כתבה שתעניין אותכם מאוד

I love Nsync

New member
אולי אם הייתי המנהלת

לא הייתי חוסמת אותך.. אמרתי שנאי מבינה את הנקודה שלה. ותודה על המסקנות המהירות, על הקטלוג והזלזול והכל, אני באמת מעריכה את זה... ותאמין לי, אם הייתי חוסמת את כל מי שאני לא מסכימה איתו לא הייתי טורחת לנסות ולתקן את העולם כל הזמן

fliperit

New member
אתה צודק....

כתבתי את זה מתוך נסיון למתן קצת את הדיון...ושוב מתוך מצב רוח מחורבן ולא מרוכז..

One Echoe

New member
רגע,

ספרי משפטים הם אלו שקובעים את הצדק? לפני כמה מאות שנים בספרי משפטים גם להרוג ולהעביד שחורים לא היה נחשב רצח. לפני מאות שנים לנשים לא הייתה זכות הצבעה... הויכוח כאן הוא פילוסופי, לכן כל עירוב של החוק הוא טיפשי(ובמקרה הזה:גם מראה את סף החוכמה של הכותבת...)

רצח בעלי חיים הוא רצח לכל דבר וענין

חיי כל בעל חיים יקרים כפי שחיי בני אדם יקרים , לא יותר אבל גם לא פחות . אנו נמצאים בערב יום השואה , אבל הלקח לא נלמד . עדיין יש אנשים שמתיחסים אל הזולת כאל חפץ , נטילת חיים של בעל חיים אחר אינו נחשב כרצח בעיניהם , הנה אנו נוכחים שוב כי הגזענות במובן המכוער ביותר של המילה מרימה ראש וחוגגת : אין לקח מן השואה שנלמד או הופנם . אותה גזענות מפלצתית רק בשינוי אדרת קיימת נושמת ובועטת . כולאת מענה ורוצחת המונים . ושואת בעלי החיים , זו השואה האמתית . ועדיין אין יום זכרון על הלוח כי השואה הזו עדיין לא הסתיימה . והיא נמשכת בדיוק בשל אותה גזענות שורשית ומובנית כלפי בעלי חיים אחרים . הגזענות הזו היא כה גדולה עד שחיי אחרים לא נחשבים כחיים . אבל הגזענות הזו ועמה השואה הזו חייבים להסתיים . מי שעוד נותר בו שמץ של צדק ומוסר יוקיע כל רצח באשר הוא , בין אם מדובר ברצח בעל החיים המכונה אדם או בעל חיים אחר . רצח הוא רצח הוא רצח .

הורסמאן

New member
בבקשה

למי שלא הבין מהי "מכפשת" מילים, הנה דוגמה קלסית, "הזולת". והכפשת מילים נוספת, "גזענות". הבדלה בין בני אדם לבעלי חיים איננה יכולה להחשב כגזענות מפני שבני אדם ובעלי חיים אחרים אינם מאותו גזע, הם שונים. אם אני מבדיל בין פודל לבן לבין פודל שחור זה גזענות, אך אם אני מבדיל בין פודל לעכבר זה לא יכול להחשב לגזענות כי ההבדלים קיימים ואני מתיחס להבדלים האלה. אך מה שמבחיל בהודעה של Stop the slaughter זה הזילות שבה פנאטים כאלה מתייחסים הן למילה גזענות והן לשואה. אך מה שמבחיל זה הזילות שבה פנאטים כאלה מתייחסים לשואה.

יש רצח ואין רצח

אפשר להשתמש בכלליות במילה לרצח לתיאור הרג בזדון של בעלי חיים. אבל מבחינה לשונית זה לא נכון. הנה הפירוש של המילה רצח מתוך מילון "אבן שושן" המהדורה המשולבת: רצח- הריגה, המתת אדם (בעיקר בזדון). לפי הפירוש אי אפשר לומר רצח על הגיגה של בעל חיים, אבל אפשר לומר הרג. הפירוש של המילה הרג שמילון גם מתייחס לאדם, אבל הרג זה לא חמור כמו רצח ולכן, לדעתי לפחות, אפשר להשתמש במילה לתיאור הריגת בעל חיים.

בקשר לשואה וגזענות

נכון, גזענות יש בעולם ואפשר להשתמש במילה. אבל לכתוב שואה, זה מגעיל. השואה היא אירוע מאוד טרגי וקשה בהיסטוריה של העם היהודי. להשוות את השואה של העם היהודי להתעללות בבעלי חיים- זה מגעיל ודוחה. אני יכולה לומר על פרות המחזיקים בכלובים קטנים ומטונפים ושמתעללים בהן כל הזמן- המסכנות האלה, הן גם חלק מהשואה של בעלי החיים. זה יהיה ממש מגעיל- אי אפשר להשוות את הרצח של בעלי החיים ומה שעושים להם לרצח ההמוני ומה שעשו בשואה (שלדעתי לא צריך לפרט מרוב שזה מזעזע).

