כ-11 עובדים ישראלים לא חוקים ומעסקיהם נתפסו

michav19

New member

בפורום הזה זו ממש הרמה להנחתה...

במקרה הספציפי הזה אני ממש מקווה שתפסו אותה. אבל אם לשים רגע בצד את הבעייתיות והחוקיות של השיטה, אני מעולם לא נתקלתי במוכרות כל כך חסרות בושה. אלו שאני ראיתי היו חביבות ואדיבות והחבר שלנו (שבא מהארץ) קנה מהן מתנות לקחת לארץ.

yhager

New member
ראית אותה עם קונה אחד

יכול להיות שהיא פשוט נתנה לו מה שהוא רצה - שואו... יכול להיות שהיא תהיה חביבה ואדיבה למישהו אחר, אם זה מה שהוא ירצה

צודק. היא באמת נראתה דוקטור הייד כזאת.

בטח אחרי שהלכנו היא חשפה שיניים והפכה למפלצת של פרנקנשטיין
לא, אבל ברצינות, אני לא מסכימה איתך. אני חושבת שיתכן שפשוט יש טיפוסים שונים. יש כאלה שאין להם בושה בגרוש וימכרו גם את אמא שלהם בשביל נזיד עדשים (אז אם את אמא שלהם, מה זה כבר כבוד עצמי?) ויש כאלה שבאופי שלהם הם אנשים אדיבים ונעימים. אלה וגם אלה מתפתים לכסף (אגב, הרבה פעמים עושים מזה הרבה כסף).

yhager

New member
ואם היא כן הייתה כזו ורסטילית, איך

זה היה נראה? מזכיר לי את השאלה למה חשבו שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ, והתשובה היתה: כי זה נראה ככה!. ואז נשאלת השאלה, ואיך זה היה נראה אם כדור הארץ היה מסתובב סביב השמש? ובכל מקרה, כבוד עצמי או לא, זו זכותה, אני חושב שזה לא יפה, לא מוסרי, לא נכון, אבל כן לגיטימי. השוו את זה למועדון לילה פה בשרשור, אבל משום מה, שם זה בסדר, ובקניון זה לא? יותר מזה, אני לא חושב שהיא לוקחת משרה של קנדי, ואני גם לא חושב שהיא מוציאה שם רע לישראל או ישראלים. צעירים שמנסים למכור בכל מיני צורות באים מכל העולם, והיא מעידה על עצמה ותו לא. כל קנדי שעיניו בראשו מבין שלא כל האנשים בישראל הם זהים.

drz400e

New member
במועדון חשפנות מוכרים סקס

או את האשליה שלו , ולכן זה לגיטימי. לא לגיטימי למכור קרם עור כך.

yhager

New member
נו באמת..

מאז תחילת עולם הפרסום משתמשים בו בסקס. אין מה לעשות, אנחנו יצורים מיניים, וסקס מוכר. מה שעושות החברות הוא להשתמש במקסימום סקס בשביל למכור אבל בלי לעורר שאט נפש - זה כאמור תלוי תרבות. הגברת הנ"ל עושה בדיוק את זה - משתמשת בכל מה שיש לה בשביל לבצע מכירה. אל תשווה את זה לפרסומות טלוויזיה בפריים-טיים. הסיבה היחידה שהיא עושה את זה זה כי זה עובד - וזה לא היה עובד אם העם שאני משתייך אליו (גברים) לא היה כזה מגעיל - אבל כמו כל דבר, מקורו בהשרדות וזה מצוי עמוק בתוכנו, כמה שלא נתכחש לזה. מי שלא רוצה, מוזמן ללכת משם. כל עוד יהיה מי שיהיה מוכן שילטפו אותו ויצבטו אותו בתמורה לכסף, תמצא הבחורה שתעשה את זה, ישראלית, לבנונית או קמרונית.

drz400e

New member
ואנשים גם משקרים , וגם גונבים , וגם זה מאז

ראשית הימים. לא עושה את זה בסדר. לתת לגיטימציה לכזו התנהגות זה לפתוח פתח לחזרה אחורנית של ניצול נשים. אז אולי לך ניצול לרעה של נשים נראה בסדר. לי לא. ולא ענית לי , אתה רואה את אישתך מוכרת ככה מינשאים? תרגיש בנוח? אתה הרי לא יכול להגיד לי שכן , אז זו פשוט צביעות להגיד שה בסדר. כן , בסדר , כל זמן שזו לא אישתי , אחותי או הבת שלי....

