כל מי ששונא מתנחלים!!!! שאלה חשובה

היית שם?

מה הערכים שלנו שווים אם אנחנו אלימים? אני מדברת ללב היהודי של כולנו. נקודה. אני לא משחקת כאן במי מנצח. אני רק רוצה עם ישראל! אני מאמינה שהם לא רובוטים. ואני לא מדברת רק לצד הריגשי.

eretzisroel

New member
אמרתי אלימות? אמרתי 50 אלף איש

ביחד היו יכולים לדחוף את עצמם לתוך הגוש. לא צריכים להרים יד. צריכים רק לדחוף. את יודעת מה זה 50 אלף מלוכדים? בעבר ראיתי הרבה פחות מזה נכנסים לכל מיני מקומות. שתתבגרי תביני שרוב השוטרים הם רובוטים מתוכנתים. אם מישהו היה לו שכל הוא היה הולך לעבוד במשכורת של שוטר? שוטר זה רק טוב לתת דוחות ולשחק מחבואים עם עבריינים. השוטרים תופשים עבריינים רק מתי שמישהו מספק להם מידע. וגם אז הם לא תמיד מצליחים. את רוצה עם ישראל? אפשר לעזור רק עם תורה, מצוות, וגמילות חסדים. כל היתר חבל"ז.

iko iko

New member
נכון, השוטרים הם הרובוטים...

להבדיל מאנשים שהולכים באמונה עיוורת אחרי משהו שאיזה רב אמר, בלי לשאול שאלות. איזו משמעות תפס המושג "נעשה ונשמע".

eretzisroel

New member
אף אחד לא הכריח אף אזרח להגיע

לכפר מיימון. בחום הזה היה סיבה לכולם להשאר בבית ממוזגת או לעשות טיול בשוודיה. לעומת זה השוטרים קיבלו הוראות להשתתף בגירוש. מי שלא מציית מקבל מכתב פיטורין. מי שלא מגלה התלהבות יתר לא מקבל קידום.

eretzisroel

New member
יש כאן ניגוד אינטרסים. אותו אחד

שהולך לבקש סיוע עבור התנחלויות לא יכול גם לירוק לתוך אותו באר שהוא שותה ממנו. צריכים מנהיגות במקביל למועצת יש"ע להלחם עבור הזכויות של המתיישבים.

iko iko

New member
פשששש, איזו תגובה ארוכה,

לאט, לאט אני צריך לקלוט את הכל.
אוקי, אז בוא נתחיל, בקשר לשנאה, אני באמת לא חושב שכל כך הרבה אנשים שונאים מתנחלים, אני חושב שאנשים שונאים את מה שהם מייצגים. מהכרותי עם מתנחלים אני אומר לך, שאחד על אחד, מצאתי המון נושאים משותפים עם מתנחלים ועם דתיים, עולם היהדות לא מפחיד אותי הוא אפילו מסקרן אותי, הבעיה היא שישנו תהליך התבדלות בין הציבור החילוני לדתי שמתעצם לפי דעתי מהעובדה שרוב הדתיים הם בעצם ימניים ומצד שני, חלק גדול מהציבור החילוני הוא שמאלני. מה שאומר שחוץ מויכוח על צורת החיים במדינה יש לנו גם ויכוח מדיני קשה. ולצערי במקום שיהיה דיון, שני הציבורים פשוט מתרחקים אחד מהשני. בקשר לדמוקרטי, לא דמוקרטי, אחד הדברים שאני עדיין מאמין בהם במדינה הזאת היא הדמוקרטיה שלה. אני לא כל כך אוהב את מי שמנהל את הדמוקרטיה שלנו (בלשון המעטה) אבל בחוזק שלנו כדמוקרטיה אני מאמין. אני לא ראיתי את שרון עושה הפיכה כדי לכפות את המהלך הזה, אני ראיתי שרוב חברי הליכוד איפשרו את המהלך. אני רואה גם איך מפלגות השמאל ברוב השנים האחרונות לא מצליחות לצבור קולות בקלפי ולמרות זאת הגיע המהלך הזה של הפינוי, שהגיע מהאיש הכי מזוהה עם ההתיישבות בשטחים. איזה הסבר יש לך לזה? עכשיו, בקשר לתקשורת, אני מקבל את דעתך שהתקשורת מנפחת דברים ויוצרת הרבה מהדרמה, אני לא בדיוק מת עליהם, אבל למרות כל זה אני חושב שהיו תמונות שלא ממש היו צריכות הסבר, חלק מהתגובות שהראו היו תגובות נוראיות ומכמות התמונות הדומות שנראו בגוש היה אפשר להבין שאין כאן שום דבר ספונטני. זה שאמרתי שאני קיבוצניק זה רק כדי להסביר לך מאיזה מרחק אני בא ומאיזה סוג דיעות, אני בהחלט חושב שיש לנו על מה לדבר למרות השוני. חברים דתיים שהיו לי בצבא תמיד אמרו לי שהם מעדיפים אותי (אוכל החזיר), על פני הרבה מה"חזירים" האחרים שהיו לנו בפלוגה. אחרי הכל, עדיף להיות בן אדם מאשר גאון בתורה שאיבד את צלמו. ובקשר לדעות המדיניות שלי, את עשויה להיות מופתעת...