הורסמאן

New member
שימי לב

כתבת "אי אפשר להשוות את הרצח של בעלי החיים..." ומה שהתכוונת לכתוב זה אי אפשר להשוות הריגה של בעלי חיים... בוודאי שיש גזענות בעולם, אך לא בין בני אדם לבעלי חיים. בין בני אדם לבעלי חיים יש הבדלה, מהסיבה הפשוטה שיש בינהם הבדלים. אי אפשר לטעון שאין הבדל בין בני אדם לבעלי חיים כמו שלמשל אנחנו טוענים שאין הבדל בין אנשים לבנים לאנשים שחורים. אנשים לבנים ושחורים הם בני אותו ה"גזע" הם מתרבים בינהם ושייכים לאותו המין, המין האנושי. הבדלה ביניהם היא גזענות ויש להוקיע אותה. לעומת זאת אדם וכלב הם שני מינים שונים, ולכן התיחסות להבדלים ביניהם לא יכולה להחשב כגזענות.

שירלי317

New member
על הרב אני מסכימה איתך

מה גם שהמילה שואה הינה בעצם רצח עם, ובעלי חיים אינם עם (עוד המצאה של בני אדם) זו בהחלט כבר טיפה הגזמה, אבל הריגת בעלי חיים בהחלט משתווה להריגת אדם, הרי ההבדל בזכותם הבסיסית לחיות, פרט להרג למען השרדות בסיסית ביותר, לא קיים. לכל יצור חי הזכות לחיות, עד אשר הזכות הזו נלקחת ממנו למען צורך השרדותי הבסיסי שבבסיסי (מזון, הגנה עצמית) כך הטבע קיים ואין לאדם שום אפשרות לשנות זאת ל"טובתו" חמדנותו ונהנתנותו האישית.

הורסמאן

New member
אנחנו מסכימים

שהמילה הריגה מתאימה להרג בעלי חיים. אך אני מופתע לקרוא שאת כותבת "הריגת בעלי חיים בהחלט משתווה להריגת אדם". זאת הצהרה בלתי מוסרית מאין כמוה. מאיפה בה הרעיון שלכל יצור חי הזכות לחיות? מי נתן לו את הזכות הזאת? נראה לך שהטבע מתייחס ליצורים חיים כבעלי זכויות? ראית פעם חיה שנטרפת בטבע? איזה זכויות הטבע נותן לה? או בעל חי פצוע בטבע, איזה זכויות יש לו? הטבע לא נותן זכויות לאף אחד. בני אדם הם היחידים שנותנים ולוקחים זכויות.

שירלי317

New member
כבר

כתבתי לך את אותו הדבר לפחות פעמיים שלוש, ואתה מתעלם "לכל יצור חי הזכות לחיות, עד אשר הזכות הזו נלקחת ממנו למען צורך השרדותי הבסיסי שבבסיסי (מזון, הגנה עצמית)" אני יכולה להמשיך לפרט ולהסביר אבל זה לא יעזור לאף אחד. ובהקשר להמשך השרשור... רפרפתי בקצרה מחוסר זמן, בנוגע לעניין שאין צורך כיום באכילת בשר לצורך קיום והשרדות בסיסית, הדבר בבסיסו נכון, אנו יכולים לחיות טוב מאוד גם ללא בשר, אני אישית נמנעת לאכול בשר מענייני טעם וגם מענייני התעשייתיות. אך אני סבורה שאם אדם חפץ ליזון מבשר מפעם לפעם, (רבים תלויים במנת בשר מסוימת מפעם לפעם לצורך בריאותי) אין זה פשול, כל עוד בעל החיים סיים את ימיו לאחר חיים נאותים בתנאים טובים וטבעיים וללא התעללות וסבל, כי סך הכל סופו של כל אחד מאיתנו יהיה על "צלחת" של מישהו אחר, בין אם חיית טרף ובין אם עמוק באדמה בידי חיידקים ומפרקים שונים. אך לכל אחד השאיפה והמניע לשרוד ולחיות את חייו הכי טוב שאפשר ולהיות מאושר. כך כל אדם וכל חיה כאחד. בבסיסנו אנו דומים, גם עם ההבדלים, אך האדם המודרני הרואה בעצמו מתקדם ועליון סיבך את העניינים. אני עזבתי את הדיון, חבל שהגג שלנו בבית לא אטום כמוך, זה היה יכול להיות נחמד דווקא..

