שמלת תחרה1
Well-known member
החרדים רואים, מרגישים, המדינה שהקב"ה הבטיח לעם ישראל בסכנה, ואינם מעוניינם לעזור לשמור עליה?
איני מתיחס ברצינות למטורפים!!החרדים רואים, מרגישים, המדינה שהקב"ה הבטיח לעם ישראל בסכנה, ואינם מעוניינם לעזור לשמור עליה?
א. רבים מהחרדים לא רואים במדינת ישראל הנוכחית את "המדינה שהקב"ה הבטיח לעם ישראל".החרדים רואים, מרגישים, המדינה שהקב"ה הבטיח לעם ישראל בסכנה, ואינם מעוניינם לעזור לשמור עליה?
אם רבים מהחרדים לא רואים במדינת ישראל הנוכחית את "המדינה שהקב"ה הבטיח לעם ישראל"א. רבים מהחרדים לא רואים במדינת ישראל הנוכחית את "המדינה שהקב"ה הבטיח לעם ישראל".
ב. מדינת ישראל (כבר) לא בסכנה קיומית כרגע.
ג. על-פי המסורת היהודית לימוד תורה וקיום מצוות מסייע בשמירה על עם ישראל במידה דומה לשמירה פיזית.
אז מה "לא ברור" כאן בדיוק?
יעני לשיטתך זאת המדינה שהקב"ה הבטיח לעמו ואם מישהו לא מכיר בכך, דינו להסתלק ממנה? מעניין.אם רבים מהחרדים לא רואים במדינת ישראל הנוכחית את "המדינה שהקב"ה הבטיח לעם ישראל"
אז חובתה של המדינה לשלול את אזרחותם ואת כל התנאים הסוציאלים שהם מקבלים מהמדינה הזו
ויפה שנה קודם!!!
כשיהיה בימינו צבא כמו שהיה בימיהם, זה בהחלט יהיה טיעון רלוונטי.האם גם בזמנו של גדעון הם לא נלחמו, גם בזמנו של שאול המלך ה
ם לא נלחמו
לא יודע מה זה לולבים אבל אכן, לאורך ההיסטוריה היהודית עם ישראל שילב בין התורה להגנה הפיזית וזה מה שהבטיח את נצחונו. אשריך שאתה מזכיר לנו זאת.הם בכל הדורות התנועעו כמו לולבים והצילו את עם ישראל ואת מדינת ישראל מהאויב
בדיוק כמו אותו אלוהיםשהם המציאו שהציל ועזר.
כל אחד והנאותיו הקטנות בחיים.איזה כייף שאני מגיב בשבת קודש, יש לי עוד כמה שעות של שקט!!!
יעני לשיטתי כל חולרה נצלן שלא מכיר במדינת ישראל יש לשלול את אזרחותו וכל זכויות הניצול שניתנו לו!יעני לשיטתך זאת המדינה שהקב"ה הבטיח לעמו ואם מישהו לא מכיר בכך, דינו להסתלק ממנה? מעניין.
כשיהיה בימינו צבא כמו שהיה בימיהם, זה בהחלט יהיה טיעון רלוונטי.
לא יודע מה זה לולבים אבל אכן, לאורך ההיסטוריה היהודית עם ישראל שילב בין התורה להגנה הפיזית וזה מה שהבטיח את נצחונו. אשריך שאתה מזכיר לנו זאת.
כל אחד והנאותיו הקטנות בחיים.
מסכים, אך תחילה עשה זאת לכל העכברים.יעני לשיטתי כל חולרה נצלן שלא מכיר במדינת ישראל יש לשלול את אזרחותו וכל זכויות הניצול שניתנו לו!
ברור לי שיש גולשים פה שקשה להם להבין זאת אך ............... תמיד קיימת האפשרות להתיעץ עם ינוקא בבית!!
