כתבה חדשה בנושא עבמי"ם

HeavenDusk

New member
וקצת לחידוד נושאי הסוציו+הסטוריה

ממליץ לך בחום רב (או אפילו הכרח) ללמוד בעיון את ספרו של ברוך שפינוזה "מאמר תיאולוגי-מדיני". הספר שופך אור נפלא על תרבויות קדם בכלל ועל התרבות העברית הקדומה בפרט, ומנצל את סך המשאבים העולים מן הכתובים לעשיית סדר מופתי בהנחות העבודה השורשיות הטמונות בהוויה החברתית הקדומה.

Majestic12

New member
מעניין שהזכרת את שפינוזה

מאחר והוא אחד האישים המוקצים בתרבות החרדית, וכיוון שכך, כמה חבל שלא ניתן לו בישראל מספיק משקל לעבודתו, דמותו ולאישיותו. כך נעשה לכל מי שמנסה לצאת נגד הזרם (והוא לא היחיד).

scriewy

New member
כשאתה נפגש עם מישו אחד מהנוהלים

זה לברר איפה אתה גר, כמו לשאול מה שמך. הם סתם אמרו להם מאיפה הם וזהו, הם לא הביאו להם מידע על גרמי שמיים כדי שאלה בעתיד הרחוק יבנו מהלכים טקטים לכבוש את היקום, בן אדם קצת פשטות. חוץ מזה אין לדוגון שום ידע טכנולוגי מתקדם שהם לא מנצלים. לא זוכר אם דוגון מחשיב את החוצנים לאבותיהם, אבל החוצנים רק מבקרים אותם מדי פעם, משום מה.

לדעתי זה מצוין שאתה מקשה

אבל באופן עקרוני קשה מאוד להחליט או להצביע באצבע על הסיבה המקורית. ישנם תמיד סברות ואפשרויות, אז כשאתה רואה כשל לוגי, תנסה לעזור. אני מאמין שאתה מאוד תבונתי, אז תן מעצמך .. אני יודע ושמעתי וקראתי על המון מקרים שקשה, מאוד קשה להסביר אותם. גם לי קרו מקרים שלהסבירם יהיה לי קשה, אפילו לפרופסור יהיה קשה אך הם בכל זאת קרו.

ע י ד ו2

New member
יבגנייי

הבנת הנרקרא בדילברט הוצגה דוגמא לאיך הדבר התרחש בניית עצמים ענקיים דילברט לא מהווה מקור מדעי למחקרי

חפY

New member
אחד המגיבים לכתבה טוען שלפני כ-10

שנים הצליחו מדענים לשחזר בנייה כלשהי באמצעות האמצעים שהיו אז (בתקופת הפסחא) כנראה ללא עזרה מחוצנים או משהו. מה דעתכם?

Majestic12

New member
לגבי התגובה

הרבה "גאונים" טענו הרבה דברים. יש כאלו ש"הוכיחו" איך נבנו הפירמידות במצריים, איך נבנו הפסלים באיי הפסחא וכ"ד... הכל תיאוריות. אין נכון להיום (למיטב ידיעתי) שום הוכחה חותכת בעניין. לא מבחינת חוצנים ולא מבחינה אחרת. הדבר דומה לאותה קבוצת מדענים שהחליטה כי אובליסקים במצרים הועמדו ע"י שימוש במפרשים ובכוח הרוח. לשם הדגמה, הם לקחו אובליסק קטן וניסו להרימו ע"י הרוח. הם הצליחו להזיז את האובליסק, אבל הניסוי היה רחוק מלהיות מושלם. מאותו רגע והלאה, הם החליטו כי בידם הוכחה חותכת לשאלה איך העמידו אובליסקים בגובה של עשרות מטרים... יש לקחת כל "הוכחה" כזו בעירבון מוגבל מאד מאד.

pasiava

New member
כתבה מאוד מעניינת../images/Emo45.gif

הייתי שמח לנצל את השרשור ולשאול אותך או את גילי או כל אחד אחר שיספק לי תשובה לעניין שאלה. באוקטובר הקרוב אני אהיה באיי הפסחא. אני יודע שזה נשמע מוזר שילד יהיה שם, כשזה טיול שלרוב עושים אנשים אחרי צבא, אבל אני אהיה שם, לא רק למטרות הנאה, אבל גם יצא לי לטייל שם. מה שרציתי לשאול אותך או את גילי, זה האם יש איזה מוזיאון או הסבר על משהו חוצני במקום. אולי אתה יודע על עוד איזה משהו מעניין שאפשר למצוא שם בקשר לפסלים? תודה רבה

Gilliana

New member
קודם כל - טיול נעים

שנית - הנה מספר אתרים בהם תוכל למצוא חומר רב על האיים.

ronAdmin

New member
אני ממליץ בחום לשאול את הכנסייה

לפי דעתי לכנסייה יש את התשובות לשאלה ששאלתם.

למעלה