כמה שאלות...

litallit

New member
כמה שאלות...

לאחרונה שמעתי מכמה אנשים דעות לגבי האוניבסיטאות (בנוגע ללימודי רפואה כמובן!) : - את"א מאוד מנוכרת...במיוחד לסטודנטים המגיעים מרחוק (צפון, דרום...) - הרמה האקדמאית באוניברסיטה העיברית היא הגבוהה ביותר - העתודאים בפקולטות מבודדים מבחינה חברתית (מאוד מקווה שזה לא נכון...) אלה רק דעות שאני שמעתי , אשמח אם תוכלו להפריך או לאשש אותם... ועוד 2 שאלות ... ידוע לכם מהו הסכם הדרוש בירושלים? האם זה באמת נכון שעתודאים לא צריכים לעבור מבחני מו"ר?
 

natalysh

New member
אחת ולתמיד...

- את"א מאוד מנוכרת - לא נכון. אנחנו מבלים, מגובשים, דואגים אחד לשני, ללא קשר אם הסטודנט מגיע מרמת אביב או מאום אל פחם. - הרמה האקדמאית באוניברסיטה היא הגבוהה ביותר - ברגע שיגובש מדד מקובל על כולם ואמין לרמת לימודים נדבר. אין מדד כזה, אז כל החרשנים שאוהבים ללמוד 200000 שעות מוזמנים להפסיק לשכנע את עצמם שזה מעיד על רמה גבוהה. - העתודאים בפקולטות מבודדים מבחינה חברתית - לא לגמרי נכון. כן, ניתן לראות איזה דפוס מסוים לפי העתודאים יוצרים קבוצה סגורה משל עצמם, אבל לא כולם ככה, ומניסיון נוצרים קשרים נהדרים גם בין עתודאים ולא-עתודאים. הסכם הדרוש בירושלים - בזה לא אוכל לעזור. וזה באמת נכון שעתודאים לא צריכים לעבור מבחני מו"ר. רק בריאות.
 

moranille

New member
מחזקת את נטלי

היי, אני תל אביבית מסיימת שנה א' אז ככה - תל אביב זה פשוט מקום מדהים, חבר'ה מקסימים, תומכים, אוהבים, כיתה מגובשת וכל מילת שבח שאפשר לומר. בקשר לעתודאים, אני לא הדוגמה הנכונה- אני אחרי שנה צבא ובכל זאת נחשבת לעתודאית , יש ויש. זה מאוד תלוי באיזה בחורה את, כמה את בוגרת, ואיך היכולת שלך ליצור קשרים חברתיים. יש את העתודאים שהם מאוד לא "עתודאים" ויש את אלה שאם יש איזשהי סטיגמה על עתודאיות הם כנראה עונים עליה חחח.. בקשר לירושלים, אני שמעתי סיפורי זוועה על מה שקורה שם מבחינה חברתית, אבל אלו רק סיפורים ועד שאתה לא באמת נמצא שם וחווה על בשרך, קשה לומר. חוצמזה שלא קל בתל אביב! בכל אופן, בהצלחה בכל דרך שתבחרי, ותמיד תדעי שגם אם במידה ולא הלכת בסוף לעתודה, הכל קורה לטובה
מורן.
 

1המתנה

New member
גם אני לומד לתל אביב

וכמו שכתבו קודמותי, מבחינת אוירה חברתית המקום מדהים אנשים מאוד רוצים לעזור אחד לשני ובאופן כללי די נחמד לבוא לאוניברסיטה (אם מתעלמים מההרצאות והמרצים) הלימודים - לא קלים!! אני לא יודע מה הסטיגמה של תל אביב אבל הלימודים עמוסים ודורשים מאמץ והשקעה. אלא אם כן את איזה גאון מהלך שזוכר כל דבר עוד לפני שלימדו אותו.. זהו, בגדול בעניין בחירת האוניברסיטה כדאי לבחור לפני הכל ואחרי הכל ע"פ הנוחות של המגורים-עבודה-חבר-חברה שיהיה לך רק טוב!!!
 