להבחר על ידי שקרים,

זה לא דמוקרטיה... הבטיח שדין נצרים כדין תל אביב, ושיקר!!!! אז במה בעצם בחרו?! בשקר.... גם דרך דמוקרטית לא יכולה לאשר דמוקרטיה למפלגה ששיקרה.... הם קצת דואגים לכיסאות שלהם :/ ובאמת, באמת, מה לא היה לגיטימי במאבק שלנו? זה באמת מסקרן אותי. (מבחינתי לצעוק נאצי זה לא לגיטימי, למרות שניצולי שואה ראו שם דברים והתחילו לזעוק אקציה אקציה, וניצולי שואה מאוסטרליה אמרו שזה מזכיר להם את הגירוש. ז"א, לא את השואה, אבל מה שהיה לפניה - כן, וכואב שיהודים עושים את זה.) חוצמיזה, לודעת מה עוד?

iko iko

New member
עוד פעם, בקשר לדמוקרטיה...

שרון יכול להגיד מה שהוא רוצה עד מחר, אם המפלגה שלו לא תתמוך בו או אם הכנסת לא תתמוך בו אז הוא לא יוכל להוביל שום מהלך. כל אותם זאבים בעור של כבש (ביבי נתניהו לדוגמא) שהיו יכולים להוביל מהלך כנגד שרון לא עשו את זה. ביבי היה יכול להיות מראשי המתנגדים אבל הוא פרש מהממשלה בקול ענות חלושה רק בדקה ה- 90 ולא ממש ניסה לעשות משהו. לפי דעתי, מי שילך אחרי ביבי בבחירות הבאות יעשה את טעות חייו, אריק שרון לפחות מתחייב למהלכים שהוא עושה, ביבי יעשה ותוך כדי כך יסובב את כל הבוחרים שלו על האצבע. לפחות לעבודה יש את השכל להתנגד לחזרה של ברק לרשות המפלגה. בקשר למאבק, כל הדיבורים על שואה וכל הסמלים שקשורים בזה אינם לגיטימיים בעיניי. השימוש הציני שנעשה בילדים לפי דעתי הוא פשוט מזעזע, אני חושב שההורים שאיפשרו את זה עשו אבל נוראי לילדים שלהם וגרמו להם לטראומות שאף אחד לא יודע איך הם ישפיעו עליהם בעתיד. אנחנו מדברים הרבה על השימוש שהפלשתינאים עושים בילדיהם וכאן היתה לנו האפשרות לראות עד כמה העם שלנו נאור... וכמובן שהרמת יד על חיילים ושוטרים היא דבר שאין עליו מחילה.

