כולם חזרו בתשובה?

אותאיסט

New member
לא מדויק, יש גופים פרטיים שנותנים שירותי דת

ומתחרים ברבנות, למשל חברה קדישא פרטית, משגיחי כשרות, מוהלים וכו
 

Hameln

New member
מה "לא מדויק"?

הרבנות הראשית לישראל זה גוף שכל אזרח חופשי לצרוך את ה"שרות" שלו ולשלם עליו מכיסו הפרטי באופן וולונטרי, או שזה גוף ממשלתי שממומן מכספי משלם המסים בין אם הוא צורך את ה"שירות" של אותו גוף ובין אם לא? (שאלה רטורית)

אם יש גופים פרטיים שנותנים שירות דומה זה עדיין לא הופך את הרבנות הראשית לישראל לגוף מסחרי שהשירות והקיום שלו נמדדים עפ"י היצע, ביקוש ותחרותיות של שוק חופשי (הוא לא).
 

Hameln

New member
כתבתי כבר. זה גוף ממשלתי שממומן מכספי מסים, לא גוף מסחרי

שמתחרה בשוק חופשי. זאת עובדה. על השירות של הרבנות הראשית לישראל משלמים גם אנשים שלא צורכים את אותו שירות ושלא מעוניינים לצרוך את אותו שירות. לגוף מסחרי, לעומת זאת, משלמים רק הלקוחות של אותו גוף מסחרי. הרבנות הראשית לישראל לא מתחרה באף גוף אחר שאולי מספק שירות דומה כי היא ממומנת מכספי מסים (הקיום שלה לא מותנה בתחרות עפ"י היצע וביקוש, או בטיב שירותה, או ביעילותה, אלא היא קיימת מגביית מסים).
 

אותאיסט

New member
איפוא הבעיה שאנשים משלמים מיסים על סעיפים בתקציב שלא צורכים

תפעיל מינימום אינטליגנציה
 

Hameln

New member
לא. אתה מנסה (משום מה) להציג את הרבנות הראשית לישראל כגוף

שנותן שירות ל"לקוחות" (הוא לא. זה גוף ממשלתי שנותן שירות לחלק מהאזרחים למרות שכל האזרחים משלמים עליו) וכגוף שמתחרה בגופים אחרים שאולי נותנים שירות דומה (הוא לא. גוף ממשלתי שממומן מכספי מסים לא צריך להתחרות כדי להתקיים). המצג שלך הוא מצג שווא.
 

Hameln

New member
יש לך הגדרות משונות ל'לקוח'.


 

חנוך25

New member
המדינה לא "נותנת לזה גב". הרבנות עושה

מה שמצופה ממנה לעשות. תקרא את חוק הרבנות הראשית.
היא לא מחוקק בפני עצמו.
ההלכה זה לא "חוקים משלו".

אני באמת לא מבין אותך.
המדינה-המחוקק הקימה גוף והסמיכה אותו ומצפה ממנו ליישם את ההלכה היהודית בכמה עניינים. ואתה כועס על הגוף הזה ועל הפקידים שלו שהם עושים את העבודה שעליה הם מקבלים משכורת?

אתה מדבר במושגים של מדינה טוטליטרית (או אולי נכון יותר להגיד אוטוריטרית) שבה זרועות שונות של השלטון כמו הצבא או המשטרה או הכנסיה מחזיקים כח פיזי כל אחד בפני עצמו והסמכות שלהם נובעת מקבוצה מצומצמת של נאמנים שפועלים ע"פ הוראות של מי שעומדים בראש אותם גופים, ואינם רואים עצמם כפופים לאיזשהו חוק כללי.
 

BravoMan

Active member
מצופה? ע"י מי בדיוק?

