כתבה שתעניין אותכם מאוד

הורסמאן

New member
המילה נטילה

צריכה להסביר לך שאף אחד לא נתן להם. ביום שבו בעלי החיים יוכלו לנטול לעצמם זכויות, הם גם יעשו זאת. בעצם, במקומות שהם יכולים גם בעלי החיים נוטלים לעצמם זכויות, והם עשו זאת מאז ומתמיד. אם תרצי, שרשרת הזכויות.

One Echoe

New member
הם נחותים? מאיזו בחינה?

מבחינת חוכמה? גם מפגרים הם נחותים מהבחינה הזאת, זה אומר שלמפגרים לא מגיעות זכויות?

הורסמאן

New member
הבנתי!../images/Emo62.gif

עכשיו אני מבין למה אתה לא מצליח להבין. אתה חושב שמותר לנו לעקר את המפגר, או אפילו להמית אותו אם הוא סובל, כי אנחנו עושים את זה למענו. ואני יכול להסכים, במובן מסויים, שנעשה למפגר טובה אם נחסוך לו יסורים. מה שאתה לא מצליח להבין זה שבגלל שאנחנו מאותו המין של המפגר, אנחנו לא יכולים לחסוך לו את היסורים, וזאת לא בגלל שאנחנו לא רוצים לעזור לו, אלא בגלל שהיסורים שלו הם הקרבה למען המין האנושי. נשמע אכזרי? נכון. אבל איש מאיתנו לא יכול להיות רחום כלפי המפגר ואכזרי כלפי החברה. אכזרי כלפי החברה מפני שהיום בבוקר אתה תעקר אותו בגלל פיגור, ובערב אני אעקר אותך בגלל שאתה לא מספיק פיקח. מחר אני אחליט שזבחניקיות זאת מחלה כואבת וצריך לגאול אתכם מהיסורים. לכן זבחניק יקר, זה לא עוזר שאתה רוצה להיות נחמד, אתה צריך להיות מוסרי וכשאדם משווה בעלי חיים לבני אדם, אי המוסריות שלו מגיעה לדרגה שמאפשרת לך לשאול "למה לא לעקר את המפגר?"

One Echoe

New member
אתה מוכן להסביר לי

מה הקשר ל "מין"? אתה שוב פעם מתבסס על ממצאים מדעיים וטבעיים, משהו שלא ברור לי. בחיים לא אמרתי לעקר מישהו בגלל פיגור, אמרתי שאם בנאדם מסוים ימות אם לא יעקרו אותו, אז נעקר אותו בשביל שהוא לא ימות. באותה מידה שאם בנאדם צריך ניתוח בשביל להנצל ממוות, אז ננתח אותו, אפילו שזה יפגע לו בזכות לא לחוש כאב. בקשר למין האנושי, אתה אומר "המין האנושי", כאילו שהמין האנושי זו חיה או בנאדם, שיש לה תכונות. מה זה המין האנושי ולמה הוא כ"כ חשוב לך? לי בני אדם חשובים, לא ה"מין האנושי". רווחת הפרט הרבה יותר חשובה מכל מין. אל תקרא לי "זבחניק", תפסיק. זה מגעיל זה דוחה. זה כמו מישהו שיקרא לך "יהודי". תפסיק.

הורסמאן

New member
אני חשבתי שאתה גאה להיות

המילה הזאת. אבל בו נמשיך. כתבת: "מה זה המין האנושי ולמה הוא כ"כ חשוב לך" אתה אומר שלך "רווחת הפרט הרבה יותר חשובה מכל מין" זה אוקסימורון, המין האנושי זה כל הפרטים ביחד, איך אתה יכול לטעון שפרט אחד יותר חשוב מכל השאר? בנוסף ההיסטוריה מלאה בדוגמאות (חיוביות לשם שינוי) שבהן הקרבנו את הפרט למען הכלל. לא תמיד ההקרבה היתה מוצדקת, אך תמיד היא נעשתה מעיקרון מוצדק. עד כמה שחיי הפרט חשובים, ואני חושב שהבהרתי כבר הרבה פעמים פה שחיי הפרט האנושי חשובים מכל, הם אינם חשובים יותר מכלל הפרטים, מהאנושות עצמה. זאת חייבת בעינינו לעמוד מעל הכל, אחרת אין לנו מה לחפש כאן. אחרת כל הקודמים לך, אלה שהולידו אותך, היו בזבוז אנרגיה. אחרת אפשר בשקט לעקר את מי שרוצים כי אין שום הצדקה לגדל יותר ילדים ובמקרה כזה אפשר יהיה באמת להעניק זכויות לבעלי חיים.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifשוב נמחקו הודועות

