כולם כאן סביבי..אגידה לכם דבר מה.

iziman

New member
תגובה

השילוב של דת ומדע לא מסתדר במקרה של אבולוציה . לאבולוציה יש ים של ראיות שמראות את אמיתותה .

minzly

New member
תיקון

"...מתעלמת מהאפשרות שמהירות הפריקה של החומרים הללו איננה משתנה מדור לדור" התכוונתי להיננה משתנה מדור לדור עובדה שכן! שום ראיה לאבולוציה איננה ראיה לכך שהיא נסתרת עם התפיסה היהודית אם ניקח ראיה אחר ראיה, שעד היום, אם הן כה חשובות, אני לא מבין למה הן בהסתר, ונפנה אותן מצד לצד, כלומר מהמדען החילוני למדען הדתי, אנחנו נוכל לשמוע איך כל צד באמת מתמודד עם כל ראיה זה הכי פשוט להשאיר את הראיות באוויר, ולהגיד שיש ראיות וזה עובדה ואין לי כוח לעמת את הצדדים, כי מספיק לי שאני החכמתי ויודע הכל

iziman

New member
תגובה

הויכוח הזה מיותר . אתה די כותב לעצמך ומתעלם מן העובדות ,אך על כך מתבססת האמונה באל.... אז טוב מבחנתי הויכוח הסתיים מפני שאין לו שום ערך .

minzly

New member
אני מתעלם מן העובדות?

אתה הפנמת משהו ממה שאמרתי עד עכשיו? מאיפה הסטיגמות האלה על כל אחד שכותב אלוקים עם ק'? שמת לב בכלל למה שכתבתי בהודעה האחרונה? אני התווכחתי בכלל? אמרתי שאם אנחנו רוצים בכלל להבין באמת טוב על האבולוציה, בוא ניקח את הראיות של המדענים האתאיסטים למדענים שמאמינים בשם יתברך, וחזרה, וחוזר חלילה, ואז באמת נוכל לסדר לעצמנו את זה הרבה יותר טוב בראש הצעתי דרך לקחת על עצמינו אחריות וליישב את הנושא, כי לבד זה לא קורה על זה לא הוויכוח, נכון? מה אתה אומר? ומאיזה עובדות אני מתעלם? אם אתה לא מציגן? אתה הצגת לי עובדה שממנה התעלמתי? אתה הרי התעלמת מכל המחשבות שלי שכתבתי לך! אכן, אני כותב לעצמי, כי אתה לא קורא כלום! אתה רוצה באמת ליישב זאת או רק להגיד שכל אלא שמאמינים בקב"ה מתעלמים מעובדות שאתה בכלל לא מציג? שלך

התולעת 1

New member
לוקח הרבה זמן ללמוד ולהתעמק

כמו שכדי להגיע לתשובות לכל דבר ששאלתי לוקח הרבה זמן ללמוד ולהתעמק כך לאחד כמוני ואיתי עוד כמליון יהודים שמקדישים זמן כה רב לתלמוד תורה הכל ברור, ביננו אני יודע טוב מאוד שכל עוד לא תיכנס לעומק הדברים יום ולילה ולא סתם תקרא פסוק בתנ"ך ותפרש אותו כאוות נפשך - לא תגיע לנקודת הסיפוק שיש לכל תלמיד חכם... תרצה או לא תרצה להגיע לדרך האמת שאנו הדתיים הגענו צריך לעבור תורה משנה גמרא הלכות מדרש וקבלה (בניגןד לכל ה"קבליסטים" הצעירים של דורינו שקצרו את הדרך ומפרשים את הקבלה כראות עינהם)... אז יאללה קדימה צא לדרך

Vdrums

New member
תפסיק לנסות להחזיר בתשובה

אני לא פה כדי להחזיר בשאלה. אתה לא יודע להשתתף בדיון אתה רק מנסה לשכנע. לדעתך עד הסיפוק האמיתי הוא להתעמק בפסוקי תנ"ך. אותי אישית זה מרדים. מה שאתה מרגיש שאתה חופר בסוגיה אני מרגיש מלנגן על תופים. כל אחד וההנאות שלו בחיים. רק שההנאות שלך מוכתבות ע"י אחרים ושלי לא. על איזה דרך אמת אתה מדבר? אני לא רודף אחרי שום אמת, אני חי את החיים שלי.

