כתבה שתעניין אותכם מאוד

טענת ועוד איך טענת

טענת שאם היה חולה נפש שאם הוא יביא ילדים אז הוא ימות אם לא היו מעקרים אותו (יותר נכון מסרסים אותו). עם חולי נפש אפשר לתקשר- נכון שלא כל כך יופי אבל אפשר. כשנתת את הדוגמא הזו בעצם אמרת (ככה אני הבנתי ויכול להיות שגם פליפרית והורסמאן ועוד כאלו שקראו את ההודעה): חולי נפש שווים פחות משאר בני האדם- אי אפשר לתקשר איתם אז יש להם פחות זכויות מלבן אדם רגיל. זה בכלל לא נכון- באמת כדאי שתהיה יותר מוסרי, לא?

fliperit

New member
את צריכה ללמוד לשרשר.

אם רצית להגיב לone echoe הית צריכה לפתוח את ההודעה שלו ואז ללחוץ על "תגובה", ולא לפתוח את ההודעה שלי שהגיבה לשלו ואז ללחוץ על "תגובה"

בסדר- חשבתי שזה לא יעזור

היה פה איזה מקום בדיון שרציתי להגיב להודעה של האדם הפשוט ולחצתי על ההודעה שלו ואז הגבת הודעה ובסוף זה יצא לא אחרי ההודעה אלא אחרי כמה הודעות.

אישעם

New member
fliperit אנחנו בהחלט נותנים גם וגם

אין ניגודים, הורסמאן מנסה להטעות ולבלבל את כולם כדי להיות צודק (אולי, לא בטוח, כי יש לו טיעון לגבי 600 סוסים וסתטיסטיקות ובגלל זה הוא מבטל את כל זב"ח ואת כל אנונימוס). לא מעניין אותו שהוא מדבר בהרסניות לגבי חיים יקרים של יצורים מרגישים. הוא מביא קישורים מטופשים לגבי אנטי צמחונות. קישורים מטופשים של פינת החי שהם אתר נצלני שמתפרנס מפינות חי, מגני חיות קטנים של פינות ליטוף, אתר אנטרסנטי. ומה משותף ? שהוא גם בעד המרוצים והאינטרסים שלו נראים לו עליונים. ומה צמחונות אומרת ? האינטרס לאכול בע"ח אינו עליון כי אפשר גם בלי. פליפרית, את מכירה אותי לא מהיום. שימי לב שאני לא נכנס לוויכוחים בשירשור הענקי הזה, באמת שמה שחשוב לי זו טובתם של הסוסים ואני פונה אלייך בגלל דברים לא נכונים שכתבת. התרעתי ממזמן לגבי צורת ההתבטאות של זב"חניקים לגבי עיקורים וסרוסים. עיקורים וסרוסים של כלבתולים צריכים להעשות רק כשזה לטובת הכלבתול או לטובת כלל האוכלוסיה שבפינת האכלה צפופה. להלן חלק מהקריטריונים לסרוס ולעיקור לטובת הכלבתולים ולא לטובת בני האדם ונוחיותם. כדי להראות שמדובר על גם וגם ושהעיקורים והסרוסים מעניקים זכויות ולא מונעים אותן. חתולים בעלי עין אחת (איבוד העין בקרב וכו' פירושו מוות), חתולים בגודל קטן שלא ירביעו ורק יפצעו בקרבות, נכים וחלשים (ויש מלא מלא כאלה), חתולים מבוגרים, חתולים ביתיים (שיסבלו מהאנסטינקט שביחום), חתולות הריוניות סידרתיות (הן תפסו ביניין ונאנסות להריון), הריוניות סידרתיות בפינת האכלה צפופה (שזה כבר לטובת החיים של אוכלוסית חתולים איזורית שבה הגורים לא ישרדו בתחרות), ויש עוד מלא אבל הרעיון ברור, סבה"כ מספר העיקורים והסרוסים הכללי יצא אותו דבר , זה רק עניין של הבהרת המטרות וניסוח. לבטל תנועה שלמה בגלל אי הסכמה עם הפעילים זה לא לעניין, הם רושמים את דעתם ויש לך מילים בשביל להסביר טעויות בניסוח. זב"ח וצמחונות הן לא טועים והראתי לך שעיקורים וסרוסים לא מנוגדים למתן זכויות, אצל כלבים למשל יש סרטן בפטמות שעיקור מונע, זה חכם לעקר במצבים שקיימים כיום עם כל כך המון המתות, בעיקר כלבים שאין כוונה או אפשרות להרביע אותם. זה לא לעניין לבטל את זב"ח בגלל חוסר הסכמה עם הניסוח של המילים. כמו כן, זה לא לעניין לבטל את זב"ח או את האתר בגלל חוסר הסכמה לגבי סתטיסטיקה שפורסמה. וכמובן שלא בגלל ויכוחים עם אנשים. זב"ח זה נכון, זב"ח זה צודק, אם הסוסים בוייתו אז אפשר לנצל אותם בתמורה להגנה מפני טבע האדם, אבל יש להגן עליהם גם מפני טבע האדם שרוצה להתעלל בהם בתחרויות ואני אפילו יכול לקבל את דברייך שלא כל התחרויות הן אכזריים כמו במירוצים, אבל כדאי שנצביע על דברים שמהם הסוסים סובלים מנוצלים למוות, נפצעים, נסחרים ומומתים, כל אלה לא לטובתם ואלה דברים שקיימים במרוצים.

