כמה שאלות...

ארגינין

New member
סטטיסטיקות..

ה- 25% בכירורגיה שנכשלנו הם מב"ש. אבל- במועד ב' הם כולם בלי יוצא מן הכלל עברו. ואני לא נתפס למבחן אחד, אלא אם תסתכל על ה- 5 שנים האחרונות ותסתכל על כל המבחנים האלה תראה שהממוצע בערך זהה, עם סטיות של נקודה שתיים משנה לשנה לטובת פקולטה מסויימת. במילים אחרות, שלא כמו בתיכונים, פה הרמה זהה. אף אחד לא יקבל עוד פרק שבקפולטות אחרות לא קיבלו. זה שבירושלים יש דגש מחקרי, בב"ש חברתי וכו'.. זה דבר אחר..
 
הדבר היחיד שאני יכולה לתרום לך הוא

הסיפור האישי שלי: התקבלתי ל3 האוניברסיטאות שהגשתי אליהן מועמדות: ת"א, ירושלים והטכניון. בסופו של דבר בחרתי באת"א בגלל המיקום הקל"ב, אבל לפני הבחירה התלבטתי המון בינה לבין ירושלים. הסטיגמות היו כאלה: בירושלים הרמה יותר גבוהה, והאנשים יותר נחמדים. מה מסתבר? סטיגמות לנצח יהיו רק סטיגמות. הרמה- זהה, ולראיה הציונים במבחני הגמר. ההבדל עדיין קיים ביוקרה, אבל זה במגמת שינוי, ועד שאני אגיע לקבלה להתמחות- כבר יהיה אפסי. חברתית- אני מאושרת מהבחירה שלי. בואי נתעלם לרגע מ"האם בירושלים תולשים דפים מספרים לפני מבחן- כן או לא" ורק אספר לך שלומדים איתי אנשים מקסימים, שמעבר לזה שהם יעזרו בשמחה בכל דבר שקשור ללימודים, הם גם חברים אמיתיים. העניין הוא שיכול להיות שהייתי מגיעה בסוף לי-ם ואומרת אותו דבר. מסקנה? לא להקשיב לסטיגמות.
 

Regina Phalange

New member
אף אחד לא באמת יודע

תראי, אי אפשר לדעת איפה באמת הרמה יותר גבוהה. המרצים לא יכולים להגיד כי הם מכירים רק את התחום שלהם. התלמידים לא יכולים להגיד כי אין אחד שלומד את השנים הפרה-קליניות בו זמנית ב-2 האוניברסיטאות וזו בערך הדרך היחידה להשוואות כאלה. אגב, מי שאמר פה "אני מכיר ירושלמי שעבר לתל אביב ושם מה-זה יותר קשה"- תלוי מתי הוא עבר, וזה מאוד סובייקטיבי, תלוי בזמן ומצב בחיים וכו'. למשל, אם הוא עבר לשנה ב' תל אביב אחרי שנה א' ירושלים, מן הסתם יהיה לו קשה יותר. שנה א' אצלנו נחשבת משום מה לקלה (לא לי, אבל אני לא דוגמא לאף אחד). ואנשים בפורום שמהווים קמצוץ מהפקולטה שלהם בטח לא יכולים להגיד לך. תצטרכי לצאת מנקודת הנחה שמכל מקום תצאי רופאה, אבל תלוי עם אילו דגשים. בירושלים יש דגש על מחקר, בבאר שבע על גישה חברתית, בטכניון על מקצועות מדויקים (נדמה לי) ובתל אביב אין לי ממש מושג. יש גם את השיקול של המיקום, ובכלל יש המון שיקולים אחרים פרט לרמה האקדמית שדווקא עליהם את צריכה לתת את הדעת. הרמה היא בערך זהה בכולם, אבל כאמור, עם דגשים אחרים בכל מקום. בהצלחה.
 

1המתנה

New member
נקודה לסיום

אל תשכחו, שבתל אביב יש את הבנות הכי יפות. וזה בדוק. לגבי הבנים, תשאלו את הבנות... עכשיו הכרענו בויכוח???
 

lernery

New member
אני מסכים במידה מסויימת שהבנות

בתל אביב נראות בכלל לא רע, והלכתי לי-ם למרות שהבנות של תל אביב הכי יפות (וגם הירושלמיות סבבה! ובהחלט חמודות ויפות)
 

ohad60

New member
עכשיו הגיעו לדיון החשוב באמת

אני חושב שכדאי שמישהו יעשה על זה מחקר ויכתוב מאמר: פילוח הבנות היפות לפי אוניברסיטאות או משהו כזה.... אני אפילו ממליץ על עצמי לערוך את המחקר ואם אפשר שמישהו יחווה דעה על בנות ב"ש והטכניון + תמונות ע"מ לבסס את טענותיו!!!
 

lernery

New member
../images/Emo31.gif

זו תחושת הבטן שלי. למרות שהבנות הכי יפות בדוכנים של היום הפתוח בטכניון היו מרפואה
 
אנשים - קצת פרופורציות

ניפחתם את הדיון הזה ממש מעבר לכל פרופורציה. כמו שכמה אנשים אמרו כאן, הרמה בכל האוניברסיטאות כמעט זהה, רק שבכל מקום שמים דגש על דברים אחרים. חיי חברה אני מאמינה שאפשר למצוא בכל מקום, הכל תלוי ברצון. נכון שיהיו מקומות שבהם אולי זה יהיה יותר קל, אבל כשקבוצת אנשים מבלה כל כך הרבה זמן ביחד, אין מנוס מאיזשהו גיבוש, אפילו המינימלי ביותר. בסופו של דבר, רוב הסטודנטים מרוצים מהפקולטה שבה הם לומדים, וחלקם אפילו מרחיקים עד להלל אותה בויכוחים בפורומים באינטרנט
נ.ב. litallit, בקשר ל2 השאלות הנוספות שלך: בירושלים אין ממש סכם. כנסי לגרף לחישוב מהיר של סיכויי קבלה בגלריות ותראי איך זה הולך. נכון, עתודאים עוברים ראיון רגיל, כמו זה שהיה לפני מו"ר.
 

litallit

New member
תודה רבה לכולכם....

עזרתם לי מאוד.... עכשיו רק נשאר להחליט אם זה יהיה עתודה או לא...
 
למעלה