לא התקבלתי למלגות הנשיא

irisiris1

New member
לא התקבלתי למלגות הנשיא../images/Emo10.gif

קיבלתי היום הודעה מבר אילן בנוגע לכך שלא התקבלתי למלגות הנשיא לתואר שלישי. האמת היא שמאוד התאכזבתי ולקחתי ללב, כי נתתי את הנשמה בשני התארים הראשונים, סיימתי את שניהם בציון 95 וצירפתי המלצות, כולל על התיזה, ועותקים של מלגות הצטיינות ועוד ועוד. אני זוכרת שכשקראתי הבוקר את המכתב הרגשתי סוג של מפח נפש. אני רוצה להמשיך ללמוד, אבל מתחילה לפקפק ביכולות שלי או בנכונות המוסדות לקבל אותי. לאחר שלא התקבלתי לבר אילן, העדיפות שלי היא הבית האקדמי שלי, אוניב' ת"א, שם למדתי לתואר הראשון והשני, אבל לאור הניסיון שיש כאן לדוקטורנטים, הייתי רוצה לדעת האם לדעתכם גם כאן יש סיכוי שלא יקבלו אותי? בקרב מי שהתקבל ללימודי ד"ר עם מילגה, מה הקריטריונים לדעתכם לקבלה? תודה על המענה. איריס
 

helene

New member
הגשת מועמדות למלגת נשיא בתל אביב?

אם אני זוכרת נכון ההגשה היא עד ה 14.8, והתוצאות יתפרסמו בתחילת ספטמבר. הקריטריונים לקבלה מפורטים במסמך ( תמצאי קישור בעמוד הבית של האוניברסיטה). אם קיבלת 95 על התזה עצמה, את אכן עומדת בדרישות להגשת המועמדות. בהצלחה!
 

irisiris1

New member
לא ידעתי בכלל שיש דבר כזה בת"א

תודה על המידע אני אבדוק עכשיו תודה!!!
 

helene

New member
זהו, משום מה אף אחד לא יודע

אבל השנה האוניברסיטה סוף סוף החליטה לפרסם את זה בעמוד הראשי. בהצלחה.
 

irisiris1

New member
יש לי בכלל סיכוי להתקבל עם ממוצע 95??

אני כבר לא יודעת מה לחשוב. הורידו לי לגמרי את הביטחון בבר אילן. מקווה למרות הכל לטוב.
 

tenshem

New member
ממוצע 95 הוא ממוצע מצוין

ואין לך מה להרגיש לא טוב עם הישגים כאלה. אני קיבלתי את מלגת הנשיאבתל אביב (גם ציון התזה שלי היה 95), כך שאי קבלת המלגה הוא עניין של מזל. את לא יכולה לדעת מי היו המועמדים האחרים. ייתכן והשנה הגישו מועמדים מעולים לבר אילן. ייתכן שרצו לחלק את המלגות על פי החוגים השונים, ופשוט הפעם נפלת בין הכסאות. תגישי גם לתל אביב, אבל גם אם לא קיבלת השנה, תמיד כדאי להגיש שוב פעם בשנה הבאה. אם תצליחי לעבור לשלב ב' במהלך השנה הקרובה, יש גם מלגות לא רעות (לפחות בתל אביב) לדוקטורנטים שלב ב'. עניין המלגות יכול לגרום למפח נפש, אבל גם לשמחה. צריך המון סבלנות וחשיבה חיובית. מבחינת הנתונים שלך, את מועמדת ראויה, זה בטוח! בהצלחה.
 

irisiris1

New member
תודה על העידוד + שאלה

איך נרשמים בכלל לתואר 3 באוניב' ת"א? בבר אילן נדרשתי רק לשלוח מידע עליי עם עותקים של תארים והמלצות. תודה על המידע
 
הרשמה לת"א

מאוד פשוט - מוצאים מנחה, או שלא. ניגשים למרכז למרשם ממלאים את הטפסים. משלמים את שכר הלימוד/דמי הרישום, תלוי באיזה שלב את נרשמת, מגלים איפה נמצאת מזכירות החוג הרלוונטי, וזוכרים להירשם לקורסים שהם קורסי שמיעה-חובה לשנתיים הראשונות ו.. זהו. בהצלחה.
 

bambin

New member
מנצל"שת... מהי הפרוצדורה להרשמה למלגה?

