כל מי ששונא מתנחלים!!!! שאלה חשובה

כל מי ששונא מתנחלים!!!! שאלה חשובה

בס"ד בבקשה, אבל באמת בבקשה, אני רואה פה מלא הודעות נוטפות שנאה, גם מהצד הזה וגם מהצד הזה. אני נחשבת מתנחלת פנאטית, אבל, אותי חינכו לא לשנוא אנשים. מותר לי לכעוס כל מעשים, לא להסכים עם דעות, אבל האדם הוא אדם. וכל עוד הוא אינו מסכן את חיי באופן ישיר, סבבה. אבל למה השנאה הזו? למה השנאה אחד לשני, למה השנאה הכל כך עזה למתנחלים?! ובאמת, בבקשה אל תקראו את זה ותמשיכו הלאה, תנסו לענות לי, אני ממש רוצה להבין.

iko iko

New member
אוקי אני אנסה לענות לך קצת ברצינות

אני לא חושב שהרבה אנשים "באמת" שונאים מתנחלים. אני חושב שאחת הבעיות של הפורום הזה זה שהוא נהייה מקום להוצאת העצבים במקום שיהיה מקום שאפשר לדבר בו וללבן דברים. יצא לי אישית להכיר לא מעט דתיים לאומיים במהלך השירות הסדיר ובמהלך שירותי במילואים והיו הרבה מאד שאפילו אהבתי. היה לנו הרבה במשותף למרות שאני קיבוצניק - ההיפך הגמור מהם ולמרות זאת יצרתי לא מעט חברויות. מבחינתי, אחת הבעיות עם ההתנתקות היא שרוב מה שראו היו התגובות הקיצוניות של המתנחלים הדתיים והצורה בה נוהל המאבק. אני זוכר שראיתי את התמונות מההתנחלויות החילוניות ואיך למרות הכאב והזעם האנשים התפנו בשקט בלי להרים יד על חייל. השקט שלהם חדר הרבה יותר עמוק מכל ילד עם תלאי כתום שנופנף לעיני החיילים. תחשבי מה היה קורה עם כל גוש קטיף היו קמים כאחד ביום של הפינוי והולכים ברגל אל מחוץ לרצועה. התוצאה עדיין היתה אותה תוצאה אבל הדרך היתה גורמת לאנשים להרבה יותר סערת רגשות ולהרבה יותר אמפטיה ולהמון הערכה. אחת מהבעיות הגדולות שלי זה ההבדל הזה בין מתנחלים חילוניים לדתיים, הצורה שהחילוניים למרות הכאב קיבלו את מרות המדינה לעומת הדתיים שהחליטו שחוקי המדינה לא חלים עליהם. זהו השבר הכי גדול והמכה הכי קשה למדינה. אנחנו מדברים כל הזמן על ההסטה שנלמדת בבתי הספר בשטחים או אפילו במגזר הערבי בישראל והינה קם ציבור שהיה חלק ממנו וכמו כלום מחליט לקרוע את עצמו מכלל הציבור הישראלי. איך ממשיכים מכאן הלאה???

יוטו

New member
אתה בטח מתכוון למרות העבריין שרון

נכון ? אני לא מוכן לקבל את זה שעבריין ינהל לי את החיים , ויקבע לי בגלל תיקיו איפה אהיה .. תאמין לי - אם הוא היה עושה משאל עם והיה רוב (בקרב היהודים בלבד ) לבריחה מהגיש - 95% לפחות היו מקבלים את זה .. חוץ מזה - זה טוב מאוד לעולם מה שהיה בכפר דרום .. ככה העולם רואה שזה לא פשוט לפנות ישוב יהודי .. בכול מקרה , אני מקווה שיתארגנו קבוצה גדולה של אזרחים שיכבשו מחדש את הגוש והשומרון ..

iko iko

New member
אני מחכה לתגובה של תבוננה ורגישות

קישקושים כל אחד יכול לכתוב. אם יש כאן מישהו שבאמת רוצה לדבר - זה הזמן. מה שנקרא בעברית "דו-שיח".

hornyman73

New member
אבל שרון ימני

חוץ מזה אתם לא מקבלים כלום בחיים, תפסיק לשקר. תלמדו להפסיד. בחרתם בשרון, שרון ימני. אתה יכול ללכת ולכבוש לבד את הגוש. אנשים כמוך שלא אכפת להם מחיי אדם הם כמו ערבים בדיוק ומבחינתי אתה והמתנחלים לא חלק מהעם היהודי כי אין לכם כבוד לחיי אדם.

