כנס בסכנין בכותרת "הגנה על האדמה והבית"

"נשף מסכות"? השם שלי נשמע ערבי? ../images/Emo6.gif

טעות קטנה בהרשמה ל"תפוז" לפני כ-7 שנים גרמה לי להופיע בשמי האמיתי... ומאז ועד היום לא חשבתי שיש במה להתבייש. פטרונות? לא נראה לי. בסה"כ הבאתי סיפור שאני מכיר מקרוב וחוזר על עצמו הרבה.

הניק שלך נשמע אמנם עיבראני... אבל........

לך תדע, אולי מסתתר מאחוריו איזה סעודי עם כאפייה אדומה.

ההבדל בגיגאוגרפיה

שכחת לתיין איפה בת-ים ואיפה סחנין! אני הבאתי שני ישובים "סמוכים" (ובמציאות סחנין מובלעת של משגב!!) כדי להשוות איך חיי תושב סחנין ואיך חייו של השכן ממשגב!! אתה משווה ישוב ממחוז צפון עם ישוב במחוז המרכז!! ואתה מוזמן לבקר בצפון כדי לעקוב מקרוב,איך היהודים חיים בישובים שלהם,לגובה? נכון,היו זמנים שהיהודים גרו בשיכונים,אבל זה עבר!! עכשיו כמעט כולם מחפשים דירות נפרדות עם גינה נפרדת

גם בטייבה ובטירה (במרכז) לא בונים לגובה

לעומת כפר סבא ורעננה שכנותיהן. כבר נמאס לחזור כל פעם על המספרים, אבל כדי להקהות את שיניו של אבו כרואן - הינה עוד פעם: כפר סבא: אוכלוסייה 80,700 תושבים צפיפות אוכלוסייה 5,696 אנשים לקמ"ר שטח שיפוט 14,169 דונם רעננה: אוכלוסייה 71,900 תושבים צפיפות אוכלוסייה 4,833 אנשים לקמ"ר שטח שיפוט 14,878 דונם טייבה: אוכלוסייה 33,000 תושבים צפיפות אוכלוסייה 1,768 אנשים לקמ"ר שטח שיפוט 18,662 דונם טירה: אוכלוסייה 20,700 תושבים צפיפות אוכלוסייה 1,740 אנשים לקמ"ר שטח שיפוט 11,894 דונם (מתוך ויקיפדיה)

gogi000

New member
אך תמוז האיש ואלף הכינויים../images/Emo8.gif

הנה ערים ערביות ויהודיות שצמודות להן וזה לקוח מויקיפדיה: סח'נין: 2,500 אנשים לקמ"ר כרמיאל: 2,300 אנשים לקמ"ר נצרת: 4,500 אנשים לקמ"ר נצרת עילית: 1,300 אנשים לקמ"ר אום אלפאחם: 1,900 אנשים לקמ"ר פרדס חנה: 1,300 אנשים לקמ"ר כפר קרע: 2,200 אנשים לקמ"ר בנימינה: 350 אנשים לקמ"ר בכלל מה שהבאת הערים לא צמודות אחת לשניה, כשאתה מביא אתה צריך להביא ערים צמודות כדי לראות את ההבדל.

כפר קרע ובנימינה 'צמודות', יא 'גאוגרף' בגרוש?

טוב שלא בחרת איזשהו קיבוץ בסביבה לצורך 'השוואה'.
ההשוואות שלך דמגוגיות: לקחת כמה ערים דלות אוכלוסיה מהפריפריה של היישוב היהודי בישראל והשווית לערים הערביות המרכזיות - נצרת ואום אל פחם, בעוד שאני השוויתי בין ערים דומות במשקלן בשני המגזרים. כמובן יכולתי להשוות את נצרת ואום אל פחם לתל אביב, רמת גן או בת ים ששטחה כשטח כפר ערבי, אך גרים בה כ-130 אלף איש.: תל אביב: אוכלוסייה 378,900 תושבים צפיפות אוכלוסייה 7,316 אנשים לקמ"ר שטח שיפוט 51,788 דונם רמת גן: אוכלוסייה 128,400 תושבים צפיפות אוכלוסייה 9,706 אנשים לקמ"ר שטח שיפוט 13,229 דונם בת ים: אוכלוסייה 129,700 תושבים צפיפות אוכלוסייה 15,881 אנשים לקמ"ר שטח שיפוט 8,167 דונם הדמגוגיה שלך לא תצליח להסוות את העובדה שבערים הערביות יש מקום לפי 2-3 תושבים ממה שיש בהן היום, אם יבנו לגובה ויתחילו לפתח תשתיות. אבל בשביל זה צריך לגבות מהתושבים ארנונה וזאת לא תעשה שום עירייה ערבית כי בני החמולות ישחטו את ראש העיר שינסה לעשות זאת.

