כנס בסכנין בכותרת "הגנה על האדמה והבית"

חח אהבתי את הקטע

"המדינה אינה מעוניינת לפתר את סוגיית הבנייה ללא היתר במגזר הערבי" איזה הזוי, עוברים על החוק ואז בוכים.. אם אני אבנה מרפסת בלי אישור אף אחד לא יחפש לפתור לי את הבעיה יהרסו ואני אשלם את העלויות

THE WIZARD 55

New member
רספקטה חמודי, אם הייתה נותנת אדמה

לבנייה, או מתירה לאנשים שיש ברשותם אדמה, לבנות עליה לא היה נוצר מצב שאנשים יבנו ללא היתר בניה. אין ערים חדשות, אין איפה לבנות, אולי זה הפרתון לצמצום האוכ' הערבית, אל תלדו כי לא יהיה לכם איפה לגור.. זה אחד הדברים שהכי מעצבן אותי.

כל מקרה לגופו, תראי מקרים

שסתם ככה לא הרשו לאדם לבנות על אדמה שבבעלותו חוקית הכי קל להגיד לא נותנים..בואי נבדוק למה לא מאמין שסתם ככה, אם כן אני אהיה הראשון שיניף שלטים ברחוב..אבל ממש לא נראה לי שסתם ככה, כי מניסיון בדברים אחרים, האנשים שהיו בכנס הזה..אוהבים לצעוק גזענות על כלום..אבל מי יודע אולי זה הפעם השלישית שהקריאת זאב תהיה באמת נכונה מתוך ה3 קריאות ששניים מהם היו סתם (או במה שקורה כאן הפעם המיליון שתהיה נכונה מתוך ה999,999 שלא)

הצעה יפה!!

כאשר שטח השיפוט של עיר (איזה עיר,כפר גדול!!) הוא כ10 אלפים דונם ,והמועצה האיזורית משגב כ-200 אלף דונם שטח השיפוט!! אז אתה מציע לתושבי סחנין לבנות לגובה!!...........איזו חוצפה!! אז אתה תציע את זה לתושבי הישובים של המועצה האזורית משגב (29 ישובים,של כ-600 תושבים בכל ישוב)? מה?מה פתאום? למה? מה קרה? הם ערבים? יש להם ים של אדמות ושטחים!! רק הערבים חייבים לבנות לגובה!! כי זו מדינה יהודית!! אתה ממחזר את דבריו של גדעון עזרא!! לא נורא!

AdonAsda

New member
כן אני אציע לתושבי סחנין לבנות לגובה!

בדיוק כמו רוב תושבי הארץ היהודים שחיים בגוש דן באר שבע חיפה וירושליים ושאר הערים הקטנות בארץ. באמת יפה שהבאת דוגמה יוצאת מהכלל והצגת אותה כאילו היא מיצגת את הכלל. בגוש דן גרים יותר משלושה מיליון תושבים רובם יהודים שחיים בבניינים רבי קומות. במחוז תל אביב בלבד חיים יותר מ 1,200,000 איש קרוב למספר כל התושבים הערבים בישראל, כל זאת על כ90000 דונם בלבד. באום אל פאחם ששטח השיפוט שלה הוא כרבע מזה -22000 דונם חיים 41,100 תושבים בלבד- פי 30 פחות. ואם כבר הזכרת את סח'נין אולי נשווה אותה לערים דומות בישראל מבחינת שטח השיפוט: סח'נין: שטח השיפוט- 9,816 דונם. תושבים- 24,400 בת ים: שטח השיפוט- 8,167 דונם. תושבים- 129,700 בני ברק: שטח השיפוט- 7,088 דונם תושבים- 145,100 ובכל מיקרה צפיפות האוכלסין ביושבים הערבים קטנה הרבה יותר מברוב הישובים ההיהודים וכמעט בכל ישוב יהודי יש לפחות כמה בניינים רבי קומות... ועכשיו באמת תחושב על המשפט המטומטם שכתבת בכעס: "רק הערבים חייבים לבנות לגובה!!" לפי המצב בשטח ניראה שזה רק היהודים שמשום מה חייבים לבנות לגובה, בעוד שבניה לגבוה במגזר הערבי כולו יותר נדירה מתאי מוח בחלל הגולגולת של אולמרט.

mike00

New member
../images/Emo2.gif

דפקת אותה בתשובה ארוכה הפעם אהה?
תאכלס.....צודק במאה אחוז..

