כולם כאן סביבי..אגידה לכם דבר מה.

התולעת 1

New member
בראשית רבה,פרק יד

ר' יהודה אומר ...מלמד שעשה לו עוקץ(זנב)וחזר ולקחו ממנו מפני כבודו.

Baby Boo

New member
מה הקשר בין כל הדברים???????../images/Emo46.gif

מה הקשר בין האבולוציה לבין הדת? אין סתירה בין הדברים ומה הקשר לאבולוציה לבין האדם והקוף? אין טיפת קשר.. זה שהאדם נומר נוצר ע"י אלוהים מתקבל. האבולוציה שחלה מאז לא משתנה. האדם לא איך שהוא נוצר לא האדם ולא הטבע.. כן לזמן יש השפעה על כדור הארץ מה שאומר צורת חיים משתנה כולל צורת חיי בני האדם. והקוף לא בא מהאדם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הקוף בא כי הוא קוף האדם בא כי הוא אדם טולעת בלי בלה בלה בבקשה..

iziman

New member
אני מתכוון

אלי בגלל הציטוט הנ"ל ומה הקשר לאבולוציה לבין האדם והקוף? אם אתה היית מבין באבולוציה היית יודע שעל פי תאוריה זו לאדם ולקוף מוצא משותף כלומר אב קדמון משותף .

התולעת 1

New member
הקב``ה התגלה במעמד הר סיני

ומסר ביד הנביאים מה יהיה עוד 3300 שנה קדימה עד היום ולא עוד שהקב``ה גם נותן את ספר התורה ומתחייב על מספר דברים שאנחנו בודקים בהסטוריה שאנחנו רואים שכל מה שהוא אמר מראש התקיים אז אחרי שהכרנו והוכרחנו שיש בורא לעולם והוא חכם וברא לכל הברואים והתגלה ואמר מה התכלית סגרנו את הפזל, מה שנשאר זה רק לקחת את ספר התורה וללמוד מה הקב``ה רוצה לעשות ולהבין שהעולם הזה לא נברא כעולם ראשון ואחרון אלא כפרוזדור לעולם האמיתי היות ואנחנו נשמות בתוך גופות והיות ואנחנו נחיה עדי עד והיות והגוף זה רק בית זמני לנשמה אז לכן כל המצוות שאנחנו עושים וכל מאגר המידע שאנחנו אוגרים בתורה הקדושה זה רק ההכנה לחיי הנצח הרוחניים ז``א אם שאלנו אם באת לעולם בשביל לחיות למה אתה מת ואם באת בשביל למות למה אתה חי, לחילוניות אין תשובה תהליך טבעי ולמה הוא ומי שברא אותו ועשה אותו למה עשה כך? מה התכלית? מה התועלת? אדם בונה מגדל שלם ואח``כ מנפץ אותו בידיו, זה תכלית? אלא מהי העולם לא נגמר הוא רק מתחיל ביציאה כמו שהיולדת מוציאה תינוק מבטנה וזה רק ההכנה היה בפנים ליציאה ככה העולם הזה זה רק ההכנה ליציאה, כמו שילד בתוך הבטן, אם היתה שואל אותו יש משהו בחוץ הוא היה אומר לך אני לא יודע, תדפוק לאפרוח בקליפה, תגיד לו אפרוח, אפרוח מי שם אותך בפנים? לא יודע, מה אתה אוכל? אני לא יודע, מי שולח לך אוכל כל יום? לא יודע, אז איך נכנסת לבפנים הכל סגור איך נכנסת לבפנים? לא יודע, תאר לךiziman שהאפרוח יגיד אתה יודע איך אני בפנים_ היה פיצוץ או אני באתי מהקופים, איך הגעת לזה? אבל שאלות שאנשים לא שואלים בכלל, התינוק נמצא בפנים, אנחנו שבחוץ יודעים איך הוא הגיע לבפנים ואנחנו יודעים שהוא יצא, אבל הוא לא יודע, אלה שכבר יצאו מפה יודעים איך נכנסו מפה בשביל שנצא, אבל אנחנו פה עומדים בביצה וחושבים שזה מה שיש. רק לא זה לא רק מה שיש זה רק מה שאתה רואה כמו האפרוח, אבל אם תתבונן הרי אתה לא שמת את עצמך פה, הרי משהו שם אותך משהו דאג שיהיה מספיק חמצן בכל מקום שלא תגיע לכיס אויר ו… אין אויר משהו דאג שיהיה מספיק מים לשתיה משהו דאג שיהיה מספי מים ומזון משהו דאג לכל משהו דאג לכל משהו דאג לכל, משהו דאג שיהיה לך ידים להכניס לפה, משהו דאג לאצבעות. משהו דאג אפילו לשערות באף, למה יש לך שערות באף? אם לא היה לך היה לך סתימות היית צריך אינסטלטור צמוד אתה חייב שיהיה לך שערות באף ואם יהיה לך יותר מדי שערות אז יש שריקות כל הזמן, ז``א מי שברא אותך לכל אף התאים לו את כמות השערות את אורכן ואת עביותן בדיוק.

