כמה שאלות...

ב"ש לדעתי לוקחת מבחינת פנים, די נחמ

נחמד שם, ת"א, רק הסתכלתי מבחוץ, ודי מכוער. לי-ם עוד לא הגעתי. על מה אנחנו מדברים... (אבל זה באמת משנה לך את נראית הפקולטה, נשמע לי קצת לא רלוונטי)
 

lernery

New member
האם אתה מרגיש בנוח במקום שבין

קירותיו תבלה לפחות 3 שנים אם לא יותר? בטח שרלוונטי. ת"א מבחוץ לא יפה במיוחד אבל מבפנים העיצוב טוב מאוד ומשדר חמימות. בטכניון אתה מרגיש כמו באיזה ספר קפקאי
 
ללא ספק...

אבל הם יחסית השתדלו מבחינה עיצובית, הייתה שם רחבה דקורטיבית וגם איזשהו פסל/שטיח לאורך גובה הפקולטה (ולמען הגילוי הנאות, היא הפקולטה לרפואה היחידה שאשכרה נכנסתי אליה). ברוב במבחנים האוניברסיטאיים שנכנסתי אליהם העיצוב הסתכם בקיר התרומות.
 
אני מעט מאוד מגיע לחלק הזה של את"א

רק כשאני צריך לפגוש את חברותיי מהמרכז למרשם, ואחרי זה אני רץ לרכבת...
 
אולי הגיע הזמן לעשות טיול קטן

בכיוון... זה מעודד, תאמין לי, אני כמעט גרה שם כבר
 
לא יודע, נשמע דווקא מדכא להכנס

למקום שאתה לא מצליח להתקבל אליו (מבחינת הקונספט, כמו להכנס להרודס כשאין לך שקל, למרות שרובנו עושים את זה...). אבל מי יודע, סמסטר הבא אמורות להיות לי כמו עשרות טובות של שעות חלון אז אני אבוא.
 
לו רבינוביץ' היה ברוורמן...

נראה אם נשיאת אב"ג (דיקאן הפקולטה למדעי הבריאות בדימוס) תדע לשדל תורמים כמוהו... ורק אנחנו עם הווירטואל המחורבנת (שחוסכת לאוניברסיטה כמו מיליונים על צילומים...).
 
לא רק אנחנו

גם בירושלים יש בדיוק את אותה מערכת, ראיתי במו עיני. לירושלמים יש גם את הקאפה, שזה בכלל סיוט בפני עצמו.
 
וואלה?

טוב, זה ממש נגע... אבל אני נראה לי שאצלנו לקחו את כל עניין הלמידה מרחוק הכי רחוק (ולראייה הסמסטר כבר יש לנו קורס אחד ווירטואלי לחלוטין, סטטיסטיקה ב', ללא צורך להגיע לדבר האמיתי...).
 
אצלנו ל90% מהשיעורים לא צריך להגיע

כי כמעט הכל מצולם בוידיאו. יש לזה דווקא יתרונות, זה יותר כיף לראות הרצאה בבית כשאתה יכול לעצור את ההרצאה מתי שאתה רוצה. יש לנו אפילו בחנים בוירטואל, שזה בכלל נחמד. מיותר לציין שטוהר הבחינות לא ממש נשמר כאן...
 

1המתנה

New member
היות שלא למדתי בירושלים

אני לא מתיימר להשוות את הרמה. מה שכן: כפי שציינתי שני אנשים שלמדו בירושלים (רפואת שיניים) ושיפרו פסיכומטרי, והתקבלו לרפואה - טוענים שהקורסים אצלנו קשים יותר. אז זה כבר סותר את הטענה שתל אביבים טוענים שהרמה זהה - לא! הרמה בתל אביב גבוהה יותר. מלבד זאת, בשיחה עם כמה וכמה רופאים (היות שאני די מקורב לנושא - משפחתית) הם טענו שהרמה הקלינית (לא מעניין אותם הפרקליני) בתל אביב גבוהה יותר בגלל מספר בתי החולים והמומחים שבאופן יחסי גבוהה יותר באזור המרכז - והם המנחים בשנים הקליניות. זאת הסיבה שבחרתי, ע"פ המלצתם, בתל אביב ולא בירושלים - שוב, כי גם מהם עולה, שהרמה בתל אביב גבוהה יותר! אז, לרנרי היקר. האט לך.
 

lernery

New member
לא טענתי שום דבר לגבי השנים הקליניו

ת. דיברתי אך ורק לגבי השנים הפרה-קליניות. וכנראה שכל אחד מאיתנו שמע אנשים שחושבים אחרת, אני בכל מקרה שמעתי אנשים גם בכיוון הזה וגם בכיוון השני - והמסקנה הברורה יותר הייתה לכיוון י-ם, ביחס לרמה אקדמית מחקרית. לגבי רמה מקצועית לא תחקרתי. מה שכן, על תל אביב יצאו סטיגמות מסויימות ועל י-ם - לא. ולדעתי אין עשן בלי אש, ולכן לטעון שתל-אביב היא הטובה ביותר, יהיה קצת מאוד מוגזם
 

The Reaper

New member
ירושלמים, תרדו מזה!

ימי אימפרית ביה"ס לרפואה בי-ם כבר מזמן חלפו. מתי הרצה בפניכם זוכה פרס נובל בפעם האחרונה? מתי הרצה בפניכם רופא שכתב את הפרק הרלבנטי להרצאתו בהריסון? היום שמעתי הרצאה מפי מרצה אורח, פרופסור מהרווארד ורופא בכיר ב- Birgham and women's hospital בבוסטון (שגם אגב כתב פרק בהריסון) והוא לא הפסיק לשבח את בי"ח רמב"ם והשם העולמי שהוא קנה לו. אז אתם חושבים שהכי טוב בטכניון? לא! הרמה שווה פחות או יותר בארבעת בתי הספר אבל להתחרות מי משתין רחוק יותר אני יכול להמשיך איתכם עד מחר אם בכך חפצתם.
 

lernery

New member
ואיפה הזוכה בפרס נובל למד...?

אגב, אכן בימים הפתוחים של הטכניון הם לא הפסיקו לדבר על זה שהזוכים בפרס נובל מרצים אצלם. ואגב, זה אכן בהחלט מעלה את הרמה של הפקולטה, לדעתי, וזה בהחלט טיעון חיובי בזכות הטכניון בנקודה הזאת. לכן אם תשים לב, דיברתי על י-ם מול ת"א. את הטכניון למען האמת לא כ"כ שקלתי גם מסיבות של מרחק ו-חייבים להודות בזה, אבל הסביבה של הפקולטה שלכם לא נעימה במיוחד אסתטית.. אני לפחות די סבלתי מזה. דווקא כנראה תצאו רופאים טובים יותר, כי התרגלתם לסבל :)
 

1המתנה

New member
כן נכון מאוד לא אסתטי בסביבה

של הפקולטה, יש הרבה אנשים.. ועוד ממעמד סוציואקונומי נמוך. איכסה פיכסה
 
למעלה