ישראל צריכה לסגור את הגבול, אבל אתה לא יכול לעשות את זה באופן חד צדדי או לבוא בדרישות למצרים. מעבר הסחורות ימשיך להיות דרך ישראל אם אתה לא מוכן לשחרר את הנמל בעזה (אם נשאר ממנו משהו כרגע). אזרחים? שיעבדו בעזה, אין סיבה שיתנו למחפשי עבודה מעזה להגיע לישראל. חשמל? מים? שיבנו שם תשתיות ויתחילו לייצר עבור עצמם. זה לא שאלטר שמורידים, אבל זה כן תוכנית שאפשר לבנות ולקדם.חשבתי שהסכמנו לפחות על זה שישראל צריכה לסגור את הגבול היבשתי בין עזה לישראל , או שטעיתי ואתה חושב משהו אחר.
בסופו של יום, צריך גבול מדיני ברור והגדרה ברורה של מי עובר ולמה. גם במזרח וגם בדרום מערב. מה שנכון לעזה - נכון גם ליו"ש.
להתנתק, יעני? אז... התנתקות זה לא רעיון כזה רע?לא איכפת לי מה המיצרים יקחו או לא יקחו , אבל מעצמי ( מישראל ) יש להסיר את האחריות על עזה כולה, על הבלתי מעורבים ועל הכן מעורבים , על כולם , אין לנו אפשרות להפריד בניהם , לא כתוב על המצח של המחבלים בעזה "מחבל".
כבר אמרנו. להגיד אפשר הכל.פשוט נגיד שעזה היא לא באחריותינו מה הבעיה ?
עובדה שכן.ואם מישהו בעולם יבוא אלינו בטענות על ה"מצב ההומניטרי" בעזה נפנה אותו למיצריים, נזכיר לו שלעזה יש גבול של 10 קמ עם מיצריים, אם הוא לא שיתכנע נראה לו מפה. אף אחד לא יכול לכפות עלינו לפתוח את הגבול עם מדינה\ישות עויינת.
אתה ממשיך לחשוב כמו ישראלי מצוי. זה לא עבד עד עכשיו, למה אתה חושב שזה יעבוד?אולי נעשה פעם בחודש פוזות של הכנסת "סיוע הומניטרי" לעזה כדי שדעת הקהל בארה"ב לא ימנעו מהממשל לספק לנו נשק , "סיוע הומניטרי" פעם בחודש זה לא משהו שהכלכלה העזתית יכולה להסתמך עליה.
כן. אבל העולם לא יעשה את זה בשביל העיניים היפות שלך. העולם יעשה את זה כי הפוליטיקאים צריכים לעשות את זה בשביל לנצח בבחירות.איך אפשר לפקח על חלוקת הכספים בעזה ? הרי כל דולר שנכנס לעזה ( מהגבול שלנו או ממיצריים ) תורם גם להתעצמות הצבאית שלהם. איך תחסום הזרמת נשק ממיצריים לעזה ? אתה מצפה מהעולם שיעשה זאת ?
ובשביל זה - אתה צריך לשכנע את הבוחרים שלהם שזה מה שצריך לעשות.
הפלשטינאים הבינו את המשחק מזמן. אתה עדיין לא מבין.
אם אפילו אותך הפלשטינאים שכנעו, אז מה אפשר לצפות מהעולם...מה זה יעזור אם אני אשכנע את העולם שהכסף שמגיע לעזה תורם להתעצמות הצבאית שם, הרי חלק מהעולם בעיקר מדינות ערב הם בעד התעצמות צבאית של עזה כדי לשחרר את פלסטין. גם מדינה כמו אירלנד בעד שעזה תתעצם צבאית מול ישראל, כי בעיניה אין ליהודים זכות למדינה.
אני לא מתעלם מהמסר הזה, אני פשוט חושב שמסרים של אויבי ישראל (כולל שלך) לא צריכים לעניין אותי. אני מתמקד במסרים שלי, לא שלהם.אני מבין למה אתה מנסה להתעלם מהמסר הזה "מהים עד הנהר" של שונאי ישראל , כי זה סותר את התזה שלך שרוב הפלסטינים ותומכיהם בעולם רוצים לחיות בשקט , הם לא! הם רוצים לסלק אותנו ( היהודים ) מפיסת האדמה הזאת כולל מהשטח שבתוך הקו הירוק.
אתה זה שמתאמץ ומתעקש להפיץ את הפורפגנדה של שונאי ישראל.