orenfriedman

New member
זו לא צביעות, זו

הכרה במציאות שלפיה כולנו שונים בטעמים, בהעדפות, בבחירות, ובנקודת המוצא שלנו. אני לא הייתי רוצה שאשתי תהיה מלצרית - זה לא אומר שזה לא מקצוע לגיטימי. גם לא הייתי רוצה שהיא תהיה מסאג׳יסטית. אנשים צריכים להתפרנס, ולא כולם יכולים (או בוחרים) לעבוד במשרד, לנהל חנות, או לבנות בתים. השאלה שצריך לשאול לגבי הבחירות שלהם זה אם זה חוקי, אם זה בכפיה, ואם יש פגיעה מהותית במישהו. מעבר לזה, זה נקרא חופש העיסוק. הבחירות שלהן יכולות לדחות אותי באופן אישי, אבל זה לא משליך על הלגיטימיות שלהם לבחור.

drz400e

New member
או. קיי. אפשר לדעת למה לא?

למה אתה לא רוצה שהיא תהיה חשפנית או מסג'יסטית? מה הבעיה שלך עם הדברים האלה?

orenfriedman

New member
ועוד דבר קטן...

כשאני הייתי מובטל, הייתי מוכן לשקול הרבה עבודות שלא הייתי רוצה לראות בהן אנשים שקרובים אלי. זה לא הופך אותי לצבוע, אלא אומר שהמציאות יותר מורכבת משחור ולבן. אין לי את הכלים לשפוט מוסרית את הבחורה שמוכרת את הגוף שלה בשביל להאכיל את הילדים שלה (הלקוחות זה עניין אחר). קל וחומר מישהי שבסופו של דבר לא עושה משהו שמתקרב לזה.

yhager

New member
כל מה שאורן אמר

כמו שקל לראות, הוא מתנסח הרבה יותר טוב ממני...

michav19

New member

מסכים עם כל מילה שלך. הבעיה היא עם העם הישראלי שהתרגל להתנהג בצורה של לשרוד, בנוסף לזה יש הרגל בעיקר לעדות המזרח של 'אין דבר כזה בושה ואין דבר כזה לא נעים' ולכן זה מה שקורה בקניונים. כל הניתוח הזה לא מצדיק כמובן שום התנהגות מביישת של המוכרות האלה.

יואו, יואו. עלית על מוקש!!

