היא אמרה שהיא נגד טרור, מישהו גם יכול גם להגיד דברים מאוד קשים נגד האיסלאם ולהתחיל לצטט מהקוראן ואולי זה אפילו יגרום למישהו לנהוג באלימות כלפי מוסלמים , האם זה "הסתה"? אני לא חושב שזה יחזיק בבית משפט ומותר להאשים אנשים וארגונים בפשעים ועושים את זה כל הזמן.
בסופו של דבר אני לא חושב שמעסיק צריך להיות משטרת המוסר , זה ממש לא תחום ההתמחות שלו ואם מישהו חושב שמישהו מסית אז בישראל מדובר בעבירה פלילית והוא יכול ללכת להגיש תלונה במשטרה. זה בכלל לא ברור שגם צנזורה וסנקציות זה הדבר הטוב ביותר בשביל החברה, היה בחור שחור שגרם לכ200 חברי kkk
לעזוב את הארגון , אם הוא היה מתנהג דווקא בצורה כוחנית (והוא אמר שמה שעזר לו זה להתנהג בצורה דיפלומטית, הוא בא ממשפחה של דיפלומטים ) יכול להיות שהאנשים האלו רק היו נהיים יותר קיצוניים ובסוף היו פוגעים במישהו.
אבל מצד שני במקרים שאין ספק שמדובר בהסתה (כמו המקרה שבית המשפט אישר שקישרתי אליו) אז אני בהחלט מקבל את זה בהבנה (זה יכול להפחיד עובדים ולקוחות).
מסכים איתך לחלוטין שהמעסיק לא צריך להיות משטרת מוסר.
אני עורך את יתר ההודעה, כי הייתי צריך לבדוק כמה דברים לפני שכתבתי.
אז ראשית, מסתבר שהיא לא כתבה את הדברים בחשבון מדיה חברתית אישי שלה, אלא בעמוד LinkedIn שלה שמקושר לחברה שהיא עובדת.
משמע, הדעות שהביאה משפיעים על המעסיק שלה ישירות, ולמעשה בכתבה עליה מסתמכת הכתבה הישראלית שפותחת שרשור זה מציינים שחלק מהסיבה לפיטורים היא תלונות לקוחות מרובים:
Dublin employee dismissed by software company after social media posts describing Israel as a ‘terrorist state’
www.irishtimes.com
אז גם אם נניח שמה שהיא כתבה זו דעה לגיטימית, היות והיא כתבה אותה בעמוד עסקי ויצרה השפעה שלילית על החברה שבה היא עובדת, זו סיבה מספיק טובה וחוקית לפטר אותה.
המעסיק אינו יכול להשפיע על מה שהעובדים עושים בזמנם החופשי ובמדיה הפרטית שלהם, אבל תסכים איתי שכשהם מייצגים את העסק שבו הם עובדים זכותו של המעסיק להכתיב איך הם יתנהגו?
שנית, ניסיתי למצוא את הפוסטים המקוריים שלה, אבל נראה שכל העמוד נמחק (לפחות, כל קישור בכל כתבה שנתקלתי בגוגל מראה כי העמוד לא קיים יותר ב-LinkedIn).
מהציטוט בכתבה כאן:
The Israeli-owned software company stated that the employee published anti-Israel posts repeatedly on her personal LinkedIn page.
www.israelnationalnews.com
נראה שאחד הדברים שהיא כתבה במקור היה:
Zionism is the root of violence.
Today I am proud to be Irish, to stand in solidarity with the Palestinian people against Israeli apartheid with over 25,000 protestersthe main reason for the silence is Zionist ideology that denies Palestinian identity.
אתה כמובן יכול להתווכח אם אלו דיברי הסתה לרצח, ואם היינו מדברים ביום רגיל, אולי אפילו הייתי מסכים איתך שהם לא, אבל הקשר חשוב מאוד!
אם יושב מולך אדם ממוצא אירי עם ראש מגולח וקעקועה של צלב קרס על כל יד ומספר 88 על החולצה, וודאי לא תקבל טענה שהוא בסה"כ מאמין בהינדואיזם או בודהיזם.
הגברת פרסמה את הרשום מעלה ביום הטבח, והתזמון אינו מקרי.
לפי הכתבה כאן:
Dublin employee dismissed by software company after social media posts describing Israel as a ‘terrorist state’
www.irishtimes.com
רק מאוחר יותר היא "נזכרה" לגנות גם את חמס, כנראה אחרי שהבינה את הטעות שלה ושהמשרה שלה בסכנה:
The employee later clarified that she condemned “all forms of terrorism” and did not support Hamas, whose attacks killing civilians in southern Israel on October 7th sparked the current conflict.
בקיצור, אם נסתכל על העובדות במקרה הספציפי הזה, לפחות כאלה שזמינים לנו בתקשורת, נראה שיש די והותר סיבות חוקיות לפטר את העובדת הזו.
בראש ובראשונה היא גרמה במכוון נזק לעסק, ופעם אחרונה שבדקתי זו סיבה מספקת, בכל מדינה לפיטורים.
שנית, היא הביאה תמיכה ישירה במעשה טבח.
זה הולך הרבה מעבר לדעה או שיפוט מוסרי - זה מראה על מסוכנות.
אז כמו שאמרתי קודם - אני בהחלט מסכים עם רוב מה שכתבת, ובמיוחד עם הטענה שהמעסיק לא צריך לשחק משטרת מוסר.
אבל אני גם די בטוח, עכשיו אחרי שחיפשתי את התוכן המלא (או לפחות קרוב למלא) של ההודעות, וקראתי יותר פרטים על השתלשלות האירועים, שהפיטורים הנ"ל מוצדקים לחלוטין, ורק שופט בעל אג'נדה מובהקת יכול לצודד בה בבית משפט.