כ-11 עובדים ישראלים לא חוקים ומעסקיהם נתפסו

yhager

New member
אני לא יודע מה אמרו לה ומה המצאה שלה

אני בטוח שהיא מקבלת כסף לפי מכירה, ולא אכפת לה לפלרטט עם הלקוחות קצת (היא צבטה לו את הלחי?) כדי להשיג את העמלות שלה. אם המעסיק דורש את זה, זה לא לגיטימי, אבל אם זו החלטה שלה לעבוד ככה, אז זה עניינה. אני לא משתגע על זה, אבל אני לא פוסל את זה. לא מבין מה זה "להתווכח לשם הוויכוח" - א) אני לא מתווכח, אני אומר את דעתי; ב) אין לי אג'נדה בנושא, אז אני לא יודע איזו מטרה אחרת יכולה להיות לדיון הזה, חוץ מאשר החלפת דיעות (ולכל הפורום בעצם).

drz400e

New member
אני כנראה מופתע שמישהו לא רואה את הבעיתיות

שבמה שהיא עושה. אם זה היה גבר שעושה את זה לאישה , זו היתה עילה לעצור אותו על הטרדה מינית. למעשה , זה מה שהיא עושה. היא מטרידה את הלקוח מינית כדי למכור לו מוצר.לא רק שלא לגיטימי , גם לא חוקי. ודאי וודאי שלא חוקי להנחות את העובדים שלך למכור כך (והכתבות מדברות שוב ושוב על כך שבחורות הונחו למכור בצורה הזאת)

נראה לי שיש מוסכמה חברתית

בחורה יפה שמפלרטטת עם גבר מבוגר ממנה, לא חשוב הקונטקסט, והגבר לא עוזב, זה לא הטרדה. ההנחות הסמויות הן: א. לרוב, הגבר לא ירגיש עם זה רע (בלשון המעטה) ב. אם הגבר ירצה לעזוב, הוא יכול פשוט לעשות את זה, ולא נשקפת לו שום סכנה. (אם זה היה הפוך, אולי הבחורה היתה מפחדת מה יעשה הגבר.) אין פה הבעת דעה. נראה לי שהמוסכמה החברתית היא באמת כזאת.

drz400e

New member
אולי זה רק אני , אבל אני חושב שזה בזוי

ואני בהחלט לא מתיר כזו התנהגות בעסקים שלי. זה לא מכובד ללקוחות , לא מכובד למוצר שמוכרים , ופשוט מבזה לנשים שמוכרות , או צריכות למכור כך.

drz400e

New member
עוד דבר , למי שחושב שזה לגיטימי

שישאל את עצמו אם הוא רואה אישה שקרובה לו. אחות , בת , אמא , חברה או אישה. איך הוא מרגיש כלפיה מוכרת ככה? מי שלא מרגיש בנו לא יכול להגיד שזה אכן לגיטימי , נורמטיבי , או בסדר.

orenfriedman

New member
לא מסכים שזו אמת המידה

אין לי בעיה עקרונית עם חשפנות, אבל זה לא אומר שהייתי רוצה שמישהי קרובה אלי תהיה חשפנית. אנשים עושים הרבה דברים בשביל להתפרנס. ״מכבדת את בעליה״ וכן הלאה. אכן הסגנון הזה לא מדבר אלי (די דוחה) אבל obviously יש כאלה שזה כן מדבר אליהם. כל זמן שזה חוקי, מי אני שאחיל את הנורמות שלי על אחרים? "נורמטיבי״ זה משהו מאוד סובייקטיבי... אחד יגיד שלא נורמטיבי בעיניו שאישה תשב לידו באוטובוס... אחר יגיד שלא אכפת לו שהבת שלו תהיה כוכבנית פורנו (משהו שהפך mainstream בשנים האחרונות) אם היא מביאה אלפי דולרים. אנחנו יכולים לעקם את האף באופן אישי, אבל בהרבה מקרים ״נורמטיבי״ מכיל מגוון התנהגויות מכל קצווי הקשת.

michav19

New member

dekelsgi

New member
דוחה.

בהמיות ,גועל נפש הם רק כמה מהסופרלטיביים שאני הייתי משתמש. בקניון שמתי לב שיש סוגי מכירה שונים בעגלות. יש שמוכרים מוצרים שכולם רואים ומי שרוצה ניגש ויש שמוצריהם אינם מציגים את עצמם וצריכים הדגמה ודחיפת המוצר. יש כאילו שדואגים לעובדיהם החוקיים(פגשתי 7 בגספר ביום סקי שבעל החברה אירגן) ויש שמנצלים את עובדיהם החוקיים והלא חוקיים. יש הכל ולא הוגן להכליל. את שיטות המכירה האגרסיביות אני פוסל מכל וכל. ברומא היה רומאי ולא ישראלי . חלק מהקנדים משתף פעולה חלק ממש מתרגז אבל הישראלים לא מבינים זאת וחלק מתעלם.טוב זה לא עושה ליחסי הציבור של ישראל.

anifel

New member
הזכרת לי את המשפט

תיהיה יהודי בביתך וגוי בצאתך...... דרך אגב זה מהשואה....

dekelsgi

New member
סליחה? מדוע ולמה ?

יהודי בביתך וגוי בצאתך?. תעשי כל מה שתרצי בביתך בחוץ תתנהגי כמו שנהוג. בישראל תוכלי למשל לירוק ברחוב.

anifel

New member
לזה לא נאמר כביקורת

סתם הזכרת את המשפט הזה שאני חושבת שהוא די צודק... כשאתה גר במקום לא שלך אתה צריך להתאים את עצמך למקום

Rina Kupfer

New member
הביאה את שוק הכרמל לקנדה....איזו ג'וחה ממש

הגעילה אותי בצורת הדיבור בסיגנון ממש בחילה הביאה לי. מקווה שההגירה יעבדו שעות נספות כי זה ממש לא עושה צדק למדינה שלנו.

למעלה