו אני אמורה לרוץ רק שלוש פעמים 7,6,7). אם יש לך כאבים בברכיים, חשוב עוד יותר להקפיד על תכנית אימון מסודרת בלי לקפוץ בקילומטראז'. המעט שאני מבינה בריצה הוא העקרון הזה. אולי יש שיטות אחרות שאני לא מכירה.

efroch99

New member
לא, אני בכלל לא בטוחה שאני לא מעמיסה יותר מדי

מקבלת את ההערה שלך. כנראה שיש פער בין הרגשת היכולת שלי מבחינת סיבולת, והרצון, לבין ההסתגלות של הגוף - בעיקר המפרקים - למאמץ.

מרב.

New member
זה תמיד כך, מרגישים שאפשר יותר

והטעות היא אכן להעמיס יותר- קילומטראז', מהירות, אימוני איכות. אבל הגוף זוכר הכל, וכל מעמסה כזו היא פתח לפציעות. אני לא מבינה גדולה בתוכניות אימון ואני לא מכירה אותך, אבל כדאי להתייעץ עם מי שמבין, או להשוות לתוכנית אימון למתחילים מהאינטרנט (אלו של דובב באתר של איילות הן מצויינות!)

גם אני עדיין מרגישה שאני יכולה יותר

זו תחושה נפלאה לסיים ריצה ולהגיד לעצמך "וואו, עברתי את כל המרחק הזה ואני יכולה עוד
" אבל כמו שמרב. כתבה, מאד חשוב ללכת לפי תכנית מסודרת (אני משתמשת, כעצתה, בתכנית של דובב מזור מ"איילות"). אני מקווה שהרגל הכואבת תסתדר עד מחר ואוכל להמשיך כרגיל. ברור לי היום שרגע אחרי מירוץ הלילה של נייקי, אני לוקחת מאמנת (כמעט סגורה על אחת שמאד מצאה חן בעיני) וממשיכה רק עם תכנית אימון. לא אימון אישי אלא תכנית מפוקחת בעיניים מקצועיות. מפחדת לקחת תכנית כללית מהרשת אחרי שאעבור
את 10 הקילומטרים. אני כל כך אוהבת מה שהריצה עושה לגוף שלי ולנפש שממש לא בא לי להפצע ולשוב להיות בטטה....

efroch99

New member
../images/Emo88.gifנועה, מרב

צודקות, אני מורידה את הראש והגאווה ומצטרפת לתוכנית של דובב. נועה, אני עכשיו איתך בשבוע 10. וגם אני מתכוונת לקבוע עם מאמן, מיד אחרי האבחון לברכיים.

איזה כיף../images/Emo70.gif עכשיו נרוץ יחדיו בוירטואלי לפחות

ואם תרצי ונצליח לתאם, נחפש לנו הזדמנות לריצה יחדיו. אני מאד אוהבת את התכנית של דובב. תהיי גאה בעצמך. בחרת לך יופי של תכנית של יופי של מאמן. ראש למעלה ומהר

למעלה