בעקרון גם אני חשבתי בדיוק כך.......

עד שהבנתי שרוב היהודים בערים ה"בנויות לגובה" פשוט לא יסכימו לקבל דייר ערבי אצלם בבניין!! ושלא יקבלו לדוגמא בברכה פרוייקט לבניית שכונה לזוגות צעירים ערבים בהרצליה או ברעננה..... אז איזו ברירה יש לערבי חוץ מלבנות על הבית של ההורים שלו?? (בכפר, שם תמיד יגורו בחמולות, ובנייה לגובה ממש לא תשנה הרבה מהבחינה הזאת... נו, אז יהיה מגדל של 20 קומות שלכל הדיירים בו אותו שם משפחה ואף אחד לא ישלם בזמן לוועד בית
.....).

אל תזלזל בערבים.........

כשהם יגורו בבניין משותף ויצטרכו לשלם לוועד בית הם ילמדו גם איך מתנהלת מדינה מודרנית ולא אוסף של חמולות. לא ישלמו - יהיה להם חדר מדרגות מלוכלך ומוזנח, לא תהיה להם הסקה ותאורה, המעלית תיתקע, הטיח יתקלף ומהר מאוד הכל ייראה כמו ג'יבליה.

לא עניין של זילזול...

לא סתם נאמר "משפחה ועסקים - לא הולך ביחד".. וכל נסיון לנהל עיר שבה כולם קרובי משפחה, ולהפוך אותה למשהו דומה לעיר מערבית - זה בדיוק השילוב הקטלני הזה... וזה שורש הבעייה.

אני מודע לבעייה.....

גם בעיר שגדלתי בה היו חמולות: יוצאי פולניה, רומניה, הונגריה, ייקים, טריפוליטאים, טוניסאים, רוסים ו-ילידי הארץ....... בשנים הראשונה כ"א דאג ל'חמולה' שלו. אח"כ התחילו להתערבב. הקו הפוליטי השולט בחברה הערבית הוא אי-ההכרה במדינה הציונית וחוסר הרצון לקבל אותה ולהשתלב בה, אלא להיפך: ניסיון להחזיר את הגלגל אחורה. יש לכך תוצאות בכל תחומי החיים, כידוע לך. לדעות הקדומות ולגזענות הקיימות ממילא בכל חברה מצטרף הניגוד הלאומי-פוליטי החריף והמלחמה בינינו לבינכם על הארץ שמעולם לא הסתיימה. מספיק שיש מיקרה אחד של מחבלים ערבים בדירה שכורה בבניין המכינים פיגוע המוני (כמו שהיה לא מזמן בבת ים) כדי שרבבות יהודים יסרבו להשכיר דירה לערבים. מי שנפגע מזה הוא גם הרופא ועוד יותר המהנדס הערבי הרוצה להשתלב במדינה ובחברה הישראלית ולא יכול. המלחמה, הטרור וההסתה פוגעים גם בנו, אבל עוד יותר בכם והורסים לכם את החיים כבר כמעט 100 שנה.

דבריך די נכונים, אבל יש לך גם טעות...

אני לא ערבי! (מה לעשות, לא היה לי מזל כזה..) זה היה רק לצורך הדוגמא.. (כתבתי "לצורך העניין", לא?) ובאמת מעניין אותי לדעת האם בני עדות המזרח הגיעו עם מסורת של ישיבה ב"חמולות".. ומה גרם להם לשנות את המבנה החמולתי. ולגבי האשכנזים אתה טועה - הם היו רגילים עוד קודם לגור בערים אירופיות, וגם בני הכפרים לא התגוררו במבנה "חמולתי".

למרות זה בארץ הם התנהגו כ'חמולות'

והערה: כדי לקדם את הדיון מוטב שתופיע בזהותך האמיתית ולא כמו בנשף מסכות כי זה רק מבלבל. תן לערבים לטעון את טיעוניהם בעצמם. כשאתה עוטה מסכה של 'ערבי' זה מבטא פטרונות. לא בטוח שהם יאהבו את זה.

למעלה