אני לא יודע מה זה בדיוק חולרה נצלן. אולי זה תואר ליורדים שחוזרים מתישהו ואז נהנים מהגנתם ותרומתם של אחרים? אולי זה תיאור של משהו אחר? אין לי מושג. אצלי רצוי לדבר במילים פשוטות ונורמליות לתיאור אנשים. לא חובה כמובן, אבל פשוט מקל על ההבנה.יעני לשיטתי כל חולרה נצלן שלא מכיר במדינת ישראל יש לשלול את אזרחותו וכל זכויות הניצול שניתנו לו!
אם אתה אומר כנראה שאתה יודע.ברור לי שיש גולשים פה שקשה להם להבין זאת אך ............... תמיד קיימת האפשרות להתיעץ עם ינוקא בבית!!
אני לא יודע מה זה בדיוק חולרה נצלן. אולי זה תואר ליורדים שחוזרים מתישהו ואז נהנים מהגנתם ותרומתם של אחרים? אולי זה תיאור של משהו אחר? אין לי מושג. אצלי רצוי לדבר במילים פשוטות ונורמליות לתיאור אנשים. לא חובה כמובן, אבל פשוט מקל על ההבנה.
בכל מקרה, אתה קצת חוזר בך מדבריך למעלה כעת. שם טענת ששלילת האזרחות צריכה לנבוע מכך שהיהודי המאמין סבור שיש הבדל בין המדינה היהודית של ימינו לזו שהובטחה לעם ישראל על-ידי הבורא. כאן פתאום הקב"ה נעלם מהסיפור. אז... זכותך כמובן לחזור בך ממה שכתבת למעלה, אבל בכל זאת, תגובתי התייחסה לאמור שם.
אגב אני בעד לשלול אזרחות לכל מי שיורד מהמדינה. לא רואה סיבה שיהיה לו קל לחזור. כאילו, אתה יודע, גם נמושת של נפולות וגם חולרות נצלניות?
אם אתה אומר כנראה שאתה יודע.
סתם להשכלה כללית, זה שאתה קודם כותב א' ואז כשמגיבים לך עובר לכתוב ב', לא מעיד על קשיי הבנה של אף גולש. רק על כתיבה דמגוגית מצידך. ואני עדין כהרגלי
.
אויש, כמה זה מעציב כשאנשים חולים מרגישים צורך לבטא את חולניותם בצחוק היסטרי... תמיד כואב לי כשזה קורה.
אז למה אתה מרגיש צורך לבטא את חולניותך בצחוק היסטרי??אויש, כמה זה מעציב כשאנשים חולים מרגישים צורך לבטא את חולניותם בצחוק היסטרי... תמיד כואב לי כשזה קורה.
אמרת מבלי לשים לב שאלוהים לא קיים את הבטחתו. מכיוון שכך אמרת, האם אתה רואה בו אלוהי אמת? אם כן, כיצד יתכן שלא קיים את הבטחתו? אם לא, מדוע אתה מאמין בו?אני לא יודע מה זה בדיוק חולרה נצלן. אולי זה תואר ליורדים שחוזרים מתישהו ואז נהנים מהגנתם ותרומתם של אחרים? אולי זה תיאור של משהו אחר? אין לי מושג. אצלי רצוי לדבר במילים פשוטות ונורמליות לתיאור אנשים. לא חובה כמובן, אבל פשוט מקל על ההבנה.
בכל מקרה, אתה קצת חוזר בך מדבריך למעלה כעת. שם טענת ששלילת האזרחות צריכה לנבוע מכך שהיהודי המאמין סבור שיש הבדל בין המדינה היהודית של ימינו לזו שהובטחה לעם ישראל על-ידי הבורא. כאן פתאום הקב"ה נעלם מהסיפור. אז... זכותך כמובן לחזור בך ממה שכתבת למעלה, אבל בכל זאת, תגובתי התייחסה לאמור שם.
אגב אני בעד לשלול אזרחות לכל מי שיורד מהמדינה. לא רואה סיבה שיהיה לו קל לחזור. כאילו, אתה יודע, גם נמושת של נפולות וגם חולרות נצלניות?
אם אתה אומר כנראה שאתה יודע.