gogi000

New member
תראו מי מדבר על דמגוגיה

לך תלמד איך משווים בין שני דברים, במקום להגיב כל היום בפורומים שונים ולא לעשות כלום: המרחק בין בנימינה לכפר קרע 10 ק"מ, בבנימינה ישנם כ10,000 תושבים וכפר קרע כ15000 תושבים כלומר מדובר בשני ישובים עם אותם נתונים השוואתיים, אום אלפאחם יש בה כ40000 תושבים ופרדס חנה כ30000 תושבים והמרחק ביניהם 15 ק"מ, כלומר הן די קרובות. לא מביאים סתם נתונים, צריך להביא נתונים השוואתיים.

דמ-גוגי, בנימינה אוחדה עם גבעת עדה

שהיא יישוב כפרי ולכן נוסף למועצה המקומית המשותפת שטח יחסית גדול אך מעט אוכלוסייה ולכן הצפיפות שם קטנה יחסית. אעפ"כ אף יהודי שפוי לא יתנגד לבנייה לגובה בבנימינה אם יהיה צורך בכך, כמו שערבים מוכי ירח השנאה ליישות הציונית מתנגדים לבנייה לגובה בעריהם. הסיבה האמיתית לתביעות הערביות לאדמות נוספות ל'בנייה' כביכול היא פוליטית ולא דמוגרפית-חברתית-כלכלית: הם רוצים להרחיב את השטחים שהם שולטים עליהם באמצעות המועצות המקומיות הערביות כדי ליצור 'חבלים אוטונומיים' שיהיו שטחים אקס-טריטוריאליים עבור היישות הציונית וגופי השלטון שלה כמו רשויות המיסים, המשטרה, הצבא וכד'. בקיצור: הם מנסים להחזיר את הגלגל לתקופה שמלפני 1948 כשהכפרים שלהם שלטו על שטחים עצומים בלי קשר בכלל לגודל האוכלוסייה שלהם. אום אל פחם למשל שלט על חלק גדול מעמק יזרעאל, כאשר רוב השטחים לא היו מעובדים ושמשו את עדרי הבדואים. המטרה היא: אכילת היישות הציונית מבפנים מבחינה דמוגרפית (אוכלוסייה הולכת וגדלה) וטריטוריאלית (השתלטות על עוד ועוד אדמות מדינה, כמו ב'פזורה' הבדואית בנגב) כדי לנתק דה-פאקטו את האזורים המיושבים ערבים משליטתה של מדינת ישראל.

mike00

New member
אני חושב שאם תיקח את כל הערים הערביות מול

כל הערים היהודיות אתה תמצא שיש פער רציני לטובת הערבים...... ואני גם לא חושב שזה נכון להשוות ערים לפי מרחק גאוגרפי,לדעתי צריך להשוות אותן לפי הגודל שלהן בהתחשב במגזר... אום אל-פחם-1,847 אנשים לקמ"ר באקה-ג'ת-1,891 אנשים לקמ"ר טייבה-1,768 אנשים לקמ"ר טירה-1,740 אנשים לקמ"ר טמרה-889 אנשים לקמ"ר סח'נין-2,486 אנשים לקמ"ר קלנסווה-2,008 אנשים לקמ"ר רהט-1,986 אנשים לקמ"ר שפרעם-1,659 אנשים לקמ"ר אור יהודה-5,952 אנשים לקמ"ר אור עקיבא-4,465 אנשים לקמ"ר אשדוד-4,246 אנשים לקמ"ר אשקלון-2,231 אנשים לקמ"ר בית שאן-2,210 אנשים לקמ"ר ביתר עילית-6,801 אנשים לקמ"ר גבעת שמואל-7,057 אנשים לקמ"ר הרצליה-3,878 אנשים לקמ"ר חולון-8,781 אנשים לקמ"ר טבריה-3,748 אנשים לקמ"ר טירת כרמל-3,374 אנשים לקמ"ר יבנה-2,981 אנשים לקמ"ר יהוד-מונוסון-5,026 אנשים לקמ"ר מגדל העמק-3,234 אנשים לקמ"ר נהריה-4,867 אנשים לקמ"ר נתניה-5,920 אנשים לקמ"ר נתיבות-4,319 אנשים לקמ"ר ערד-250 אנשים לקמ"ר פתח תקווה-5,002 אנשים לקמ"ר קריית מלאכי-4,188 אנשים לקמ"ר ראשון לציון-3,739 אנשים לקמ"ר רחובות-4,470 אנשים לקמ"ר שדרות-4,472 אנשים לקמ"ר

