כנסו לראות בשער של תפוז

user4576

New member
אין לי מקור כתוב זמין באינטרנט בהישג יד כרגע

אבל סדר גודל של מספר החיילים הכולל בצה"ל זה כן משהו שאתה יכול למצוא באינטרנט. ולקבל קירוב דיי טוב של מספר הלוחמים בסדיר בצה"ל כל מי שקצת מכיר את המערכת יכול (בספירה פשוטה לפי חיילות וחטיבות). בפועל זה קצת יותר מהמספר שנתתי, זה 11 נקודה משהו ג'ובניקים לכל קרבי. אם אני אמצא משהו יותר מדוייק באינטרנט אני אשים פה, אבל זה לא נראה לי סביר כי מספר הלוחמים זה לא משהו שנוהגים לפרסם באופן רישמי...

Leibovitz

New member
מה זה עניינך כמה "ג'ובניקים" יש מול כל לוחם?

זה כמו שאומר לך שתחזיר את כל האיברים בגוף שלך שאתה לא עושה בהם שימוש 100 פעמים בשעה (האם גם השכל שלך?). מה זה "ג'ובניק" בשבילך? חוקר מודיעין מעולה, אפסנאי מעולה או אחראי מטבח או אלפי המקצועות והתפקידים שבינהם? מקצועות תומכי לחימה ומקצועות מנהלתיים חייבים להתנהל בצורה מעולה כדי שהמעט יחסים של הכוח הלוחם יהיה כשיר לפעולה כל רגע ולכל משימה. אבל אתה שם את כולם באותה משבצת וגם רוצה למחוק אותה וזה כמו שאתה היית מוכן להוציא לעצמך את הריאות, הכבד, המעיים ואת האונה השמאלית של המוח, כדי לייעל את תפקודך ולהקל על משקלך וכו'..... אתה צריך להסתכל על צבא אחרת. כבר הוכח ע"י אהוד ברק שצבא "קטן וחכם" היא רק סיסמה בלתי רצינית. זה כמו שאדם שמן ייקח דיאטה רצחנית וישתעבד לה ובכך יאבד את כושרו (אנורקסיה). הצבא צריך לעבוד דיאטה מבוקרת וחכמה. כלומר, להמשיך להשתמש בגיוסי חובה אבל תוך ייעול המערכת. חבר'ה, אתם מדברים דמגוגיה ללא תכלית. שאלת גיוס חובה אינה שאלה אם מדברים על האינטרס הלאומי שנשקף דרך הצבא. השאלה היא יותר פוליטית. איזו חברה אנחנו רוצים? ובחברה כמו שלנו היום שמתנתקת אט אט מהציונות ויכולה בשל כך להתפורר תוך שנשלם מחיר מלא מול הערבים - אנחנו חייבים להמשיך במדיניות גיוס החובה. אין מה לעשות - גם ימין וגם שמאל שפוי מבינים את זה, כי הערבים אומרים לנו את דעתם יום יום בפנים. האם אתם לא מבינים?

user4576

New member
זה יותר כמו להוריד תיק של 50 קילו מהגב שלך

יש לצבא יותר מידי חיילים לא לוחמים. הרבה הרבה הרבה יותר מידי, להיפטר מחלק גדול מהם, שהיום פשוט יושבים ימים שלמים ולא עושים **כלום** בוודאי לא שקול ללוותר על איברים חיוניים בגוף, אלא שקול ללוותר על מעמסה מיותרת. אף אחד לא הציע לבטל את גיוס החובה ביום אחד, זה תהליך הדרגתי שכבר התחיל לפני מספר שנים (כשצה"ל התחיל לחלק יותר ויותר פטורים לאנשים שהוא לא צריך, מה שמכונה פה בפורום "משתמטים") וייקח עוד כמה שנים טובות. מה שמקימי הפורום הזה דורשים, מנגד, זה להוסיף לצבא עוד עשרות אלפי ג'ובניקים מיותרים בשנה (זה מה שיקרה אם הצבא יפסיק לחלק פטורים בנדיבות כמו היום), בעלות כספית אסטרונומית, לשווא. אין לכך שום קשר לסיפורים שלך על הערבים, מכיוון שתוספת של עשרות אלפי ג'ובניקים לצבא לא תשפר את יכולתו להגן עלינו מפני הערבים, אלא תפגע ביכולת הזו.

respecta1

New member
מה הקשר?