238

New member
באמת צריך עוד לפרט

בס"ד למה ההחלטה הזו התקבלה בדרך לא דמוקרטית?זה לא ברור כבר? ביבי אדיוט.אף אחד לא מאמין לו.האיש יודע לדבר מצוין,עד כדי כך שאתה שוכח שהוא הצביע 3 פעמים בעד התוכנית הרעה הזו.פעמיים בממשלה ופעם בכנסת. נכון שאחרי 96 כולם התייחסו אל ביבי כמסכן,כי התקשורת גרמה לו עוול.אבל זה כבר מזמן לא ככה. ובנוגע לשואה-המתישבים לא היו הראשונים שהשתמשו בה,ולצערנו לא יהיו האחרונים.האסור לעשות פוליטיזציה של השואה נכון ל2 צידי המפה.אבל אתה אולי לא מבין את הזעזוע שהתוכנית הזו גרמה לו .זו התוכנית הרעה ביותר שבה אני נתקלתי ,במדינת ישראל.עוד לא ראיתי במדינה הזו רוע לב ואטימות כ"כ גדולה.כך שתבין- השימוש בסמלי השואה לא בא לצורך זילות השואה או פוליטיזציה שלה,אלא כי לדעת המשתמשים בסמל-כמו שהשואה היתה האסון הכי גדול שנגרם ליהודים מחוץ לא"י,תוכנית הגירוש היא האסון הגדול ביותר שנגרם מאז שחזרנו לארצנו. שימוש ציני בילדים?מה היה כ"כ ציני?נראה לך שאמא שמביאה את התינוק שלה שיונק להפגנה עושה שימוש ציני בילד?איך היא אמורה לבוא להפגין אם הילד שלה יונק? נראה לך שילד בן 12 שחוסם כבישים זה בגלל שההורים שלו השתמשו בו 'שימוש ציני' ?דבר עם כמה מה'ילדים' האלו(ואני קוראת להם 'ילדים' כי הם פשוט מדהימים.עוד לא ראיתי ילדים בגילם עם כזאת רמת בגרות באף מקום.)ואז תראה עד כמה 'השתמשו' בהם,ו'נצלו' אותם באופן ציני. ואגב השימוש הציני שעושים הערבים בילדים שלהם,הוא לא ההבאה שלהם להפגנות,אלא העובדה שהם שולחים אותם 'לשחק בכדור' בשדות מוקשים, להתפוצץ עם חגורות נפץ, או 'להביא חלב מהמכולת' בזמן שמתנהל קרב יריות.אין בכלל מה להשוות.