נרשמתי ללימודי דוקטורט באונ' חיפה, אבל עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי קבלה. עכשיו אני תוהה - האם במקביל עליי להירשם גם למלגת נשיא או אחרות או שקודם אני מחכה לשמוע אם ועדת הדוקטורט בכלל העבירה אותי לשלב הבא?... נרשמתי כבר בינואר ורק עכשיו ועדת הדוקטורט עוברת על טפסי ההרשמה ואני מרגישה קצת באויר... ברור לי שלא אוכל ללמוד ללא המילגה ואני לא רוצה לפספס שום שלב בדרך. אשמח לתובנות מכם בעלי הניסיון.
 
הציון הוא לא הדבר הקובע בלעדית.

הציון שלך הוא בהחלט ציון יפה וראוי. אבל - הוא אינו הדבר היחידי הקובע. לא כתבת במה התואר שלך, אבל - עלייך לברר (בישירות או בעקיפין) ולדעת מה היא האג'נדה (המוצהרת או שאינה מוצהרת) של האוניברסיטאות שאליהן את מגישה מועמדות. אני יכולה לומר לך כבר "בסוד" שבת"א - מציעים כ30-40 מלגות נשיא. הן מיועדות אכן לתלמידים מצטיינים, אלב - מה שמסתבר הוא שחלק הארי שלהן מוקצה לתלמידי מדעים מדויקים, טכנולוגיה, מדעי הטבע (בעיקר מה שקשור בביו-רפואה וכדו) ורק כ-3-4 מלגות כאלה משורינות למדעי החברה והרוח. מכאן את מבינה - שאם מגישים חמישים אנשים ממדעי החבר הוהרוח מועמדות - הסיכוי להיות "ה"אחד .... הוא נמוך יותר מאשר אילו היית תלמידת מדעי הטבע, מחשבים וכו'. את יכול הלברר במזכירויות שאמונות על המלגות הללו - מה היתה המדיניות בשנים הקודמות, או לבקש להתרשם מאופן החלוקה של המלגות מבחינת דיסציפלינות - יש להם רשימות מסודרות כאלה, ובד"כ ם אפילו מסכימים להראות אותם. בכל מקרה- אל תתייאשי, כי עם צין כמו שלך - את יכולה להתקבל בקלות אגב, עם ציון כזה - היה לך ממש כדאי להגיש קרייטמן.... (אז אם במקרה תדחי את הלימודים בעוד שנה, זכרי לעשות זאת שנה הבאה. זה הכי משתלם - גם כלכלית אבל גם בעיקר מבחינת העתיד האקדמי...) ועוד טיפ קטן - זה שקיבלת עכשיו מכתב דחייה לא סת ם את הגולל על העניין. זכרי שיש תמיד אנשים שהתקבלו - וברגע האחרון מבטלים את מועמדותם מכל סיבה שבעולם. כדאי לך ליזום שיחה עם ראש המחלקה שאליה התכוונת להירשם, וליצור מצב שהוא יבין שאת מועמדת ראויה. הוא כבר יילחם בשבילך. בהצלחה.
 

irisiris1

New member
תודה על העידוד + תהיות

קודם כל מאוד חיזקתם אותי. אני אלך ללימודים. אין ספק שלימודים עם מילגה הופכים את החיים המחקריים, הסיזיפיים ממילא, לקלים יותר, כי למי יש ראש פעיל ורענן לכתוב בערב אחרי יום עבודה לא קל. אשר לבר אילן, כנראה הצדק איתכם. אני מניחה שיש עדיפות לתלמידי מדעים, איך לא חשבתי על זה?! אלא אם יש עוד 4-5 תלמידים מהחוג לספרות בבר אילן שסיימו MA עם ממוצע שנושק למאה. מסתבר שאנחנו אכן עם הספר וציוני בני ישראל הם טובים מכפי שחשבתי. אני אגיש בקשה לאוניב' ת"א. הבעיה המוסרית היחידה היא איך להתקשר עם מנחה, במקביל להירשם ואם לא אקבל את המילגה, מה אז? שוברים את הכלים ולא ממשיכים? זה מאוד מאוד מאוד לא נעים ועושה צחוק מעצמי וגם מהמנחה שבחרתי! חשבתי הרבה על קרייטמן בב"ש, ונראה.. מה שכן, אני כבר בת 33, סיימתי את הMA לפני כשש שנים, כמה כבר אני יכולה לחכות...עוד שנה? זה מתחיל להיות מאוחר מדיי.
 