lernery

New member
למדוד רמה אקדמית קצת קשה

אבל בהחלט אפשרי (כמות פרסומים וכו'). בהחלט יש שמועה כזאת שהרמה האקדמית אצלנו היא הגבוהה ביותר, בקרב אנשים מהתחום, אך ישנן דעות מגוונות וכדי להגיע למסקנה מוחצת צריך לעשות סקר נרחב ולהתחיל להביא הוכחות, שזה קצת מסובך. לגבי רמת המבחנים, המבחנים בי-ם הם הקטנוניים, הקשים והמעצבנים ביותר, ככה גם אומרים אנשים שאני מכיר מהישיבה שלי, וגם אנשים ששמעתי שעברו ממקום למקום ויכולים להשוות בין הקושי של המבחנים. ולכן, בהתאם, רמת ההשקעה הנדרשת בי-ם על מנת לעבור את המבחנים גבוהה יותר מרמת ההשקעה הנדרשת בתל אביב. לגבי ב"ש והטכניון אני לא מכיר אנשים שלומדים שם, ולכן קשה לי להעריך.
 

סיון87

New member
גם אם מישהו היה בשני המקומות

וחווה את דעתו- זה לאו דווקא הופך את זה לנכון, תמיד יהיו אנשים שיעידו אחרת. לדעתי, עצם העובדה שקשה להשוות לא אומרת שצריך לעשות סקר נרחב, אלא שכנראה אין הבדלים משמעותיים ושצריך להפסיק לחפור בזה!
 

lernery

New member
עצם העובדה שקשה להשוות

מעידה על זה שיש הבדלים קטנים. כמעט כל מי שאני מכיר שהלך לעברית ולא לת"א למרות שהוא היה יכול להתקבל לשתיהן, ואין לו עדיפות מבחינת מגורים, הלך לשם בגלל שכביכול רמת הלימוד גבוהה יותר. זאת הדעה הכללית ב"שוק" הסטודנטים. הדעה ההופכית של הלומדים בתל אביב, היא שהרמה זהה. ולכן האמת נמצאת איפשהוא באמצע - שכנראה יש הבדלים אבל לא גדולים מאוד.
 

lernery

New member
סליחה

התכוונתי שעצם העובדה שקשה להשוות - מעידה על עומס של פרטים. קשה להגדיר מהי רמת לימודים גבוהה. אבל אם לדעתך אפשר לנסות להרגיש ולהעריך רמת הוראה במוסד אקדמי מסויים אז אפשר גם להשוות.
 

moranille

New member
אני אישית

הלכתי לת"א מטעמי נוחות למרות שהתקבלתי לשתיהן. התלבטתי בגלל כל הנושא של רמת הלימודים. נכון לעכשיו לא מצטערת לרגע
 

lernery

New member
בודאי שיש הרבה שעושים את זה

וגם מטעמים של חברה טובה יותר או חינוך יותר טוב ויותר הומאני לרופאים לעתיד (נניח) אני טוען שעוד לא פגשתי אף בן אדם שהלך לת"א בגלל שהרמה שם יותר גבוהה, ולעומת זאת יש איתי כמה כאלה בי-ם. מסקנה - מי שמחפש רמה אקדמית (שלאו דווקא יש לה קשר בסוף לרמה מקצועית), ויש לו את האפשרות לבחור, הולך לי-ם.
 

lernery

New member
מי שזה השיקול העליון אצלו וגובר על

שאר השיקולים, ומחפש את הרמה שנחשבת הגבוהה ביותר. למען הסר ספק, לימודי רפואה ככלל, גם בת"א, הם סיוט מתמשך, וכל מי שעובר אותם ראוי לתואר גבר-גבר (או אשה-אשה)
 

johngalt2

New member
מה עם השיקול של היוקרה?

ולפני שאתם מתנפלים עלי - בדירוג האוניברסיטאות הכי טובות בעולום (של הטיימס, אם אני לא טועה), האוניברסיטה העברית מדורגת בערך במקום 70 ומשהו, ושאר האוניברסיטאות בארץ הרבה מאחור. אני בטוח שיש לזה משקל אם רוצים להתקבל להתמחות או fellowship בחו"ל.
 

natalysh

New member
זו ממש תמימות.