dralan

New member
אולי,

אבל שרון הבטיח שלא יהיה פינוי התנחלויות ("דין נצרים כדין תל-אביב"...) זה אומר שהוא שיקר במצע הבחירות שלו, ולכן זה לא הוגן!

hornyman73

New member
כל נציגי הימין משקרים

זה ידוע. ביובי נהנתניהו הבטיח לעזור לשכבות החלשות, וכן, הוא עזר, עכשיו יש יותר עניים אז צרת רבים נחמת טפשים. גם בגין פינה. ז'בוטינסקי היה הגזען הכי גדול שאמר שצריך לקצץ לתימנים את הפיאות. ואתם בוחרים בהם שוב ושוב כמו רובוטים. כי הם פונים לרגש שלכם, בדיוק כמו גבלס.

Rotema3

New member
אמ.

התכוונת שרוב מה ש*הראו* היו תכגובות קיצוניות. ומה זה קצוניות בכלל? מי אנחנו שנשפוט? אותנו גרשו מביתנו? חיינו? אני הייתי מגיבה הרבה יותר גרוע. עצם העובדה שלא היתה כניעה, ושהאנשים האלו נאבקו והראו כמה חזקה אמונתם ואהבתם לארץ, זה מה שחודר הכי עמוק. בטח שהחילוניים יעזבו יותר מהר לרובם אין את האמונה שתחזיק אותם שם. לדתיים יש את התורה. ומעבר לתורה, יש מוסר ואנושיות-לא כל חוק ראוי לאכוף. קשה להמשיך מכאן הלאה, ואני מאמינה שכמעט בלתי אפשרי. הגרוש התבצע, ועכשיו במקום להמשיך הלאה, אנחנו רק ניפול מטה.

iko iko

New member
שכחת שחילוניים הקימו את הארץ הזאת.

שכחת שהחילוניים מעולם לא ביקשו כציבור, פטור משירות צבאי כדי שיוכלו להמשיך ללמוד. ואמנם לא עשיתי סקר, אבל אני בטוח שאם יבדקו כמה חילוניים נלחמו במערכות ישראל ובהמשך גם כמה מתו במלחמות ישראל יתברר שהרוב הם חילוניים. כך שהעניין הזה על הרצון לוותר על שטחים רק בגלל שאתה חילוני הוא שטות גמורה.

eretzisroel

New member
יש חילונים ויש חילונים. החילונים

שהקימו את המדינה האמינו בזכויות של העם היהודי על ארץ ישראל ולא היו מוכנים לוותר. הם הלכו לכל מיני מקומות. גם למקומות עם רוב ערבי עוין. לצערי רוב החילונים היום מוכנים לוותר על שטחי ארץ ישראל לאויב בלי לקבל שום תמורה. אין להם את האמונה בנצח ישראל והזכות של העם היהודי בכל שטחי ארץ ישראל.

על בן גוריון שמעת?

אני לא יודע לאיזו קבוצה של חילונים, לשיטתך, את משייכת אותו, אך את בוודאי יודעת שהוא הסכים לקבל את המלצות ועדת פיל, על-פיהן המדינה היהודית תתפרש על הגליל ומישור החוף בלבד, וכל השאר יהיה למדינה ערבית. וכן, אין לי את האמונה בנצח ישראל והזכות של העם היהודי בכל שטחי ארץ ישראל. אמונה זה דבר חשוב, אך כשכל האידיולוגיה שלך מושתתת על מטרה לא ריאלית, זה עלול לגרום דברים מסוכנים מאוד (מפעל ההתנחלות המשיחי הוא הדוגמא הטובה ביותר לכך).

Rotema3

New member
ואתה שכחת שמי שבגד במדינה הזאת

את הבגידה הכי חזקה הם החילוניים. חילוני. חולני. מה היה. ומה עכשיו.

אפרתוש22

New member
שכחת כמה חילונים משתמטים!!!