iziman

New member
אין

לי כח להתווכח עם אדם שלא מקשיב . כל ההודעה שלך למעלה היא בליל של שטויות , גם מבחינת תחביר ההודעה נוראית . אתה רוצה להתעמת איתי תכתוב נושא אחד שאתה רוצה שאני יגיב עליו ולא 100 .

התולעת 1

New member
למה הדבר דומה?בדיחה של הרב אמנון

פעם אחת השועל פגש את האריה וראה את האריה מדוכדך אמר לו אדוני המלך מדוע פניך נפולות? אמר לו אין לי מצב רוח השבוע אמר לו אתה יודע מה? בא אני אשמח אותך, אני אקח אותך לארנבת, לקח אותו לארנבת הגיעו לארנבת דפקו בדלת הארנבת פותחת את הדלת והיא רואה את האריה ואת השועל והיא מקבלת אותם בשמחה ברוך בואכם אדוני המלך ויועצו האישי ופתאום שואל אותה השועל תגידי לי ארנבת איפה הכובע שלך? אז היא אומרת לו איזה כובע? אומר לה איזה כובע? טח, שם לה סטירה בפנים ואומר לאריה בא נלך, יוצאים החוצה אומר לו ראית איזה קטע? ראית? נו, עכשיו יש לך מצב רוח? אמר לו עכשיו אני מבסוט עכשיו משהו, הארנבת בוכה והם הלכו מבסוטים, אחרי שבוע פוגש השועל את המלך עוד פעם אומר לו אריה אריה מדוע אתה מדוכדך? למה פניך נפולות? אמר לו אין לי מצב רוח השבוע, אמר לו אתה יודע מה? בא נלך לארנבת אמר לו יאלה בא, הלכו לארנבת נוקשים בדלת והיא פותחת את הדלת והשועל אמר לאריה תשמע הפעם נסדר אותה, אתה תחזיק סיגריה ביד ואני אגיד לארנבת שתתן לך אש, אם היא תתן לך גפרור נגיד את לא מתבישת זה מה שמגיע למלך גפרור לא יכולת להביא לו מצית? פח ניתן לה סטירה ואם היא תביא מצית נגיד לה מה את לא מתבישת רצית לשרוף לו את הזקן? טח, ניתן לה סטירה, מכל מקום ניתן לה סטירה, המלך הסכים, הארנבת פתחה את הדלת רק רואה אותם רועדת משקשקת מה עכשיו? מה עכשיו? אמר לה השועל את לא רואה את המלך עם סיגריה? תני לו אש, אז הארנבת הבינה שיש פה מלכודת אם היא תתן גפרור תקבל פח ואם היא תתן מצית יהיה טח טח אז היא אמרה לו אין לי גפרורים ואין לי מצית\ אמר לה השועל, איפה הכובע? אמרה לו איזה כובע? טח טח נתן לה, בכל מקרה תמיד חוזרים לכובע, ככה זה SUPERMANםלסטיק אתה GOVERNORוכל החברה כשאין לכם תשובות אז אתם חוזריפ להתקפות.(שטויות,שקרים,וכן הלאה.)

