כמה שאלות...

1המתנה

New member
אולי גם..

השיחזורים לא משהו כי 'אדם לאדם - זאב', ושאלו מקודם, מאיפה אני יודע את זה אז א - לפני כמה שבועות פרסמו כאן שרשור מהקומונה שלכם: השתלחויות הדדיות ואפילו נדמה שאתם ממש מתעבים אחד את השני ב - יש לי חברים שלומדים בשנה א' אצלכם והם סיפרו לי על האוירה אצלכם ג- לרנרי בעצמו כותב שיש אוירת תחרות שזה בטוח לא מוסיף ל'חברות' ביניכם ד- כשבאתי לעשות ראיון, אוירת הריחוק הורגשה באוויר. מה גם שאף לא אחד טרח לשאול מה קורה איתנו (המחכים לראיון) אז נראה שבדבר אחד אנחנו מסכימים...
 

lernery

New member
ממש לא

יש שנים שהשחזורים טובים יותר ויש פחות, הבעיה היא הכמות העצומה של סעיפים והאורך שלהם, שמקשים לזכור אותם כמו שצריך. אני לא יודע אם אתה מודע לכך אבל השחזורים נועדו בשביל השנים הבאות. גם מי שכביכול רוצה להיות זאב (ואין כאלה) לא יפיק שום תועלת מלדפוק את הציונים של המחזור הבא... לגבי חלוקת סיכומים או שיתוף וכו' - דווקא בעברית יש שיתוף פעולה ממש מעולה בקטעים האלה, והסיכומים שאנשים מוציאים מתחת ידם, רמת הפירוט בהם וכו' הם פשוט לא יאומנו. לא סתם אני נמצא בכל הסמסטר האחרון בבית ולא מגיע כמעט לאוני', הסיכומים שאנשים חולקים הם ממש על רמה. לגבי הקטע של הריאיון - קודם כל לא זכור לי שבטכניון (בת"א הרי יש מו"ר אז לא היה ריאיון באונ') מישהוא שאל בכלל מה שלומי. ולא בכדי, יש אלפי אנשים בפקולטה, באמת באמת היית מצפה שהם יתעניינו בך, בתור בן אדם זר שאין לו שום קשר אליהם? זה לא חברותיות, זה דביקות וזה מגעיל. (אגב דווקא בי-ם בדרך לריאיון פגשתי כמה אנשים שאני מכיר שמאוד התעניינו איך הולך וכו') אם מישהוא זר היה פונה אליי כשאני מחכה לריאיון הייתי מרגיש חדירה לפרטיות - ממש לא הרגשה טובה. לגבי התחרותיות נראה שאתה לא הבנת. יש אווירה של תחרותיות של אנשים כלפי עצמם, אנשים רוצים להוציא את ה-100 - אבל זה ממש לא אומר שהם רוצים להיות הראשונים בכיתה, אלא להיפך, המטרה היא להוציא את המקסימום. המקום שהכי קל למצוא בו בן אדם שיעזור לך ויסביר לך את החומר - הוא אצלנו. אנשים שמחים לעזור אחד לשני והעזרה ההדדית שוברת שיאים. אלא מה, במידה מסויימת המשמעות היא שאנשים מאוד חרשנים ושצריך לרוץ מאוד מהר כדי לעמוד בסטנדרטים של כולם. אם אתה חושב שיש תחרות וקנאה ושנאה על מי מקבל ציון יותר גבוה, אז אתה חי בסרט. האנשים אצלנו פשוט רוצים להיות טובים במה שהם עושים, זה לא מסובך. ודבר אחרון, לגבי השרשורים אצלנו בקומונה - האנשים שם ממש לא מייצגים את האנשים אצלנו, בעיקר בגלל שמה שהם מוחים עליו הוא - הכמות של הלימודים, עודף החרשנות וכו' אצלנו. אלה אנשים שמצטערים על זה שהם לא הלכו לתל אביב, אם מעניין אותך לדעת... האנשים הרציניים, החרשנים והתותחים, אם נקרא לזה ככה, עסוקים כל היום בללמוד, וממש לא בלריב עם אנשים אחרים.
 

Regina Phalange

New member
כמו שכתבתי לך למטה

הקומונה שלנו- קוראים בה מעל 100 אנשים. מהם 2-3 החליטו שבא להם להוציא תסכול בצורה וירטואלית. כיוון שאנחנו יודעים מי אלה, את רואה את האופי שלהם גם הפקולטה ואלה פשוט אנשים לא ממש טובים, אבל כאלה יש בכל מקום, גם אצלכם, אפילו בבאר שבע הקדושה והחברתית. הקומונה שלנו מעצבנת אותם- אז הם הוציאו תסכול שם. זה ממש אבל ממש לא מייצג, ומי שהחליטה להציג את זה פה בתור "למה לא ללכת לירושלים" עשתה שטות גדולה. בשנים מעלינו לומדים גם אנשים ממש נחמדים ובכלל, אם להיות כנים, יש אותו חומר אנושי בכל הפקולטאות לרפואה כארץ. על טיבו אפשר להתווכח, אבל כקבוצה אחת. אני דווקא רוצה לסתור את יוסי ולהציג עמדה מעט שונה- התחרותיות שאתה מדבר עליה, אני לא ממש מרגישה אותה, יש את אלה שמוציאים ממוצע 99 ויש אנשים כמוני שלא ממש איכפת להם, כל עוד הם עומדים בדרישות המינימליות. זה מאוד מאוד תלוי בבן אדם ולהציג את הירושלמים כחרשני על מטורפים זו גם טעות בעיניי. והדיון הזה, ילדותי לאללה.
 

