כל מי ששונא מתנחלים!!!! שאלה חשובה

אני לא חושב שאני קיצוני.

אני חושב שאני הגיוני פחות או יותר. כשמחבלים יורים על חיילים בזמן שהם מבצעים פינוי .. זה לא מעיד בדיוק על רצון לשלום. יתכן ולא כל הערבים הם כאלה, יתכן שמדובר אפילו במיעוט. מיעוט שכולל את ראש הממשלה שלהם שגם הוא בזמן ההתנתקות טרח להצהיר שכל זה קורה בזכות דם השאהידים, ושירושלים היא המטרה הבאה. אני לא רואה סיבה הגיונית למה לחשוב על שלום עם אנשים כאלה ואני גם לא חושב שזה "קיצוני" לשנוא אותם בגלל זה. ואני עדיין לא מסכים איתך שבן לאדן ראוי שיקראו לו היטלר, אולי נאצי כן .. אבל היטלר לא. ועוד תשובה יותר מפורטת ממה שכתבתי פה על השאלה "למה באמת אנשים שונאים מתנחלים" אפשר, ורצוי לקרוא היום במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות.

One Echoe

New member
אשמח אם תפנה אותי לכתבה

באינטרנט בוואי נט, שבטח נמצאת שם. בכל אופן, מה ההבדל בין נאצי להיטלר? ... הוא זה שהמציא את הנציאזם. הוא הרוע בתגליתו. וד"א...בקשר לערבים, חבל לי שאתה חושב ככה. אישית, אני לא אשנא עם שלם בגלל מיעוט.

אני לא חושב שיש את זה בוואי נט

זאת כתבה די גדולה. ההבדל בין היטלר לנאצי הוא שנאצים יש לצערי הרב אלפים כאלה בעולם היטלר יש רק אחד. אנטישמי הוא מי ששונא יהודים. נאצי הוא מי ששונא יהודים והיה מוכן להשמיד אותם אפילו היטלר זה מישהו שהשמיד אותם. 6 מיליון. 6 פעמים 1,000,000 1200 פעמים 5000 (מגדל התאומים + 2000 הרוגים - 1200 פעמים) 12 פעמים חצי מיליון (12 פעמים צונאמי)

One Echoe

New member
נו אזמה...

אני מאמין שכל נאצי רוצה לעשות את מה שהיטלר עשה. זאת האידיאולוגיה... אנטישמי הוא מי ששונא את הגזע השמי, שבדר"כ מתכוונים ליהדות. ונאצי זה אחד שמאמין בגזע ההארי ומאמין שצריך להרוג את מי ששונה ממנו. במקור:הגרמנים.

וכשבשמאל השוו את המתנחלים לנאצים?

אף על פי שלא עשו שום דבר חוץ מלשבת על אדמה ששיכת למדינה? למה אז אף אחד לא קם ועורר זעקה?! למה לכולם מותר לדרוך עלינו ולרמוס אותנו, וכשאנחנו עושים ולו דבר אחד קטן, אנחנו הופכים לפושעים גדולים?! כ-ל מה שהגיע מאתנו לא תוכנן כדי להזיק. כדי להזיק יכולנו למצוא הרבה דרכים אחרות. הכוונה הייתה לשבש ולעכב, ואם לך יפגעו בציפורי נפש, אני לא בטוחה שתשב ותשתוק. אז תאמרו משיחיים, כולה רוצים לפנות להם בית כנסת. אבל לא! אתה יודע מה זה בשבילנו בית כנסת?! למה כשהשמאל מפרגן לאמונות הערבים, כולם אומרים קדוש, וכשמזלזל באמונות היהודים גם אז כולם אומרים קדוש? מה קורה לנו פה?! ושוב, להזכירך, מזה 20 שנה דמויות בולטות בציבור השוו את הימין לנאצים! ואת מעשיהם (איזה מעשים למען ה'), לשואה. ע"ע תומרקין, אלוני שריד ושות'. ואולי ייקח לי קצת זמן אבל אני עוד אשיג את הציטוטים המדויקים. ובנוסף. כמו שכבר הזכרתי, ניצולי שואה - מגוש קטיף ועד אוסטרליה, השוו את זה בעצמם. אז איפה פה הפגיעה? הפגיעה היא לשדר יהודים מובלים החוצה מבית הכנסת, לעורר בניצולים את הזכרונות הכואבים ממה שהפך להיות שואה. השואה הגדולה היא לראות יהודים עושים את זה. הקרבן הראשון של ההתנתקות הזו היה אדון רוטנשטיין, ניצול שואה, מגורש ימית, לא יכל לשאת את הכאב יותר, ונפטר מהתקף לב.

