מותר לי לחזור קצת אחורה?
בס"ד ולפני זה, לא שנאו? אני לא הרגשתי שיותר מדי השתנה. לפני ואחרי השנאה היתה אותה שנאה, אולי עכשיו גלויה יותר, אבל את תושבי נצרים אף אחד לא אוהב. גם את עצמונה וגם את קטיף. והם כולם יצאו יפה ובשקט. אז זה לא נכון להבדיל, השונאים לא מבדילים. אתה יודע מה מרגישים המגורשים? הם לא מרגישים שהם קמו וקרעו עצמם מהכלל. הם מרגישים שהמדינה קרעה אותם מהכלל!!! שראש הממשלה שהם בחרו בו, באופן דמוקרטי בעליל שיקר להם, הם מרגישים מרומים, נבגדים. ולמה אתה קורא אלימות? חומצה לא נשפכה שם. התקשורת שיקרה והעידו על כך מספיק אנשים מהימנים (לא פעור בן 14 ולא סלפן משוגע) לזרוק ביצים, לשפוך מים, ולשמור את הידיים בכיסים גם כשיס"מניק קורע אותך במכות, אלה התגובות הקיצוניות ביותר. איפה נקרענו מהציבור? כשהלכנו לעשות פנים אל פנים עד הרגע האחרון? ובע"ה נמשיך להתחבר אל עם ישראל? כשלא אמרנו קדוש קדוש על כל החלטת ממשלה? נוער שמהרגע שהוא נולד רק רוצה להתגייס להגן על המדינה הזו, ועכשיו גורש מהבית שלו על ידי המדינה הזו, נוער שכל החיים שלו חי מאחד לשני לראות מה צריך ומה יש לעשות, נוער שיהיה תמיד איפה שצריך אותו נוער "הנני"! אלו שתמיד יגידו הנני, לא יגידו אחר כך, לא יגידו אני לא יכול. נוער שהולך ופועל רק בשם התורה. אז אם פעם אחת הוא לא עושה מה שהחליטה ממשלה בשם חוסר דמוקרטיה וכנגד כל האתיקה, וזו סיבה לשנוא אותו? וכמו שאבא שלי סרב פקודה כשהמפקד שלו אמר לו לחלל שבת שלא לצורך פיקוח נפש, כך החבר'ה האלה לא אומרים קדוש על כך. ה' הוא המלך ואנחנו עושים מה שרוצה ה'. אבל מתפקידנו לנסות להגן על ערכינו עד הרגע האחרון. ואם זו דרכם של חלק, אין לזלזל. אני רוצה קצת לחלוק על מה שאמרת בנוגע למתנחלים שהכרת, "יצא לי אישית להכיר לא מעט דתיים לאומיים במהלך השירות הסדיר ובמהלך שירותי במילואים והיו הרבה מאד שאפילו אהבתי. היה לנו הרבה במשותף למרות שאני קיבוצניק - ההיפך הגמור מהם ולמרות זאת יצרתי לא מעט חברויות" אני חושבת, שלא צריך לקחת את "היה לנו הרבה מאוד במשותף למרות שאני קיבוצניק" להיפך. אנחנו עם אחד. וזה מה שמקשר בינינו. התקשורת רק קורעת בינינו, ובתור אחת שהייתה בתוך המאבק ראיתי עד כמה התקשורת סילפה. ראיתי אותה שמה תמונה ללא קול ואומרת דברים אחרים, ראיתי אותה מצלמת חצי מהמשפט ועושה עם זה מה שהיא רוצה, ראיתי אותה מצלמת ארועים ממרחק רב ומספרת על כמויות שקריות, ראיתי אותה משקפת באדם בודד ייצוג ציבורי. ראיתי אותה אומרת לנצח המתנחלים טוענים, ולעולם לא המתנחלים אומרים. לך ולי אולי אין שום דבר משותף. אני עירוניסטית, דוסית, בעלת דעות ימניות קיצוניות. ויכול להיות שכל דבר שתשאל יהיה בדיוק ההפך. אבל אתה אחי. ועם זה אנחנו ממשיכים הלאה! רותם, שפתוחה לקבל כל ביקורת.