אם מישהו סבל מהודעה פוגענית שאני פספסתי, אנא שישלח אלי מסר ואני אשקול מחיקה. הדיון הזה ראוי. אם הגבולות ייחצו, וכיוון שאין לי את היכולת לשבת כל הזמן ליד המחשב ולנטר הודעות, אני איאלץ למחוק את כולו. אנא היזהרו בלשונכם.

הורסמאן

New member
אם אפשר

אני לא מגיע למחשב לפני שעה 11 בישראל, אז אם את יכולה תשתדלי למחוק אחרי שהיתה גם לי ההזדמנות לקרוא. אחרי הכל, בהתחשב במאמץ שאני משקיע, גם לי יש זכות להנות מהגיגיהם.

הורסמאן

New member
דדי בוא נמשיך כאן

קצת צפוף שם, אז ברשותך אני מעתיק את ההודעה שלך לכאן ואענה עליה בהמשך. הורסמאן, למה אתה שונא אותי כל-כך? מאת: חור בצורת דדי 25/04/06 | 01:41 מה אתה רוצה ממני? למה אתה מתיחס אלי ככה? אני בסך הכל בן-אדם שיש לו מטרה שהוא מאמין בה, אני רוצה למנוע סבל מיותר של בעלי-חיים, מה עשיתי לך שאתה כל-כך עוין כלפי? אני מבין שאתה לא מסכים לדיעות שלי, ואני יודע שאני יכול לעצבן הרבה אנשים עם ההשקפות הלא מקובלות שלי, אבל אני לא מנסה לפגוע באף-אחד בכוונה, אני אף-פעם לא התקפתי אותך, אף-פעם לא התקפתי אף-אחד אחר, אני פשוט מנסה לקדם את הערכים שאני מאמין בהם. הסיבה שלא עניתי להודעה ההיא שלך עד עכשיו (בינתיים כבר כן כתבתי לה תשובה) היא מאותה סיבה שלא עניתי להרבה מאוד הודעות שלך- אתה כותב המון המון הודעות, וקשה לי לענות על כולן, בעיקר אם אני רוצה לכתוב תגובות רציניות ומושקעות, ועוד יותר קשה שאתה מתנהג בצורה שמראה שבכלל לא שווה לנסות ולענות לך. כבר עוד מעט שתיים בלילה, את כל הערב בזבזת בלענות על ההודעות שלך כשאתה בכלל לא מעוניין לשמוע את דעתי, אני כבר על סף דמעות, ויש עוד המון הודעות שלך שרציתי לענות עליהן ואני כבר לא אספיק היום, כנראה גם לא מחר ואולי אפילו אף-פעם לא. אני אפילו כבר לא ממש בטוח שאני רוצה לענות עליהן, כשאני מקבל הרגשה כל-כך רעה מלכתוב בפורום הזה. אני מבין שהדיעות שלי מקוממות ומעצבנות אותך, ושאתה רוצה להאבק נגדן, כמו שאני רוצה להאבק נגד הדיעות שלך, אבל אולי כדאי שגם תזכור שלפני הדיעות שלי אני קודם כל גם בן-אדם עם רגשות, ותפסיק לנסות לפגוע בי אישית, אלא תתיחס רק לדיעות שאני מביע, כמו שאני מתיחס רק לדיעות שאתה מביע ולא תוקף אותך אישית. כרגע אני מרגיש ממש רע ולא בטוח שאני רוצה להמשיך את הדיון איתך. לילה טוב. "השנאה לא יכולה לגבור בכוחה על השנאה; רק האהבה יכולה לעשות את זה. שנאה מרבה שנאה, אלימות מרבה אלימות, תוקפנות מרבה תוקפנות" -מרטין לותר קינג "'עין תחת עין' מותירה את העולם כולו מעוור" - מהאטמה גנדהי "תהא זו טעות טרגית אם אפילו מיעוט קטן של תנועת 'שחרור בעלי-החיים' ינסה להשיג את יעדיו באמצעות פגיעה בבני-אדם" -פיטר סינגר "אלימות הינה מוצדקת למען שירות טובת הכלל." -אטילה ההוני