זה שמישהו אחר בהמה

לא נותן לך לגיטימציה להיות גם בהמה. או במילים אחרות - אם מישהו שמאלני אמר נאצי למישהו, זה לא אומר שגם למתנחלים מותר להגיד. כל שימוש השוואתי לשואה, זה בושה וחרפה למדינה שלנו ולי נראה כאילו שאנשים פה לא מבינים את המשמעות של זה, ובמיוחד את. ושמישהו שמאלני או ימני, כורדי או אשכנזי, אומר נאצי למישהו יהודי ... זה חמור בדיוק באותה מידה. ובשיא הרצינות - אם את באמת חושבת שיש מקום להשוואה בין השואה לבין פינוי גוש קטיף. או שאת סתם חסרת ידע כללי. אז את מוזמנת לבקר בפולין במחנות השמדה, אני בטוח שלא יצא לך להיות שם. ואם זה לא מעניין אותך ... או לא חשוב לך מספיק, או שאין לך כסף. אז תכנסי לקרוא קצת על השואה. בשואה ניסו להשמיד את כל העם היהודי באירופה, אמנם "גירשו" אותם, אבל גם כינסו אותם במחנות השמדה והשמידו אותנו כאילו שאנחנו נמלים. אם את בשיא הרצינות חושבת שזה איכשהו דומה - אז אין לי מה להגיד לך.

מההה אני לא משווה.

לא לשואה! זה רק מה שהיה לפני! בע"ה שלא ימשיך. ולמה כששמאלני צועק על מתנחל נאצי אותו לא שונאים כל כך?

One Echoe

New member
אני אגנה את זה באותה צורה.

שמאלני-ימני-וואט אבר. כל בנאדם שמשווה משהו לשואה הוא בנאדם שמנותק מהמציאות.

אולי כי הוא לא שפך חומצה על חיילים

לא יודע למה. בכל אופן, כל שימוש בשואה מגעיל אותי. והשימוש של המתנחלים בשואה הכי הגעיל אותי. אני לא מכיר את הסיפור על השמאלני, אבל אני יכול להגיד לך שאם הוא אמר למישהו נאצי אז אני שונא גם אותו. אבל שקבוצה גדולה של מתנחלים צועקים הייל היטלר ו"נאצים" זה הרבה יותר מזוויע ממישהו מטומטם אחד שאמר נאצי. במיוחד שהם אומרים את זה לחיילים שהגנו להם על התחת במשך כל כך הרבה שנים.

One Echoe

New member
../images/Emo45.gifאני לא מבין איך אפשר

בכלל לחשוב על בסיס להשוואה. זה פשוט זלזול עצום בעצמכם.(כל מי שמשווה) ביזיון.

אבי7722

New member
אני אתן לך כמה סיבות.

1. השימוש הציני,המכוער והבזוי בשואה. 2. השימוש הציני,המכוער והבזוי בילדים תמימים. 3. השילוב של השימוש בילדים ובשואה.(מכוער במיוחד!) 4. הקריאה לסירוב פקודה.כל מי שעיניו בראשו מבין את המשמעויות החמורות של סירוב פקודה חוקית(! ! !)אגב,כל מי שקורא(קרא)לסירוב פקודה המוני כנראה לא אינטיליגנט במיוחד והוא מעיד זאת על עצמו כי כשהממשלה מחליטה החלטה בצורה חוקיתוהיא לא מצליחה לבצע אותה,לדבר יש השלכות מאוד מאוד מאוד מדאיגות וחמורות(הרבה יותר חמורות אגב ממסירת שטחים) כגון אנרכיה לדוגמה אבל זו רק דוגמה קטנה,יש עוד השלכות אך אין טעם לדון בהם.... אגב,סירוב פקודה הוא דו סיטרי ובשלושת העשורים האחרונים כששמרו בשטחים חיילים כשהם והוריהם לא הסכימו עם השהות שם מבחינה אידיאולוגית או כל בחינה אחרת אנילא ראיתי כרזות ברחובות הקוראות לסרב פקודה לשמור על שטחים בעזה.תחשבו איך היו מגיבים המתנחלים על סירוב שכזה.... נק' למחשבה. ראוי לציין שאני ימני בדיעותיי(אפילו ימני קיצוני)אבל אני בעד ההתנתקות. אגב אני גם מאוד בקיא במקורות היהודיים שלנו אז תחשבו פעמיים לפני שתשלפו נימוקיים הלכתיים. אני אשמח לתגובות ו\או לשאלות.