iko iko

New member
את, ורבים ממהאנשים בהפורום הזה

מדברים על החלטה לא דמוקרטית. האמירה הזאת כשלעצמה לא עושה את זה לדבר נכון. אם מישהו חושב שההחלטה על ההתנתקות אינה דמוקרטית אז אנא, שיספר לנו למה, ספר לנו איך שרון הכריח את מפלגתו לתמוך בהחלטה, ספר לנו למה הם אישרו את כניסת העבודה לממשלה בידיעה ברורה שהם שם לשם ההתנתקות. השימוש באמירה הזאת בא כדי לחזק את הלגיטימיות של המאבק בהתנתקות אבל כל קשר בינה ובין המציאות הינו מקרי בהחלט. האם האמונה בצדקת הדרך עיוורה אותכם לחלוטין עד שאינכם מסוגלים לראות את הדברים כמו שהם? אין לי בעיה עם דיעות שונות אבל יש לי בעיה עם סילוף העובדות. והעובדות מראות שההחלטה הזאת התקבלה (כמה וכמה פעמים) בצורה דמוקרטית. השימוש בשואה ובסמליה אינו מקובל גם מימין וגם משמאל. נכון שהמתנחלים אינם הראשונים שמשתמשים בהם (וגם כנראה לא האחרונים) אבל רעה אחת לא מצדיקה רעה שנייה. תפסיקו להגיד כל הזמן "אבל הם התחילו קודם", תסתכלו על הציבור שלכם ותגידו לי אם זה שירת אתכם לטובה או לרעה. אני אישית חושב שזה היה לרעה (גם לשיטתכם). בקשר לילדים, אני לא יודע מה ראית, אבל ילד שמנפנפים אותו דרך חלון מול חיילים שבאים לפנות הינו שימוש ציני. ילד בן 8 עם תלאי כתום שצועק על חיילים "תסתכלו לי בעיניים", "איך אתם לא מתביישים לגרש אותי" וכל מיני פניני לשון כאלו ואחרים ואז מתנגד כשבאים לקחת אותו כדי שיצטרכו לסחוב אותו זה שימוש ציני. לילד בן שמונה אין דיעה פוליטית מוצקה, הוא לא שקל את העניין עד תום והחליט שההתנתקות היא מהלך גרוע לישראל בגלל שבמילא הטרור הקרקעי יוחלף בטרור הקאסמים. ילד כזה יודע מה שההורים אומרים לו ואם ההורים שלו לוקחים אותו בשקט לאוטובוס אז הוא ילך בשקט. אז אני מבקש דברו ברצינות על העניין ואל תפגעו באינטיליגנציה שלי ושלכם. ובקשר לסכנות שיש לילדים בשימוש שנעשה בהם, מעבר לסכנה הנפשית, יש סיכון גופני ממשי, אף הורה לא יכול לדעת מה יקרה בזמן פינוי בכוח ובזמן שיש התפרעויות והימצאות של ילדים במקומות כאלה עשויה היתה לגרום לפגיעות גם בהם.

לילד בן 8 שיושב מול הטלויזיה

בערך 7 מתוך 8 השנים שלו, אולי אין דעה. פוליטית או לא פוליטית. ילד בן 8 מבין שזורקים אותו מהבית. לילד הזה, יש חיי חברה! הילד הזה יגדל להיות בעל ערכים, וכן, הם מתגבשים אצלו כבר מהגיל הזה - מפתיע הה? גם אמהות לילדים בני 4 ו5 מתחילות ויכולות לשים לב שהילד שלהם מבין! מבין הרבה יותר ממה שחושבים. ילד קולט! ולילד הייתה בחירה, הוא יכל לא לשים את הטלאי, ויכל לא לומר את זה לשוטר. הוא יגדל ולא יתחרט על זה לרגע! אבל כשהוא יהיה בן 15- יאמרו אותו דבר, וכשיהיה בן 20 - יאמרו אותו דבר. כשיגדל קצת יותר - יאמרו אמונה עיוורת, וכל פעם - מילת גנאי אחרת. האבא הזה לא איים לזרוק את הילד שלו. הוא רק קרא לשוטר, שיבוא ויקח אותו, שייקח אותו, הוא לא מסוגל להתעלל בילד שלו האבא, שהשוטר יעשה את זה! ואבא שמעשן ליד הילד שלו הוא זה שבאמת מסכן את הילד שלו. וטיהור אתני, מצטערת, זה כן מה שעשו בגרמניה. אז ח"ו שואה לא היתה ולא תהיה. אבל מכות שמתחזקות לפי אורך הפאות, "ניסו שחם"ים ודומיהם, כינויי גנאי על ימין (הייתי אומרת ועל שמאל, אבל מסתבר שלא..) משפחה שמבקשת, רק עוד שעתיים לארוז אוכל לתינוקות והתשובה שהיא מקבלת זה לא, הייתה לכם יותר משנה לאסוף, ומבט קר אייייהההההה, כואב לי!!!!!!!! וזה הרבה יותר כואב לי מהמכות שחטפתי מהשוטרים. כמה אפשר? כמה אפשר לראות את זה ולא לזעוק שואה שואה? אז אני לא שם, ולא זכיתי להיות שם ברגעיו האחרונים של המקום המדהים הזה, אז אני מסוגלת לא לזעוק את זה. אבל הם? אני לא דנה אותם לרגע. הם אלו שסובלים, אך אם הם מביעים את הכאב שלהם הם "משתמשים שימוש ציני בילדים" הם "מניפולטיבים ובכיינים" ואין שום סיבה לא לשנוא אותם.