הורסמאן

New member
תשובה לדדי

אגלה לך סוד, אתה מאוד טועה. אני דווקא מאוד מחבב אותך, אתה הזבחניק הכי נחמד שפגשתי כאן. פגשתי שתיים שלוש זבחניקיות יותר נחמדות,:) אך בין הזבחניקים אתה הכי נחמד וגם היותר פיקח. אך אתה עדיין זבחניק. זה לא אומר שיש לי משהו אישי נגדך, אבל האמונה העיוורת שלך היא כל כך קיצונית שכמעט ולא ניתן לענות לך תשובה כנה, מבלי שתפגע. דיון איתך זה קצת כמו ללכת על בייצים, תשובה שלא מתאימה לעקרונות שלך, פוגעת בך. אתה ניפגע כשאני מעמיד ראי לפניך, ממש לא נעים לך לראות איך שאתה מתקבל בעיני. אני חושב שאת המסקנות אתה צריך להסיק והשינויים נדרשים מצידך. אני הולך לחפש את התשובה שנתת לי לשאלה "האם לדעתך רכיבה היא ניצול?". אם אני לא אמצא אותה, אנא ענה גם כאן. תשובה קצרה של כן או לא תספיק.

הורסמאן

New member
מצאתי את התשובה שלך

לשאלה שלי "אם לדעתך רכיבה זה ניצול?" ענית ב"כן ולא". זה לא מספק. שים לב, אני שואל אותך אם רכיבה באופן כללי זה ניצול. אני לא שואל אותך אם קיימת התאכזרות לסוסים באיזה שהם מקומות. אני לא שואל אותך אם יכול להיות מצב שבו אסור לרכב על סוס. בעולם האמיתי קיימים הרבה דברים גרועים שצריך לנסות לתקן, חלק אולי לא נצליח אף פעם. הדיעה הכללית הרווחת בין זבחניקים היא שרכיבה היא ניצול ויש להפסיק אותה. ואני שואל את דעתך למען נוכל לפתח את הדיון הלאה. אנא ענה תשובה לא מסווגת.

דדי אתה לא כל כך מיוחד

( למרות שבעיני אתה כן )הוא עויין את כל העולם. בחור ממורמר שיושב שנים באנגליה אבל מחובר וירטואלית לישראל , תלוש שם ותלוש מכאן, הדבר היחיד שהוא מתחבר אליו הוא סוס וגם את זה מנסים לקלקל לו .

הורסמאן

New member
דווקא הבוקר נזכרתי בך

עברתי ב Kensington High Street ועמד שם אחד שהזכיר אותך שתי טיפות מיים. הוא נשא צלב עץ גדול על הגב ושלטים שאומרים, סוף העולם מגיע! אתה רוצה שאני אתעניין אם אתה יכול לקבל אצלו איזה ג'וב?

הוא קצת סוטה מן הנושא ! נו אני

מעביד דמוקרטי ואתאיסט . אני לא אומר שיבוא קץ לעולם, זה בלתי אפשרי בעליל , יהיה צמצום דרסטי בכמות בני האדם שיוכלו לחיות כאן . דרך אגב זה קרה כבר בעבר .

ומותר האדם מן הבהמה אין !

