כולם כאן סביבי..אגידה לכם דבר מה.

פלסטיק

New member
מתנדב טען שמחבתים לא משקרים

אם אתה מעיד שזה מה שאומר אמנון יצחק על ביאליק ואחד העם אזי זוהי עדות שאמנון יצחק שקרן (ואומר לשון הרע). מתנדב יצטרך לבחור אם להאמין לך ומכאן לקבל שהמחב"ת הגדול (אמנון יצחק) שקרן או לחשוב שאתה (עולל המחבתים) הוא השקרן. ואני חייב תיקון להודעתי הקודמת, יש לי בה טעות אתה לא צריך למצוא סתם אדם סביר שיסביר לך את עניין לשון הרע ביהדות, אתה צריך למצוא אדם סביר שמוכן למשימה הזו. אני קטונתי, לא רואה שום סיכוי שאוכל לתקן את הנזקים שאותו חינוך מפואר גרם לך. אבל אולי מישהו מאנשי הפורום ירים את הכפפה ויסביר לך מה דעת היהדות על שקרים, השמצות ולשון הרע על רעיך. ואם אתה מעוניין ללמוד משהו על אבולוציה: פתח את ספרו של דארווין "מוצא המינים" בתור התחלה מעניינת ללימוד. תגלה שם להפתעתך שלדעתו האדם מוצאו איננו מין הקוף (מה לעשות, לא תמיד מה שהבנת מאמנון יצחק נכון). חוץ מזה אתה יכול לפתוח גם ספרי ילדים בנוגע להתפתחות המינים. קצת פשטני ולעיתים עם טעויות אבל נראה לי שתתגבר על הרמה שם. אם תצליח ותבין תוכל גם לעבור לספרים קצת יותר רציניים בנושא אבולוציה מולקולרית, שם הרבה דברים פתאום יתבהרו לפניך. אז גם אתה תצחק מהקשקוש על הקוף המשפשף.

התולעת 1

New member
פלסטיק...שוב שקרים

איפא אמרתי שזה מה שאומר אמנון יצחק על ביאליק ואחד העם? אמרתי שהתלמידים שלמדו איתם סיפרו זאת לבניהם.,,,,מבין? לא אמנון יצחק ולא אני המצנו את הסיפור אלה..עדי ראיה ושמיע סיפרו זאת. בענין לשון הרע המקור של ההלכה בלשון הרע היא לא תלך רכיל בעמך לא תלך רכיל בעמך אומרת הגמרא בעושה מעשה עמך. בשאינו עושה מעשה עמך אין את האיסור של לא תלך רכיל אלא אדרבה כתוב שצריך להוכיח אותם על מעשיהם כדי שלא יאחזו מדרכיהם וילכו בעקבותיהם לכן יש גם מצוה שנקראת ``הוכח תוכיח את עמיתך`` שצריך להוכיח כמו שאם אתה תדע שיש אדם שהוא גוזל או הונה את הציבור במשקולות נגיד מצוה עליך להזהיר זה לא לשון הרע להציל עשוק מיד עושקו זה מצווה שלא יפלו אנשים בתרמית של אנשים שמדברים גבוהה גבוהה זה מצוה.

פלסטיק

New member
אמרת שהוא המורה שלך

משמע הוא סיפר לך מישהו סיפר שקר ואתה כבר רץ וכותב את זה כאילו זו עדות מוסמכת? תאמין לי שלהמציא שקרים אני גם יודע. מיהם העדים המסתוריים האלו ששמעו זאת מפי ביאליק ואחד העם? אלו הקרובים של העדים שראו את הרב שלך אוכל חזיר ברוטב שמנת במקווה כשהוא חסר מלבוש לגופו תוך כדי אונס דרדקים? אם הייתי כמוך עוד הייתי מבקש שכר על "הוכח תכיח את עמיתך" כי הרי אונס דרדקים אסור... אתה מעיד שלדעתך מותרת לך לשון הרע (אתה גם הוספת לכך סיפור שקרים והשמצות כדי להדר ב"מצווה") כלפי כל מי שלדעתך איננו נוהג כפי שאתה חושב שנכון. בכל הדברים שעד עכשיו אמרת זו הפעם הראשונה שאני באמת מאמין לך. אז אתה מעיד עליך שאתה משקר ומשמיץ ועוד טוען שזו היהדות. מי אני שאתווכח איתך? שיתווכח איתך מישהו אחר.

התולעת 1

New member
בא אני אגלה לך סוד

אצל החרדים לא משקרים אם העדים כשרים אז יש חיזוק לדבריהם הבנת ממי?

פלסטיק

New member
טוב חומד

מזלי ששפר עלי גורלי לחיות במחיצת מלאכים כאלה שלעולם אינם משקרים השבח לאל

lala897

New member
אני לא צבועה.

חרדי זה לא מילה נרדפת לצדיק. תכניס את זה לראש.

התולעת 1

New member
אני אסביר לך מה הנקודה חרדי

זה לא גוון ולא צבע, חרדי זה חרד לדבר ד` לקיים את כל מה שכתוב בשו``ע אם את מקיימת את מה שכתוב בשולחן ערוך את חרדית-

פלסטיק

New member
אולי הוא כתב את זה בציניות? ../images/Emo8.gif

הרי ההודעה עצמה "חרדים לא משקרים" היא שקר ואם הוא חרדי והוא כתב את זה.......

מתנדב

New member
פלסטיק, אתה בטוח שזה הרב אמנון יצחק

אמר?, לא נראה שהוא אמר את זה... תולעת אולי תבהיר לנו מי אמר לך לגבי הקופים ששפשפו את זנבם על הקיר?

פלסטיק

New member
העדות היא של התולעת, לא שלי

אין חשיבות לעובדה אם זה נראה לך או לי יש לנו כאן אדם שמעיד על עצמו כירא שמים וזוהי עדותו. אז או שהוא עד שקר, או שזה מה שאמר אמנון יצחק. תבחר מה שנראה לך, את זה אני לא יכול לעשות למענך.

lala897

New member
בבקשה!!!

זה לא פורום החזרה בתשובה. וזה בטח לא הדרך. כל מי שלא מעונין בזה שיעשה סימן, טוב? זה משעמם..

התולעת 1

New member
פלסטיק

הסרתי מהחתימה שלי את אחד העם וביליק וזאת אשיתי אך ורק למענך. אבל תדע שהמקור אמין.

למעלה