לארק-הלימו שלי..

פנטי

New member
../images/Emo39.gif לשמחתי עליתי כבש"ש ../images/Emo39.gif ../images/Emo6.gif

מאחר שעליתי כבש"ש (בבטן של אמא שלה) הרי שלשמחתי נחסכו ממני "החוויות עליהן דיברת". ומסתבר שכבת ליוצאי ליטא נחסכו ממני דברים נוספים ....... הכוונה כמובן לבדיחות על הפולניות :))))))))))))) סתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתם

גל-עמית

New member
חסכון בבדיחות.....

בוקר טוב ויום טוב, ...אין דבר כזה "בדיחות על פולניות" - כל זה אמת !.......

זהבוש

New member
מה אתה יודע על פולניות ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

ככה אתה מדבר זה שאתה גליצינר זה לא אומר שאתה מבין. פולניות הם מיוחדות חושניות חמות ונותנות כל מה שמבקשים, הן פשוט לא תמיד מבינות.

גל-עמית

New member
כיוצא של "גליציאנער".... ../images/Emo6.gif

.....כבן ליליד זמושץ´.....בחבל גליציה, כבר הסברתי את השוני.... נכון של"גליציאנערים" - יצא שם של ממזרים, נוכלים וכד´.... מצד שני - כל הבידור האידי - הוא בלשון העממית.....

זהבוש

New member
איידיש ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo39.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif

אז ככה זוהי שפה מקסימה שגדלתי עליה בילדותי דרך הספרים שסבי כתב בעיקר אחרי המלחמה, אנחנו גדלנו על האיידיש הליטאית /ספרותית אסור היה להשתמש באידיש עממית בבית וכמובן נהננו בעיקר מהשפה בהצגות ובשירים שנוגנו בבית על כלים מקסימים וכמובן השירים בכל שבוע ובכל חג היו מדהימים אחד הדברים הזכורים לי הופעה של חווה אלברשטיין כהיא בערך בת 15 עם הקול המקסים שלה כבר אז פשוט נהדר , וכמובן ההצגות באידיש למינהם. איזה כייף זה להתרפק הדברים המקסימים האלה.

magy

New member
אין כמוך.......

ממש הודעה נבחרת........... מה אתם אומרים????????? שנמליץ עליו ועל הידע....???????? מגיע לו ........בחייייייייייייי

ענבר.

New member
נשפכתי

מצחוק או שאני אמורה להגיד - "נשמרתי" (נמרחתי מה"שמיר") גדול אתה.

עינבי,בואי רגע בשו שו ותסבירי לי../images/Emo8.gif

למה,כשאת נשפכת-נמרחת.. אצלי,מצמיח,מקשיח..? נסתרות דרכי האלוהים.. מרק.

אבל באייקון המצורף-אני מצהיב.. ../images/Emo3.gif

ובמחשבה שניה אם גלגל המזלות מונע על ידי אלוהים אז אתה צודק.. מרק.

ענבר.

New member
לא מבינה בבוטניקה

ולא בגידולי פרא
בקושי מבינה מה אני עושה כאן.

magy

New member
מה את עושה כאן?

משגיחה עליי לא לעשות שטויות ..... סתם......את בשבילי כאן.....כי אני לא רואה אותך מספיק......
)))))))))))) היה לי קר בים.......... המים היו חמים......בחוץ רוח קרירה....... כמו מבשר את בא הסתו...... דגל אדום....מלאן ילדים בסוף החופשה..... ואני על הכסא עם מיץ גזר ורימונים.....קוביות קרח..... מקשיבה לרעש הגלים.........חושבת שאם היה יושב על ידי מאן דהו, היה יכול להיות הרבה יותר נחמדדדדדדדדדדדדדדדדדד

ענבר.

New member
גאי אין בודאראן

אם לא עשיתי עוול לאידיש זה - תלכי בים... איך אני אשמור עליך? אני אלופת השטויות שמקנאה בך עכשיו על הים גם אני רוצהההההההה ים, גלים, ארטיק ומאן דהו שינגב לי את החול...

גל-עמית

New member
היי ענבר....

מה שכתבת זה נכון אבל, גם כך הייתה צועקת האם לילד שלא רצה להתרחץ... וזה הפירוש האמיתי לדעתי. גאיין אין בוד ארעיין זה ללכת להתרחץ. "בוד" = רחצה בכללי, גם בודען אין יאם...גם בודען אין א-שוויצ-בוד... שם - כאן מאן מאכען א-בייזם...עם ענף טוב של אקליפטוה...און חאפען א-גלייזלע קוניאק "מדיצינאל"......וכו´ וכו´....

magy

New member
אצלנו, הרומנוקאים

אמרו....."קראץ נישט, וואש דעך...." וואשען.....לא בוד.......

גל-עמית

New member
ל-"וואשען" הסכמתי....

ל-"בודען" - רצתי..... וואשען זה יותר לשטוף...לרחוץ מעל...לנקות... בודען - זה להתרחץ ממש....בלי אפשרות לברוח....

למעלה