התולעת 1

New member
טוב...שאלה נפוצה

למה באת לעולם? אם באת לעולם לחיות...למה אתה צריך למות? ואם באת לעולם למות..למה אתה צריך לחיות?

iziman

New member
תשובה

באתי לעולם עקב העובדה שהורי קיימו יחסי מין . מעבר לזה אין סיבה לשאלתך "למה באת לעולם?" , אני לא מאין שיש לאדם תכלית על פני כדור הארץ . בגלל שאני לא מאין שיש סיבה שבאתי לעולם השאלות ("אם באת לעולם לחיות...למה אתה צריך למות? ואם באת לעולם למות..למה אתה צריך לחיות? ") הללו מיותרות .

התולעת 1

New member
מה המטרה?

אם אני נכנס לבניין ואני רואה וילה נגיד, אני לא רואה אף בן אדם, אני ישר אוכל להבין מה המטרה שעשו את הבניין, הנה חדר עם מיטות, אני מבין שפה ישנים, אני רואה פה ברז, אני יודע שפה נוטלים, אני אסתכל, אני אתחיל להבין מה קורה פה, אבל אדם מסתכל עולם מופלא הכל מסודר, למה? מה המטרה?

iziman

New member
לאמר

לך עוד פעם , לדעתי אין תכלית לעולם או לאדם . בניגוד לחפצים או מבנים שנוצרו על ידי האדם לשם מטרה מסוימת . היות שאיני מאמין באלוהים ולפיכך אני לא מאמין שיש תכלית . העולם נוצר באקראי וכך גם החיים על כדור הארץ .

התולעת 1

New member
אנחנו זכינו לקבל את התורה,

בקטע של הנעורות כבר היינו בקטע של הקידמה כבר היינו, אנחנו אומרים את זה כל שנה עבדים היינו לפרעה, ידענו מה היה לו, אבל יצאנו משם התקדמנו להיות בהמות זה לא מדרגה להיות אדם רוחני בצלם אלקים, שמקיים תורה ומצוות, שמבין שיש יצרן, שיש מוצר, שיש הוראות יצרן, שיש תכלית לבריאה שלא באנו מפיצוץ ולא מאמבות, לא תוצר של קופים, אלא יש תוכנית ויש מתכנן, זה נקרא אדם מתקדם, אבל מי שחושב שהכל היה באקראי אפילו פרימיטיבי לא מגיע לותואר כזה.

minzly

New member
מי בא קודם הביצה או התרנגולת?

ההורים שלך, הקוף, העולם, אתה או הביצה?

minzly

New member
מי בא קודם?!?!

אמא שלך ילדה אותך, נכון? מי בא קודם הביצה או התרנגולת? אותו הדבר פה. מי ילד את אמא שלך? אני רוצה לדעת מתי זה עוצר!!!

iziman

New member
תגובה

אתה מבקש ממני להסביר לך את כל תורת האבולוציה בכמה שורות . זה בלתי אפשרי , אם אתה רוצה תחפש שירשורים אחרים בנושא בפורום . למרות זאת אני ינסה להסביר לך , באופן מאוד שטחי . כדור הארץ היה מורכב פעם מחומרים אנאורגניים . עקב התנאים המיוחדים ששרו בים הקדמון חום גבוה ומתח גבוה של חשמל במים החלו להיוצר מולקולות אורגניות כמו DNA ו RNA וחומצות אמיניות אחרות . עד לכאן הכל הוכח במעבדה שחיקתה את התנאים הללו . ההשערה הרווחת שבתנאים אלו התרחשה בריאה ספונטנית משלל החלבונים והחומרים האורגנים שהיו בתוך הים הקדמון . כך נוצר התא הראשון , מכאן הכל יותר ברור ויש יותר הוחכות איך לאט לאט בעזרת מוטציה וברירה טבעית התפתחו צורות יותר מסובכות של חיים . אם אתה רוצה הסברים יותר מפותחים אני יכול להביא לך קישורים .