סתם להשכלה כללית, זה שאתה קודם כותב א' ואז כשמגיבים לך עובר לכתוב ב', לא מעיד על קשיי הבנה של אף גולש. רק על כתיבה דמגוגית מצידך. ואני עדין כהרגלי
.
מאחר ולדבריך אמרתי זאת "בלי לשים לב", אודה לך אם תפנה אותי למקום בו אמרתי זאת. משום מה, ארשה לעצמי להניח כבר מראש שמדובר בעיוות שלך את דברי ולא במשהו שאני באמת אמרתי, עם או בלי לשים לבאמרת מבלי לשים לב שאלוהים לא קיים את הבטחתו.
בוודאי. גם אם אני טעיתי בלשוני במקום כלשהו (משהו שעדיין דורש הוכחה), זה לא משליך על האלוקים כמובן.מכיוון שכך אמרת, האם אתה רואה בו אלוהי אמת?
אני לא חושב שזה המצב. אם אכן כתבתי זאת וכאמור, אמתין להפנייתך כדי לוודא שאכן זה המצב ושלא בחרת לעוות ולסלף את דברי מסיבותיך, הרי שטעיתי בדברי. אכן לא יתכן שהאלוקים לא מקיים את הבטחותיו. למרבה הצער זה כולל את הבטחותיו ה'שליליות', כלומר את הגזרות. והרי אין מאומה בהתרחשויות דורנו שלא הובטח כבר לפני אלפי שנים שיתרחש.אם כן, כיצד יתכן שלא קיים את הבטחתו?
הוסבר לעיל וברשותך, מאחר והתשובה על כך תלויה בוידוא טענתך בתחילת תגובתך זו, אמתין להפניה שלך למקום בו אמרתי את מה שאתה מייחס לי לפני שאשיב עליה. בינתיים ככל שהשאלה נורא חשובה לך, אני אכן (עדיין?) מאמין באלוקים, בקיומו, ואף בהבטחותיו. לחלוטין ובלי לפקפק בעניין כלל.אם לא, מדוע אתה מאמין בו?
לא רואים במדינה את המדינה שהבטיח להם הקב"ה, סבבה שחא יראו, הם חיים בה, שיתרמו!א. רבים מהחרדים לא רואים במדינת ישראל הנוכחית את "המדינה שהקב"ה הבטיח לעם ישראל".
ב. מדינת ישראל (כבר) לא בסכנה קיומית כרגע.
ג. על-פי המסורת היהודית לימוד תורה וקיום מצוות מסייע בשמירה על עם ישראל במידה דומה לשמירה פיזית.
אז מה "לא ברור" כאן בדיוק?
בהחלט. אך מי קבע מה בדיוק התרומה הנדרשת והמתאימה?לא רואים במדינה את המדינה שהבטיח להם הקב"ה, סבבה שחא יראו, הם חיים בה, שיתרמו!
החוק.בהחלט. אך מי קבע מה בדיוק התרומה הנדרשת והמתאימה?
הקדמת אותיהחוק.
אז בהינתן חוק גיוס, כמו למשל אחד מאלה שעבר כבר כמה פעמים, אתה טוען שכל הטענות נגד החרדים יורדות מהפרק ולא תישמנע עוד?החוק.
יש חוק נגד אפלייה, כך שלמה צריך להיות שוני בין ילדיי לחרדים?אז בהינתן חוק גיוס, כמו למשל אחד מאלה שעבר כבר כמה פעמים, אתה טוען שכל הטענות נגד החרדים יורדות מהפרק ולא תישמנע עוד?
אגב, החוק לא מחייב גיוס המוני של חרדים. גם היום לא.
אין שום חוק נגד אפליה שקשור לשירות הצבאי. יש חוק איסור אפליה במוצרים ושירותים בעולם האזרחי. לא קשור כהוא זה לעניין.יש חוק נגד אפלייה, כך שלמה צריך להיות שוני בין ילדיי לחרדים?
לא. אין שום כלל כזה ושום חובה חוקית כזאת בשום מקום.הלא כל האזרחים צריכים להיות שווים?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.