Vdrums

New member
אז זהו, שאני מחליף דעות ואתה

רושם את משנת הרבנים שלך שבעצם אין בהם ולו טיפה של דעה או מחשבה מקורית שלך. אתה לא חושב לעומק, אלא רק לעומק שהרבנים שלך קובעים אתה פשוט עיוור.

minzly

New member
למה אתה קובע שהוא עיוור?

אולי אתה עיוור לתורה ולחוכמתה, ומכך שאתה לומד אותה מפי מורים בבי"ס ובחייך עדיין לא השתתפת בשיעור תורה? אולי אתה עיוור לאיך העולם עובד, ואתה לא רוצה לשמוע, כי אתה מפחד שמא יחזירו אותך בתשובה? אתה כל כך מפחד כי הפחידו אותך פחד מוות מהדתיים, שטפו לך את המוח בטענות שהדתיים שוטפים לילדים חסרי ישע את המוח. ואתה לא רוצה לפתוח את העיניים כדי להבין מה באמת יש להם לומר על העולם. אז בוא נעשה עסק, אתה הולך ובודק באמת לעומק את העניינים, אצל אנשים מביני דבר שאין להם מטרה להחזיר בתשובה, אלא להסביר לך מאיפה בא העולם ואיך הוא פועל, ולא חוזר בתשובה, מה יקרה? כל מי שלא עונה להשתייכות לאמונה שלך לא מקשיב לך? זה לא נכון. יש פה דיון ושיחה. אם כבר הגענו לנושא של אבולוציה רצינו לדעת את ההשקפה בנידון של חילונים ושל דתיים ולא ליצור פה מחלוקות מיותרות, כי יכול להיות שמישהו אחר חשב על משהו שאני לא חשבתי עליו אם יוצרים שיח כולם צריכים להקשיב, ולא לבכות כל הזמן שלא מקשיבים לך אם תדע את ההשקפה של הדתיים, תעשה איתה מה שאתה רוצה, ותאמין במה שנראה לך נכון, אבל להגיד שהם עיוורים? ומי שלא יצר במחשבתו תובנה אמיתית, יכול מאוד להיות שהוא חשב ובמחשבתו קיבל שהתובנות עליהם מחנכים אותו הן נכונות. אתה בינתיים במחשבתך, כפי שאני מעריך לא עלית עדיין על תורות ברומו של עולם, נכון? כי מה לעשות, כל אחד מהגאונים עומד על כתפי ענקים (זה ציטוט של ניוטון, ואפילו איינשטיין לא המציא את העולם מההתחלה, אלא עמד על תורותיהם של קודמיו) ולכן אתה צריך לשמוע מה שיש להם לומר, כדי לעבד זאת במחשבתך ולהוסיף תובנות משלך.

iziman

New member
מצטער

להגיד לך אבל אתה ואני זהים . אמונתך וחוסר אמונתי נשענים על אקסיומות . אתה מאמין שיש אלוהים ואני לא , שנינו לא יכולים להוכיח זאת . אני ואתה חיים את חיינו על פי האידולוגיה שלנו , כמו שאתה בטוח בצדקת דרכך אני בטוח בדרכי . לכן אני יכול לאמר לך שאם אתה רוצה שאני ואתה נסתדר שנינו צריכים לקבל אותם זכויות ולשאת באותן חובות . לכן כמו שאתה לא רוצה שילדיך יחזרו בשאלה תבין שאני איני רוצה שילדי יחזרו בתשובה . המסקנה שנובעת מכל המלל הזה " חייה ותן לחיות " .