**** כִּי מִקְרֶה בְנֵי-הָאָדָם וּמִקְרֶה הַבְּהֵמָה, וּמִקְרֶה אֶחָד לָהֶם--כְּמוֹת זֶה כֵּן מוֹת זֶה, וְרוּחַ אֶחָד לַכֹּל; וּמוֹתַר הָאָדָם מִן-הַבְּהֵמָה אָיִן, כִּי הַכֹּל הָבֶל. (קהלת ב' 19)**** **** "אל תחסום שור בדישו" ***** המקורות של העם היהודי מלאים בזכויות בעלי חיים . יש זכויות לבעלי חיים מקדמא דינא

יש כאלה שצריכים לנצל בע"ח חלשים

בשביל הקיק שלהם או בשביל הפרנסה. אם הפורום הזה לא היה פורום שמנצל סוסים, אלא פורום לרכיבה נעימה בחיק הטבע, אז כל אלא שהיו בעד מרוצי סוסים היו נחשבים לטרולים ונחסמים. הפורם הזה לא בא לדבר על טובת הסוס אלא על ניצול הסוס. טובת הסוס אינה במרוצים ובניצול. כל מי שנגד ניצול ובעד רכיבה נעימה היה צריך להתנגד להורסמאנים למינהם. מכייון שזהו מיעוט פה, אז יש להבין שמדובר בפורום שהנושא בוא הוא ניצול סוסים, כמובן שבצע הכסף בא לידי ביטוי ביתר שאת כשנושא המרוצים על הפרק.

אבל הקונקטסט, ידיד, הקונטקסט:

זה ציטוט נפלא (ואגב מפרק ג' ולא מפרק ב'), אבל אלה דבריו של אדם דכאוני, שמתמודד עם התובנה של המורטיליות. שהכל סר טעם מלפניו, שרואה הוא בקטנותו של בעל החיים המכונה אדם, כקטנותם של כל היצורים האחרים על פני האדמה. אותו אדם שאינו רואה יתרון בחוכמה על כסילות, אינו יכול לשמוח בעמלו, בפריו, ברכושו שצבר - כי הכל כלה ובר חלוף ודינם של כולם - מיתה. כִּי אֵין זִכְרוֹן לֶחָכָם עִם-הַכְּסִיל, לְעוֹלָם: בְּשֶׁכְּבָר הַיָּמִים הַבָּאִים, הַכֹּל נִשְׁכָּח, וְאֵיךְ יָמוּת הֶחָכָם, עִם-הַכְּסִיל. יז וְשָׂנֵאתִי, אֶת-הַחַיִּים--כִּי רַע עָלַי הַמַּעֲשֶׂה, שֶׁנַּעֲשָׂה תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ: כִּי-הַכֹּל הֶבֶל, וּרְעוּת רוּחַ (קוהלת ב', פסוק 16) אותו אדם שאמר: "רָאִיתִי, אֶת-כָּל-הַמַּעֲשִׂים, שֶׁנַּעֲשׂוּ, תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ; וְהִנֵּה הַכֹּל הֶבֶל, וּרְעוּת רוּחַ. טו מְעֻוָּת, לֹא-יוּכַל לִתְקֹן; וְחֶסְרוֹן, לֹא-יוּכַל לְהִמָּנוֹת" (קוהלת א', פסוק יד). שזה מן הסתם לא משהו שאתה מתחבר אליו. כולו - שיעור בצניעות, בזרימה, בקבלת טבעם של הדברים. זן כזה: ב עֵת לָלֶדֶת, וְעֵת לָמוּת; עֵת לָטַעַת, וְעֵת לַעֲקוֹר נָטוּעַ. ג עֵת לַהֲרוֹג וְעֵת לִרְפּוֹא, עֵת לִפְרוֹץ וְעֵת לִבְנוֹת. ד עֵת לִבְכּוֹת וְעֵת לִשְׂחוֹק, עֵת סְפוֹד וְעֵת רְקוֹד. ה עֵת לְהַשְׁלִיךְ אֲבָנִים, וְעֵת כְּנוֹס אֲבָנִים; עֵת לַחֲבוֹק, וְעֵת לִרְחֹק מֵחַבֵּק. ו עֵת לְבַקֵּשׁ וְעֵת לְאַבֵּד, עֵת לִשְׁמוֹר וְעֵת לְהַשְׁלִיךְ. ז עֵת לִקְרוֹעַ וְעֵת לִתְפּוֹר, עֵת לַחֲשׁוֹת וְעֵת לְדַבֵּר. ח עֵת לֶאֱהֹב וְעֵת לִשְׂנֹא, עֵת מִלְחָמָה וְעֵת שָׁלוֹם

