כותב שלא מעוניין בביקורת

Rivendell

New member
למלך הסופרים - הסבר על מהות הפורום

למקרה שזה לא היה ברור לחלוטין - הפורום קיים כדי לתת ולקבל ביקורת על יצירות. אנשים משקיעים זמן רב בלקרוא ולתת תגובות לסיפורים, וביניהם הסיפור שלך. במידה ואתה לא מעוניין בביקורת - ציין זאת מראש, ולא נטרח. מכיוון שלא ציינת זאת, אנשים התאמצו והגיבו ליצירותיך. יהיה זה מכובד ויפה אם תגיב לביקורות או לפחות תציין שאתה לא מעוניין בהן הלאה. וגם, אם לא אכפת לך, תשרשר בעתיד. אין צורך בפתיל חדש לכל המשך. כרגע אני לא מגיבה לחלק השני עד שאבין אם אתה בכלל מעוניין בעזרה.

איפה כתוב בכללים שאני צריך להגיב

תראי לי זאת . כתוב שצריך לתת ביקורת אבל לא כתוב גם להגיב עליה

Rivendell

New member
זה עניין של כבוד לאחר, לא עניין של

כללים. אנחנו גם לא מחוייבים להגיב לך. אין שום חוק שאומר שאני צריכה לקרוא את יצירותיך ולטרוח להגיב להן. אבל אני עושה זאת מתוך כבוד אלייך כיוצר, ואני מצפה שמתוך אותו כבוד אליי - תראה שלפחות טרחת לקרוא את הביקורת שלי, אפילו אם לא הסכמת עם חלקים ממנה או אפילו עם כולה.

cwen

New member
תרגול תרגול תרגול

הכתיבה שלך מאוד בוסרית וזה ניכר בה. מותר לשאול בן כמה אתה? (אל תענה אם אתה לא רוצה - פשוט הגיל יוכל לתת אינדיקציה למהות התרגול הדרוש). אתה צריך לתרגל את הכתיבה שלך. גם אני כתבתי פעם כמוך, אבל תרגלתי והשתפרתי. יש לך בעיות בכל הנושא של תחביר ובניית משפטים. אם אתה מעוניין לכתוב, אני ממליצה לך למצוא מורה פרטי לכתיבה (מורה לספרות וחיבור יוכל לעזור מאוד) ולקחת כמה שיעורים. לא הרבה, רק כדי להפנים כמה הרגלים נדרשים בכתיבה בשפה העברית. (גם את זה עשיתי כשהייתי בתיכון, רק שיהיה ברור שאני לא באה לזלזל או משהו). אפשר לתרגל את זה גם לבד, אבל זה הרבה יותר קשה ודורש המון משמעת וביקורת עצמית. (שוב, עניין הגיל יכול לסייע בהכוונה לשיטה המתאימה ביותר). חזור אלינו אחרי שתתרגל את הנושא הזה. כמו שאתה כותב עכשיו, אל תמשיך את הסיפור הלאה. זה פשוט חסר טעם. עדיף שתשמור את רעיונותיך לאחר שתשפר את הטכניקה. אני לא מנסה לייאש אותך, אבל אני חושבת שעדיף שתתמקד בבעיה הבוערת. זה לא אומר שאתה חייב להגיע לשלמות, אבל אתה חייב להשתפר מעבר לנקודה בה אתה נמצא עכשיו כדי שאפשר יהיה להפיק משהו ממה שאתה כותב. בהצלחה.

cwen

New member
אם אתה רוצה שיקראו אותך, אז צריך

להפריע לך שמפריע לנו. אני בשיא הרצינות ממליצה על כמה שיעורים פרטיים בתחביר ולשון עברית (באמת לא הרבה, רק כדי להתרגל לכמה נורמות), ואז עבודה על התרגילים שגיא חסון פרסם פה (אפשר למצוא אותם בעמוד הראשי נדמה לי). וזה אם אתה רוצה שאנשים יאהבו לקרוא את מה שאתה כותב. אם לא מעניין אותך מה אנשים חושבים על מה שאתה כותב, אז עדיף שתכתוב למגירה.

Rivendell

New member
מסכימה עם כל מילה של cwen!!!

כתיבה טובה דורשת עבודה ותרגול, ומי שלא רוצה לעבוד קשה - שלא ישאף לכתוב למטרות פרסום. הנייר סובל הכל, אבל כשאתה מגיש את הנייר לקורא, רצוי שתשקיע בו. השאיפה היא לא שכולנו נכתוב אותו דבר, אלא שכל אחד מאתינו יכתוב הכי טוב שהוא יכול. קיבלת כאן המון טיפים. עצתי לך - תשתמש בהם. העצות כאן כולן פשוט נהדרות, ניתנו מכל הלב ונועדו לסייע. זה שאתה רוצה לכתוב ואתה כותב הרבה זו התחלה יפה מאוד. אבל לדעתי האישית לא מספיק לכתוב, צריך גם לכתוב הכי טוב שאתה יכול, אם אתה שואף לפרסם.