Theherod

New member
בתור מישהו בן 15 כלומר שאני קרוב

יותר ממך לגיל חמש, ושמונה, ועשר, בגיל חמש אתה מאמין למה שההורים אומרים בלי לנסות להבין, בגיל שמונה ועשר אתה חושב שאתה מבין, אבל את האמת, עדיין לא, עכשיו אני יכול להגיד בביטחון כמעט מלא שכן, אני מבין, כי קראתי על זה, למדתי על זה לבד, בלי שום קשר למה שההורים או החברים אומרים. עכשיו בטח תגיד שהייתי מיוחד והם יותר בוגרים, אז זהו, שבלי להתרברב, הפגנתי בוגרות והבנה יוצאי דופן, בזמן שכשאני שאלתי חברים שלי אם הם ימנים או שמאלנים הם שאלו אותי מה זה, אני כבר גיבשתי לי דיעה משלי, ככה שכן, אני בהחלט האדם החושב.

iko iko

New member
אני חייב להגיד שאני קצת מאוכזב...

חשבתי שאפשר לפתח איתך דיון ובמקום זה את חוזרת לשנן את הסיסמאות הרגילות. ראשית, ממני לא שמעת מעולם שאני שונא ימניים או מתנחלים או כל אחד אחר. שנית, את נגררת חזרה לשימוש בהשוואות נאציות למצב, שימוש שבעיניי אין לו מקום. טיהור אתני משמעותו להרוג ולגרש בני דת או עם אחד ע"י אחר. כאן קודם כל אנו מדברים על אותו העם ואותה הדת, אנו לא מדברים על הריגה, אנו אפילו לא מדברים על גירוש אלא כינוס של המתנחלים לתוך תחומי מדינת ישראל, אם כבר אפשר לקרוא לזה קירוב. על הסיבות אפשר להתווכח, על התועלת אפשר להתווכח, אבל להציג את המהלך כטיהור אתני זה לזלזל באינטיליגנציה של כולם (כולל שלך). שלישית, בקשר לילדים. את יודעת, יצא לי להכיר קצת ילדים בחיי, כן, כן, יש גם ילדים חילוניים, ועם כל זה שילדים תחת מצבים קיצוניים יכולים להיות בוגרים לגילם, אני עדיין לא ראיתי בן שמונה או תשע שהיו להם דעות מוצקות ומגובשות על המצב. יכול להיות שהם חושבים שהם יודעים הרבה, אבל תנסי לדבר אתם דקה אחת ותראי עד כמה ההבנה שלהם שטחית. לרוב ילד כזה עושה מה שההורים והחברה שמסביבו עושים וילד כזה גם לא יגיד לך אף פעם שהוא לא רוצה לשים טלאי כתום כי "אני נגד השוואת ההתנתקות לשואה", וואלה אני אהיה מופתע אם ילד בן 15 יגיד לך את זה. אם כל הכבוד לך, אני לא רואה שאת מצליחה להיות אפילו לשנייה אחת אוביקטיבית וזה חבל, כי הצורה היחידה שבא נוכל באמת לנהל כאן דיון רציני זה אם נרד מהסיסמאות והדיעות המובנות וננסה באמת לבחון את העובדות כמו שהן. אני יוצא למילואים של שבוע (אימון), וכשאני אחזור אני אשמח לשמוע ממך ובשאיפה גם לפתח דיון רציני. אז שיהיה לך ולכל אנשי הפורום יום טוב ושבוע מצויין.

אפרתוש22

New member
אל תנסי לקבל ממנו קצת סימפטיה!!!