../images/Emo25.gif בדיוק נמרץ זה מה שאני

אומר כבר הרבה זמן. הנה עם קצת מחיקות, כך שזה יתאים למחשבות שלי . אבל אלה דבריו של אדם דכאוני( מדוכדך יותר נכון, כי עדיין אין לי את החופש שאני רוצה ), שמתמודד עם התובנה של המורטיליות. שרואה הוא בקטנותו של בעל החיים המכונה אדם, כקטנותם של כל היצורים האחרים על פני האדמה. כי הכל כלה ובר חלוף ודינם של כולם - מיתה. כִּי אֵין זִכְרוֹן לֶחָכָם עִם-הַכְּסִיל, לְעוֹלָם: בְּשֶׁכְּבָר הַיָּמִים הַבָּאִים, הַכֹּל נִשְׁכָּח, וְאֵיךְ יָמוּת הֶחָכָם, עִם-הַכְּסִיל. יז -כִּי רַע עָלַי הַמַּעֲשֶׂה, שֶׁנַּעֲשָׂה תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ: כִּי-הַכֹּל הֶבֶל, וּרְעוּת רוּחַ (קוהלת ב', פסוק 16) אותו אדם שאמר: "רָאִיתִי, אֶת-כָּל-הַמַּעֲשִׂים, שֶׁנַּעֲשׂוּ, תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ; וְהִנֵּה הַכֹּל הֶבֶל, וּרְעוּת רוּחַ. טו מְעֻוָּת, לֹא-יוּכַל לִתְקֹן; וְחֶסְרוֹן, לֹא-יוּכַל לְהִמָּנוֹת" (קוהלת א', פסוק יד). שזה מן הסתם לא משהו שאתה מתחבר אליו. כולו - שיעור בצניעות, בזרימה, בקבלת טבעם של הדברים. זן כזה: ב עֵת לָלֶדֶת, וְעֵת לָמוּת; עֵת לָטַעַת, וְעֵת לַעֲקוֹר נָטוּעַ. ג עֵת לַהֲרוֹג וְעֵת לִרְפּוֹא, עֵת לִפְרוֹץ וְעֵת לִבְנוֹת. ד עֵת לִבְכּוֹת וְעֵת לִשְׂחוֹק, עֵת סְפוֹד וְעֵת רְקוֹד. ה עֵת לְהַשְׁלִיךְ אֲבָנִים, וְעֵת כְּנוֹס אֲבָנִים; עֵת לַחֲבוֹק, וְעֵת לִרְחֹק מֵחַבֵּק. ו עֵת לְבַקֵּשׁ וְעֵת לְאַבֵּד, עֵת לִשְׁמוֹר וְעֵת לְהַשְׁלִיךְ. ז עֵת לִקְרוֹעַ וְעֵת לִתְפּוֹר, עֵת לַחֲשׁוֹת וְעֵת לְדַבֵּר. ח עֵת לֶאֱהֹב וְעֵת לִשְׂנֹא, עֵת מִלְחָמָה וְעֵת שָׁלוֹם הנה החתימה הקודמת שלי : מספר הכוכבים ( שמשות )ביקום הוא יותר גדול ממספר גרגרי החול בכל חופי כדור הארץ ואם נתיחס גם לפלנטות אז המספר גדול פי כמה . דווקא על פלנטה בגלקסיה נידחת שהיא שוות ערך לגרגיר חול אחד בודד יש כמה יצורים שהם שווה ערך פחות מאלקטרון, שחושבים שכל היקום קיים לכבודם . כן אבל חוץ מקוהלת יש הרבה מאוד מקומות במקורות שאנו מצווים לשמור על הזכויות של בעלי החיים אי אפשר לומר שאין לבעלי החיים זכויות . התעללות בבעלי חיים היא אסורה בהחלט בנוסף יש גם כמה הוראות לא לנצל בעלי חיים. אני לא דתי כלל, אבל חוכמת חיים היא אוניברסלית .

למעלה