minzly

New member
אז מעניין מי זאת התרנגולת הראשונה

שילדה ביצים לא אתפוס אותך בהסבר, אם כי במהות של הטענות. תחשוב את עבודתך כשופט, אתה צריך להחליט לפי הראיות שמתגלות לפניך, ואתה תפסוק לפי מה שאתה מאמין שיוצר את התמונה הסופית. לפי ההגדרה, אין הוכחות לאבולוציה, רק ראיות. יכול להיות שככה בנוים הדברים, בצורה שמשתנה, כלומר יש אבולוציה, אבל לא מאפס. כלומר, האבולוציה יכולה להתחיל מכל נקודה שבה נבחר. או מחומרים אנאורגניים, שלעזאזל תסבירו לי איך הם נוצרו, או מחיות שנבראו מראש, או מחיות שהתפתחו בערוב השנים. אבל אין ראיה לאבולוציה שטוענת מהי נקודת ההתחלה שממנה התחילו חיים. בלי כוונה, מראש האבולוציה לא היתה קיימת, שכן היה חומר בלי זיקה להתעשר ולהתפתח ולהיפגש ולהתקדם לעבר בן אדם חכם משהו טוב. הדרך מחומרים אנאורגניים וחום גבוה בים, רצופה קשיים, גם אם אנחנו מבינים לאיפה זז כל חלקיק וחלקיק, אנחנו עדיין צריכים הסבר מאיפה הגיעו החומרים האנאורגניים, ואיך הם כמו שהם, ומאיפה הכוחות והאנרגיות בעולם, שמזיזים את כל הדברים. ולמה לעזאזל אני (כמו בני מיני) כזה יפה וסימטרי וחכם ומושלם וצנוע
אם בעצם בסך הכל היה פעם חומרים וקצת חם. בוא נאמר שהחלומות שלי והאהבות שלי והדכאונות של רוב בני האדם, והשמיעה והראייה שלי [אנחנו יודעים שהחלקיקים עברים דרך העדשה לרשתית, ומשם עוברים למוח, אבל למה שאני אראה משהו כל כך יפה רק מכמה חומרים עם DNA? למה יש לי חיים, ומחשבה, ורגשות, וחלומות? כי היה פעם כל מיני דברים? תשובתי היא: לפי ראיות רבות, יכול מאוד להיות!!! אך זה רק אומר שיש מה שכיוון את הדברים, וזהו המכוון, בורא כל חי, שלקח את התוהו ובוהו של החומרים האנאכרוניסטיים ויצר מהם חיים עשירים בתהליך שהיום נקרא בשם אבולוציוני.

iziman

New member
תגובה

נתתי לך הסבר שטחי . אתה רוצה הסברים יותר רחבים , אני יכול לתת לך קישורים . אתה לא חייב להאמין באבולוציה . ביקשת הסבר וקיבלת.

minzly

New member
אני רק אומר שלאבולוציה ראיות, שלא

מלמדות על איזה שלב התחיל העולם, אולי יש ראיות כאלה, אך זה לא המהות של האבולוציה, כי אם העובדה שהמינים מתפתחים מעבר לכך זה רק השערות מהי הנקודה ההתחלתית שממנה והלאה התפתתחו המינים ומעבר לכך האבולוציה היא כן ראיה ניצחת לבורא עולם, כי בלעדיה המינים לא היו מתפתחים, ובטח שלא מאפס (לא בדיוק אפס, מים חמים וחומרים אנאאורגניים) שים גם לב, שהעובדה שהקב"ה ברא את מיני החיים בעולם, אפילו אם זה בימים אחדים, איננה סותרת את זה שהם התפתחו מאמבות באותם ימים ספורים יותר מכך, דרך השיערוך של זמן קיום של דברים ע"י מדידת הפריקה הרדיואקטיבית של פחמן זרחני (אני לא זוכר בכלל אם המונחים שאני משתמש בהם הם נכונים, אלא רק את המהות שלהם), מתעלמת מהאפשרות שמהירות הפריקה של החומרים הללו איננה משתנה מדור לדור אם העולם אכן קיים 5763 שנים, וההערכות לפי פריקת הפחמן הן של 65 מיליון שנים, אזי נובע מכך המהירות הפריקה קטנה עד מאוד, ובעבר היתה כה מהירה, שהיה מספיק יום אחד בשביל שהתאוריה הזאת תסתדר לנו בראש רק אם האדם הראשון התפתח מאמבה ביום אחד, יום בריאתו זה כיוון מחשבתי, שאיננו מבוסס מספיק מחקרית, אך החשיבה מספיק מדעית

למעלה