כנסו לראות בשער של תפוז

ori239

New member
ועכשיו בינינו

אתה באמת מאמין שכל המיליארדים הללו יופנו לחיילים?

user4576

New member
זה לא משנה

הבאתי את זה רק כדוגמא כדי להראות מה אפשר לעשות עם כזו כמות של כסף - שבטוח יתרום יותר לאלו שכן משרתים מאשר הידיעה שחוץ מהם כולם נדפקו בצורה שווה. יש הרבה מאוד דברים טובים ומועילים שאפשר לעשות עם הכסף הזה, רק על זה אפשר לעשות פורום שלם, זו לא הנקודה פה - הנקודה פה היא שיש מספיק דברים לעשות איתו במקום סתם לשרוף אותו. בכל מקרה, אין שום סיבה ליצור עכשיו תוכנית שירות לאומי חובה שרק תבזבז עוד מליארדים בנוסף לאלו שכבר מבוזבזים היום (וצריך גם לציין שיהיה צריך לקחת את המליארדים האלו מאיפשהו, יהיה צריך לעשות קיצוצים לא קטנים בכלל וזה ייכאב בהרבה מאוד מקומות והרבה מאוד אנשים ייפגעו מזה - ולשווא).

אהבתינ אם כולם ישאו בנטל

אז הבן שלי יבוא פעם בשבועיים ולא שלוש, הצבא צריך להחליט.לא שכל אחד מחליט לעצמו אם מתאים לו או לא.

user4576

New member
הבן שלך קרבי?

אתה יכולה להסביר לי איך עוד 50,000 ג'ובניקים שישרתו בקריה, לא יעשו שום דבר מועיל ויחזרו הביתה כל יום יגרמו לכך שהבן שלך יחזור הביתה פעם בשבועיים ולא שלוש?

הבן שלי קרבי וגם לבן שלי שלוש

שנים זה הרבה , אבל הוא מלא מוטיבציה ויש עוד הרבה כמוהו, אז אלה שבקריה יכולים לעשות שמירות כן, והבן שלי והצוות שלו יוכלו לנוח ולעדות מערבים דברים יותר חשובים משמרות

user4576

New member
אין מחסור באנשים שיכולים לשמור

בישראל בשיא האינטיפאדה הועסקו כ 150,000 אזרחים בתור מאבטחים. יש המון חיילים כבר היום שמשרתים במרכז ולא עושים שמירות בכלל (כי הם משרתים בבסיס מאוד גדול ולא צריך שיעשו שמירות). אז למה הבן שלך עושה כל-כך הרבה שמירות, את שואלת? בגלל שלצבא יש קונספט (שנשאר מלפני שנים רבות) שחיילים צריכים לשמור על הבסיס של עצמם. כלומר אם הבן שלך משרת בבסיס קרבי אי-שם, יש תורנות בין כל האנשים שמירה על הבסיס בין האנשים שמשרתים באותו בסיס (ולא מביאים אנשים מבסיסים אחרים שישמרו אליהם) - כולל כמובן בסופי שבוע. לכן, גם אם יהיו עוד 50,000 ג'ובניקים בקריה הבן שלך לא יחזור הביתה יותר - כי הבעיה היא לא במספר החיילים, היא בשיטת ההפעלה הלקויה.

מי יעשה בקריה שמירות ?

בסיס של כמה אלפי חיילים , יש שם בקושי 10 מקומות שצריך לשמור עליהם , ויש כיתת כוננות .. מה גם זה מרכז תל אביב. לחייל יוצא שמירה פעם ב3 חודש בד"כ

הבן שלך עושה שמירות בקריה?

כי, את יודעת, אי אפשר לשלוח אנשים בלי הכשרת לוחם לשמור במקומות מסוכנים. פעם היה, אבל אחרי ששחטו אותם כמה פעמים הפסיקו עם זה...

להסביר לך הרי כל הדיבורים פה באוויר

דיבורים על תקציבים, ודוח מבקר המדינה, זה מה שיש כרכגע במידנה,ואם זה צריך להתמודד, הבן שלי משרת בסיירת מיוחדת כן וגאה בכל רגע ווגם אני, יודע כל הגובניקים בקריה כן שילכו פעם בחודש ויקלו על הלוחמים שאוכלים הרבה אבל הרבה קש ולא מקטרים, איפה שאפשר ואיפו שיש מקום להקל עליהם שיקלו. תסתכל בתכלס בעכשיו לא מאפשר לעשות בעוד עשר שנים עכשיו.

user4576

New member
גבירתי

אני חושש שאת היא זו שמדברת פה באוויר. אני לא יודע על איזה הקלה בדיוק את מדברת, ואיך את מצפה שג'ובניק ייקל על לוחם - הוא הרי לא יכול להילחם במקומו - אחרת הוא היה לוחם ולא ג'ובניק. אבל בכל מקרה, אם מדובר על דברים שג'ובניקים כן יכולים לעשות - אז יש די והותר ג'ובניקים שנמצאים כבר היום בצבא ולא עושים שום דבר מועיל - ובכל זאת הצבא בוחר שלא לשלוח אותם להקל על הלוחמים. זה דבר שצריך לתקן, במידת האפשר. אבל זה שהמון אנשים שהיום לא משרתים בצבא בכלל, פתאום כן ישרתו, ופתאום יהיו עוד המון ג'ובניקים מיותרים - לא מה שישנה את העומס על הבן שלך , פשוט כי כבר ככה יש מספיק ג'ובניקים בצבא, יש יותר מידי מהם. כל מה שזה יעשה זה להוסיף נטל נוסף ומיותר על המערכת, שאין לו שום תכלית. לילה טוב.

