לא אכפת לי. באמת שלא.

Nielle

New member
אתה לא מצפה שאתעמק ברמה כזו נכון?

אני חוששת שזה כרוך בשטיפות מוח שספק אם אפשר לעמוד בהן אבל נגיד זאת ככה. כל אדם בוחר באיזה מידה להתעמק ואין לי שום עניין נוסף להתעמק יותר ממה שכבר נאלצתי להתעמק.

אלישע18

New member
אז אולי...

שאבת את זה מהסביבה הלא נכונה. דוד שלי לדוג', הוא אנטי דתי מובהק, רק בגלל שכשהוא היה קטן הוא למד ב'תלמוד תורה' והרביצו לו בבית ספר. אני יכול להבין למה הוא כ"כ אנטי... אבל אני לא מצדיק את זה. יש אנשים שלא באמת יודעים מהי הדת. ואותם אנשים שהרביצו לדוד שלי, הם אנשים שמאווווד רחוקים מהדת, והדת רחוקה מהם. לכן צריך לדעת ממי ללמוד את הדברים האלה ואיך, ולא סתם להגיד "מספיק שאבתי את זה מהסביבה" , כי אולי אותה ה'סביבה' שאת מדברת עליה היא לא סביבה דתית באמת.

CountrY GirL

New member
מסכימה......

יש אנשים שרק קוראים לעצמם דתיים... אבל ת'כלס הם מזה לא!!!

Nimst

New member
אלישע18,

הודעה חסרת תוכן כזו צריכה להמחק. אני לא מוחקת מפני שהתפתח ממנה דיון וחבל לי לקטוע אותו. בפעם הבאה הודעה כזו תמחק.

מתי?!??!?

amen sista! יפה אמרת...מתי נוכל להיסתדר אחד עם השני?! "ויחיה זאב עם כבש..." בתקווה שזה מה שההתנתקות תביא...

CountrY GirL

New member
אז זהו שזה לא יקרה....

לאורך כל ההסטוריה, כל ניסיון להיטמע בתוך הגויים או שהם יטמעו בתוכנו הביא רק בעיות. גם לפני קום המדינה, שהיינו רק מיעוט בארץ. הפריע לערבים שיושבים יהודים בקרבם אז הם פרעו, טבחו ורצחו. ולא ישבו בשום שטח ששייך להם! פשוט הפרענו להם במטרה שלהם , של הקמת מדינה פלסטינית..... מה השתנה מאז, תגידי לי? אם תהיה התנתקות זה רק יחזק אותם , הם יראו בזה סוג של נסיגה מצידנו ויתחילו לדרוש עוד שטחים ... וכמובן יעשו את זה באמצעות אלימות.. הם רוצים מדינה פלסטינית... שום דבר אחר!

תמיד יש מצב!

יש את המיעוט הקיצוני...שרוצים את כל המדינה...אבל יחד עם כל הלחץ העולמי והתמיכה העולמית בהיתנתקות...הם לא יעזו לזוז יותר מידיי...דבר ראשון אנחנו הרבה יותר חזקים-ומצויידים מהם...שנית כל יש לנו את תמיכתה של ארה"ב ועוד...יותר מידיי הם לא יוכלו לעשות...בטח שלא עוד מלחמה...שלפי ההיסטוריה רק מראה עד כמה אנחנו יכולים בכלום לקחת את השטחים האלה בחזרה...

Nielle

New member
עוד תהיה להם מדינה...

ואני לא רואה בזה כדבר כ"כ נורא, לדעתי זה מעולה שסוף סוף יהיה עם מי לדבר, עם מי לחתום על הסכמים ואפילו לצערי, במי להילחם.

CountrY GirL

New member
תגידי, את חיה בסרט???

הם רוצים מדינה פלסטינית! משמע, להשמיד את העם היהודי שחי פה. אנחנו מפריעים להם להשיג את המטרה שלהם. תגידי שאני קיצונית, אבל מה לעשות, זה נכון! את באמת חושבת שאם הם ישיגו את השטחים שלהם אז יהיה שלום, ונחיה בהרמוניה?! הם לא רוצים לחיות איתנו, הם רוצים לחיות במקומינו. אין לי פה מה לשכנע..... אתם לא רוצים להאמין, חכו ונראה מה יהיה אחרי ההתנתקות, נראה איזה 'שלווה' ו'שקט' יהיה פה.... ואז נדבר.

Nielle

New member
ומה את רוצה? לא אותו דבר?

את לא רוצה שהכל יהיה שלך והם לא יהיו פה? הם לא מפריעים לך להשיג את המטרה שלך? את רוצה מדינה רק לעצמך והם רוצים מדינה רק לעצמם ומה שבסוף יקרה הוא שלשנינו יהיו מדינות, זה עוד יקרה. ותפסיקי להכליל כבר! זה ממש לא יפה ורחוק מהמציאות!

sarav55

New member
את יכולה להיות אתאיסטית אף אחד

לא מכריח אותך להיות חברה באיזה דת רק שתדעי שאם את יהודיה זה מחייב אותך להיות שייכת לעם היהודי והעם היהודי קיבל תורה מסיני. הבעיה העיקרית שהמוסלמים לא חושבים כפי שאת חושבת הם רוצים לראות אותך שותה את מימי עזה ולא במזרח התיכון כי כולו ערבי אנחנו עצם בגרון שלהם

Nimst

New member
נחמד מצידך לא להכריח אותה

להיות חברה באיזו דת. חוץ מהיהודית, זאת אומרת. מה זאת אומרת "שהמוסלמים לא חושבים כפי שאת חושבת"? מה זאת אומרת "הם רוצים לראות אותך שותה את מימי עזה ולא במזרח התיכון כי כולו ערבי אנחנו עצם בגרון שלהם"? את באמת ובתמים מאמינה שכל המוסלמים חושבים אותו הדבר? את חושבת שכל הפלשתינאים חושבים אותו הדבר? את מסוגלת בכלל לעשות את ההפרדה בין מוסלמים לפלשתינאים? אני שואלת בשיא הרצינות.

t i p o

New member
אני מבין מאיפה מגיע הכעס שלך

אבל הדת לא אשמה. האשמה צריכה ליפול, על אנשים שמנצלים את הדת ולוקחים בעלות על אלוהים. אני אתן לך דוגמא כאדם דתי, בן למשפחה דתיה, ובן ונכד של רבנים, אני מאמין בלב שלם באהבה ללא גבולות (כלומר אני אוהב את הנוצרים כאחיי ואת המוסלמים כבני דודי).

oh-da

New member
הדת היחידה היא המוסיקה

וכמו שהנדריקס אמר - הדת שלי היא מוסיקה.

t i p o

New member
והדת עשתה רע למישהו?

נראה לך נכון להכליל ציבור שלם, שלא לדבר על דת שלמה, בגלל שביניהם יש גם משיחיים? נראה לך הגיוני שאני אומר, שכל החילונים רוצחים, אנסים, גנבים...?

Nimst

New member
אני לא חושבת שהיא אמרה את זה

וכן, הדת עשתה רע למישהו. ואני מניחה שגם מוזיקה עשתה רע לאנשים.

למעלה