כבשים

kaner91

New member
מדינה

לא יכולה לכפות חופש, מקסימום לשמור עליו.
'חופש' הוא לא פעולה שאפשר לכפות אותה על מישהו, מבחינה פוליטית הוא האפשרות לפעול ללא הפרעה פיזית של הזולת.

kaner91

New member
לא

המדינה המודרנית מחזיקה במונופול על הכוח הפיזי, לכן רק היא יכולה לכפות דת (או כל דבר אחר לצורך העניין).
היא לא צריכה למנוע בכוח כפייה דתית , אין רשות לאף אחד מלבדה לכפות משהו.

kaner91

New member
כאזרח

אינך יכול לעשות דין לעצמך, אתה תשב בכלא.
כל מוסד שלטוני המסדיר את היחסים החברתיים באספקט מסויים מניח מונופול על הכוח באותו אספקט, חוק איננו המלצה.

נו. אני אשב בכלא. זו כפייה של המדינה את המונופול שלה על הכוח

מוסד שלטוני לא מניח מונופול אלא משליט מונופול. וכפי שכתבת חוק איננו המלצה אלא כפייה.

kaner91

New member
מוסד שלטוני

כופה חוקים באמצעות כוח, הוא לא כופה כוח.
&nbsp

יד ישראל תקיפה? יד המינים תקיפה! אין כאן שום כפייה לשום

מצווה ואין בכוחנו לכפות שום מצווה כי יד המינים הכופים את החופש שלהם תקיפה.

מבחינה הלכתית

אותם מינים מחויבים בקיום מצוות. אנו דנים על עמדתו של ליבוביץ, לאור ההנחה שהוא היה אדם דתי שחפץ בקיום מצוות.

עליך

לקרוא את השרשור מחדש. אני לא טוען ולא טענתי שישראל אמורים לסלק מפה את כל הגויים. איך אפשר לטעון דבר שהתורה כותבת במפורש את היפוכו? טענתי לגבי עמדתו של ליבוביץ כלפי הכיבוש. הפסק לענות לשאלות שמנקרות לך בראש והתחל לענות לדברים שזולתך כותב אליך.

המדינה

לא מעניינת אןתי כלל! מעניין אותי מההלכה, וקביעתי מתייחסת אל העמדה של ליבוביץ לאור ההלכה.

כנראה שאני לא מצליח להבין מה אתה טוען לפני הנימוקים

אתה כתבת בפירוש שיש מצווה להוריש את יושבי הארץ (משתמע גם אם הם לא עע"ז). מה המקור?

אינך מבין

אני מתיייחס לכך שזה נוהג שיטתי אצלך להתעלם ממקורות, וכשאין מקורות לקבול מדוע אין מקורות. גלול שרשורים קודמים ותראה שזה חזר על עצמו כמה וכמה פעמים. תתחיל להתאפס ולנהל דיונים עם דרישות עקביות. כשאני כבר בוחר לענות למישהו אני עושה את זה בכובד ראש ורואה בזה תלמוד תורה. אני מצפה מך לנהוג כמוני.

טוב. אולי תוכל רק לענות לשאלה האם אתה מדבר מצד מצוות כיבוש

הארץ או מצד דיני מלחמת רשות

למעלה