כולם חזרו בתשובה?

רקתבונה

New member
לא הגעתי למסקנה. הגבתי לתגובה של חנוך25

שרשם בתגובה תחת הכותרת ״לא הבנתי כלום״ את המשפט ״אנשים צריכים דתות״ (בסוף).

BravoMan

Active member
אוקיי, קראתי קצת לא נכון את הכותרת שלך.

חשבתי שכתבת "אנשים פשוט צריכים דתות", אבל עכשיו בקריאה שניה אני רואה שכתבת "פשוטים".
&nbsp
אז הצרה עם זה היא, שגם אנשים ממש לא פשוטים נופלים בפח של הדת, בעוד שאנשים פשוטים כלל אינם צריכים את הדת, ויכולים לחיות מצוין בלעדיה.
&nbsp
דת היא סוג של ווירוס, לרוב תורשתי (מונחל ע"י ההורים לילדים).
https://www.youtube.com/watch?v=5rG9tUodfKU
אף אחד לא צריך אותה, אבל קשה מאוד לרפא אותה...

רקתבונה

New member
מחשש שלא להישמע קיצוני מדי

רק אומר, שאם הייתי כותב פה במפורש מה, לדעתי, צריך לעשות לרבנות במדינה הזו הייתי נשמע קיצוני מדי.
הרבנות זו אחת הדוגמאות החזקות במדינה שלנו לאפלייה וכפייה דתית. הטקס הזה שבו ישראלי מגיע לרבנות ונשאל כל מיני שאלות תחקיר לגבי זהותו ואז, במיקרים מסוימים, נשלח גם לבית הדין הרבני לתיחקור נוסף מזכיר את האינקויזיציה גירסת דיאט או זירו (בהשאלה מקוקה קולה).

רקתבונה

New member
איך אופציות של חרדים עוזרות לי?

הם יכולים לחיות את חייהם כראות עיניהם.
אני צריך לחיות את חיי לפעמים כראות עיניהם.
&nbsp
והאפליה הזו ממוסדת לצערי.

אותאיסט

New member
במה אתה צריך עזרה, נשואין, גרושין, קבורה כשרות וכדומה, יש

תחליפים, עוקפי רבנות

רקתבונה

New member
התכוונתי ש

1. נישואין - לא מעוניין יותר. ניסיתי. הבנתי. לא תודה.
2. גירושין - לא רלוונטי. ע״ע #1
3. קבורה - אני מעוניין שישרפו אותי כשאמות ואם הדתיים יעלו לשלטון אז אפילו לפני.
4. כשרות - לא רלוונטי.
5. כדומה - לא רלוונטי.
אז שוב אני שואל. איך בדיוק זה יכול לעזור לי. איך הדתיים יכולים לעזור לאתאיסטים במדינה הזו.

רקתבונה

New member
יש מצב שאני חוזר בתשובה

״צדיק״ אחד שמתמחה בגימטריה ובספר הזוהר כתב לי:
&nbsp
ט וַיֹּאמֶר, לֵךְ דָּנִיֵּאל: כִּי-סְתֻמִים וַחֲתֻמִים הַדְּבָרִים, עַד-עֵת קֵץ. י יִתְבָּרְרוּ וְיִתְלַבְּנוּ וְיִצָּרְפוּ, רַבִּים, וְהִרְשִׁיעוּ רְשָׁעִים, וְלֹא יָבִינוּ כָּל-רְשָׁעִים; וְהַמַּשְׂכִּלִים, יָבִינוּ. יא וּמֵעֵת הוּסַר הַתָּמִיד, וְלָתֵת שִׁקּוּץ שֹׁמֵם--יָמִים, אֶלֶף מָאתַיִם וְתִשְׁעִים. יב אַשְׁרֵי הַמְחַכֶּה, וְיַגִּיעַ: לְיָמִים--אֶלֶף, שְׁלֹשׁ מֵאוֹת שְׁלֹשִׁים וַחֲמִשָּׁה. יג וְאַתָּה, לֵךְ לַקֵּץ; וְתָנוּחַ וְתַעֲמֹד לְגֹרָלְךָ, לְקֵץ הַיָּמִין.
&nbsp
אז עניתי לו:
&nbsp
ויאמר לך אנוכי: כי סתומים דבריך עד אין קץ. יתלבנו ויצרפו רבים ומשכילים ולא יוכלו לעזרך כי שכלך אבד לתמיד וגולגלתך נשאר שומם; אשרי החושב והשואל בשכלו. והעבד יעמוד לגורלו עד קץ ימיו ולא ידע כי אלה ימיו הם.
&nbsp
אני בלחץ.

למעלה