כמה שאלות...

בן100

New member
למה זה בכלל משנה?

יצאתי עם סטודנטית לרפואה פעם. היא אמרה לי שחוץ מאלה שמכוונים למחקר, אין שום חשיבות לרמה האקדמית. בסוף כולם יוצאים עם MD ורשיון לעסוק ברפואה בארץ.

mickeym

New member
לא להאמין שאתם סטודנטים לרפואה

כזאת רמה של אינפנטיליות לא ראיתי מאז ימי המאושרים בגן ציפי. לא נעים להגיד אבל כנראה שיש לכם יותר מידי זמן פנוי להתעסק בשטויות שאולי כדאי שתנצלו בשביל דברים אחרים (לאו דווקא לימודי רפואה...
) זה לא נכון שתל-אביב מנוכרת, את זה אני יכול להגיד ממספיק חברים שלומדים בתל אביב ונהנים מכל רגע. זה גם לא נכון שבהכרח הרמה בהדסה יותר קשה אקדמית (אם כי יש לציין שאצלנו עושים את הכל כדי להכשיל אותנו- בעיני זה רק מכין את הסטודנטים לסיזיפיות של מקצוע הרפואה, אבל ניחא). מצחיק שסטדנטים שעדיין לא סיימו שנה א' כבר מתווכחים של מי יותר גדול. רבאק, קצת צניעות, אתם אפילו לא קרובים להיות רופאים ושאלת "אם תהיו רופאים טובים" לא קשורה בכלל למוסד הלימודים אלא בכם. השיקול האקדמי הוא משני אם בכלל קיים, אין שום הבדל בקבלה להתמחות בין האוניברסיטאות, מה גם שלמשל הרבה מאד סטדנטים שלומדים בירושלים רוצים בכלל להתמחות באיכילוב ואז איזה יתרון יש להם על תל-אביבים שמכירים שם את הרופאים? ולהיפך, איזה ייתרון יש לתל-אביבי מול רופא מהדסה כשהוא בא להתמחות בעין כרם? אגב, מבחינה חברתית אני מאד מרוצה שהלכתי ללמוד בירושלים- באמת קשה לי להאמין שהייתי מוצא יותר חברים או חברים טובים יותר במקום אחר. מצד שני, אני לא אוהב את תל-אביב ולא הייתי רוצה לחיות בה אז יש לי פרספקטיבה שונה.

lernery

New member
דווקא כן..

דרך אגב אני מסכים בהחלט שאין בהכרח קשר בין הרמה האקדמית לכמה טוב תהיה בתור רופא, ואני עוד יותר מסכים שזאת בהחלט יומרה לחשוב מה יהיה כשתהיה רופא, מה שיהיה רק עוד 6 שנים אם תעבור את מסלול המכשולים... אבל מה שכן, הרמה האקדמית חשובה לי גם בגלל האפשרות שאני ארצה לשלב מחקר, ואז בהחלט יש לה משמעות, ואני לא רואה פסול בדיונים על "של מי יותר גדול" כהגדרת מיקי, בגלל שבסופו של דבר זה כן יקבע את היכולות והסיכויים שלך כחוקר, ובגלל שהחומר שאנחנו לומדים בפרה-קליניות רלוונטי מאוד ואף יותר מכך למחקר.

ארגינין

New member
זה קצת יומרני

החומר שאתה לומד בשנים הפרה-קליניות רלווטני מאוד ואף יותר מכך למחקר? אז אתה יוצא עם PHD בסוף שנה ג'? כל הפקולטות לומדות +- את אותם הקורסים, רק שחלק משקיעים בדבר אחד יותר וחלק משקיעים בדבר אחר..

lernery

New member
בהחלט רלוונטי

בכל תחום הרמה רלוונטית החל מהקורסים הקלים ביותר והלאה. ואכן, אפשר לצאת לphd מייד בסוף שנה ג', ורמת הקורסים הבסיסיים שלקחת ב-3 השנים הראשונות בהחלט ישפיעו על כמות ההשלמות שתצטרך לעשות ובכלל על היכולות המחקריות שלך והידע שלך. אין ספק בכך.