זה לא שאלה של יחס..יש צבאות של מאות אלפי אנשים וכאלה של מעל מיליון, אז בשום דרך הוא לא יכול להגיד שצבא של 160 אלף הוא גדול, זה לא משנה אם גם יש 160 אלף במדינה וכולם בצבא..

ההשתמטות תציל את שדרות !

מכיוון שברור לכולנו (ובמיוחד למשרתים כרגע) שהצבא שלנו רקוב מהיסוד והממשלה בזויה לא פחות ממנו כדי לציל את שדרות צריך לבצע 2 דברים 1. להאיץ את הפיתוח של כיפת ברזל של רפאל , מערכת שאמורה ליירט את הקסאמים באוויר 2. לשלם הרבה מיסים למדינה על מנת שיהיה לה כסף לקנות את המערכת , היא לא תהיה זולה אם אנשים משכילים ישתמטו וילכו לעבוד ברפאל זה יאיץ את הפיתוח ,אם אנשים משכילים ישתמטו וילכו לעבוד בכל מקום אחר זה יתן מיסים למדינה וכסף. בתודה , האגודה למען ההשתמטות והצלת ישראל מאבדון. ההשתמטות שלכם - העתיד של כולנו.

S h a y D u

New member
../images/Emo45.gif הלוואי שזה היה אפשרי...

אני הייתי שמח לעבוד כמתכנת ברפא"ל - ובינינו, קורס הממר"מ קטן עליי. תמיד רציתי לעבוד בתעשיות ביטחוניות אך לצערי, הן לא מקבלות אנשים שהושמטו משירות חובה. ברפא"ל כולם גנרלים לשעבר ובהווה שלא רואים ממטר את אלה שהשתמטו או יצאו על פרופיל נפשי, גם אם הם סופר מוכשרים.

user4576

New member
ניסית, או שאתה מתבסס על שמועות?

אני מכיר אנשים שלא שירתו בצבא ועובדים בתעשיות הביטחוניות, בשום מקום אין הוראה כתובה שאומרת לא לקבל אותם. הכל תלוי בשני דברים: 1.האם הסעיף הספציפי שעליו שוחררו פוסל סיווג ביטחוני (סעיף פיסי כמובן לא פוסל סיווג ביטחוני, אבל גם סעיף נפשי לא בהכרח. לדוגמא - אם היה לך דיכאון ושיחררו אותך בגללו זה לא פוסל. לעומת זאת אם אתה שומע קולות בתוך הראש שלך שאומרים לך מה לעשות...אז כנראה שזה כן פוסל). 2.המראיין הספציפי שיראיין אותך, ועד כמה הנושא אישית מפריע לו. אל תניח מראש שלא יקבלו אותך, נסה - מה יש לך להפסיד?

S h a y D u

New member
כרגע אני עדיין לא מושמט...

כלומר, אני כרגע בדחיית שירות. ולא, לצערי הצבא לא איתר לתפקיד שאני מתמחה בו. וכפי שאמרתי קודם לכן, אינני זקוק לקורס או להכשרה כלשהי, מאחר ואני עוסק בתחום התכנות בפרט כבר למעלה משש שנים ובעל ידע מוצק. כרגע אני עדיין בתהליכי התלבטות אם לצאת מן הצבא או לא (ואם אחליט לעשות כן, אוכל לצאת ממנו בנקל בעזרת שירותיו הטובים של הקב"ן). אולי באמת עדיף לצאת מן הצבא, ובתור תרומתי לחברה, לנסות להתקבל בתור עובד לרפא"ל ולתרום שם את חלקי - אף עפ"י שזה נראה לי בלתי אפשרי.

למעלה