האגדה על אדם ברוך - המשך

האגדה על אדם ברוך מאת מלך הסופרים החלום או סיפורו של אדם ברוך כשהיה צעיר כדור הארץ בהיותי צעיר חלמתי חלום אשר שינה את חיי לגמרי . לפני זה חיי היו רגילים . הייתי צעיר מאוד ועשיתי שטויות כמו כל צעיר ממוצע . רדפתי אחרי בחורות וזרקתי אותם אחרי שהשתעממתי מהם . באחד הלילות , כשישנתי , חלמתי את החלום ששינה את חיי ועליו אספר לכם ראיתי את עצמי בתוך חדר ענקי . במרכז החדר היה כס מלכות ועליו היה אדם זקן . כס המלכות היה ענק מאוד ומוזהב . התקרבתי כדי לראות מי האדם הזה ונדהמתי לראות שזה .. אני בעצמי . העצמי השני שלי פתח את פיו ואמר לי: באתי אליך כדי לספר לך את העתיד לקרות , עוד מעט תעשה ניסים ופלאות בכדור הארץ . כל היקום יכיר בך . אתה הנבחר להושיע את היקום . לך והיה מנהיג כי בך בחרו מהשמים אחרי שהתעוררתי אמרתי חלומות שווא ידברו אבל הזקן חזר אלי שוב ושוב . הוא הוסיף פרטים מי אני ומה תפקידי בעולם הזה ואף אמר שבעתיד אני אהיה גם בן אלמוות . אני אנחה אותך כך אמר לי חיי השתנו עד לבלי הכר , זנחתי את השטויות בעולם והתחלתי ללבוש גלימה לבנה ולדבר כמו קדוש ונביא . עצותי היו כמו של אדם שידע רבות בחייו כי הונחתי על ידי הזקן בחלומות הלילה . אלוהים עדי שאין לי מושג איך הייתי חי אם האני הזקן שלי לא הופיע בחלומתי לפעמים אני תוהה איך זה יכול להיות שהאני הזקן שלי שלח לאני הצעיר שלי הוראות אבל אחר כך ידעתי המשך יבוא

cwen

New member
הבנתי

חבל על האנרגיות שאני משקיעה בקריאה ובתגובה. אפשר לעשות משהו מועיל במקום זה כמו לישון.

המשך

הזר זאת הייתה תקופה אפלה לאנושות , דם נשטף ברחובות כמיים . המהומות היו נוראיות וכוונו כנגד השלטון המרכזי . ונבחר מוות מחיים לכל אדם . כי מי שחי או שהוא נחטף על ידי המון זועם , או שהוא מת ברעב כי אי אפשר היה להשיג מזון בגלל הבוזזים שפשטו על החנויות . ג'והן וו סמית היה מודאג מאוד , היה ברור שאת ההמון מסיט מישהו . המודיעין אמר שזה אדם עם יכולות פסי . הוא מעולם לא התמודד עם דבר כזה . אומנם הוא היה גנרל עם ארבע דרגות עקב מבצעיו הנועזים במלחמת העולם השלישית אבל נגד אדם בעל יכולות פסי? אדם שיכול לשלוט על המוח מרחוק? זה היה דבר חדש בשבילו הסגן שלו נכנס לבית שלו . הוא הצדיע והמתין . ג'והן פנה אליו: מה ברצונך חיל? הסגן: מישהו רוצה לראותך דחוף . הוא אומר שזה לא סובל דיחוי. ג'והן: לא סובל דיחוי ? טוב , תכניס אותו נשמע מה יש בפיו! הזר נכנס , הוא לבש גלימה לבנה כדרכם של אנשי כת מוזרה . הוא אמר: אני יודע למה אתה מודאג ואני יכול לעזור לך . ג'והן : איך קוראים לך? אתה יכול לקרא לי אדם ברוך הוא אמר לו בקול עדין . הוא המשיך בלי לשאול אותו: אני יודע שאתה מודאג מאיש פסי ששולט על המוח ויש לי עצה בשבלך . יש אנשים שיכולים למסך אותו . הם חילים מהצבא שלך ( כאן הוא אמר את שמם) זה לא יכול להיות ג'והן סמית אמר. אלו האנשים הכי עצלנים ביחידה , הם רק בוהים בקיר רוב הזמן ולא עושים כלום . זה בגלל שהם בעלי יכולות מיוחדות. ומה חשבתם ? הניצחון היה גדול בקרב . השליטה על המוח של האנשים בוטלה סופית וההמון חזר לביתו . ג'והן וו סמית לא סיפר כמובן על הזר לאף אחד . גם הסגן שתק וכך אף אחד לא ידע איך ניצח ג'והן סמית בקרב המשך יבוא

cwen

New member
אני באופן אישי לא קוראת יותר

עד שאתה מגיב לעניין(
) על מה שכתבו לך קודם. באופן אישי לא מעניין אותי לקרוא חומר כל כך ירוד (אין כוונה לפגוע, אבל זה כך - יש כבר הסברים בונים בביקורות הקודמות), ואם לא נראה שאתה עומד להפיק איזושהי תועלת מהביקורת, אז גם אין בזה טעם.