אנחנו פה מדברים על המתנחלים שהם 100% מהם משרתים ביחידות קרביות ועילית ורובם יוצאים לקצונה, אז אל תבלבל את ה.... אנחנו לא מדברים פה על החרדים שהם אילו למקבלים פטור מהצבא, ולעומת זאת כמה סרבני מצפון ישנם מהחילונים השמאלנים וכמה חילונים משתמטים אות משרתים בקרייה עקב עצלנות???? אני חילונית גמורה ובוודאות אני אומרת לך בתור חיילת משוחררת ששירתי בצנחנים 60 אחוז אצלנו היו מישיבות ההסדר ורובם מתנחלים!!!! אז אל תקשקש אתה לא יודע על מה אתה מדבר!!! העניין הוא לא חילונים ולא דתיים כולנו עם אחד!! ומספיק עם התפיחת עניים

iko iko

New member
כמות החילוניים המשתמטים

היא זניחה לעומת הכמות שמתגייסת ורוב הצבא הוא עדיין חילוני. ולמרות זאת, אני לא מזלזל בדתיים שמתגייסים לצבא, אני שרתתי בגולני והיו לנו המון דתיים בפלוגה ורובם גם היו אנשים ממש טובים. היו לי גם שני קצינים מפלס"ר גולני שהיו דתיים, שניהם היו כלים חבל על הזמן ולצערי שניהם נהרגו, אחד בלבנון והשני בפיגוע בירושלים. בתרומה שלהם ושל אנשים כמותם אני לא מזלזל, אני אומר אותו הדבר גם לגבי החילוניים. אני חושב שאין מקום לזלזול בחילוניים מהבחינה הזאת, נכון שהאידיאולוגיה של הרבה מהם היא כבר לא מה שהיתה פעם אבל התרומה של החילוניים במערכות ישראל ובהקמת ויישוב ארץ ישראל היא גדולה מאד וזאת בלי האמונה בארץ ישראל השלמה. אני חושב שיש כאן תהליך של שני פלגים (בגדול מאד), מצד אחד יש את החילוניים עם חברת השפע שלהם והרצון לחיות את חייהם בשקט. מבחינתם המלחמה על הארץ נגמרה מזמן. ומצד שני יש את הציונות הדתית שהיא אידיאולוגית מאד וחדורת אמונה ומנסה לרדוף בכל כוחה אחרי חזון ארץ ישראל השלמה. אני חושב ששני הפלגים האלה קצת איבדו את הדרך. החילוניים איבדו את הערכים ושכחו שיש לנו ארץ שעדייו צריך להלחם עליה והיא עדיין בתהליך בניה ומצד שני הציונות הדתית ששורפת כל חלקה טובה בריצה הבלתי מתפשרת לעבר חזון ביאת המשיח. נוצרו לנו פערים אידיאולוגיים עצומים בחברה הישראלית והמבחן הכי גדול שלנו יהיה ללמוד איך לגשר עליהם, כי אם לא נלמד לעשות את זה אני חושש מאד לעתידה של המדינה...

eretzisroel

New member
תגובות קיצוניות? היה יכול להיות

הרבה יותר גרוע. תגיד תודה למועצת יש"ע שלא המשיכו את המאבק נגד הגירוש והשאירו את המתיישבים לבד נגד כוחות הגירוש הגיבורים ----------------> ההבדל בין המתנחלים החילונים והדתיים: הדתיים כמו אבותיך מהקיבוץ באו לגאול את ארץ ישראל מהחולות שהצטברו אחרי חורבן בית שני. דונם פה דונם שם. לכן המאבק שלהם נגד כניעה לאויב. החילונים הלכו כמו ילדים טובים בגלל שאין להם אמונה בקדושת ארץ ישראל. אם אבותיך היו כמו החילונים האלה הם היו חוזרים לאירופה או מהגרים לקנדה, אוסטרליה, או אמריקא.

מותר לי לחזור קצת אחורה?