הורסמאן

New member
אם את לא אטומה

איך זה שאת לא מבינה כבר בפעם החמישית? שישית? שאני לא שואל אותך אם את חושבת שלבעלי חיים מגיעים זכויות, אני שואל מאיפה הגיעו הזכויות האלה? זה שאת אומרת שהם ישנן, לא שווה דבר וחצי דבר, מהיכן הן הגיעו? מי נתן להם אותן?

hila125

New member
זה בדיוק העניין..

שכיום אין לבעלי חיים זכויות ולכן במדינת ישראל שהיא כזכור לי מדינה דמוקרטית העמותה לזכויות בעלי החיים רוצה לשנות זאת ויש לה את כל הזכות לנסות ולפעול למען אותם חוקים וכמו שלך יש את הזכות להביע את דעתך יש רבים שלא חושבים כמוך וכן חושבים שצריך לעשות ולשנות משהו בנושא ומשם מתוך המחשבה הזאת הם כותבים (לפחות אני..). ללא כל התחשבות במה שכתוב בחוקים. כי המטרה היא לשנות. לעשות.לשכנע. ולא להזכיר לכולנו את מה שאנחנו כבר יודעים.

הורסמאן

New member
יש לכל אדם את כל הזכויות

לפעול לפי החוק. אבל לא כל כך הבנת את השאלה. לא מדובר בזכוית בפועל לפי החוק, אלא בטענה שלבעלי חיים מגיעים זכויות. והשאלה היא למה?

hila125

New member
למה?

אני יסביר לך את דעתי.. כמו שלבני אדם יש את הזכות לחיות כי ככה זה העולם, בני האדם חיים! גם צמחים חיים! גם בעלי החיים חיים... וכאשר בני האדם מציבים לעצמם גבולות ותוענים שהריגה היא מעשה נוראי ואסור אז איך זה שאנו בני האדם אלה שהמציאו חוק זה עוברים אליו? בטענה שלבעלי החיים אין את אותו זכות קיום כמו לנו.

הורסמאן

New member
בואי נראה רגע

לפני שבני האדם הציבו לעצמם גבולות, לא היו. ה"טבע" איפשר לכל בעלי החיים ובני האדם לאכול האחד את השני. לאנוס, לגנוב לרצוח... האדם הבין שזה לא מצב בריא, כי יום אחד הוא אונס מישהי, ולמחרת אונסים את הבת שלו, יום אחד הוא רוצח את שכנו ושבוע אחרי זה השכן של השכן רוצח אותו. ההבנה הזאת לא הופיע ביום אחד, נדרשו לה אלפי שנות אבולוציה אבל כאשר הנורה נדלקה האדם פיתח דבר שנקרא מוסר. את המוסר הוא הוריש והשריש לילדיו והיום הוא חלק בילתי נפרד מתפיסת העולם של רובינו. לכן אסור להרוג בני אדם, לכן אסור לרצוח, לאנוס ולגנוב כי כל הדברים האלה פוגעים בכולנו כבני אדם. בני האדם, ככלל, נטלו לעצמם זכויות שמבטיחות כי אסור לבצע בהם את הדברים האלה, בין אם הם חזקים ויכולים להגן על עצמם, ובין אם הם חלשים ואינם יכולים להגן על עצמם. באותה מידה, אם אנחנו מנסים להכליל את בעלי החיים באותן זכויות אנחנו מגיעים למצב אבסורדי שבו הזכויות שניתן לבעלי החיים, ימנעו מאיתנו מקומות מחיה, ימנעו מאיתנו בריאות, מקורות מיים... בסופו של דבר הם יביאו להכחדת האנושות. עכברושים למשל, הרבה יותר חסינים מבני אדם ובתנאים שווים אין לנו סיכוי להתקיים לידם. לכן המושג של "זכויות בעלי חיים" הוא איננו מוסרי, כי שום דבר שיכול לפגוע באנושות לא יכול להיות מוסרי. מוסר הוא המצאה של האנושות שבאה להגן על עצמה. את רוצה להגן על בעלי חיים בפני סבל מיותר? את צריכה להטיל חובות על בני האדם לעשות זאת, את לא יכולה להעניק זכויות לבעלי חיים.

AnimalLover1

New member
תיקון קל

הפירוש של המילה שואה הוא אסון, זוועה, וכו'. רצח עם הוא רצח עם. המילה שואה מתארת רצח עם.לא מילה נרדפת לרצח עם. ואגב, אנחנו לא העם היחיד שיש בעברו שואה. ברגע זה ממש מתחוללת שואה במקום כלשהו על כדור הארץ.

למעלה