mickeym

New member
אין ספק? אתה קצת תמים ידידי

אני אוטוטו מסיים שנה ג' בהדסה כך שנראה לי שהפרספקטיבה שלי מעט יותר רחבה: 1. לגבי מחקר- אין ממש חשיבות לקורסים. הם לא תורמים אם בכלל. למחקר טוב יש שני דברים שתורמים: א. קודם כל שעות מעבדה (!!) מבלי לשבת שעות על גבי שעות במעבדות השונות שאפשר לעבוד בהן אין מצב שתתקרב בכלל להבין מה הולך. לדוגמה, מזכירים לכם אני בטוח שיטות לניתוח גנטי כמו PCR, western Blot וכד'. אם אתה לא מתעסק בזה ביום יום, אתה לא מבין בדיוק איך זה עובד. יותר מזה, גם אם אתה מבין ברמה התיאורטית אתה לא יכול להסיק מזה על עבודה רצינית. ב. יצירתיות ויציאה מקבעון מחשבתי. PHD זה בכלל לא פשוט בניגוד למה שאומרים לך, או בניגוד למה שאתה חושב. מדובר על שנתיים במקרה הכי טוב שבו הרעיון שלך למחקר הוא מוצלח וכלום לא מתפקשש בדרך. אני מכיר אישית אנשים שרצו לעשות MD/PHD אבל המחקר שלהם נתקע מסיבות כאלה ואחרות והיו צריכים לחכות 3.5 שנים. גם יצירתיות ורוח מחשבה לא לומדים בקורסים, שם לומדים בעיקר לשנן ולהיות אידיוט. אם אתה רוצה באמת לעשות מחקר, תיגש למעבדות שאתה מתעניין בהן כבר בשנה א' ותתחיל לעבוד. מן הסתם על ההתחלה אתה עובד על תקן טכנאי פשוט, ומרוויח מינימום. אם תגלה בקיאות ותהיה רציני יקשיבו לך יותר ותוכל גם להציע רעיונות. השותף שלי הוא דוגמה חיה למישהו שמכלום נמצא היום במצב שבו הוא באמת הרוח החיה מאחורי הרבה מאד מחקרים שעושים שם, והוא גם מופיע במאמרים שהמחלקה מפרסמת. 2. מה שבטוח הוא שיש הרבה קורסים מיותרים מאד בשנים הפרה קליניות שלנו, שלא תורמות לך להיות רופא קלינאי יותר טוב. ובינינו, זה מה ש- 90% מאיתנו רוצים להיות. מיקי

rannosha

New member
תכנית המצויינים בטכניון

אני מועמדת לרפואה כמו חלק מן החברה פה. נרשמתי לתכנית המצוינים בטכניון והצלחתי לעבור את שני השלבים הראשונים ( שלב אחרון זה ראיון אישי שכבר הוזמנתי אליו). אני מאוד מאוד מעוניינת במחקר, אבל לימודי הרפואה לא נועדו להכין חוקר טוב אלא רופא טוב!ואני מעונינת בשניהם!! האם יש למישהו כל פיסת מידע על הראיון האישי של התכנית? לאור מה ש mickeym אמר בקשר למחקר, האם התכנית תסייע לי מבחינת השגת המטרה שלי להיות רופאה חוקרת? האם השתתפות בקןרסים מתקדמים תעזור איכשהוא? מצורף קישור לאתר התכנית :http://excellence.technion.ac.il/pages/ אני גם מעוניינת לשמוע דעות על המסלול המחקרי MD/PHD בכלל, חסרונות, יתרונות....

ארגינין

New member
בעיות בשרשור \:

המישהו ענייני ומה הקשר מכוון אליי? או רק אחד מהם? או שניהם? יותר מדי ביוכימיה משגעת לי את העיניים \:

Regina Phalange

New member
אף אחד מהם

הענייני מכוון למיקי, המה-לעזאזל-הפאקינג-קשר מכוון בצורתו המצונזרת-משהו לסיוון

natalysh

New member
אולי תרגעו?

כולה דיון, אתם מנפחים את זה מעבר לכל פרופורציה.

סיון87

New member
חוזרת בי../images/Emo37.gif

אמנם זה היה בצחוק אבל אני רואה שמבחני מו"ר לא ממש רלוונטיים לתרבות דיון..

ארגינין

New member
תשובה ע-נ-י-נ-י-ת

אני לא מתכוון להגיד לך שהפקולטה שלי הכי טובה, שיש בה את החיי חברה הכי טובים ובכלל אני לא עוסק בפעילויות שיווק. בתכלס זה לא משנה לך איפה תבחרי, אם את אדם נורמלי את תסתדרי מצוין. לא משנה שירושלים הכי נחשבת אקדמית, כי אם תסתכלי בסוף, בקו הסיום על הציונים של כל הנבחנים בשנה שישית, תראה שההבדלים בין כל פקולטה הם בערך של נקודה (!!!) אז זה באמת לא משנה... חיי חברה מן הסתם יש בכל מקום, וזה גם תלוי הרבה במחזור שנמצאים בו והאנשים שלומדים איתך. בהצלחה..

lernery

New member
אני לא ראיתי סטטיסטיקות

אבל אני כן יודע על המבחן בכירורגיה שהיה לא מזמן ונחשב מכשיל במיוחד, והיו בו כ-10 אחוז נכשלים בירושלים, 15 אחוז בעוד שני מקומות ו-25 אחוז במקום הרביעי (אני לא זוכר מי זה היה) בכל מקרה זאת אינדיקציה לגבי רמת הלימודים הקליניים שלגביהם קשה לגבש דעה ברורה, ובהם באופן כללי לטכניון יצא שם גרוע במקצת ולשאר האוני' אין שם מיוחד לכאן או לכאן

lernery

New member
תיקון

אני לא אומר שהטכניון לא מקום טוב, אלא שמשום מה אנשים לא מייצגים שדיברתי איתם טוענים ש-3 המקומות נחשבים בערך ברמה דומה, ואילו הטכניון ברמה קצת פחותה מהם. זה לא אומר שהלימודים בטכניון הם לא ברמה גבוהה

למעלה