אלו אנשים שלא ינסו להבין אותכם כי הם אנשים אגואיסטים, כול המחאות שלכם פוגעים בשקט שלהם לשתות את הקפה שלהם בשנקין או בחוף הים, הם לא אנשים עם אידיולגיה הם יחזירו לערבים את האמא שלהם בשביל להיות לחיות בשקט!!! רותם אני חילונית לגמרי אבל דעותי הם ימניות קיצוניות ואני איתך!!!!!!

Theherod

New member
שוב פעם תיאוריית הקונספירציה?

לא נמאס לכם לזבל עם זה? יש לי חבר, אבא שלו חתם קבע, חלק מהשוטרים הם חברים שלו, הם ע-ד-י-י-ן באישפוז, בכלל כמה חולרות מטונפים שזרקו עליהם חומצה, ימח שמם. והוא קיבל כמה אגרופים בפנים מנחנחים, אבל אסור לא להגיב, אז הוא לא הגיב, הבליג בשקט. god, אם מישהו פה מסלף מידע, זה אנשי הימין הקיצוני.

אני אסביר לך הסבר מדויק.

דבר ראשון אני אציין שאני שונא מאוד ערבים, ואני אפילו תומך בטרנספר. אני גם אציין שעד לפני שבוע וחצי הייתי נגד ההתנתקות. (אני אכתוב את ההודעה בלשון רבים, אבל מעכשיו אני מציין שאני לא מכליל) מאז שההתנתקות התחילה, אני מתבייש להיות "אח" של האנשים האלה. האנשים האלה לא ראוים לחיות פה, הם מתאימים יותר לסגנון חיים של אפריקה. יכול להיות שזה לא חומצה מה שנשפך על החייל .. אבל זה היה בכוונה להזיק, בדיוק כמו המקרה שדקרו חיילת, וכו' וכו' .. אבל הכי עיצבן אותי ה"ניתוק" הזה מהעם - אנשים קוראים "הייל היטלר" ו"נאצים" ולזה אין שום תירוץ. גם בן לאדן לא ראוי לכינוי הזה. ומבחינתי, לא רק שמדובר בביזוי השואה, אלא גם בחוסר חיבור לעם, או שאני לא יודע מה. פשוט אנשים טמבלים ? המתנחלים הם אלה שגורמים לקרע בעם, לא שרון ולא אף אחד אחר. וכל עוד אני שומע מתנחלים צועקים "נאצים" ו"הייל היטלר" - מבחינתי זה הדבר הכי גרוע שיכול להיות, ואין לזה שום תירוץ, גם לא "נראה מה אתה היית עושה אם היו מגרשים אותך מהבית שלך". ולסיום - בעקבות כל התפנית הזאת שחלה אצלי, עדיין לא החלטתי מה אני הולך להצביע. ויותר גרוע מזה ... עדיין לא החלטתי אם אני רוצה לחיות באותה מדינה עם האנשים האלה.

One Echoe

New member
אתה קיצוני מלכתחילה.

שונא ערבים...וכו'. אז גם המחשבות האחרות שלך קיצוניות. אין צורך בזה. למה לחשוב קיצוני? תחשוב קצת פחות קיצוני. אממ זו סתם הערה. בעיקרון אני לא שונא את המתנחלים, אבל גם לא מחבב אותם. לטעמי לא מגיעות להם זכויות יתר על זה שיש להם אידיאולוגיה ובזה שהם מאמינים בארץ ישראל השלמה. ד"א, לבן לאדן כן מגיע הכינוי הזה...הוא רוצח על רקע דתי...הוא נאצי. מה שאני הכי שונא זה את אלה שתומכים בכל מעשי הזוועה שהמתנחלים עושים, אז אם אותםם עוד איכשהו(ממש טיפ טיפה)אפשר להבין, גם הרבה מהימין תומכים בחלק מהזוועות שלהם. אני מסכים איתך בזה שהם קורעים את עצמם מהם והביזיון לשואה, הזלזול בכל מי שנפגע מהנאצים ובמיוחד בניצולי השואה שעדיין כאן איתנו באמת מראה על חוסר חיבור לעם.

למעלה