כולם כאן סביבי..אגידה לכם דבר מה.

התולעת 1

New member
blablashאני יודע שאתה לא חרדי

אני לא מזלזל באף אדם שניפטר. אני יודע שלביליק ואחד העם היו הירהורי תשובה. אבל הם הפופ מודל של הנעורים. ברור שהאבולוציה לא סותרת את התורה. לך תסביר לכל הכופרים שזה אכן כך.

blablash

New member
אתה מוכן להסביר לי...

ב"ה א' מה הקשר אם אני חרדי או לא חרדי? ב' מאיפה אתה יודע שאני לא חרדי? לא זכור לי שאנחנו מכירים מאיזה צומת... ג' למה בדיוק אתה מתכוון הפופ מודל של הנעורים...? ד' אם האבולוציה לא סותרת את התורה אז בשביל מה הבאת את הסיפור המצחיק הזה? ה' זה לא מעניני ועם כל הכבוד נראה לי שגם לא מענינך ללכת להסביר על האבולוציה לכל הכופרים.

tamarhp

New member
ג. האבולוציה

לא סותרת את התרה, בכל מה שנוגע לאדם. יש תיאוריות שונות על האדם והקוף, שמסתדרות עם היהדות, (מגדל בבל, סוג שונה של אדם וכו'), אבל האדם עצמו לא נוצר מהקוף אלא בצלם אלוקים. כל שאר הדברים יכולים להסתדר עם היהדות, כל עוד מאמינים בעובדה שהכל קרה בכוונה תחילה מאלוקים וכו'. אני צריכה לחזור לשיעורים במתמטיקה, אז אין לי זמן לפרט...

blablash

New member
א' לא ממש הבנתי למה התכוונת.

ב"ה האבולוציה היא עובדה, והתהליכים שלה קורים גם היום, זה עובדה כמו שכדה"א הוא עגול. סוג שונה של אדם????!!!!! איפה שמעת את השטויות האלה? בכל מקרה לא ממש הבנתי מה רצית להגיד בהודעה שלך...

tamarhp

New member
כן, כי כתבתי בקיצור...

אז זה באמת לא היה נשמע ברור.. בכל מקרה - האדם לא התפתח מהקוף, הוא נברא בצלם אלוקים. כל השאר ניתן להסבר בצורה זו או אחרת.

iziman

New member
מה אתה

רוצה להגיד בזה שאחד העם ו חייים נחמן ביאליק היו חסידי למארק שזו התאוריה שלו על פי מה שכתבת . תאוריית למארק הייתה מקובלת עד לימיו של דרווין שטען שאי אפשר לשנות תכונות על ידי מעשים .

אז אולי אתה תסביר לנו

למה יש לנו את עצם הזנב? או שאלוהים נתן לנו אותה בשביל האקוסטיקה?

התולעת 1

New member
אתה יודע למה יש עצם הזנב?

אני אגיד לך בדור הפלגה היו אנשים שחטאו ומרדו בהקב``ה, אתה יודע מה כת` במדרש מלפני אלפים שנה? שהקב``ה הפך אותם לקופים-

אבל זה לא מסביר

למה לכל בני האדם יש עצם הזנב. או שאולי ה' נתן את הזנב גם לצדיקים?

התולעת 1

New member
היה לאדם זנב

חז"ל אומרים שבתחילת ברייתו היה לאדם זנב, מאוחר יותר הקב"ה הוריד לו אותו.

למעלה