חוק הרבנות הראשית עושה בדיוק את זה:
הופך את הרבנות למחוקק החדש. אומנם במספר תחומים מצומצם כגון כשרות ונישואין, אבל שם היא מחליטה והחוק לוקח צעד אחורה ושותק.
&nbsp
הוא נותן לה לפרש (קרא להמציא) הלכות, ולכפות על הציבור לפעול לפי אותן הלכות, מבלי שהן עברו בכלל בכנסת.
&nbsp
אם ניקח את המשטרה כדוגמה, אז זה כמו שיהיה חוק שאומר "בסמכות המשטרה לאכוף את חוקי התנועה", מבלי שהכנסת תקבע מה הם אותם חוקי תנוע, אלא תשאיר למשטרה עצמה לקבוע זאת ע"פ מקור אחר כלשהו, נניח ספר חוקים בן 1000 שנה, שמי שאחראי לפרש מה בדיוק נאמר שם הוא הרב ניצב של המשטרה.
&nbsp
איך אתה לא מצליח להבין שלרבנות יש כוח שאין לשום פקיד מדינה אחר???
&nbsp
הכי קרוב לזה מגיעים בתי משפט שיש להם חופש מסוים לפרשן את החוקים, אבל אילו כאן יש היררכיית ביקורת, שאין לה אך ורעה ברבנות.
&nbsp
אם מחר יקבעו רבני הרבנות הראשית שחייבים להתחתן תחת אוהל בצורת משושה ולא ריבוע, וכל מי שמתחתן תחת אוהל בצורת ריבוע אינו נשוי, האם תהיה למישהו דרך לערער על כך?
&nbsp
האם יש דבר שמונע מהרבנות לצאת עם קביעה כזו שגם תהיה מחייבת כל אזרח יהודי שרוצה להתחתן בתחומי מדינת ישראל?
&nbsp
או לחלופין, יש משהו שמונע מהרבנות להחליט שחייבים להתחתן תחת כיפת השמיים, ובשום אופן לא תחת אוהל או כל מבנה, סככה, או כיסוי, גם אם יורד כרגע גשם?
 

אותאיסט

New member
לא, הרבנות מנהלת רישומים ונותנת אישורים ללקוחות

המבקשים להינשא כדת משה וישראל
 

Hameln

New member
זה לא "לקוחות" אלא *אזרחים*

לגוף ממשלתי אין לקוחות אלא אזרחים או נתינים. לקוחות יש לגופים מסחריים, לא לגופים ממשלתיים. ממשל אינו עסק מסחרי ולכן אין לו לקוחות.
 

אותאיסט

New member
לא, לקוח הוא זה שמקבל שירות(דת), לא חייב להיות מסחרי

שרת/לקוח מבטא קשרי גומלין בין נותן שירות לבין הלקוח שמקבלו
למשל, לקוח אשר מעוניין לקבל דוא"ל ממאן דהוא
 

Hameln

New member
כאמור, הרבנות הראשית לישראל זה גוף ממשלתי שמשלמים עליו גם

אזרחים שלא משתמשים ולא מעוניינים להשתמש בשירותיו. האם גם האזרחים האלה הם לקוחות של הרבנות הראשית לישראל?

מתוך מילון ספיר:
לָקוֹחַ
1. קונֶה, צַרכָן (בלועזית: קלייֵנט): דרך הלָקוחות להיות מדקדקין (ירושלמי בבא בתרא יד, ד); בגלל המחירים הגבוהים הפסיקו הלָקוחות לבוא לחנות.
(יש עוד שתי הגדרות, אבל הן רלוונטיות לתוכנה)
 

Hameln

New member
"לקוחות" שמשלמים בעל כורחם על שירות שהם לא מעוניינים בו?

יש לך הגדרה משלך ל'לקוחות'...


שאלתי שאלה ולא נעניתי: האם גם אזרחים שלא משתמשים ולא מעוניינים להשתמש בשירות של הרבנות הראשית לישראל אבל משלמים עליו בעל כורחם הם לקוחות של הרבנות הראשית לישראל?
 

אותאיסט

New member
למשלם המיסים אין שליטה לאן הכסף מופנה בסעיפי התקציב

בין אם הוא משתמש בסעיף זה או אחר
מה יגידו אזרחים ערבים, שכספי המיסים שלהם הולכים לצה"ל
 

ItsikH

Member
מיסוי לא מגדיר יחסי לקוח-ספק
בדוגמת הכשרות, הלקוחות של הרבנות אינם צרכני המוצרים הכשרים כי אם ספקיהם, שמבקשים ומקבלים מרצונם שירותי השגחה מהרבנות. מרכיב ההתערבות הוא המונופול שהוענק לגופים מסוימים בענין הכשרות, חלקם כלל לא במימון ממשלתי.
דוגמא יותר קרובה למה שתארת: זוג שהתחתן בחו"ל בכדי להמנע מהצטרך לרבנות, ומבקש להתגרש, ייאלץ לפנות לשרותי הרבנות. אבל עדיין הוא לקוח, גם אם מאונס.
 
למעלה