1המתנה

New member
"כמעט כל האנשים שאני מכיר.."

כן, נכון בגלל שאתה לומד בירושלים אז מן הסתם "כמעט כל האנשים" שאתה מכיר בחרו בירושלים.. זאת לוגיקה פשוטה כמעט כל האנשים שאני מכיר שלומדים בתל אביב התקבלו בירושלים ולא הלכו לשם.. (ד"א זאת טענה נכונה בפני עצמה) בכל מקרה, בעניין הרמה, אני כקונטרה מכיר לפחות שני אנשים שעולים לי לראש כרגע, שלמדו בירושלים ועברו לתל אביב וטוענים שהרמה אפילו גבוהה יותר וכך גם לגבי המבחנים... אז בוא נפסיק להשוות של מי יותר גדול כי זה ממש לא לעניין. חוץ מזה, מכמה אנשים (ואפילו מירושלים) כן שמעתי שהאווירה מגעילה בירושלים שזה קריטריון מ ש מ ע ו ת י בבחירת אוניברסיטה אז תתבשלו לכם שם בירושלים אנחנו בתל אביב בטוח יותר נהנים...
 

lernery

New member
טעות

אני מכיר כמה וכמה אנשים שלומדים גם בתל אביב. ורוב ההערכות שיצא לי לשמוע אומרות אחת מהשתיים: או שבירושלים המבחנים קשים יותר, או שהרמה זהה (שזה מה שתל אביבים אומרים, באופן בלתי מפתיע וצפוי לחלוטין)
 

lernery

New member
זה מאוד פשוט

אני בחרתי את האוני' לפי שיקולים של רמה אקדמית\יוקרה מקצועית. רוב רובן של הדעות ששמעתי, ולאחר שקלול של סובייקטיביות שעשיתי (נניח ירושלמי שמדבר בשבח ירושלים ותל אביב שמדבר בשבח ת"א - צריך לקחת אותם בערבון מוגבל), הצביעו על כך שי-ם: א. בעלת מבחנים קשים יותר ב. "נחשבת" יותר בעולם הרפואה (או בקרב האנשים שהלכו לרפואה מהישיבה שלי, לפחות [וזה הרבה]). אם הייתי חושב שתל אביב מקום יותר טוב, הייתי הולך לתל אביב (זה גם יותר קרוב לי לבית). ולכן - אני אומר את דעתי מנקודת מוצא אובייקטיבית לחלוטין. ותאמיני לי שעשיתי מחקר די רציני לפני שהחלטתי לאן ללכת. למשל - ביקרתי ב-3 הפקולטות באופן פיסי והסתובבתי בכל אחת בערך חצי יום (את ב"ש לא לקחתי בחשבון, מההתחלה), בתל אביב אפילו הייתי עם חבר, פעמיים שלוש.
 

1המתנה

New member
לא נורא שלא באת ללמוד בתל אביב

ההפסד כולו של...
 

The Reaper

New member
ואם אתה חושב

שרמת הקושי במבחנים מהווה גורם מגדיר רמה, אולי רפואה זה לא המקצוע בשבילך, עוד תחשוב שככל שהטיפול גורם יותר סבל לחולה הוא טיפול יותר טוב...
 

lernery

New member
אלו שני דברים נפרדים

אמרתי ש - א. רמת המבחנים קשה יותר ב. י-ם "נחשבת" יותר (ככה התחושה שקיבלתי מהאנשים שדיברתי איתם בזמנו). לאורך כל השרשור הפרדתי ביניהם, עיין וחזור ועיין. אני חושב בהחלט ש"קשה באימונים קל בקרב" וככל שאתה עובר יותר סבל בתחום מסויים ככה גם תהיה יותר טוב. אין זה אומר שהדבר הנכון להתאמן עליו ו"לסבול" בו הוא דווקא הלימודים התיאורטיים, לפחות כדי להיות רופאים טובים, אבל אכן - אני טיפוס שמאמין שהשקעה גדולה יותר מניבה תוצאות רבות יותר. אני ממש בטוח שאני איישם את זה על החולים, אין לי ספק... שהרי מי שמאמין בהשקעה הוא בהכרח סאדיסט, לא?
 

lernery

New member
נכון אני סאדיסט

אני כל כך מחכה לרגע שבו אני אוכל להתעלל בחולים ולגרום להם סבל primo necera איך שאומרים (אני בטח טועה באיות)
 

nightriders

New member
יוסי נקודה למחשבה...