eris1515

New member
../images/Emo45.gifכל מילה בסלע...

אבל לדעתי... אני חושבת שהחיילים יותר מסכנים כאילו מהמתנחלים... כי החיילים עוברים טראומה יותר קשה-גידופים קללות שופכים עליהם חומרים כימיים והם לא מצייצים... בסדר אני יודעת שזה כואב שאין לך בית-לך זה טראומה שאין לך בית להם זה טראומה על מה שהם עשו... סיוטים... ודברים כאלה... אבל גם המתנחלים מסכנים אני לא אומרת שלא-בכל זאת-לאבד בית שחיית בו יותר מ-20 שנה זה לא כל כך קל לאבד...

אבי7722

New member
אני קורא כאן את התגובות של האנשים ו

הרבה זמן לא ראיתי כל כך הרבה שטויות נאמרות במקום אחד..... חבל שרק עכשיו גיליתי את הפורום הזה.... ההתנתקות היא הדבר הנכון לישראל לעשות. זה נכון שיש לה חסרונות מסויימים(אחד עיקרי לדעתי) אבל רב החיוב על השלילה. תגיבו אני אשמח לשיחה אניטילגנטית. שבת שלום.

במצבנו

קשה למצוא מהלך שיש לו רק יתרונות :) החסרון פה הוא הגברת הטרור ומתן תחושת נצחון לפלשתינאים (מה שגם יגביר את הטרור) היתרונות הם: הרבה פחות חיילים הרוגים. שיפור המצב הכלכלי בה-ר-ב-ה. ושיפור התדמית שלנו בעולם. אני מאמין שההתנתקות הזאת תעשה יותר טוב לישראל מאשר רע.

אבי7722

New member
כמעט מדוייק

צדקת ביתרונות(יש עוד כמה אגב פשוט אין לי כוח כל כך לכתוב..)אבל בחיסרון דווקא לדעתי אתה טועה. החיסרון הוא בתקדים שיצרנו ובזה שהצד השני חושב שיצאנו משם בגלל ההתנגדות המזויינת.האמת היא שהיציאה משם היא אינטרס ישראלי לחלוטין!ובתוך תוכם גם הם מבינים את זה(חלקם בכל אופן)אך הם לא יודו בזה לעולם. אני לא מסכים שתהיה הגברת הטרור מכמה סיבות: 1. אין להם גב בין לאומי לטרור אחרי שיצאנו משם.הם לא יוכלו לבכות לעולם שאנחנו כובשים וגם אם יבכו לו יעזור להם. 2. אין לנו יותר בעזה 8000 "בני ערובה" שכל פעם שישראל עושה איזשהיא פעולה הם מיד נכנסים ורוצחים אותם בדם קר. אגב,הם יעזו לעשות איזשהוא פיגוע התאבדות בסגנון שחווינו עד היום אנחנו נשאיר להם שם אדמה חרוכה!!!!והם יודעים את זה!!ואפילו נקבל את תמיכת העולם וגם אם לא. 3. לבנון היא הדוגמה הקלאסית.קחו לדוגמה את נסראללה,כשהודענו שאנחנו יוצאים מלבנון נוא לא הפסיק לנבוח!!!!אבל מה?עובדה שהוא עושה במכנסים כשהוא חושב על התגובה הישראלית אם הוא יעיז לעשות משהו.(אגב,כי אין לו תמיכה בין לאומית כי אנחנו לו אצלו "בחצר האחורית".