הכל ברוח טובה אל

תתרגז, יש מלא דברים שאפשר לעשות כדי לשנות את המערכת, כן והגובניקים יכולים לתרום קצאת יותר למדינה ולא משנה במה כי לא חסר דברים גם ככה יש נטל על המערכת אז לפחות שיפיקו מהם קצאת יותר. ואחלה לילה שיהיה

user4576

New member
לא מתרגז ../images/Emo13.gif

העניין הוא שכן חסרים דברים לעשות בצבא. כלומר, זה לא שחסרים דברים לעשות - זה שיש יותר מידי אנשים, אבל אלו בעצם שני משפטים שקולים, לא? יש לצבא יותר ג'ובניקים ממה שהוא צריך כדי לבצע באופן מיטבי את הפעולות שלשמן הוא קיים (הגנה על המדינה וכו'), מכאן המסקנה הברורה והמיידית היא - שצריך להקטין את מספר הג'ובניקים בצבא, ולא להגדיל אותו
הגיון פשוט.

user4576

New member
לפני עשרות שנים הצבא ביצע את פעולתו

עם הרבה הרבה פחות חיילים מאשר היום, וזה למרות שהמצב הביטחוני הביטחוני היה הרבה יותר קשה. הרי לא ייתכן שכל כמות חיילים שנדחוף לצבא - עדיין יהיה להם מה לעשות. מה את חושבת שייקרה אם נוסיף עכשיו 50,000 חיילים לצבא, כשכבר היום יש בו עשרות אלפי חיילים שפשוט לא עושים כלום ? פשוט יהיו עוד 50,000 חיילים שלא יעשו כלום... כמובן שאפשר לתת להם לגרף את המדבר, או משהו, אבל אין שום דבר מועיל לעשות איתם. מה את חושבת צה"ל יעשה עם פתאום יהיו לו עוד 1,000,000 (מליון) חיילים? (בשביל ההמחשה, אני מגזים) - מה הוא יעשה איתם?? (ועוד מדובר על מליון ג'ובניקים, כן?), רק הכסף שיעלה לו לספק לכולם אוכל, משרדים וכו' ייגמור אחוזים ניכרים מהתקציב שלו, ולא יישאר כסף לנשק.

TheSimpsons

New member
כשתהיה הרמטכ"ל

תעשה לצבא את החשבונות. עד אז, כולם חייבים להתגייס (למעט אנשים שבאמת לא כשירים).

user4576

New member
כשתהיה הרמטכ"ל תקבע מי יקבל פטור

עד אז כל מי שמקבל פטור הוא לא משתמט - כי הצבא בחר לתת לו פטור, כי הצבא החליט שהוא לא צריך כל-כך הרבה אנשים ולכן בחר לשחרר את כל מי שיש לו מוטיבציה נמוכה.

בקצרה דעתי

כבר 100 פעם כתבתי את זה ואני אכתוב שוב אם יגייסו פחות ג'ובניקים יהיה לצבא יותר כסף בהרבה (בערך כמה אלפים יותר כל חודש ) , הכסף הזה יעבור לבן שלך או בזמן השירות (במקום 700 שקל משכורת 2000 שקל או יותר) או יעבור בסוף השירות כמענק (משהו כמו 60 אלף שקל ללימודים , תאמיני לי שלא קל לסטודנטים לממן את הלימודים שלהם) בשביל הבן שלך עדיף שיתגייסו פחות ג'ובניקים , וכן . באמת אין מה לעשות בצבא , פשוט אין . יש לי מספיק חברים שהתפקיד שלהם מוגדר כ"כלום"

yagluli

New member
הצבא טיפש..

בתור לוחם לשעבר שעכשיו משרת כ'תומך לחימה' אני יוכל לאמר לך שרוב הפעילות שלי ושל הרבה מחברי מסתכבת ברביצה בבסיס בחוסר מעש, צפייה בסרטי דיוידי ופעילויות ההשערה שאני ממציא לעצמי.. הצבא בחיים לא יודה שיש לו מספיק אנשים מהסיבה הפשוטה שזה יגרום להשתמטות להחריף.. ועל כל לוחם יש 10 ג'ובניקים ועוד כמה אזרחים שלא התגייסו אף פעם..זאת לא סטטיסטיקה מהתחת.. תלך לקריה, אולי תראה את זה בעצמך..

למעלה