אין ספק? אתה קצת תמים ידידי
אני אוטוטו מסיים שנה ג' בהדסה כך שנראה לי שהפרספקטיבה שלי מעט יותר רחבה: 1. לגבי מחקר- אין ממש חשיבות לקורסים. הם לא תורמים אם בכלל. למחקר טוב יש שני דברים שתורמים: א. קודם כל שעות מעבדה (!!) מבלי לשבת שעות על גבי שעות במעבדות השונות שאפשר לעבוד בהן אין מצב שתתקרב בכלל להבין מה הולך. לדוגמה, מזכירים לכם אני בטוח שיטות לניתוח גנטי כמו PCR, western Blot וכד'. אם אתה לא מתעסק בזה ביום יום, אתה לא מבין בדיוק איך זה עובד. יותר מזה, גם אם אתה מבין ברמה התיאורטית אתה לא יכול להסיק מזה על עבודה רצינית. ב. יצירתיות ויציאה מקבעון מחשבתי. PHD זה בכלל לא פשוט בניגוד למה שאומרים לך, או בניגוד למה שאתה חושב. מדובר על שנתיים במקרה הכי טוב שבו הרעיון שלך למחקר הוא מוצלח וכלום לא מתפקשש בדרך. אני מכיר אישית אנשים שרצו לעשות MD/PHD אבל המחקר שלהם נתקע מסיבות כאלה ואחרות והיו צריכים לחכות 3.5 שנים. גם יצירתיות ורוח מחשבה לא לומדים בקורסים, שם לומדים בעיקר לשנן ולהיות אידיוט. אם אתה רוצה באמת לעשות מחקר, תיגש למעבדות שאתה מתעניין בהן כבר בשנה א' ותתחיל לעבוד. מן הסתם על ההתחלה אתה עובד על תקן טכנאי פשוט, ומרוויח מינימום. אם תגלה בקיאות ותהיה רציני יקשיבו לך יותר ותוכל גם להציע רעיונות. השותף שלי הוא דוגמה חיה למישהו שמכלום נמצא היום במצב שבו הוא באמת הרוח החיה מאחורי הרבה מאד מחקרים שעושים שם, והוא גם מופיע במאמרים שהמחלקה מפרסמת. 2. מה שבטוח הוא שיש הרבה קורסים מיותרים מאד בשנים הפרה קליניות שלנו, שלא תורמות לך להיות רופא קלינאי יותר טוב. ובינינו, זה מה ש- 90% מאיתנו רוצים להיות. מיקי