כמה שאלות...

natalysh

New member
אז אם אתה בוחר להשוות אסתטיות

אז אין בכלל ספק מי לוקחת בקריטריון הזה (רמז: רמת אביב). אבל נשאלת השאלה: מה הפאקינג קשר??? זה הלא סוד שאב"ג ממוקמת באזור די שומם והיא הוציאה ממנה מנהלי מחלקות ורופאים מומחים מדהימים!

lernery

New member
איפה אמרתי שזה עוזר להוציא רופאים

מדהימים? אמרתי שבגלל שהסביבה של הטכניון מאוד לא נעימה לדעתי לא שקלתי אותה כל כך ברצינות. תל אביב מהבחינה הזאת היא הפקולטה שבנויה בצורה הטובה ביותר והכיפית ביותר (וגם האסתטית ביותר). הדסה היא מקום נסבל, אבל לחלוטין לא מדהים.

The Reaper

New member
כפי שאמרתי

ימי האימפריה העין כרמית תמו. התייחסותי הייתה למי מלמד אותך הסטודנט בן זמננו ולא איפה הוא למד. פרופ' הרשקו סיים רפואה בי-ם בשנת 1965, אז לא הייתה פקולטה אחרת לרפואה בארץ (אולי את"א כבר הייתה קיימת. פרופ' צ'חנובר סיים בעברית ב- 1974, הפקולטה לרפואה בטכניון הייתה בחיתוליה (1973 - מחזורים ראשונים לימודים קליניים בלבד) וב"ש עוד לא הוקמה.

lernery

New member
מוסדות ותיקים שומרים על רמה גבוהה

יותר, מכל מיני סיבות כאלה ואחרות - בהחלט אפשר להתפלסף על זה. לדוגמא, אוקספורד וקיימברידג', אוניברסיטות קצת "עתיקות", והפלא ופלא - גם מקום ראשון באנגליה. ולא במקרה, יש נטיה של האנשים הטובים ללכת למקומות יוקרתיים, ויש היזון חוזר שגורם לעניין הזה להישמר כמו שהצביע על המנגון nightriders. מסורת היא מרכיב חשוב מאוד ברמה של מוסד. המקום הטוב ביותר ללימודי הנדסה הוא הטכניון, ולא בכדי - הוא המוסד הותיק ביותר בתחום, בין השאר. אותו דבר לגבי מכון וייצמן שהוא אולי המוסד המוביל בארץ בנושאי מחקר. במאמר מוסגר, יש ויכוחים דומים לגבי רמת ההנדסה בטכניון ובשאר המקומות, כאשר הטענות דומות - הטכניונים טוענים שהם טובים יותר לעומת הסטודנטים בשאר המקומות שטוענים שהרמה זהה. וברור לחלוטין שהטכניון מקום טוב יותר (שם קל יותר להדגים את זה - אינטל למשל, מקבלת [או הייתה מקבלת] רק מהנדסי חשמל שלמדו בטכניון). הדינמיקה של הויכוחים האלה די זהה

סיון87

New member
אנשים למה להגיב../images/Emo35.gif

אתם לא חייבים לקחת קשה את הדעות של אנשים ולא חייבים לתת להם את הדין על דעתכם אז יאללה זרמו ותעשו מה שטוב לכם..
כי יש אנשים שחייבים תמיד לצאת צודקים..

סליחה על הנאיביות...

מבחינתי, שיקבלו לאיפשהו, ומשם - אם אהיה בעלת הפרווילגיה להחליט - אני רק אודה לאל הטוב! אני היחידה?

ohad60

New member
הללויה

מישהו היה צריך להפסיק את זריקת הבוץ ההדדית הזו....

guyavhuji

New member
טוב נו, מה הקטע הזה?

אתם מתארים את ירושלים בתור גיהנום חברתי ממש. אני בשנה שלישית עכשיו, ואין לי מושג על מה אתם מדברים. אולי מישהו מוכן להיות קצת יותר ספציפי?

Regina Phalange

New member
אם את מדברת על השנה שלנו...

אז מדובר ב-2-3 אנשים שהתקבלו במקרה. 2-3 אנשים לא מעידים על הכלל, ונכון שאני לא בדיוק עזרתי להציג את הדעה הזו, אבל זה נכון. וכל התל אביבים בשרשור הזה שזורקים רפש על יוסי בהתגוננות, אתם יוצאים די קטנים. "תתבשלו לכם בירושלים"? אפשר לחשוב דרכנו לכם על הזרת. תתבגרו (אמרה העתודאית..) אגב, לדעתי (הצנועה) הרמה זהה בכל האוניברסיטאות, וזה בכלל לא קשור איזה מרצים יש איפה ומי זכה בפרס נובל. כהערת אגב רק אזכיר פסיכיאטר מסוים (או רופא אחר- אני לא זוכרת במדיוק) שמרצה/הרצה בטכניון וטען בתוקף שהרמה שם, כלשונו, "לא משהו בלשון המעטה". להגיד שהטכניון היא לא פקולטה טובה? לא, אני לא חושבת שזה נכון, אבל זה רק מראה שזה מאוד תלוי את מי שואלים. ואגב, אם הבחורה ששאלה פעם פה איפה הכי כדאי ללמוד ועניתי לה שזה מרגיז את רוב יושבי הפורום- הנה לך יקירתי דוגמא.

netag03

New member
בתור אחת שלומדת בי-ם: חיי חברה יש..

אני לא רוצה להכנס לשאלה של איפה הרמה גבוהה יותר (למרות שאנשים שלומדים בת"א וראו לפחות את המבחן בביולוגיה שלנו אמרו שאצליהם זה בחיים לא היה עובר...) אבל לפחות חשוב לי לתקן את הטעות השגורה שאין חיי חברה בירושלים. יש לנו כיתה מדהימה ומאד מגובשת. סיימתי תואר לפני הלימודים האלה ואין בכלל מה להשוות (ועוד למדתי בבאר שבע!!!). אז למי שהתלבט- חיי חברה יש!

lernery

New member
../images/Emo45.gif

מצטער.. ה"כן" הקודם לא היה מלא מספיק בהתלהבות ושמחה שמישהוא חושב כמוני..

The Reaper

New member
ועוד דבר אחרון

את רשמיי אני כותב בין השאר משום שלמדתי לתואר ראשון בגבעת רם ולתואר שני בעין כרם והשתתפתי בכמה קורסים לרפואנים. הרמה גבוהה, המרצים כמו בכל מקום, יש ויש. אמנם אין זוכי פרס נובל אבל אולי נזכיר את פרופ' אלכס לויצקי שחתום על פיתוחה של תרופה ששינתה את איכות ואורך חולי לויקמיה מילואידית כרונית ("גליבן"). על כך זכה פרופ' לויצקי בפרס וולף היוקרתי.

למעלה