אז זהו - שאת יכולה להתקשר עם מנחה

ולהגיד לו מה הן ההגבלות שלך - כלומ ר- להגיד שאת מאוד רוצה, אבל בהחלט זקוקה למלגה כדי שזה יוכל לקרות. אם את יוצאת ת"א בMA גם ישמחו מאוד לקבל אותך בחזרה לחוג ולאוני. הם בהחלט שמחים שתלמידים שלהם חוזרים "הביתה". וחוצמזה- אם תקשרי קשר עם מנחה נכון וראוי - הוא ידאג לך למלגת קיום אחרת גם אם לא תזכי במלגת הנשיא.... (יש מלגות של הפקולטה, של הדקאנט, של הרקטור ועוד ועוד) קרייטמן - זה בכל מקר הלהמין עוד שנה, כי ההרשמה כבר נסגרה.
 

LastFlowers

New member
וטוב שיש עדיפות

תלמידי מדעים חייבים להקדיש את מרבית זמנם לעבודת מעבדה עם או בלי מלגת קיום, ובחלק ממוסדות הלימוד אפילו מחתימים אותנו על הסכם לפיו אסור לנו לעבוד מחוץ לאוניברסיטה, או מותר לנו לעבוד X שעות. לכל השאר יש את הפריווילגיה לנסות ולשלב עבודה (=אופציה הרבה יותר משתלמת כספית, גם אם מדובר במשרה חלקית) תוך כדי התואר, לנו בד"כ אין. רוצה לומר: אם אין לנו מלגות קיום, סביר להניח שלא יהיו לנו תלמידי מחקר.
 
זה כבר נראה לי wishfull thinking

כאשר אומרים "תלמידי מדעים" ממש לא מתכוונים רק לתלמידי מעבדה.
 

LastFlowers

New member
אבל כשאומרים 'מלגאים מתחום המדעים'

מתכוונים בעיקר לאלה שתלויים במעבדות: ביורפואה (הרוב), ותחומי מדעים מדויקים כמו כימיה או פיזיקה ישומית. תלמידי המחקר המתמטיקאים שאני מכירה לא מחויבים לשהות מלאה באוניברסיטה, והם נמצאים בנחיתות מספרית לעומת כמות הסטודנטים שממשיכים/נאלצים להמשיך לתארים מתקדמים בתחומים לעיל. לפחות בנקודה הזאת הדיפרנציאליות הנה במקומה.
 
מי זה "מתכוונים"?

המתמטיקאים (שם קוד בשבילך לכל מי שאיננו תלמיד מעבדה?) בהחלט לא מקבלים פחות מתלמידי המעבדות...
 

LastFlowers

New member
את טועה

אחוז המילגאים מהתחום שלך לעומת תחומים אחרים במדעים הוא קטן יותר, וזאת לא הדעה שלי, כי אם עובדה. מבחינתי הלוואי שכולם היו מקבלים מלגות בכלל, וכאלה שיכולות לתמוך בהם בכבוד בפרט, אבל שתינו יודעות שזה לא קורה. קיבלתי את הרושם שמתמרמרים כאן על החלוקה "הלא הוגנת" של מלגות הקיום לטובת אנשי המדעים באופן ככלי, ומצאתי לנכון להסביר מנקודת המבט שלי מדוע הדיפרנציאליות בהחלט נחוצה כאן. לא מבינה על מה ולמה את בדיוק קופצת.
 

the new L

New member
האמנם?

באוניברסיטת בן גוריון למשל, כל המסטרנטים והדוקטורנטים למתמטיקה ללא יוצא מן הכלל מקבלים מלגת שכר לימוד מלאה + מלגת קיום.
 
למעלה