Rivendell

New member
אני הפסקתי אחרי החלק הראשון

הקריאה שאני עושה כאן היא לא קריאה שנעשית להנאתי, אלא מתוך כוונה ורצון לעזור ולשפר. כשאני רוצה לקרוא להנאתי, אני קוראת ספרים. במידה וכותב הסיפור לא מעוניין בביקורת - אין טעם שאשקיע זמן יקר (וכתיבת ביקורת דורשת לא מעט זמן) בכתיבתה. אז כמו שאמרה cwen כ"כ יפה - כשיהיו תגובות ענייניות לביקורת, אני אקרא ואגיב על ההמשך.

cwen

New member
לפעמים מתפרסמים דברים יפים

ואז אני נהנית לקרוא אותם. אבל במקרה שהקריאה מתבצעת רק על מנת לעזור, אז אין שום טעם להתאמץ אם הכותב לא מתייחס לביקורת.

Rivendell

New member
לא אמרתי שאני לא נהנית!

יש פה כותבים מדהימים, ומרוב הסיפורים אני מאוד נהנית. אבל *המטרה* שלי בקריאה היא לא ההנאה. אני קוראת כדי למצוא מה ואיך כדאי ואפשר להציע לשפר. אם אני גם נהנית מהסיפור - זה בונוס בשבילי, אבל זו לא הסיבה

המשך

משנתו של הכהן ג'נו הכהן ג'ינו ישב באוהלו שבכוכב לי 5 . לי חמש היה כוכב עם גזע בעל אמונות דתיות שונות ומשונות . לא פעם פרצו בניהם מלחמות עולם . אין יודעים מתי הופיע הכהן ג'ינו וחולל סדר בכל . המעריצים שלו הלכו וגדלו . הוא לימד אותם אומנות מלחמה הנקראת אומנות ג'י . זה מתבסס על להעביר לאויב שלך בדרך המחשבה שהוא חלש ואז לתקוף אותו . היה צורך בריכוז מלא לשם זה ולכן הם בודדו את עצמם מהקהל וישבו בשקט יום אחד כינס אותם הכהן ג'ינו ואמר להם : סוף כל סוף התאמנתם מספיק , לי יש משימה לעשות ברחבי היקום . עליכם להמשיך להפיץ את תורתי בכוכב הזה . מי שיתנגד לכם הרגו אותו כי הוא כופר . אנשיו של הכהן מלאו את מצוותו בדיוק המרבי . הם הפיצו את דתו . מי שהתנגד להם נהרג . אנשיו האמינו שהוא יחזור בקרוב . הם אפילו בנו בית מקדש לכבודו . מי היה הכהן ג'ינו? הוא היה אדם ברוך ששינה את שמו המשך יבוא

המשך

מושבת העונשין האסירה לינה הופשטה מבגדי הכלא והולבשה בחליפת חלל . היא עמדה לעבור יחד עם קבוצה לכוכב לכת אחר . מנהל בית הסוהר אמר לה שאחרי שהם יעברו שער המעבר יסגר והם גם לא יוכלו לנסות לתקשר איתו . בעצם הם יהיו לבד לגמרי לינה צעדה לעבר השער ועד מהרה מצאה את עצמה בתוך כוכב הלכת . היא הצטרפה לחבריה שכבר עברו את השער ועתה הם הקימו את המושבה . אחרי גנוני נימוס וברכות הוטל עליה להביא אוכל . הם הסבירו לה שיש פירות ביער ואותם היא צריכה לקטוף . הפירות הסגולים הם רעילים והפירות הכתומים ראויים למאכל אדם . קטפי רק מהכתומים ! היא צעדה לתוך מעבה היער עם הסלסלה שלה . היא הרגישה ככיפה אדומה . תיכף היא תפגוש בזאב הרע . כשהיא החלה לקטוף היא שמעה לפתע רעש מאחוריה . היא הסתכלה לאחור והופתעה לגלות בחור . הבחור לבש גלימה לבנה כבגדי נזיר היא לא זכרה שראתה אותו במחנה . הבחור פנה אליה ואמר לה:נכון , אנחנו לא מכירים אבל אני מכיר אותך . קוראים לי אדם ברוך. היציג את עצמו . הוא הוסיף ואמר: את חושבת שהכוכב הזה לא שורץ חיים אבל דעי לך שהכוכב הזה מלא בחייזרים עוינים שעומדים לתקוף אותכם בכל רגע . מה אפשר לעשות? היא שאלה בפחד. אתם צריכים רק לשמור את חוקי. הוא הוציא מתחת ידו דסקט קטן והושיט לה. חברי את זה למחשב של המושבה והוא ייתן לך את החוקים . אם תקפידו לשמור עליהם אייעץ לכם כיצד לנהוג ברגע של התקפה. פתאום הוא נעלם , רק ערפל קל היה במקומו היא מסרה כמובן את הדסקט למפקד והוא עשה מה שעשה ולא עדכן אותה . אבל אדם חזר אליה . הוא אמר לה: למחרת הם יתקפו , הם יודעים לשלוט על הרגשות , אטמו את עצמכם ותנצחו . היא מסרה זאת למפקד שלה והם כמובן נצחו בקרב נגד החייזרים המשך יבוא

למעלה