כנס בסכנין בכותרת "הגנה על האדמה והבית"

בוא נפתח בזה שלא יהרסו את מה שהם בונים לגובה

אסדה יא זלמי, הרי חלק מהעניין הוא שכשאין אישורים לבניה אז בונים לגובה על מה שכבר קיים, ואז מחלקת פיקוח בניה של משרד הפנים באה ומוציאה צו הריסה. הרי זה לא שהוועדות הרלוונטיות באות ומבקשות מהערבים שיבנו לגובה, ורק הם, חוצפנים שכמותם, רוצים "בנה ביתך" כמו היהוד. המגזר משווע לזה שיפשירו קרקעות ויבנו דיור למשפחות, אבל כאמור הוועדות מעכבות הכל, ולא מאפשרות כלום.

THE WIZARD 55

New member
אהלן אבו כרואן

אני לא רואה כל פסול בבניה לגובה. להיפך זה יעזור. גם ככה בונים קומה על קומה בכדי לשכן את הילדים הנישאים. אני בעד שטחים נוספים, אבל גם במגזר היהודי, רובם גרים בבניינים לגובה, ולא בביתם פרטים.

אין פסול

אבל להטיף לנו מוסר!! את מוזמנת לסייר בצפון כדי לראות מקרוב שהמצב משתנה,כולם מחפשים דירות נפרדות תראי בחיפה,כמעט כול הזוגות הצעירים היהודיים(הערבים והרוסים נשארים) עוזבים את השיכונים בחיפה לטובת מגורים בנשר,בדנייה עם וילות! ולגבי הילדים הנישאים,זו בעייה אישית,יש כאלה המעדיפים לגור קרוב לההורים ויש כאלה שמעדיפים להתרחק (בהשפעת האישה?)

THE WIZARD 55

New member
לדעתי, צעד מבורך להתרחק מהמשפחה

ויכול להיות שזה בהשפעת האישה:) אני לא היית רוצה לגור קומה מעל החמה שלי...זה ברור:) אני מכירה את הכפרים בצפון, לפי דעתי המצב שם בלתי נסבל כל אחד חי ליד אחיו, ליד ההורים, כולם בתחת של השני, תסלח לי על הביטוי לא בריא למערכת נישואין.

הבעייה הכי מעצבנת פה..

יותר מכללל הסיפור על הקרקעות.. היא הגזענות בקרב הציבור היהודי.. ולמה? כי כשערבי גר בכפר בתוך המשפחה שלו, כפי שנהגו אצלם במשך דורות על דורות - אז הוא חמולתי, פרימיטיבי, חסר ביקורת עצמית, שוביניסט, לא משלם ארנונה, שוחט כבשים, פטריארכל, דורס ילדים ברוורס.. ועוד כהנה וכהנה "פנינים"... וכשהוא מסיים בהצטיינות תואר באוניברסיטה או בטכניון ומעוניין לעבור לגור באחת הערים הגדולות בארץ יחד עם אשתו הפמיניסטית - אההההה... אז 70% מהציבור לא יסכים לקבל אותו כדייר בבניין.... הפעם לא כי הוא שוביניסט, שוחט כבשים ופטריארכל.. הפעם סתם כי הוא ערבי...

THE WIZARD 55

New member
נכון עופר..

זאת אחת הבעיות הגדולות ביותר במגזר. מצד אחד לא מקבלים אותך, כדייר בבניין..בפרט באיזורים טובים אלא אם כן אתה LOADED בכסף ויכול להרשות לעצמך לקנות בית פרטי.. בכפר, אין איפה לבנות כבר, ואם כולם הזכירו את סכנין, אז בוא נגיד, שעוד מעט יבנו שם על הכביש הראשי.. אין היתרי בניה, אין חריגות, חברת חשמל לא באה להתקין חשמל זה פשוט משגע.. והשטחים שנמצאים במושבים יהודים, שם אין אישור לערבים לבנות באמתלות שונות בקיצור, זה חייב להפתר

זה הרבה פעמים לא נכון

יש אלפי ואולי רבבות ערבים שגרים בערים היהודיות, גם באזורים הנחשבים ל'טובים'. בחיפה בכרמל למשל גרים הרבה אקדמאים ערבים בבניינים משותפים עם יהודים ויש הרבה פעמים שכנות טובה בין הצדדים. גם בנהריה גרים ערבים, גם בשכונות היהודיות בירושלים, גם בת"א ובערי המרכז. ואותך, וויז, אקבל לא רק בבניין, אצלי תקבלי אפילו את הממ"ד בדירה.

לגבי חיפה זה באמת נכון

וגם ביתר הערים המעורבות: עכו, לוד, רמלה, ירושלים.. בגלל זה לא הייתי מודע לבעייה עד עכשיו. עד שעברתי לראשל"צ ולא שמעתי אף אחד מדבר בערבית

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif איך הממ"ד? גדול?..

אוכל שתיה כבלים, גם על חשבון הבית?
אני יודעת שיש אהרן, אבל לא לכולם יש את המזל הזה.. יש הרבה שנדחים..

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo6.gif אהרן, אם אני באה, כל המשפחה באה יחד

איתי:) אתה עוד תצטער על ההזמנה...

למה, את פוחדת לבוא לבד?../images/Emo12.gif

אוף, איזו אכזבה. מה תעשי כשתתחתני? תביאי לחתן את החמולה שלך בתור נדוניה?

THE WIZARD 55

New member
חמולה../images/Emo6.gif

אנחנו משפחה קטנה, אבל ברור שלא יספיק הממ"ד.. בהתחלה אני ואחי נבוא, ואחרי שנשתלט על כל הדירה אביא את כולם
נדוניה, מנהג מטומטם, שבעלי יתן לי נדוניה על זה שאסכים להתחתן איתו..

בעלך ייתן לך הכי הרבה קצת מוהר... אולי זהב...

נדוניה תמיד מביאה האישה, יותר נכון: נותן האבא של האישה והיא מביאה לבית המשותף החדש.

mike00

New member
מה עם הגמלים והעזים??

בסיני תמיד היו משגעים את הבחורות בהצעות כאלה......הם לא יודעים שאבא מרעננה לא יודע מה ההבדל בין עז לכבש....

THE WIZARD 55

New member
חחחחח זה כזה דפוק

וגם עצוב בו זמנית תראה איך ערך אישה נמדד, אשכרה משווים אותה לגמל איטפווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו

THE WIZARD 55

New member
חחחחחחחחחח איטפווווווו זה בערבית

בעברית זה טפוו
ומדברים על מעמד הנשים בחברה

למעלה