הסברה הרווחת על רמה גבוה יותר בעברית וגם דירוג אקדמאי יותר גבוה נובעת בעיקר מפרסומים (שאותם תורמים בדר"כ לא סטודנטים כי אם תלמידי מחקר או אנשי סגל). וזאת עובדה שאין להתווכח איתה. אבל חשבת אולי על האפשרות שבגלל ה"סברה" הזאת, אנשים שהם מלכתחילה באורינטציה יותר מחקרית בוחרים ללכת לעברית ולכן במידה מסוימת "מקבעים" את המצב? כלומר שה"רמה" או ה"דירוג" נובעת לא מהמוסד אלא מהאנשים שבוחרים ללמוד בו, ואם מישהו עם אותו כשרון ונטייה מחקרית יבחר ללמוד בבן גוריון או בתל אביב יוכל להגיע לאותם השגים (והוא זה יהיה שיתרום למספר הפרסומים המועט יותר במידה וילמד באוניברסיטה אחרת).כלומר אם אותם אנשים היו בוחרים ללכת לאוניברסיטה אחרת, היו מעלים את רמת הפרסומים שלה. יש כאן עניין של ביצה ותרנגולת. שני חתני פרס נובל למדו באוניברסיטה העברית אבל בצעו את המחקר בטכניון. הטכניון מאז מתהדר בחתני פרס נובל. באותה מידה הם יכלו לבצע את המחקר בויצמן או בבבן גוריון או באיזה בית חולים שכפוף לאונ' תל אביב. מה אני בא להגיד בכל ה"טחינת מח" הזאת? שההבדלים בין האוניברסיטאות אם קיימים הם זניחים לעומת ההבדלים בין יכולת הסטודנט. אם אתה טוב- תצליח בכל מקום. וצ'חנובר עשה את זה במקום שבו תנאי המעבדה עלובים ביותר.
 

lernery

New member
אני מסכים איתך בנתונים אך לא

במסקנות. בודאי שהמרצים שלנו לא טובים בהרבה, או בכלל, או אפילו גרועים יותר, מהמרצים בתל אביב ומקומות אחרים. ובודאי שרוב-רובה של הסטיגמה הזאת נובעת מההיזון החוזר שאתה מדבר עליו. אלא שלדעתי ההשקעה של התלמיד נקבעת הרבה מאוד על פי התחרות מסביבו, ומכיוון שבי-ם האנשים תחרותיים ושאפתנים יותר, ישנה השקעה רבה יותר, שגוררת מבחנים קשים יותר (המרצים מעלים או מורידים את רמת המבחן כך שהוא יישאר מנורמל, משנה לשנה). המבחנים הקשים יותר מאלצים אותך ללמוד אליהם קשה יותר, ולהתאמץ יותר. זאת כל התורה כולה... וזה נכון גם לגבי עוד מקומות כמו סיירות בצבא, או רמת לימוד גמרא בישיבות (שם המודל הזה מאוד חזק). מתקבלים אנשים שטובים, קצת יותר אבל לא הרבה יותר. הם נעשים הרבה יותר טובים בגלל שהם מתחרים באנשים כמוהם ובגלל ההשקעה האישית שלהם מעבר לנדרש כדי לעבור, ולא בגלל ההשקעה של המרצים. לסיכום - אם זה היה תלוי ברמת העברת החומר של המרצים, אין שום סיכוי שי-ם הייתה "נחשבת" הכי טובה.
 

lernery

New member
אגב, את המחקר הם לא ביצעו בטכניון

עד כמה שאני זוכר הם התחילו אותו בירושלים ואחר כך המשיכו בפוסט-דוקטורט או משהו בסגנון שהם עשו בארה"ב. לטכניון הם הגיעו הרבה יותר מאוחר בחייהם המקצועיים.
 

ארגינין

New member
שאלה-

למה פסלת את ב"ש מראש וגם את הטכניון? (סתם מתוך עניין.. ממש לא בא להיות ציני וכו'..)
 

lernery

New member
ב"ש כי אני שונא את הנגב

גם לפני הצבא ובמיוחד מאז, החום השמש והחול עושים לי רע (כן כן אני יודע שגם במרכז חם. את החום של המרכז אני מסוגל לסבול, את של ב"ש לא. למה? כובע) ובכלל גורמים לי להרגיש שאני באפריקה או משהו. את הטכניון לא הוצאתי לגמרי מכלל אפשרות, אבל הבעיות שלי איתו היו א. לא היה לו שם מספיק מוצלח בעיניי ב. מרחק ג. סביבה לא אסתטית של הפקולטה כמובן שהשתדלתי לבדוק את הדברים במו עיניי, לפחות מה שניתן לבדוק.
 
דווקא מבחינה אסתטית הטכניון נראית ל

לי הפקולטה הכי יפה (מבחינה אדריכלית). האם הכוונה לבת גלים (הדי מכוערת, מודה)?
 

lernery

New member
כן...

וגם הפנים של הפקולטה בטכניון מאוד קריר ולא נחמד (מבחינה עיצובית) ולעומתו תל אביב המקום הכי טוב מבין השלושה שהייתי שם ירושלים - סביר
 
למעלה