iko iko

New member
אתה טיפה תמים

קודם כל, לפרוטוקול, אני הייתי בעד ההתנתקות. כעקרון אני חושב שאין לנו מה לחפש בשטחים, כולל חלק גדול מהגדה. אבל!!! ויש כאן אבל גדול, היציאה מעזה מתפרשת ע"י הפלשתינאים ככניעה של ישראל לטרור ובינינו, הם צודקים במליון אחוז. מה מנע ממנו להישאר שם עוד 80 שנה? מה, הרצון לתת שטחים לפלשתינאים? הנחמדות שלנו כלפי הערבים? אם היה לנו טוב שם לא היינו מדברים על זה בכלל. ולכן, הפירוש הזה בעצם יגרום להם ללבות את האש, אם לא ברצועת עזה אז ביהודה ושומרון. כל זאת תלוי כמובן גם בהתנהלות של אבו מאזן, אבל אם לא נתחייב על מהלך נוסף בקרוב אז אתה תראה איך יהודה ושומרון הופכת ללבנון נוספת מהר מאד. בקשר לאדמה החרוכה, כאן לפי דעתי אתה נאיבי מארץ הנאיבים. מאז היציאה מלבנון ועד היום, ישראל לא בדיוק הוכיחה את מדיניות האדמה החרוכה. גם אחרי שירו על מוצבינו בצפון וגם אחרי שחטפו לנו חיילים לא ראיתי תגובות קשות במיוחד ואין סיבה לחשוב שעכשיו זה יתחיל לקרות. ובקשר לתמיכה הבינלאומית, אני ספקן גדול מאד לגבי רמת התמיכה שנקבל מהעולם. כל זמן שאנחנו נזהרים לא לפגוע באף אחד אז כולנו בעדינו, אבל פעולה אחת שלנו וכולם ישר מתנערים מאיתנו. לא הייתי מציע לך לסמוך על זה. לסיכום, אני בעד היציאה מהשטחים (לא כולל ריכוזי האוכלוסיה), אבל המהלך הזה יכול להצליח רק אם צה"ל באמת יחזיר לעצמו את יכולת ההרתעה. כמו שהמצב כרגע, אנחנו בבעיה גדולה מאד.

One Echoe

New member
אתה צודק. מלבד דבר אחד,

אנחנו יוצאים מהשטחים, כי הבנו שעשינו טעות. זה שהפלסטינאים יחשבו שנרתענו מהטרור שלהם, זה עניין אחר. לטעמי, כל הרוח שהם עושים, ובמיוחד אבו מאזן שמעצבן אותי הכי הרבה בשבועות האחרונים, זה רק כדי " להפחיד " ולעשות רוח. חוץ מרוח, זה לא עושה עלי רושם. אם צה"ל יחזיר את כוח ההרתעה. אני חושב שנהיה בסדר. בכל אופן, גם לא צריך להכנע לעולם יותר מדי. מהניסיון שלי, לעולם הרבה יותר קל להיות נגדנו מאשר בעדינו.

One Echoe

New member
כך, למשל,

זו היא מבחינתי דוגמא קלאסית לרוח שהקיצוניים בפלסטינים עושים. מה צריך להבין מהכתבה הזאת, ובכלליות, מזה? הביטחון שלהם גבר, ומאוד. במיוחד של הפלג הקיצוני שלהם. אני לא חושב שהממשלה שלנו צריכה להתייחס לזה יותר מדי ברצינות. זה מחזיר אותנו לצה"ל, הממשלה שלנו צריכה להיות " אדישה ", כלומר, אם הם יעשו פיגוע אחד, במיוחד קאסמים על אשקלון והסביבה, צה"ל יצטרך, ויהיה חייב להרתיע אותם, במכות קשות במיוחד.

One Echoe

New member
הם מנסים

להוריד לעם ישראל את הביטחון. ואני חושב שהם הבינו את הפוטנציאל לקרע בישראל. הם מנצלים את זה לטובתם. בכל אופן, זה מחזיר אותי לשרשור שמתחתינו. הייתה כתבה על כך שהמתנחלים לא שפכו דם יהודי וכל ההתנהגות ש"הובטחה" התבטלה, מכיוון שיותר חשוב להם מעם ישראל מאוחד. כולנו אחים, הם אומרים, וצודקים. אל לנו להתלהט מהרוח שעושים הפלסטינים בימים אלה. אלו ימים רגישים. בואו ניתן לזמן לעשות את שלו.

למעלה