gogi000

New member
עם כל הכבוד מה אתה מבין בהשוואת נתונים?

ישנם שיטות להשוואת נתונים סטטיסטיים, אני למדתי קורס שלם על זה במהלך התואר, מצרף לך קובץ של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שבו אפשר ללמוד קצת על אופן בחירת השוואות נתונים. זה אמור להתחלק בין גודל אוכלוסיה לאיזורים סטטיסטיים, כשהמדינה מחולקת לכמה איזורים סטטיסטיים, תלוי בסוג ההשוואה.

mike00

New member
תאכלס....שום דבר../images/Emo6.gif

אני כבר סדרך לישון,מחר אני אעבור על הקובץ שצרפת ואנסה ללמוד משהו חדש....

העיקר שהצמדת את גבעת עדה לכפר קרע..........

זה אומר הכל על 'כישוריך המקצועיים' בתחומים של דמוגרפיה, כלכלה וסטטיסטיקה המזכירים את ה'כישורים' של ה'היסטוריון' תדי כ"ץ ו'מחקרו' ה'פאליוודי' על 'הטבח' בטנטורה.

מוחמד5

New member
אני נולדתי בכפר קרע

שני הישובים נושקים האחד לשני, בערבית היא נקראת "מראח " שרוב האדמות שם הם בבעלות של ערבים מכפר קרע. אפילו למשפחתי יש שם אדמות עם טאבו ... אבל מה לעשות.... הכל הוחרם. בינתיים מצאנו פטנט אחר בכדי להשתלט אל אותן אדמות , אבל בדרך אחרת , ובצורה שונה.. (לא נפרט כאן ).

'נושקים' *בקו אווירי* של 10 ק"מ מרחק בינכם

אבל זה 'קו אווירי' כמו בין בית חנון לשדרות (וגם ה'נשיקות' יהיו עוד מעט דומות). בכביש הראשי יש לכם חצי שעה נסיעה. בכל אופן הראו לך לעיל את טבלאות צפיפות האוכלוסיה במגזר היהודי והערבי.

דמגוגי,בקובץ שהבאת אין שום דבר התומך בטענותיך

אין אפילו בכלל התייחסות לשאלות שבהן אנחנו דנים כאן. דמגוגי, אמרנו?

fifanowftw

New member
גיגי, קבל

(הכל לפי וויקפדיה) אני גר באורנית. יש לידנו כפר, כפר קאסם שמו. ממש קרוב, עניין של שתי חצי דקה להגיע לשם. ממש קצת. נתונים: אורנית: :אוכלוסייה: 5,600 תושבים צפיפות אוכלוסייה: 2,707 אנשים לקמ"ר שטח שיפוט: 2,069 דונם וכפר קאסם, לעומת זאת! אוכלוסייה: 17,200 תושבים צפיפות אוכלוסייה: 1,967 אנשים לקמ"ר שטח שיפוט: 8,745 דונם ואלה מקומות שהם מאוד קרובים אחד לשני, ממש עניין של חצי דקה. אז גיגי, מי הדמגוגי פה???

NELLY

New member
אני בטוחה כל מי שקרה

ת'הודעה הזו דבר ראשון חיפש את שם העיר שהוא גר בה!!!!!!!!

למעלה