בס"ד ולפני זה, לא שנאו? אני לא הרגשתי שיותר מדי השתנה. לפני ואחרי השנאה היתה אותה שנאה, אולי עכשיו גלויה יותר, אבל את תושבי נצרים אף אחד לא אוהב. גם את עצמונה וגם את קטיף. והם כולם יצאו יפה ובשקט. אז זה לא נכון להבדיל, השונאים לא מבדילים. אתה יודע מה מרגישים המגורשים? הם לא מרגישים שהם קמו וקרעו עצמם מהכלל. הם מרגישים שהמדינה קרעה אותם מהכלל!!! שראש הממשלה שהם בחרו בו, באופן דמוקרטי בעליל שיקר להם, הם מרגישים מרומים, נבגדים. ולמה אתה קורא אלימות? חומצה לא נשפכה שם. התקשורת שיקרה והעידו על כך מספיק אנשים מהימנים (לא פעור בן 14 ולא סלפן משוגע) לזרוק ביצים, לשפוך מים, ולשמור את הידיים בכיסים גם כשיס"מניק קורע אותך במכות, אלה התגובות הקיצוניות ביותר. איפה נקרענו מהציבור? כשהלכנו לעשות פנים אל פנים עד הרגע האחרון? ובע"ה נמשיך להתחבר אל עם ישראל? כשלא אמרנו קדוש קדוש על כל החלטת ממשלה? נוער שמהרגע שהוא נולד רק רוצה להתגייס להגן על המדינה הזו, ועכשיו גורש מהבית שלו על ידי המדינה הזו, נוער שכל החיים שלו חי מאחד לשני לראות מה צריך ומה יש לעשות, נוער שיהיה תמיד איפה שצריך אותו נוער "הנני"! אלו שתמיד יגידו הנני, לא יגידו אחר כך, לא יגידו אני לא יכול. נוער שהולך ופועל רק בשם התורה. אז אם פעם אחת הוא לא עושה מה שהחליטה ממשלה בשם חוסר דמוקרטיה וכנגד כל האתיקה, וזו סיבה לשנוא אותו? וכמו שאבא שלי סרב פקודה כשהמפקד שלו אמר לו לחלל שבת שלא לצורך פיקוח נפש, כך החבר'ה האלה לא אומרים קדוש על כך. ה' הוא המלך ואנחנו עושים מה שרוצה ה'. אבל מתפקידנו לנסות להגן על ערכינו עד הרגע האחרון. ואם זו דרכם של חלק, אין לזלזל. אני רוצה קצת לחלוק על מה שאמרת בנוגע למתנחלים שהכרת, "יצא לי אישית להכיר לא מעט דתיים לאומיים במהלך השירות הסדיר ובמהלך שירותי במילואים והיו הרבה מאד שאפילו אהבתי. היה לנו הרבה במשותף למרות שאני קיבוצניק - ההיפך הגמור מהם ולמרות זאת יצרתי לא מעט חברויות" אני חושבת, שלא צריך לקחת את "היה לנו הרבה מאוד במשותף למרות שאני קיבוצניק" להיפך. אנחנו עם אחד. וזה מה שמקשר בינינו. התקשורת רק קורעת בינינו, ובתור אחת שהייתה בתוך המאבק ראיתי עד כמה התקשורת סילפה. ראיתי אותה שמה תמונה ללא קול ואומרת דברים אחרים, ראיתי אותה מצלמת חצי מהמשפט ועושה עם זה מה שהיא רוצה, ראיתי אותה מצלמת ארועים ממרחק רב ומספרת על כמויות שקריות, ראיתי אותה משקפת באדם בודד ייצוג ציבורי. ראיתי אותה אומרת לנצח המתנחלים טוענים, ולעולם לא המתנחלים אומרים. לך ולי אולי אין שום דבר משותף. אני עירוניסטית, דוסית, בעלת דעות ימניות קיצוניות. ויכול להיות שכל דבר שתשאל יהיה בדיוק ההפך. אבל אתה אחי. ועם זה אנחנו ממשיכים הלאה! רותם, שפתוחה לקבל כל ביקורת.

eretzisroel

New member
את צודקת אבל זה טעות לפנות

לצד הריגשי. את מדברת אל רובוטים אטומי לב ושטופי מוח. במקום זה צריכים להמשיך את החיים ולבנות מנהיגות חדשה להחליף את מועצת יש"ע שבגדה באנשי גוש קטיף והשאירו אתכם לבד מול הכוחות של שרון. ראיתי את בנצי ליברמן ושות' בורחים ברגע אחרון, מחייכים ולוחצים ידים עם מפקדי כוחות הגירוש. היו להם יותר מ 50 אלף בכפר מיימון שהיו מוכנים לפרוץ לתוך הגוש. לא היו מספיק שוטרים לעצור בעדם. אם הם היו ממשיכים ומביאים אחר כך עוד אנשים לתגבורת הגירוש לא הייתה מצליחה.

למעלה