סגירת הגבול ברפיח מפני פליטים מעזה זה לעשות רע לישראל כדי להכביד על צה"ל ולגרום ליותר נפגעים "בלתי מעורבים" כדי להכפיש את ישראל. אספקת נשק במשך שנים לאויב בעזה זה לעשות רע לישראל ולדעתי זה גם נמשך עכשיו שעובר נשק ממיצריים לעזה מתחת לציר פילדלפי.
או... הם לא רוצים פליטים. בלי שום קשר אלייך. אף אחד לא רוצה פליטים. גם ישראל לא רוצה את הסודנים והאריתראים, נכון?
לגבי נשק... יכול להיות שכן, יכול להיות שלא, יכול להיות שאין להם משאבים להתמודד עם ההברחות (כי יש מגבלות מאוד נוקשות לגבי סד"כ צבאי שהם יכולים להחזיק בסיני), ויכול להיות שגם הם מרוויחים מהעניין.
בסופו של דבר, צריך להבין מה טוב למצרים - ולפעול כדי שיהיה להם טוב לעשות מה שטוב לנו. ככה עובדת מערכת בינלאומית, לא בכוח.
כן להרוג יתוש אחרי יתוש ,אי אפשר לייבש את "הביצה", היא גדולה מידי וכוללת את כל מדינות ערב סביבנו וחלק מהעולם האנטישמי שתומך בדרישות הערבים (והדרישה שלהם היא: "זכות השיבה" = "מהים עד הנהר" ) .
אז בוא אני אסביר לך איך מתמודדים עם ייתושים:
1. לייבש את הביצה - פותר את הבעיה אחת ולתמיד. זוכר את החולה? עבד יופי. אקליפטוסים בכל הארץ? בשביל זה. אתה אומר זאת ביצה גדולה מדי, לא רוצה לייבש? טוב, הדבר הבא.
2. רשתות על החלון. לא נותנים להם להכנס, תופסים את אלה שאיכשהו נכנסו כשפתחת את הדלת. תמיד יהיו כאלה שיכנסו, כי פותחים דלתות, יש סדקים, רשתות נקרעות, נכנסים דרך החורים... כך גם עם הפלשטינים. תבנה גדרות, חומות, תאסור כניסה, תשים מחסומים... תסנן את הרוב, אבל מי שממש רוצה - ימצא דרך.
3. ספריי דוחה ייתושים. עובד. הם לא מתקרבים אלייך. אז מה אתה צריך לעשות כדי שפלשטינאים לא ירצו בכלל להתעסק איתך?
4. להרוג את אלה שאשכרה עוקצים. עקצו אותך פעם ייתושים? אותי עקצו. אז מורידים כאפה והורגים את הייתוש שעקץ, או אם התמזל מזלך - שנחת עלייך, לפני שעקץ. זה מה שעושים עם הפלשטינאים עכשיו.
אבל אתה יודע טוב מאוד שאחרי שעקצו אותך, גם אם תהרוג את הייתוש, זה יגרד עוד הרבה. יכאב אולי אפילו. כי מה לעשות - עקצו. והייתוש שעקץ - הרגת אותו, אבל לאחרים לא איכפת מזה. לא מרתיע ייתושים אחרים שהרגת את זה שעקץ אותך. תתפלא - גם את הפלשטינאים לא כל כך. את הלבנונים דווקא כן, כי להם יש הרבה יותר מה להפסיד, זאת הסיבה שנסראללה לא פותח חזית שניה.
אז מה נלמד ממשל הייתושים? ומלבנון?
"מהים עד הנהר" = "זכות השיבה"
שוב, לא מענייין אותי הסיסמאות שלהם. ואם כבר, זאת הרי גם הסיסמא שלך.
לפגוע בלגיטימציה זה גם לדחות על הסף את דרישת הערבים "זכות השיבה" . מי שדורש "זכות השיבה" הוא אויב של ישראל וצריך להיות מוחרם בכל העולם.
האויב של ישראל צריך להיות מוחרם בכל העולם? אוקי, בסדר. אבל מה אתה עושה כדי לשכנע את כל העולם? כי הם אומרים שאויב של פלשטינאים צריך להיות מוחרם בכל העולם, והם גם עובדים מאוד קשה לשכנע את כל העולם.
זאת בדיוק הנקודה שלי.
---
אגב, אם אתה חושב שרק אני חושב את מה שאני אומר בשרשור הזה - כדאי שתאזין לרדיו. אני מאזין לרדיו הישראלי, תוכנית הבוקר של טל ברמן נהדרת. אני יושב עכשיו ומאזין למישהו שאשכרה מדקלם שם בדיוק את אותם הדברים שאני אומר פה.