אין כל קשר בין המקום בו למדת לבין קבלה להתמחות באשר היא במקום כל שהוא, אלא אם כן למדת בהרוורד או משהו. ומי אמר שקושי הוא מדד לרמה גבוהה? זה שקשה יותר אומר שהמרצים טובים יותר? אני כבר לא זוכרת איפה ראיתי את זה אבל ביזשהו מחזור נכשלו באיזה קורס (פרמקולוגיה אני חושבת) מחצית כיתה. זה מעיד על רמה גבוהה זו? זה מעיד על רמה בלתי אפשרית שתגורם לך להשאר שנה במקום להמשיך ללמוד רפואה.
 

lernery

New member
וזה בדיוק מה שאמרתי

שרמת המבחנים קשה יחסית, מה כל כך מסובך? אפילו את מודה בזה.
 
זה פשוט לא נכון

יצא לי לראות כמה מבחנים של הדסה על נושאים שכבר למדנו, והשאלות בהחלט לא היו ברמה יותר גבוהה מאצלנו, רק שאופן הצגתם היה הכי קטנוני שאפשר, עם 7 סעיפים שעושים לך כאב רק מלהסתכל עליהם. לעומת זאת, אצלנו הסגנון שונה- במבט ראשון השאלות נראות תמימות, אבל לפתור אותן זה פשוט חידת היגיון. שלא לדבר על הקטע שתפס השנה- "שאלות הפוך על הפוך"- שלילה כפולה ומשולשת במשפט.
 

lernery

New member
את יודעת מה...

יהיה מעניין להשוות בהזדמנות בנק בחינות שלנו ושלכם על היסטולוגיה וביולוגיה. אותך דווקא אני מעריך בתור מישהיא שמנסה לשמור על אובייקטיבית ולכן אני מקבל במידה מסויימת את מה שאת טוענת. אבל בכל מקרה הסעיפים זאת רק ההתחלה, גם אצלנו הרעיון הכללי הוא להכשיל על הבנת הנקרא (שאלה לדוגמא - במצב נורמלי - "ביטוי יתר של אונקוגן יגרום להתפתחות גידול" [זה לא מדוייק אני כבר לא זוכר כ"כ] כשהתשובה אינה נכונה כי במצב נורמלי אין ביטוי יתר של אונקוגן! וכל מיני כאלה) ועל כל דבר אפשרי בעצם... יצא לי לראות מבחן של תל אביב פעם אחת האמת, על ביולוגיה. מצד שני יש גם הפרש ברמת השחזורים, אצלכם משחזרים יותר טוב (בין השאר כי התקנות קצת פחות מחמירות ובגלל שיש פחות סעיפים לכל שאלה. הידעת שלפעמים יש אצלנו גם 9 סעיפים לשאלה?)
 
באמת מסכנים

אין משהו שאני שונאת יותר משאלות עם המוני סעיפים (כמובן כי זה מפריע לי לנחש אחד מ4 :) ) את הקטע של ההתקטנויות ולהפיל על שטויות יש גם אצלנו, ובשפע. במיוחד אצל מרצים מסויימים שפשוט נהנים לראות אותנו סובלים. ונכשלים. ובוכים. ואז מתאבדים. ואז הם גם יקחו את גופתנו וינתחו אותה, הכל בשם המדע, כמובן. (נכון שרואים כמה אני לא מרירה? ) מעניין אותי דווקא להשוות את רמת הלימוד, יותר מאת המבחנים, זה הרבה יותר חשוב. כי עכשיו בפתולוגיה מסתבר לנו שרמת הלימוד בהיסטולוגיה הייתה פשוט מביכה. (לעומת קורסים אחרים שהיו מעולים ורק עוזרים לנו בהמשך)
 

lernery

New member
קשה להשוות

אבל שמעתי באמת שאת ביולוגיה+היסטולוגיה עשיתם במכה אחת בסמסטר אחד.. מה שהיה נשמע לי קצת מוזר..
 
למעלה