הורסמאן

New member
לזב"ח אין זכויות

על בעלי חיים ואין להם זכויות יוצרים על דאגה ואהבה לבעלי חיים. לדחיה של זב"ח בגלל שהם טועים, בגלל הדיעות המחרידות שלהם (הכחדת זנים שלמים), בגלל דרכי הפעולה המגעילות שלהם (זילות בחיי אדם, זילות בשואה, שקרים), בגלל טענות כמו "רכיבה זה ניצול" למשל, אין שום קשר ל"טובת בעלי חיים". מי שמכירים בעלי חיים מתוך התעסקות אישית, שאיננה תלויה במסך המחשב, יכולים להבין זאת לבד. הם לא צריכים לשמוע את זה ממני. אני לא כותב כאן אליהם, אני כותב אליך, מגדל חתולים ממוצע, שמעבר לכך, הקשר היחיד שיש לו לבעלי חיים זה דרך מה שהוא קורא באנונימוס.

One Echoe

New member
רגע,

אז בגלל שלבעלי-חיים אין חובות, לפי אמות המידה של החברה האנושית, זה אומר שמותר להתעלל בהם לרצוח אותם ולאכול אותם? אתם פשוט פתטיים.

fliperit

New member
כולם פה שמעו על שחיטת סוסים לבשר

כבר היה דיון על זה. סוסים אכן נראה לי יותר מזעזע מתרנגולת או פרה (ואני צמחונית להזכירכם), כי אני קרובה לסוסים ומתעסקת איתם. כמו שכאב של אדם קרוב יותר משפיע עלי מכאב של אדם זר, ככה גם הריגה של סוסים יותר מזעזעת אותי מהריגה של פרה

אני חושבת שאכיל בשר

היא עניין תרבותי. אני לא מזדעזעת מעצם אכילת כלבים בתאילנד ולא מזדעזעת מאכיל סוסים בהונגריה, גם אם זה לא לטעמי שלי. בשר הוא בשר. (אני לא הייתי אוכלת כלב, כי החיברות שלי מונע את זה ממני, אבל נקניק סוס אכלתי וגיליתי את זה בדיעבד. לא הרס שלי את טעמו הטעים, גם אם לא הייתי קונה אותו ביודעין).

One Echoe

New member
זה מה שמעוות כאן.

התרבות של האנשים פעם הייתה לשים זין על נשים ולא לתת להן זכות הצבעה. התרבות של אנשים פעם הייתה לכלוא שחורים ולהעביד אותם. תסתכלי על הדברים בצורה אובייקטיבית, אל תתני למה שהרגילו אותך להפנט אותך. את צודקת במאה אחוז, בשר הוא בשר, וכל רצח בעלי-חיים לשם מאכל הוא נוראי ופסול כשלעצמו. אבל אני בטוח שיש כאן כמה אנשים שהיו מזדעזעים אם היו אוכלים להם את הכלב או את הסוס, בניגוד לפרה שהם אכלו לפני שעה.

fliperit

New member
כמובן שזה נכון

אבל זה קשור לענייני חיברות, ולא לצביעות.

One Echoe

New member
זה קשור לצביעות בלבד.

ללטף את הסוס שלכם ביד אחת, ולגרום שואה לפרה ביד השנייה.

fliperit

New member
להזכירך: אני צמחונית.

ודבר שני...ממש לא. אני אוהבת את הסוס שלי, ואת כל שאר הסוסים בעולם. אני קשורה אליהם גם בלי להכיר אותם. לא ככה עם פרות או תרנגולות או חזיירים.

One Echoe

New member
לא דיברתי עליך.

אבל זה מה שאבסורד, שאתם חושבים שמותר לכם לפגוע במי שאתם לא מזדהים איתו.

fliperit

New member
אתה מנסה בכל כוחך

לפרש את דברי בצורה לא נכונה. אם אתה מתכוון להמיך עם זה תגיד לי- כי אני אפסיק להגיב לך. אני בטוחה שכל חברי הפורום הלא צמחונים חושבים שזכותם לאכול גם סוסים. פשוט קשה להם עם זה יותר מאשר שקשה להם לאכול פרה, ולכ הם לא עושים את זה. אין פה עניין של "מותר לפגוע" ועוד יותר אין פו עניין של "הזדהות"

אני די מזועזעת ואני מסכימה

שצריך לשנות את דרך השחיטה. אני אל צבועה, אני לא אומרת שמותר לשחוט פרה בדרך שמכאיבה לה ואסור לשחוט סוס בדרך שמכאיבה לו. אני אומרת שצריך לשנות את דרך השחיטה בין אם זה לסוסים או פרות או תרנגולות או כל בעל חיים אחר.

הורסמאן

New member
../images/Emo45.gif

שחיטה היא דרך הריגה נוראית. אם מאמיני הזב"ח היו כנים בניסיונותיהם להביא רווחה לבעלי חיים, הם היו פועלים לצימצום התופעה הזאת בארץ. כל שיפור, במיוחד בארץ, היה מביא הקלה עצומה לבעלי חיים בעולם כולו.

One Echoe

New member
אתה אדם צבוע.

אם אתה לא מסכים עם השחיטה, איך אתה מסוגל לאכול בשר?

הורסמאן

New member
במקרה

הבשר שאני בדרך כלל אוכל לא עובר שחיטה. אבל כשאין לי ברירה אני אוכל בהנאה גם בשר שעבר שחיטה. עד כמה שאני נגד שחיטה, אני יותר בעד אכילת בשר, כך שבמקרה שבו אני צריך לבחור בין השניים אני תמיד אבחר את השחיטה.

למעלה