במיוחד אצל המזרחים?? זה מראה כמה אתה לא מכיר את התרבות המזרחית שבה הערך הכי מקודש הוא: "מה יגידו השכנים", וכמובן הנגזרת שלו: "לא נעים". אצלנו בבית קולה היתה רק לאורחים. אנחנו שתינו מים. דוקא אצל המזרחים מאוד מאוד חשוב הרושם החיצוני ואצל סבתא שלי בבית יכולת לאכול מהרצפה כי האסון הכי גדול שיכל לקרות לה זה שמישהו יכנס הביתה ויתפוס אותה ברגע של בלאגן. אצלי אמנם אי אפשר לאכול מהרצפה (ארבע ילדות קטנות, אני לא עומדת בקצב שלהן), אבל כשצריכים לבוא אורחים אני נכנסת לפאניקה והיסטריה של נקיון. בעלי (הפולני) משתגע מזה! אנחנו כבר 14 שנים יחד וכבר מכירים אחד את השני כמעט כמו את עצמנו, ורק שאלה אחת הוא ממשיך לשאול אותי באופן תדיר: "מה אכפת לך מה יגידו???" אבא שלי היה משקיע שעות בגינה שהיתה יפהפיה ומטופחת וכשהיינו קטנים ואמא שלי היתה מתחננת לעזרה בבית, הוא היה עונה לה שהבית לא חשוב כי אף אחד לא רואה. "לא נעים" זה האח הקטן של "מה יגידו השכנים". לא לבקש טובות מאף אחד כי לא נעים, ושלא יראו אותך חו"ח עושה משהו לא ראוי, למשל עובד בעבודה שנחשבת בזויה. לא עשיתי מחקר בעניין, אבל לדעתי האישית זו הסיבה שהמון מזרחים נשארו מובטלים. הם העדיפו לשבת בבית מאשר שיראו אותם מנקים בקניון למשל. אצל האשכנזים לעומת זאת, טובות הן דבר מקובל. כשחמי היה צריך יעוץ רפואי בשביל אשתו, הוא בא לארץ להתייעץ עם בן דודו (מנהל מחלקה בקפלן) למרות שלא היו בקשר שנים. אצלנו זה לא היה קורה. היו מעדיפים לתת לחולה למות. ואם אתה לא מבין עדיין את מלוא החשיבות של הרושם החיצוני, קבל סיפור: פעם ברנע (השכונה הכי יקרה באשקלון) היתה רק חולות עם גפנים ועצי תאנה על חוף הים. השטחים היו שייכים ליהודי אמריקאי שהיה משכיר אותם לסבא שלי, וסבא שלי והאחים הגדולים של אבא שלי היו יורדים לשם עם העגלה והסוס לקטוף את הפרי (לסבא וסבתא שלי היו חנויות ירקות בשוק הסגור באשקלון). כשהיהודי הזה הזדקן והחליט שהוא לא רוצה להמשיך להגיע לארץ לטפל בעניינים שלו, הוא הציע לסבא שלי לקנות את השטחים האלה. סבא שלי בא הביתה ושאל את סבתא. היא לא הסכימה בשום אופן. התשובה שלה הייתה: "מי צריך את החולות. נקנה ארון חדש למטבח. הארון שלנו עושה בושות".

michav19

New member
חח אין לי מושג איך קשרת את השכנים לעניין

אני מדבר על התרבות הפנים משפחתית שלכם. כמו שציינת אמא שלך היתה מתחננת לעזרה ואבא היה אומר 'מי כבר רואה?' אז זה מוכיח שאבא שלך לא ידע מה זה 'לא נעים' , אמא אולי קצת יותר היתה בעניין. בכל מקרה לפי מה שאני רואה ופוגש אז אני שם לב שהרוב המכריע של כל הצעקנים ובעלי אישיות 'בהמתית' הם יוצאי עדות המזרח.

איך אתה מעוות!!

אבא שלי לא אמר "מי כבר רואה", אלא: קודם חשוב בחוץ, כי זה לעיני אחרים, ואחר כך בפנים, כי זה בשבילנו. כמו שאת הכיבודים היקרים היו קונים שיהיה בבית אם יבואו אורחים ולא בשבילנו. אני לא יודעת עם אלו אנשים אתה הסתובבת, אבל המזרחים שאני מכירה אנשים טובים, חמים, נעימים ופתוחים. ולא, לא בהמיים. אולי מדברים קצת יותר בקול מאנשים שיש להם רק ילד אחד בבית (מישהו אמר אשכנזים? לא אני!) כי כשצריך לריב על תשומת הלב עם עוד שלושה אחים ומעלה (לאמא שלי 6 אחיות ושני אחים ולאבא שלי 5 אחים ו-7 אחיות) אז מדברים בקול, אבל ממש לא בהמיים. נכון שאני מכירה גם אנשים מגעילים, אבל מכל העדות. אצלנו בבית אין גזענות.

michav19

New member
יאמר לזכותך ולזכות גיי40

שמההכרות הקצרה אתכם כאן בפורום, בעיני אתם יוצאים מהכלל שעליהם אני מדבר. וגם אני חייב לציין שאת 'פתחת לי את הראש' בנוגע לאיך שאני פתאום רואה איך ההתנהגות שלי שונה בתכלית מהתנהגותם של הישראלים- אני מתכוון לכך שאני בן יחיד ולא קיבלתי את הרגלי ההשרדות שיש לישראלים (שהיו חלק מ5 אחים במשפחה ונאלצו לסגל לעצמם 'הרגלי השרדות') , זה מוסיף להרגשה הטובה שבקנדה אסתדר הרבה יותר טוב בין חבר'ה שהרגליהם דומים לשלי

למעלה