הקב``ה התגלה במעמד הר סיני
ומסר ביד הנביאים מה יהיה עוד 3300 שנה קדימה עד היום ולא עוד שהקב``ה גם נותן את ספר התורה ומתחייב על מספר דברים שאנחנו בודקים בהסטוריה שאנחנו רואים שכל מה שהוא אמר מראש התקיים אז אחרי שהכרנו והוכרחנו שיש בורא לעולם והוא חכם וברא לכל הברואים והתגלה ואמר מה התכלית סגרנו את הפזל, מה שנשאר זה רק לקחת את ספר התורה וללמוד מה הקב``ה רוצה לעשות ולהבין שהעולם הזה לא נברא כעולם ראשון ואחרון אלא כפרוזדור לעולם האמיתי היות ואנחנו נשמות בתוך גופות והיות ואנחנו נחיה עדי עד והיות והגוף זה רק בית זמני לנשמה אז לכן כל המצוות שאנחנו עושים וכל מאגר המידע שאנחנו אוגרים בתורה הקדושה זה רק ההכנה לחיי הנצח הרוחניים ז``א אם שאלנו אם באת לעולם בשביל לחיות למה אתה מת ואם באת בשביל למות למה אתה חי, לחילוניות אין תשובה תהליך טבעי ולמה הוא ומי שברא אותו ועשה אותו למה עשה כך? מה התכלית? מה התועלת? אדם בונה מגדל שלם ואח``כ מנפץ אותו בידיו, זה תכלית? אלא מהי העולם לא נגמר הוא רק מתחיל ביציאה כמו שהיולדת מוציאה תינוק מבטנה וזה רק ההכנה היה בפנים ליציאה ככה העולם הזה זה רק ההכנה ליציאה, כמו שילד בתוך הבטן, אם היתה שואל אותו יש משהו בחוץ הוא היה אומר לך אני לא יודע, תדפוק לאפרוח בקליפה, תגיד לו אפרוח, אפרוח מי שם אותך בפנים? לא יודע, מה אתה אוכל? אני לא יודע, מי שולח לך אוכל כל יום? לא יודע, אז איך נכנסת לבפנים הכל סגור איך נכנסת לבפנים? לא יודע, תאר לךiziman שהאפרוח יגיד אתה יודע איך אני בפנים_ היה פיצוץ או אני באתי מהקופים, איך הגעת לזה? אבל שאלות שאנשים לא שואלים בכלל, התינוק נמצא בפנים, אנחנו שבחוץ יודעים איך הוא הגיע לבפנים ואנחנו יודעים שהוא יצא, אבל הוא לא יודע, אלה שכבר יצאו מפה יודעים איך נכנסו מפה בשביל שנצא, אבל אנחנו פה עומדים בביצה וחושבים שזה מה שיש. רק לא זה לא רק מה שיש זה רק מה שאתה רואה כמו האפרוח, אבל אם תתבונן הרי אתה לא שמת את עצמך פה, הרי משהו שם אותך משהו דאג שיהיה מספיק חמצן בכל מקום שלא תגיע לכיס אויר ו… אין אויר משהו דאג שיהיה מספיק מים לשתיה משהו דאג שיהיה מספי מים ומזון משהו דאג לכל משהו דאג לכל משהו דאג לכל, משהו דאג שיהיה לך ידים להכניס לפה, משהו דאג לאצבעות. משהו דאג אפילו לשערות באף, למה יש לך שערות באף? אם לא היה לך היה לך סתימות היית צריך אינסטלטור צמוד אתה חייב שיהיה לך שערות באף ואם יהיה לך יותר מדי שערות אז יש שריקות כל הזמן, ז``א מי שברא אותך לכל אף התאים לו את כמות השערות את אורכן ואת עביותן בדיוק.