וסתם פנינה האתר של אמנון יצחק
מההרצאה האחרונה שלו.. שימו לב איך הוא מוכיח את קיומה של נשמה: " אבל מנין לי שיש יציאה כזאת? אני מדי פעם אשאל אתכם שאלות אז לא להתרגש כן אם אני שואל שאלה אחת או שתיים אתם לא רוצים לענות, משהו אחר יענה. אבל בואו נראה איפה נגיע. אני אשאל אותך שתהיה בריא אתה פה עם המשקפיים אפשר? אתה שומע אותי באוזן או בנשמה? בנשמה. ז``א כולם יודעים פה ששומעים בנשמה? לא. אם אדם סובר שהוא שומע באוזן, באוזן, אדם שמת יש לו עוד אוזן. דבר איתו הוא לא שומע. מה חסר לו? נשמה. אז מי שמע קודם? הנשמה. לא האוזן. פתח למת את העיניים, הוא רואה? לא רואה. מה חסר לו? נשמה. מי ראה קודם? נשמה. אותו דבר אדם צריך להבין בשר לא שומע. בשר לא רואה. בשר לא חושב. קח קילו בשר מהאיטליז דבר איתו שכנע אותו יענה לך? שום דבר. בשר, כלום. אז איך בשר שומע ורואה? לא רואה. אלא הנשמה, החיות שלי, האני זה לא מה שאתם רואים פה בחוץ. האני זה הנשמה. ואני לא מת. למה לא מת? ``ויצר ה` אלוקים את האדם עפר מן האדמה ויפח באפיו נשמת חיים`` אנחנו עשויים משתיים: גוף שזה מעפר ונשמה שהיא נפיחה של הקב``ה בתוכנו, נשמת חיים. שהיא החיים הנשמה היא החיים. הגמרא אומרת ``מהי דנפח מדלי נפח`` מי שנופח, ממנו נופח. אקח בלון ואנפח אותו אסגור אותו מה יש בתוכו? נפיחה שלי חלק ממני נמצא בתוך הבלון. הקב``ה נפח בי נשמה." עכשיו אני שואל.. אילו מין אנשים משתכנעים מטיעון כזה?