כל הכבוד לשר הפנים אברהם פורז....

מתנדב

New member
כל הכבוד לשר הפנים אברהם פורז....

הוא התחשב בחבריו החילונים שביקשו ממנו להזיז את שעון הקיץ לפני יום כיפור, בכדי שהצום יצא מוקדם יותר, לרוב החילונים שצמים, שר הפנים אכן נכנע לחבריו, והורה להזיז את שעון הקיץ לפני יום כיפור...

מתנדב

New member
חוצפה שאין כדוגמתה......

חייל שעמד בתפילת שמונה עשרה הועמד לדין צבאי ארז, חייל המילואים, לא ידע אם הוא חולם או שכל זה קורה באמת, הוא בסך הכל התפלל מנחה, אך המג"ד הורה לו לעלות למשפט שבסופו נדון ל 28 ימי מחבוש... המקרה קרה בחברון, ששם יש מאבקים בין החיילים לאזרחים, אותו חייל ארז, הגיע בפעם הראשונה לחברון ולא ידע על כל המהומות שיש בין החיילים לאזרחים במקום, הגיע שעת מנחה, החייל נעמד להתפלל, אך כשהגיע לתפילת שמונה עשרה, החיילים ביקשו מכולם לזוז ולפנות את המקום, אך אותו חייל לא יכל לזוז בהיותו מתפלל שמונה עשרה, לאחר התפילה החייל שב לביתו, וכשחזר לגדוד, הוא נדון ל 28 ימי מחבוש, וכל ההסברים שהסביר למג"ד החילוני, לא העלו תועלת, והחייל הובא אחר כבוד לכלא, בני משפחתו ההמומים פנו לפרקליט הצבאי הראשי, שהוא שומר מצוות, והם ערערו על פסק הדין, ולאחר עיון בפסק הדין הוא הורה לשחרר את החייל מהכלא, וכמובן המג"ד נאלץ להתנצל בפני החייל המילואים שכל חטאו היה שהוא התפלל תפילת מנחה... לדעתי זה פשוט חוצפה ממדרגה ראשונה, החייל דתי נעמד להתפלל מנחה ובגלל זה מגיע לו עונש כזה?, ועוד המג"ד החילוני פשוט לא הבין אותו, ולא קיבל את דעתו בזה שהוא עמד להתפלל, עד היכן הדברים מגיעים?...

Vdrums

New member
אולי רצו שהוא יזוז כי היתה סכנה?

מצב כזה לא יכול לקרות?

פלסטיק

New member
תגיד לי, זה קרה באמת?

לא שאני חושד בך שהמצאת את הסיפור, אתה בטח שמעת אותו ממישהו, אבל אני רגיל לשמוע הרבה אגדות אורבניות שכלאה שאין להן שום אחיזה במציאות. יש לך איזשהו לינק לידיעה?

מתנדב

New member
פלסטיק, את הכבתה קראתי בעיתון

ולעיתון הזה אין אתר באינטרנט, כך שלהביא לך לינק אינני יכול... אני רק יכול להגיד לך שהכתבה קיימת והיא נמצאת מול עיני...

פלסטיק

New member
אז היה מג"ד טמבל

והאמת גם היה חייל לא היה חכם גדול כי אם החייל היה דואג שמישהו בעל סמכות (רב צבאי) יסביר למג"ד על מה מדובר היתה נחסכת מכולם הסאגה הזו ככה זה כששני אנשים לא חכמים במיוחד נפגשים

פלסטיק

New member
אם היית עושה רשימה של טיפשויות בצבא

גם באשמת מפקדים וגם באשמת חיילים שנגמרות בכלא אני לא בטוח שהשרת של תפוז היה לו מספיק מקום איחסון. פשוט אתה מצאת טיפשות אחת שקשורה בדת דרך אגב, מה שם העיתון? האם בעיתון יש שם לחייל? למפקד?

מתנדב

New member
מדובר בעיתון משפחה....

ויש שם שם של חייל שמו ארז, השם של המג"ד לא כתוב....

ינקידוד

New member
אבל מתנדב

חשבתי שסיכמנו שעיתון במשפחה לא יודע כלום בעניני צבא - http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=761&msgid=18445608

ינקידוד

New member
הנה מצאתי את הנתונים הנכונים

וכנראה כול אחד יכל למצוא בעצמו - http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=761&msgid=18453814

tamarhp

New member
איזה צחוקים!

רק השבת יצא לפתוח את העיתון, למרות שקיבלנו אותו כבר ביום רביעי, ופתאום גיליתי שתי כתבות שמוכרות לי משום מה.. היה לי דז'בו..

פלסטיק

New member
אני אסביר למה אני ספקן

אם היית אומר שהוא נדון לעונש של עד 14 ביום מחבוש הייתי קונה את הסיפור הייתי חושב שפשוט הוא נפל על מפקד טמבל, מכיוון שהחייל עצמו טמבל הוא הסכים להשפט מולו וגם לא דאג שיסבירו לאותו מפקד על משמעות תפילת 18. אבל ל 28 יום מחבוש יכול לשפוט רק קצין שיפוט בכיר, בדרך כלל קצין שיפוט בכיר לא טמבל עד כדי כך בכל אופן אני מצרף לך קישור על http://www.hakshev.co.il/יותר בצבא

blablash

New member
עוד הוחכה לכך.

ב"ה שהעיתונות החרדית, לא שונה בכלל מהעיתונות החילונית, הסילופים אותם סילופים, והמגמה אותה מגמה, אותה הגברת בשינוי אדרת. (אני מדבר על הצד המקצועי נטו ולא על זה שבעיתונים חילונים יש תמונות לא צנועות ובעיתונים חרדיים לא.)

פלסטיק

New member
לא הבנתי את העניין הזה

אולי אתה (או מישהו אחר) יוכל להסביר לי זמני הצום נקבעים לפי זמני זריחת ושקיעת השמש והכוכבים פורז גם יכול להחליט להזיז את השעון בשמונה שעות, זה לא ישנה את סיבוב כדור הארץ סביב השמש. אז מה זה משנה? הצום הוא בדיוק אותו צום

מתנדב

New member
הצום הוא אותו צום....

וזה 25 שעות הצום, אבל אם הצום יכנס שעה מוקדמת, הוא גם יצא בשעה מוקדמת, וזה עדיף, ובהזזת השעון זה שר הפנים קובע מתי מזיזים את השעון, והפעם שר הפנים שלנו הוא אברהם פורז...

Vdrums

New member
מה זה משנה? שעה לפה או לפה?

תכלס שעות זה 25. לא?

מתנדב

New member
בטח שזה משנה תומר....

כי בלילה אתה לא רעב ולא מרגיש רעב בכלל, כי רק לפני שעתיים שלוש אכלת סעודת מפסקת.. אבל ביום עצמו לקראת הערב אתה מתחיל להרגיש רעב אחרי יממה שלא אכלת, אז ככל שהצום יוצא מאוחר יותר הבטן מקרקרת יותר.

למעלה