minzly

New member
אני לא יודע להסביר מה זה הוכחה

אבל יש ראיות חותכות, שלא משאירות לנו כלל ספק, ולו אולי רק כי יש הסתברות 1 שרק בהסתברות ששואפת משהו טוב ל-0 אין אלוקים אני לא חושב שיש ראיות כאלה לטענתך, אתה יכול רק להגיד שהטענות שלי שוות לתחת, אבל לא שיש לך ראיות חותכות לאי קיום בורא עולם למה שתחנך את הבן שלך לחיות רחוק מהמסורת היהודית? אם אתה הולך לבית כנסת, או עושה פסח, החיים שלך משתנים לרעה? להיפך. תחנך את הבן שלך להיות אמיץ ולחשוב טוב טוב, ולהעשיר את הידע שלו בתכנים מכל העולמות, כי רק במחשבה עצמאית, ולא בזאת המרחיקה אותו מכל וכל, יוכל להיות בטוח בעצמו, שפעל לטובתו, ולטובת עם ישראל ואחדותו, ואחדות העולם ושלום העולם. אם מפשפשים בכלום, לא מוצאים לא מחט ולא שחת, וכיום אנחנו במצב שכל אחד צריך לפשפש טוב טוב בחוכמות העולם, כדי להבין טוב איפה אנחנו נמצאים ואיך אנחנו יוצאים מזה, וזה קודם כל באהבת חינם שתבין טוב, אם תגיד שהחרדים שקרנים או גנבים, זה לא יסתור לא את האבולוציה, ולא שאלות הרות עולם על אלוקים, ובטח שלא את זה שזה הציבור העני בישראל, שבו אחוז הפשיעה קטן פלאים, והמודעות המוסרית מן העליונות בעולם, ואפילו אצל החילונים (בוא נאמר שגם אחוז הפרחות והערסים והברבריות) זה רק יוסיף קצת שנאת חינם פה ושם, שיחד מצטברת להרבה אני אומר דברים לך, אבל אם היית חרדי הייתי אומר שגם עליך לשנות את דרכיך קצת יותר לטובה, ואם אין צורך אז לבארם, כי יש לובשי שחור-לבן שהם לא אנשים טובים, נכון. סביר לאמר שיש לשנות קצת את הכיוון של החברה החרדית והדתית, וגם החילונית, על כל אחד להתקרב זה אל זה ולאהוב את עם ישראל, ובמיוחד ברמה האישית מבחינת החלטות של עם ומדינה, אני מאמין שאם לא היה מטריד אותן מצב ההחלטות שנודעות לדת במדינה שלנו, לא היית מרגיש צורך לדבר דיבור אמיתי עם דתיים וחרדים מה שהכי מוכיח את עצמו זו אהבת חינם, ומאמץ (שים לב שזה מלשון אומץ) אמיתי להבין זה את זה

minzly

New member
במתמטיקה בתורת הקבוצות

יש השערה שנקראת השערת הרצף: אין עוצמת ביניים אינסופית בין א ל-א0 מתמטיקאים כבר הוכיחו בכלים המתמטיים הקיימים לא ניתן להוכיח את השערת הרצף, וזה אחד הביטויים המובהקים לכך שהמתמטיקה חוקרת את עצמה עד עכשיו לא עשית לי V על אף אחת מההודעות שלי, בהודעה הקודמת אמרתי שמה שמוכיח את עצמו זו רק אהבת חינם, אה וגם הזכרתי משהו על אלוקים, אז התגובה שלך אלי היא שאי אפשר להוכיח את קיום בורא עולם? תן לי V-ים ו-X-ים ותנמק אני לא רוצה להיות היחיד שנותן פה V-ים ו-X-ים אני רוצה את ההוכחה לטענה הבאה: אי אפשר להוכיח את קיום אלוקים. האם אפשר להוכיח שאי אפשר להוכיח את קיום אלוקים?

minzly

New member
זו בדיחה שאני מכיר אותה במקור

עם ניסוח שהופך אותה לענקית, וד"א אני לא מאמין שהוא המציא אותה, כי שמעתי אותה לפני 5+ שנים בניסוח שהפיל את כולם מצחוק

Vdrums

New member
תולעת

אתה כמו תמיד מדבר שטויות ופולט בקצב את מה שהרבנים שלך מחדירים לך לראש, יופי אתה תוכי מושלם. אתה לא מוציא מילה מהפה שלך שהיא דעתך וחשבת עליה בעצמך. איפה ראית מה אמרו ביאליק ואחד העם? אתה חי בבועה של מה שאתה לומד. הנה יש כאן דתיים שטוענים שאתה מדבר שטויות, יותר מזה???

blablash

New member
אני לא מבין למה בכלל אתה מתייחס...

ב"ה יש רבנים, שהם בושה ליהדות.

למעלה